Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου για Ρωμανό


gennimatasΟλοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Ρωμανού η οποία δεν φαίνεται να δίνει διέξοδο στην μέχρι τώρα κατάσταση.
Ο υπουργός έθεσε το θέμα (και πάλι) της αδυναμίας του να παρέμβει στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και προέταξε τους τυπικούς λόγους της απόφασης (την αρνητική εισήγηση του εφέτη – ανακριτή). Ορθώς για τον υπουργό τα δύο Συμβούλια -των Φυλακών Κορυδαλλού και το Πλημμελιοδικών- δεν έδωσαν άδεια, εφ’όσον έτσι εισηγήθηκε ο ανακριτής. Αφού ο Ρωμανός δεν είναι μόνο κατάδικος (για ληστεία), αλλά και υπόδικος (για τρομοκρατία).

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Image

1 στις 3 σπουδάστριες της Σχολής Ευελπίδων δήλωσε ότι έχει παρενοχληθεί! Στοιχεία έρευνας

Έρευνα διδάσκοντος καθηγητή Κοινωνιολογίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Σχολή διαπιστώνει ότι μια στις τρεις σπουδάστριες της 4ης Τάξης, δηλαδή το 33,3%, δήλωσε ότι ένοιωσε ότι παρενοχλήθηκε κάποια στιγμή στα τριάμισι περίπου χρόνια της ενδοστρατιωτικής ζωής της στην Σχολή από άνδρα. Και ότι  με βάση την μέχρι εκείνη την ώρα εμπειρίας τους από την ΣΣΕ, το 40% από τις σπουδάστριες της 4ης Τάξης δηλώνουν ότι μετάνιωσαν για την επιλογή τους να εισέλθουν  στη Σχολή!

Τα εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία της  έρευνας επικαλείται το ''Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος -Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων'' : Πρόκειται συγκεκριμένα για έρευνα του κ.Γιώργου Καφφέ, Κοινωνιολόγου που κατέχει μόνιμη θέση ΔΕΠ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με γνωστικό αντικείμενο την Στρατιωτική Κοινωνιολογία. Η έρευνα του σχετικά με «τις γυναίκες στον στρατό» πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011 σε σπουδάστριες της ΣΣΕ, παρουσιάστηκε ως εισήγηση το Δεκέμβριο του 2012 σε Ημερίδα που διεξήχθη στην ΣΣΕ και συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ», που εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ.  

Γράφει η ανακοίνωση του ''Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος -Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων'':

Νίκησε ο Ν. Ρωμανός! Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση, (Βίντεο)

Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά την παλικαρίσια επιστολή του Νίκου Ρωμανού στα εξουσιαστικά θρασίμια. 
«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου», έγραψε μεταξύ άλλων σε κείμενο του όταν απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Και ενώ μόλις χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης μας παρουσιαζόταν «αναρμόδιος», πριν λίγο όπως μας ενημερώνει ο Χασαπόπουλος στο βίντεο που παραθέτουμε, «ανακάλυψε» ότι μπορεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του νεαρού αναρχικού.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΡΩΜΑΝΟ Να Δικαιωθεί τώρα το 20χρονο Παλικάρι

Image
Κλαίγονται οι στρατοκράτες: «δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε ανταλλακτικά, ο συσχετισμός δύναμης με την Τουρκία έχει ανατραπεί…εμείς θα κάνουμε πράξη τη νέα Μεγάλη Ιδέα, θα εξασφαλίσουμε την ΑΟΖ και τα πετρέλαια, θα υπερασπιστούμε ένοπλα την αναβάθμιση του ρόλου της αστικής Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Και απαιτούν την προμήθεια νέων πολεμικών αεροσκαφών αξίας πολλών δις ευρώ, νέους πυραύλους και βόμβες, προμήθεια ανταλλακτικών…
Όπως επίσης και επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις στους μισθούς τους…
Μόνο αυτοί.. Μπάτσοι και Στρατιωτικοί, αλλά και Δικαστικοί. Δίπλα τους εξάλλου στέκει η Αφορολόγητη Εκκλησία.

