Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κόβοντας κλημεντίνες και ακούγοντας το μιράζ



Κόβοντας κλημεντίνες και ακούγοντας το μιράζΤου Μπάμπη ΑντωνιάδηΣυμμέτοχου στην ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Κυριακή 30 Νοεμβρίου . Του ΑγΑνδρέα πρωί πρωί στο χωράφι για να κόψω στον έμπορα καμιά κλημεντίνα. Στο δρόμο προς το χωράφι όλοι κόβουν.Αγροτικά, τρακτέρ, εργάτες σε εγρήγορση. Έχει ρίξει και μια μπόρα από βραδύς, υγρασία στο χωράφι σε περονιάζει και ξεκινάω να γεμίζω τις κλούβες. Την ησυχία μου την τραντάζει το πέταγμα πολύ χαμηλά ενός μιράζ. Και τότε θυμάμαι τι μέρα είναι αυτή που κόβω. Γιορτάζει το Ναύπλιο την κατάληψη του Παλαμηδίου από τον Στάϊκο Σταϊκόπουλοτο μακρινό 1822 και την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Η δημοτική αρχή (με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά πλειοψηφία) διάλεξε την ίδια μέρα (συμβολικά; …..) να αποδώσει τιμές επίτιμου δημότη της πόλης στον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.

Εφοπλιστές: «Εθνικοί ευεργέτες» του 20ευρου

«Ένα πρόσθετο έσοδο εισέρρευσε στο δημόσιο ταμείο τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για την εθελοντική εισφορά των ναυτιλιακών εταιρειών», θριαμβολογούσαν ναυτιλιακές ιστοσελίδες πριν 2-3 μέρες.
Το «πρόσθετο έσοδο» που κατέβαλαν οι εφοπλιστές στο τέλος του Οκτώβρη ήταν το... ιλιγγιώδες ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ και προέρχεται από την περιβόητη «εθελοντική εισφορά» 478 ναυτιλιακών εταιρειών.
Αποτελεί μέρος των 420 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα καταβάλουν... «εθελοντικά» οι εφοπλιστές σε βάθος 4ετίας,σύμφωνα με το συνυποσχετικό που υπέγραψαν με την κυβέρνηση πριν ένα χρόνο και επικυρώθηκε τον Οκτώβρη στη Βουλή. Ποια είναι δηλαδή η... «προσφορά» των εφοπλιστών στην 4ετία, για την οποία θα πρέπει να τους χρωστάει και χάρη ο λαός; 
Πιο λίγο και από 20 ευρώ την ημέρα ανά μονάδα πλοίου!

Ο Δεκέμβρης του ’44 με το φακό του Dmitri Kessel Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο του Χρήστου Καϊστριώτη

σάρωση0024
Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944 με το φακό του Dmitri Kessel.

Εξετάζουν λύση για τον Ρωμανό μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις

Νίκος Ρωμανός
Το ενδεχόμενο ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας -εντός του πλαισίου που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία- προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον Νίκο Ρωμανό εξετάζουν στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργασία με τους υπουργούς Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο αναζητούν τρόπο για να μπορέσει ο απεργός πείνας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ που έχει περάσει μετά από πανελλαδικές εξετάσεις. 

ΘΑΥΜΑΣΤΕ: Ο ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ-ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΔΙΝΕΙ" ΤΟ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!!! ΤΩΡΑ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ, ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ..

samaras_34
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ-ΓΛΥΦΟΥΝΕ...

"ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 
ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ ΝΑΖΙ 

Ακροατές της "Ελληνοφρένειας" για τον αγώνα του Ν. Ρωμανού (Ηχητικό)

Ακούμε παρεμβάσεις ακροατών της εκπομπής  για τον αγώνα που δίνει ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός. Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι οι ακροατές που τοποθετήθηκαν μόνο θετικά σχόλια έκαναν για την στάση του νεαρού αναρχικού. Κάποιες μάλιστα παρεμβάσεις, ειδικά η αρχική ενός Έλληνα  μετανάστη,  ήταν οργισμένες  για την στάση που κρατάει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέναντι στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανου. Αναμενόμενο ήταν αυτό γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό προσανατολισμό των ακροατών της συγκεκριμένης εκπομπής.

Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων

Γροθιά στο στομάχι το κείμενο που έχει τίτλο «Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων» και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου. 
Είναι κι αυτή μια εικόνα της Ελλάδας  όπως την κατάντησε η συγκυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής Σαμαρά – Βενιζέλου.

