Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αντιφασίστες οπαδοί/ φίλαθλοι Παναθηναϊκού - Antifa Fans of Panathinaikos

"6 Δεκέμβρη ξημερώνει,
Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι..."
13★Θ

Δεκέμβρης 2008: Όταν τα κανάλια έγιναν «γραφείο τύπου» της αστυνομίας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (βίντεο)

Εκείνες τις ώρες που ακολούθησαν τη φολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008, τα κανάλια παρουσίαζαν τα γεγονότα βασισμένα στις αστυνομικές πληροφορίες.
Δεν έκαναν μόνο προσπάθειες να συγκαλύψουν αλλά έδιναν και τα διαπιστευτήριά τους κάνοντας ολοφάνερη παραποίηση ακόμα και του μοναδικού βιντεοσκοπημένου ντοκουμέντου. Ιστορική έχει μείνει η παραποίηση των γεγονότων στον "μακαρίτη" Alter που στο έκτακτο δελτίο του ξεκινάει με τη συνήθη φράση "έχουμε επεισόδια αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια". Μετέδιδε πληροφορίες, χωρίς να έχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, δίνοντας κατά γράμμα την ανεπίσημη, όπως επισημαίνει το left.gr.

Σκάνδαλο στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ καθώς σε υποβρύχιο βιντεοσκοπούσαν γυμνό το γυναικείο πλήρωμα

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, τουλάχιστον τρεις γυναίκες αξιωματικοί έπεσαν θύματα κρυφής μαγνητοσκόπησης ενώ έκαναν μπάνιο ή έβγαζαν τα ρούχα τους. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι γυναίκες αξιωματικοί καταγράφηκαν κρυφά πριν ένα χρόνο ενώ βρίσκονταν στο υποβρύχιο Wyoming, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού υποστηρίζουν πως ύποπτος είναι ένας 24χρονος υπαξιωματικός ο οποίος κατηγορείται για τη μαγνητοσκόπηση και τη διανομή των βίντεο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΜΑΤΑΤΖΗ...

Άντρακλας. Σπαρτιάτης. Να σε χαίρεται η μάνα σου ΧΟΝΤΡΟΦΑΣΊΣΤΑ 

Ένταση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αθήνα Πάνω από 15.000 άτομα συμμετείχαν στην απογευματινή πορεία, τιμώντας τη συμπλήρωση 6 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με κυρίαρχο σύνθημα «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στον κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό: «Η Δημοκρατία σας βρωμάει φασισμό. Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό».

Σκηνές…Όργουελ στο κέντρο της Αθήνας

B4Mf-kXIUAAFv-z.jpg-largeΞεφεύγει από κάθε φαντασία η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μετά τις οδομαχίες των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών που μετείχαν στην πορεία, φόρο τιμής, στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και μία ακόμη έκφραση συμπαράσταση και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! N. Ρωμανός : Κάθετα αντίθετος σε συνάντηση των γονιών μου με τον Σαμαρά

simeioma_RomanouΣε ιδιόχειρο σημείωμά του, ο Νίκος Ρωμανός βάζει τέρμα στα εκτονωτικά σενάρια που πήγαν να καλλιεργηθούν μετά την είδηση ότι οι γονείς του θα συναντηθούν με τον Σαμαρά τη Δευτέρα. Ο απεργός πείνας δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του και δηλώνει το αυτονόητο: ο Σαμαράς ξέρει και επικροτεί. 

"Περίεργο" βίντεο: Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ μια οικογένεια; (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΕξάρχειαΤις 100 έφτασαν οι προσαγωγές. Κρότου λάμψης κοντά στιο κτίριο της ΓΣΕΕ, στη διασταύρωση Αλεξάνδρας-Πατησίων.
Στον κόσμο της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα. Δεν έχει καταλάβει τίποτα: «Ο Ρωμανός υποφέρει από τις πιέσεις που του ασκούνται να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν»! Ομάδα ασφαλιτών με κουκούλες στη Στουρνάρη.
Κλειστοί οι σταθμοί του ΗΣΑΠ σε Βικτώρια-Ομόνοια. Φτάνουν κι άλλες διμοιρίες στα Εξάρχεια. Δεκάδες κουκουλοφόροι παραμένουν πίσω από το οδόφραγμα στη Στουρνάρη. Απέναντί τους οι αστυνομικοί. Μολότοφ και νέα επιχείρηση της αύρας.

Χτύπησαν Ελληνες φοιτητές στη Ζυρίχη φωνάζοντας «Χρυσή Αυγή»

Ομάδα Ελβετών νεοναζί επιτέθηκε σε Ελληνες φοιτητές και τραυμάτισε στο μάτι έναν από αυτούς, όπως καταγγέλλει ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης, το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους οι Ελληνες φοιτητές, «το βράδυ της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2014 μια παρέα 4 Ελλήνων δέχτηκαν επίθεση από νεοναζιστική ομάδα μέσα σε τραμ που κατευθυνόταν από τη στάση Rennweg προς τη στάση Banhofstrasse ενώ η επίθεση συνεχίστηκε και έξω από το τραμ στο χώρο της στάσης Banhofstrasse. 