Επιστολή Νίκου Ρωμανού: Χορεύοντας με το θάνατο για 24 μέρες


Ο Νίκος Ρωμανός όταν του γνωστοποιήθηκε η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, σχετικά με το δίκαιο αίτημα του  να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες, τοποθετήθαι με επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα μέσω του συνηγόρου του  Φραγκίσκου Ραγκούση.
Το κείμενο του Νίκου Ρωμανού μέσα από τη φυλακή:
"Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.
Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου
Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΡΩΜΑΝΟ

Απερρίφθη το δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανού μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα που είχε εισηγηθεί την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη


Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών απέρριψε το αυτονόητο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, σπρώχνοντας τον νεαρό αναρχικό να οδηγηθεί σε θάνατο, αφού πρέπει να πιθανολογούμε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από την μορφή πάλης που έχει επιλέξει διεκδικώντας το δίκαιο αίτημα του.
Αν και το πλήρες σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό, οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ότι δηλαδή ο Νίκος Ρωμανός είναι υπόδικος για υποθέσεις τρομοκρατίας και δεν του δίνεται η εκπαιδευτική άδεια για να εξασφαλιστεί η εμφάνισή του στο δικαστήριο. Θεωρείται δηλαδή ύποπτος φυγής.

ΤΟ 33,3% ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ!

Ενώ συχνά ο εγχώριος και διεθνής τύπος αναφέρεται στα ζητήματα βιασμών και γενικότερα σεξουαλικής παρενόχλησης στους ξένους στρατούς, η ανάδειξη του συγκεκριμένοι ζητήματος αποτελεί ταμπού για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ελάχιστες οι περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και ακόμη πιο λίγες οι υποθέσεις που έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες. Είναι η στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ που δείχνουν να ευθυγραμμίζονται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, διαφυλάττοντας το «Γόητρο του Στρατού», πλήττοντας όμως την Αλήθεια, μετατρέποντας την ενημέρωση σε χειραγώγηση.    
Το κλίμα συγκάλυψης και τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστά και γίνονται ακόμη πιο αισθητά σήμερα που η κυβέρνηση αφενός σηκώνει τις σημαίες του εθνικισμού και μιλιταρισμού για πλαίσιο της εκστρατείας «εθνικής συμφιλίωσης» που απαιτεί το σύνολο του αστικού κατεστημένου. Αφετέρου, τα παραπάνω ζητήματα θα μπουν κάτω από το χαλάκι καθώς ολοένα συχνότερα έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των Επιτελείων για Στράτευση της νεολαίας, ανδρών και γυναικών, στα 18 τους χρόνια. Υλοποιώντας παράλληλα και μια απαίτηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που εξάλλου δεν τους χωρίζουν και πολλά!

Ρωσικός… «πυρετός» στη Βρετανία


Ρωσικός… «πυρετός» στη ΒρετανίαΈντονη ανησυχία έχει προκαλέσει επί βρετανικού εδάφους η κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σε απόσταση αναπνοής από τον εναέριο χώρο της χώρας.
Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις έχουν ως στόχο τον έλεγχο των δυνατοτήτων της βρετανικής αεράμυνας.
«Ο εξαιρετικά επιθετικός “έλεγχος” του εναέριου χώρου μας από τα ρωσικά αεροσκάφη μας ανησυχεί ιδιαίτερα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε γερά στη Σαουδική Αραβία

Πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους εξάρθρωσαν οι σαουδαραβικές αρχές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Οι τζιχαντιστές δρούσαν εντός του σαουδαραβικού εδάφους εκτελώντας επιθέσεις εναντίον της σιιτικής μειονότητας της χώρας. Την ίδια ώρα το Ριάντ τρέμει την «ανίερη συμμαχία» Δύσης- Ιράν που βρίσκεται υπό διαμόρφωση και απειλή να βγάλει την Τεχεράνη από την απομόνωση.
Του Bruce Riedel, «Islamic State cell strikes Shiites in Saudi Arabia»,
ΠΗΓΗ: Gulf Pulse, http://www.al-monitor.com/, 28 Νοεμβρίου 2014

Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο πρόεδρος  των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει, προφανώς, συνάψει  με το Ιράν μυστική συμφωνία.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, μαχητικά αεροσκάφη του Ιράν παρατηρήθηκαν στον ιρακινό εναέριο χώρο.
Επιπλέον, συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά θέσεων της εξτρεμιστικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.
Αυτή δεν είναι η πρώτη έξοδος αεροσκαφών της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας στο Ιράκ. Πριν από λίγες ημέρες η τηλεόραση ‘ Al Jazeera’ είχε δείξει πλάνα που απεικόνιζαν μάχες μεταξύ  Κούρδων ανταρτών και παραστρατιωτικών ομάδων του ισλαμικού κράτους.