Πίσω από πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που αναβοσβήνουν γιορτινά  στα παράθυρα των σπιτιών της πόλης του Πύργου Ηλείας, κάποια παιδιά σχεδόν γυμνά περπατούν ξυπόλυτα ανάμεσα στα σκουπίδια, παίζουν δίπλα τους ανέμελα και αναζητούν κάτι φαγώσιμο.
Οι φωτογραφίες – γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας μας , μου εστάλησαν προ ημερών από έναν πολύ καλό μου φίλο με την σημείωση :
«Παιδιά αγρίμια …παιδιά σαν τα άγρια ζώα …Και μετά λέμε για σεβασμό στη ζωή και στα δικαιώματα των παιδιών…»

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το πρώτο ατύχημα με Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας!

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται καρέ - καρέ η προσπάθεια των τεχνικών της 114 Πτέρυγας Μάχης να μεταφέρουν το αεροσκάφος σε υπόστεγο του αεροδρομίου της Τανάγρας.Για πρώτη φορά παρουσιάζεται καρέ - καρέ η προσπάθεια των τεχνικών της 114 Πτέρυγας Μάχης να μεταφέρουν το αεροσκάφος σε υπόστεγο του αεροδρομίου της Τανάγρας. Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
13 Φεβρουαρίου 1991: Το Mirage-2000 EGM της 331 Μοίρας με s/n 215 "προσγειώθηκε" στις γραμμές του τραίνου κοντά στη νότια περίμετρο της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας, με τον χειριστή του να το εγκαταλείπει επιτυχώς.

Εργοστάσια: Στο Ντονμπάς τα «εθνικοποιούν», στην Ουκρανία τα κλείνουν ( +ενημέρωση από τις τελευταίες εξελίξεις)

και εδώ ένα ακόμα όπου οι κάτοικοι δηλώνουν ότι «ούτε οι φασίστες δεν έκαναν τέτοια εγκλήματα εναντίον αμάχων»http://youtu.be/3u3gSdX8eQ0?t=1m46s => [φυσικά στην πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ αυτά δεν θα παίξουν. Αντιθέτως θα διαβάσετε για 35η φορά την είδηση της εισβολής Ρώσων κομάντος στην Ουκρανία…]

Δέκα αποδείξεις ότι η «σοβαρή Χ.Α» είναι εδώ

ναζισμός1) Γιατί έχουν τον Άδωνι Γεωργιάδη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ να δηλώνουν ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο
2) Γιατί έχουν τον Σαμαρά να ζητά απομάκρυνση των παιδιών μεταναστών από βρεφονηπιακούς σταθμούς.
3) Γιατί έχουν το Ποτάμι να υποστηρίζει ψευδώς ότι η χούντα άφησε μηδενικό χρέος

Ουκρανία: Συμφωνία "πλήρους" κατάπαυσης πυρός σε συνθήκες ψύχους


Image
Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής.
Ο αρχηγός της αυτόκλητης αυτονομιστικής δημοκρατίας του Λουχάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε σήμερα στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πληροφορίες του ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις οποίες "πλήρης κατάπαυση του πυρός στη γραμμή του μετώπου" θα τηρηθεί από τις 5 Δεκεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου μεταξύ ενός ρώσου και ενός ουκρανού στρατηγού με τη συμμετοχή αυτονομιστών και εκπροσώπων του ΟΑΣΕ.

Βρετανοί και συνεργάτες των ναζί μαζί στον ελληνικό εμφύλιο Χέρι – Χέρι

Ο Observer του Guardian παρουσιάζει τα Δεκεμβριανά αναδεικνύοντας, μέσω απόρρητων εγγράφων και αναφορών από ιστορικούς, τον ρόλο της Βρετανίας στην ενορχήστρωση του εμφυλίου πολέμου και την «αποκατάσταση» των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα. Σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη οι συνεργάτες των ναζί δεν είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν σε τέτοιο βαθμό στις κρατικές δομές, στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας και στο δικαστικό σώμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της αναζωπύρωσης του ναζισμού στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους απόγονους των Ταγμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζεται στο αφιέρωμα.