Η στιγμή της επίθεσης στην πορεία της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

www.facebook.com/wonderjlaw3



Από το alterthess.gr

Μαζική η συγκέντρωση στα προπύλαια

Πάτρα :Δεκάδες προσαγωγές απο την αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο -Διαμαρτυρία διαδηλωτών στην Ερμού - Μολότοφ και δακρυγόνα στους δρόμους - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Διαμαρτυρία στην οδό Ερμού αυτή την ώρα απο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Σπαρτινό. Έντονες οι διαμαρτυρίες για τις προσαγωγές πολιτών απο την πλατεία Γεωργίου.
Πάτρα  :Δεκάδες προσαγωγές απο την αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο -Διαμαρτυρία διαδηλωτών στην Ερμού - Μολότοφ και δακρυγόνα στους δρόμους - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δεύτερη κινητοποίηση το απόγευμα13.55 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο με μερίδα ατόμων που συμμετείχαν πριν λιγο στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου να έχει επιστρέψει στο χώρο του Παραρτήματος.
Σε πολλές προσαγωγές έχει προχωρήσει ήδη η αστυνομία.
13.48 Σε προσαγωγές προχώρησε πριν λίγο στην πλατεία Γεωργίου η αστυνομία.
Επικράτησε αναταραχή με πολίτες να διαμαρτύρονται έντονα για την ενέργεια της αστυνομίας. Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι κατευθύνονται ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου έχουν μεταφέρει τους προσαχθέντες.

Αλλο λιτότητα και άλλο πολεμικοί εξοπλισμοί


Καινούργιο ανέκδοτο Γερμανικής προέλευσης. Σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου προς τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερ «Πώς είναι δυνατόν από την μια η Γερμανία να ζητά σκληρή λιτότητα από την Ελλάδα και από την άλλη να της πουλάει πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα», η απάντηση που έλαβε ήταν όλα τα λεφτά: «Σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα που από μόνη της μπορεί να αποφασίσει που θα διαθέσει τα χρήματα της»!.
Η ερώτηση αναφερόταν στην πρόσφατη συμφωνία που έχει υπογράψει το ελληνικό υπουργείο Αμυνας με την εταιρεία Rheinmetal για την αγορά 12.000 βλημάτων για τα τεθωρακισμένα Leopard II ύψους 50 εκτ. Ευρώ. Μια παραγγελία που έκανε ο Αβραμόπουλος με την εγύηση του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, δηλαδή του γερμανικού κράτους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ένα νέο επεισόδιο σκληρού ανταγωνισμού διαδραματίζεται στην Αν. Μεσόγειο με πρωταγωνιστές τα κράτη και τις άρχουσες τάξεις της περιοχής. Επίδικό του είναι η εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, η διαμόρφωση ζωνών επιρροής και η επιβολή πολιτικής ισχύος σε μια κρίσιμη, γεωπολιτικά, περιοχή. Όμως, ακόμα περισσότερο, η λεκάνη της Αν. Μεσογείου αναδεικνύεται στο σημείο όπου συγκρούονται ανταγωνιστικά καπιταλιστικά σχέδια για τον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο ενάντια στην εργασία σε όλο τον πλανήτη.
Από τη μάχη που δίνουν οι Κούρδοι του Κομπανί ενάντια στην στρατιωτική μηχανή του ISIS ως την μάχη που δίνουν οι Παλαιστίνιοι ενάντια στη τζιχάχντ που τους έχει κηρύξει το ισραηλινό κεφάλαιο-κράτος και από την αγριότητα της καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εργάτες, μετανάστες και μειονότητες του ελληνικού κράτους ως την αντιτρομοκρατική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος έκτακτης ανάγκης ενάντια στον εσωτερικό εχθρό-λαό, ξεδιπλώνονται οι σκηνές ενός πολέμου που έχει κηρύξει η καπιταλιστική τάξη και ασφάλεια ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των καταπιεσμένων από άκρη σε άκρη της γης.

Εύβοια: Χαροπαλεύει νεαρός ανθυπολοχαγός που τραυματίστηκε σε τροχαίο - Το αυτοκίνητό του ''καρφώθηκε'' σε δέντρο!

Εύβοια: Χαροπαλεύει νεαρός ανθυπολοχαγός που τραυματίστηκε σε τροχαίο - Το αυτοκίνητό του ''καρφώθηκε'' σε δέντρο!
Συνεχίζεται η αγωνία για τον 23χρονο ανθυπολοχαγό που υπηρετεί στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα. Ήταν την Τετάρτη (03-12-2014) στις 10.00 το πρωί, επί της Λεωφόρου Παπαστρατή στη Χαλκίδα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε βγήκε από την πορεία του και κατέληξε πάνω σε δέντρο. Από την σφοδρή σύγκρουση, τραυματίστηκε σοβαρά ο νεαρός οδηγός, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στην συνέχεια στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Είμαστε φαντάροι από στρατόπεδα όλης της Ελλάδας. Φαντάροι, που στα Χανιά μας διέταξαν να σταθούμε ένοπλοι απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος πριν πολύ λίγο καιρό. Που πάνω μας περνά η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού. Ζώντας κάθε μέρα τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, της απλήρωτης εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους».