Έφυγε από τους τζιχαντιστές επειδή τον έβαλαν να καθαρίζει τουαλέτες

Έφυγε από τους τζιχαντιστές επειδή τον έβαλαν να καθαρίζει τουαλέτες
Μπορεί να ταξίδεψε από την Ινδία στο Ιράκ για να πολεμήσει για τον ISIS αλλά τα παράτησε όταν αναγκάστηκε να καθαρίσει τις τουαλέτες.
O 23χρονος Areeb Majeed αρχικά έπρεπε να παρέχει νερό σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου. 
Μίλησε τότε στους επόπτες του, ζητώντας να του δώσουν όπλο, αλλά εκείνοι αγνόησαν το αίτημά του. 
Αν και τον είχαν για να δίνει νερό και να καθαρίζει τις τουαλέτες, εκπαιδεύτηκε τελικά για το AK47.
Όταν τελικά τραυματίστηκε από σφαίρα και έμεινε χωρίς να τον δει γιατρός για 3 ημέρες, δεν άντεξε άλλο. 
"Με πήγαν στο νοσοκομείο μόνο αφού τους παρακάλεσα. Έπρεπε να περιποιηθώ το τραύμα μόνος μου, αλλά η πληγή χειροτέρευε καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Δεν υπήρχε ούτε ιερός πόλεμος ούτε κάποιο από τα κηρύγματα του ιερού βιβλίου που ακολουθούν. Μαχητές του ISIS βίασαν μια γυναίκα", υποστήριξε.    Πηγή: Metro

Έθαψαν την είδηση! Τζιχαντιστές κατέλαβαν αιγυπτιακή φρεγάτα και θα χτυπούσαν πλατφόρμα Φ.Α. στην ισραηλινή ΑΟΖ - Πολύνεκρη μάχη ωρών

- Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12-14 Νοεμβρίου και μόλις πριν λίγες ώρες έγινε ευρέως γνωστό!

- Απίστευτη είδηση θάφτηκε κυριολεκτικά από τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, με τζιχαντιστές να καταλαμβάνουν φρεγάτα!
- Παγίδευσαν το αιγυπτιακό σκάφος εκπέμποντας σήμα SOS και έκαναν κουρσάρικο ρεσάλτο!
- Άλλη εκδοχή αναφέρει απαγωγή του Αιγύπτιου κυβερνήτη και "αντικατάστασή" του από το Ισλαμικό Κράτος
- Ένας από τους στόχους ήταν να χτυπήσουν ισραηλινή πλατφόρμα άντλησης Φυσικού Αερίου
- Ισραηλινοί πεζοναύτες και η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ενεπλάκησαν σε πολύωρη αιματηρή μάχη
Όταν η είδηση αναπαράχθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και μάλιστα με την σημείωση ότι το περιστάτικο έχει συμβεί μεταξύ 12-14 Νοεμβρίου, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, καθώς μια τόσο σοβαρή είδηση θάφτηκε.

Πανοραμικό βίντεο από την μεγαλειώδη πορεία για το Νίκο Ρωμανό


Η πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό συναντά τους Σύρους πρόσφυγες

Animation: Απεργία πείνας στο Guantanamo

Ο Guardian παρουσιάζει ένα εξαιρετικό animation για την απεργία πείνας στο Guantanamo βασισμένο στις καταθέσεις πέντε κρατουμένων. Σήμερα 17 φυλακισμένοι στην φυλακή της ντροπής βρίσκονται σε απεργία πείνας. Οι 16 από αυτούς βρίσκονται σε διαδικασία «υποχρεωτικής σίτισης». Δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.


Ο Guardian προειδοποιεί: Το animation περιλαμβάνει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν.
Δείτε το video στην σελίδα του Guardian με κλικ εδώ