Περιμένοντας τη Μετάθεση: Συνάδελφοι η αγωνιστική στάση των φαντάρων Μειώνει το κόστος της Θητείας και είναι ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών

Συνάδελφοι Μην Ψαρώνετε-Αγωνιστικά και Συλλογικά να Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα μας
Μετά  την ορκωμοσία και αυτής της σειράς των συναδέλφων μας και την πρώτη τους μετάθεση στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν για τους επόμενους μήνες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τη στρατιωτική ζωή τους καθώς και το πως μπορούν να μειώσουν το κόστος της θητείας τους.
ΜΙΣΘΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Φτάνοντας στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκομωσίας, οι συνάδελφοι θα παραδώσουν στο γραφείο μισθοδοσίας της μονάδας τους το Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ) που έχουν πάρει από το ΚΕΝ που παρουσιάστηκαν. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες/κριτήρια που ορίζουν ότι κάποιος δικαιούται πάνω από τα 8.62 ευρώ που παίρνουν οι περισσότεροι ανα μήνα θητείας. Ειδικές κατηγορίες όπως πολύτεκνοι, άτομα με γονείς άπορους ή μακροχρόνια ανέργους κ.α χορηγούν μισθό μέχρι και 135 ευρώ ανα μήνα θητείας. Ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό για αυτές τις κατηγορίες και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ακόμα και αν κάποιος κάνει τα χαρτιά του ενώ βρίσκεται στο ενδιάμεσο ή το τέλος της θητείας του, δικαιούται αναδρομικά όσα χρήματα δεν του χορηγήθηκαν στους προηγούμενους μισθούς]

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΡΩΜΑΝΟ-ΚΩΣΤΑΡΗ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη που με το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες, για τις οποίες και οι δύο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δολοφονική, άδικη και εκδικητική στάση της, αρνούμενη να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των κρατούμενων, ακόμα και την ύστατη στιγμή που η υγεία του Νίκου Ρωμανού επιδεινώνεται ραγδαία, όπως εξηγούν και με τις τελευταίες δηλώσεις τους ο δικηγόρος του και η γιατρός που τον εξέτασε.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΡΙΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΟΜΒΑ…  «Τα Ίμια ήταν μια δουλειά που θα κράταγε 10 λεπτά, θα είχαμε βουλιάξει, αν θέλαμε, τους Τούρκους»Η παρακάτω συνέντευξη στο ακραίων αντιλήψεων σαιτ “pentapostagma.gr”, του απόστρατου στρατιωτικού υποπλοίαρχου Βαγγέλη Κονσολάκη, αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη γιατί τις αποφάσεις δεν πρέπει να τις λαμβάνουν στρατιωτικοί και κατ΄ επέκταση γιατί ποτέ δεν πρέπει να ηγείται στο υπουργείο πολέμου στρατιωτικός, παρά μόνο πολιτικό πρόσωπο. Και αυτό από μόνο του είναι ελλειπές αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κ.Σημίτης προχώρησε στην επιλογή να επαναλάβει το εγχείρημα του 1987, θέλοντας να κυριαρχήσει στο σπαρασσόμενο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι αξίζει την πρωθυπουργία, ότι μπορεί να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα και ένοπλα, τα αστικά συμφέροντα. Αποκαλύπτοντας όμως και πάλι ότι την Ειρήνη δεν την εξασφαλίζει η πολεμική προετοιμασία και οι στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις της άγριας αντεργατικής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Εξάλλου, η εθνοκαπηλεία και οι διάφορες αγορές όπλων που απαιτήθηκαν αύξησαν εξίσου τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αστών πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ αλλά και των στρατιωτικών που ενεπλάκησαν, μαζί και των μεγαλοδημοσιογράφων. 

ΟΝΝΕΔ: "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ή αλλιώς πως ξεπουλιέται Η δεσποινίς "Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο"

ΔΕΞΙΑ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΣΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ ΡΩΜΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ

Αφιέρωμα: 1η Δεκεμβρίου - Ημέρα μνήμης για τον Καραβά

Η λέξη τραγωδία θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ μικρή για να περιγράψει τα όσα εκτυλίχθηκαν το Δεκέμβριο του 1972 ελάχιστα έξω από τον Καραβά, μερικά χιλιόμετρα βόρεια της Σπάρτης στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης-Μεγαλόπολης. 
Την 1η Δεκεμβρίου εκείνου του έτους στρατιωτικό όχημα κατευθυνόμενο προς τους λεγόμενους «Βόρειους Δήμους», το οποίο μετέφερε τμήμα απόδοσης τιμών, μετά της στρατιωτικής μπάντας, απεσταλμένο από το ΚΕΕΜ, εξετράπη της πορείας του κι ανετράπη με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό δώδεκα οπλιτών. Το στρατιωτικό όχημα είχε προορισμό το Καστόρι, με σκοπό το άγημα να παραστεί στον εορτασμό του Πολιούχου της κωμόπολης Αγίου Θεοκλήτου, και να πάρει μέρος στις εκεί εορταστικές δραστηριότητες. 
Πιο συγκεκριμένα, η ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων (ΕΕΔ) του ΚΕΕΜ το 1972 αναφέρει: 

Πρόωρες εκλογές φέρνουν πρόωρες κρίσεις και αλλαγή -πάλι- Αρχηγού ΓΕΣ;Η περίπτωση Μανωλά


Image
Έχει γίνει κακή παράδοση στην Ελλάδα των εκλογών να προηγούνται κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρίσεις Αρχηγών εννοείται. Το ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το καλοκαίρι του 2009,λίγες ημέρες πριν η κυβέρνηση Καραμανλή ανακοινώσει εκλογές. Η δικαιολογία ήταν απίστευτη όπως όλες οι δικαιολογίες των κυβερνήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις. Τότε είχαν πει ότι πρέπει να κάνουμε κρίσεις …μαζί με τους Τούρκους οι οποίοι τις κάνουν τον Αύγουστο για να …γιορτάσουν και την νίκη τους εναντίον μας το 1922!
Επειδή οι εκλογές έχουν αρχίσει να συζητιούνται καθημερινά πλέον είναι λογικό ότι έχουν αρχίσει και τα σενάρια περί κρίσεων. Τα οποία υπήρχαν στα συρτάρια της κυβέρνησης και πριν από το ναυάγιο στο Παρίσι.

ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ: ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ!

Image
Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ, ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝΕΙ ΚΟΜΜΑ-ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ 
Οι “Ρίζες” το νέο κόμμα που θα κινηθεί πολιτικά στα “δεξιά” της ΝΔ, υπό την καθοδήγηση του πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, “απειλεί” με “ξερίζωμα” του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Του κόμματος των στρατιωτικών όπως έγινε γνωστό στην αρχή της σύντομης ζωής του.

Εκπομπή της "Ελληνοφρένειας" για τον Ν. Ρωμανό (Ηχητικό) - Δράσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας (2 Βίντεο)

Αχαρακτήριστη είναι η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης στον δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Κι ενώ κλιμακώνονται και μαζικοποιούνται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα για τον Νίκο Ρωμανό η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί για την ζωή του νεαρού αναρχικού και παρουσιάζει το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο της.
Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου να είναι απορριπτική στο αίτημα του Ν. Ρωμανού. Την ίδια στιγμή το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Γενηματάς» με ανακοίνωση του καταγγέλλει την αστυνομοκρατία στους χώρους δουλειάς τους   δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θυμίζει «φυλακή και όχι νοσοκομείο». Σημειώνουν επίσης ότι «επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν –σ.σ τον Ν. Ρωμανό- παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας», κάτι που διεθνώς θεωρείται βασανιστήριο.

Σε συνεννόηση με τον Σαμαρά ο Μπαλτάκος στήνει την "σοβαρή" Χρυσή Αυγή (Βίντεο)

Στο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε πώς τα δελτία ειδήσεων Star και Σκάι παρουσίασαν την αναγγελία από τον Μπαλτάκο δημιουργίες πολιτικής κίνησης.
Προσέξτε ένα διάλογο

Π. Τσαπανίδου: Είστε πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα που βρίσκεσται σε σχέση μαζί του;
Τ. Μπαλτάκος:  Ξέρει τι κάνω, ξέρω τι κάνει και θα πω μια φράση του Ρίτσου «Καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα".

Θυμηθείτε τώρα δυο περασμένες αναρτήσεις μας

Κείμενο στήριξης στον Νίκο Ρωμανό από "Ελληνοφρένεια", Λαζόπουλο, Πανούση, Ζαραλίκο

Πηγή:  ellinofreneianet

Λοιπόν,
σε ένα κράτος όπου η υποταγμένη στα μνημόνια και τις Τρόικες κυβέρνηση καταπατά κάθε νόμο του Συντάγματος, κάθε ανθρώπινη αξία, ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποφυλακίζει εμπόρους ναρκωτικών και παρέχει χλιδή στους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες και στους Τσοχατζόπουλους, ένας νέος ζητά το αυτονόητο. Να εφαρμοστεί ο νόμος.
Το κράτος δικαίου που οι κυβερνώντες επαγγέλλονται, σήμερα εκδικείται ένα νέο παιδί που δεν προδίδει τις ιδέες του και δεν δέχεται πεντακοσάρικα και χειραψίες από δοτούς υπουργούς και βαλσαμωμένους Προέδρους της Δημοκρατίας σε στημένες τελετές.