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/2014 ΣΤΙΣ 7.00 Π.Μ.

Μα τι γίνεται τέλος πάντων στην Σχολή Ευελπίδων;
Πως και με ποιες μεθόδους εκπαιδεύονται οι νέοι των Ενόπλων Δυνάμεων..
Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  αμφισβητεί το κλίμα συγκάλυψης και τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσους διαφυλάττουν το «Γόητρο του Στρατού», πλήττοντας όμως την Αλήθεια και τα δικαιώματα μας.
Γιατί όσοι μιλούν για Μηδενική Ανοχή και πρεσβεύουν το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ουσιαστικά θέλουν να διατηρηθούν στην εξουσία και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, με κάθε μέσο.

Πήδηξε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου για συμπαράσταση στον Ρωμανό (Video) ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!


Ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών, πήδηξε από το μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, για συμπαράσταση όπως είπε στον Νίκο Ρωμανό. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρέθηκε άμεσα στο σημείο, επιχείρησαν να του αλλάξουν γνώμη και ταυτόχρονα άπλωσαν το "προστατευτικό" σεντόνι κάτω από το μπαλκόνι. Ο 55χρονος τελικά πήδηξε, υποστηρίζοντας ότι το κάνει για συμπαράσταση στο Νίκο Ρωμανό. Ο 55χρονος άνδρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε από την πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

police_world
Ο φωτογράφος του Reuters, Marko Djurica συγκέντρωσε μια σειρά από φωτογραφίες αστυνομικών και ειδικών μονάδων από όλο τον κόσμο.  Ο φακός του κατέγραψε λεπτομερώς τον εξοπλισμό τους.

Υπόθεση Ρωμανού: "κράτος δολοφόνων" (Βίντεο)

 "Ότι έχω ιερό: Να περιφρονώ τις συνήθειες των πολλών, τη λογική του κράτους και την ηθική των συγγενών μου. Να αγαπώ με  πάθος τους κυνηγημένους, τους ανορθόδοξους και τους αναθεωρητές."
Μάνος Χατζηδάκις
Για 26η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός. Ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης που τον επισκέφτηκε σήμερα στον θάλαμο που νοσηλεύετε, φόρεσε μάσκα για την αποφυγή μολύνσεων κάτι που αν συμβεί θα αποβεί μοιραίο όπως είπε για τον Ν. Ρωμανό.
Πριν λίγο οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης υπέγραψαν τροπολογία εγκρίνοντας δαπάνη για την «εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις  φοιτητών κρατουμένων και υποδίκων» κάτι που όμως αφήνει αδιάφορο τον νεολαίο αναρχικό απεργό πείνας, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του με συμπαραστάτες εκτός των άλλων και την οικογένεια του.
Ο πατέρας του Γιώργος δηλώνει: «Σαν άνθρωπος και σαν πατέρας θέλω να ζήσει το παιδί μου. Ο αγώνας του όμως είναι απόλυτα δίκαιος και του συμπαραστέκομαι όσο μπορώ».

Παυλόπουλος: Έχει άδικο η κυβέρνηση για Ρωμανό

pavlopoulos-aftodioikisi

"Υποκριτική" χαρακτήρισε τη στάση των αρμόδιων υπουργών Λοβέρδου και Αθανασίου ο Προκόπης Παυλόπουλος για το ζήτημα της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό του οποίου το αίτημα απέρριψε και το δικαστικό συμβούλιο.

Video από τους δρόμους των Εξαρχείων μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα

Πεθαίνει παιδάκι 4.5 ετών λόγω ελλείψεων σε νοσοκομεία - Για χρέος στην εφορία 1500 ευρώ κατάσχουν το σπίτι ανάπηρης γυναίκας (Βίντεο)


Δεν τα χωράει ανθρώπινο μυαλό τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα του  «Succes story» των Σαμαρά Βενιζέλου.
Ένα αγγελούδι μόλις 4,5 ετών από την Ιτέα που είχε αρρωστήσει άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Λάρισας αφού  «ταξίδεψε» στη … μισή Ελλάδα λόγο των τεράστιων ελλείψεων που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία υπολειτουργούν λόγο της τεράστιας περικοπής δαπανών στην υγεία.
Συγκλονιστική και η περίπτωση ανάπηρης γυναίκας από την Πάτρα που η εφορία της κάνει κατάσχεση του σπιτιού της. Είναι εντελώς άπορη, σιτίζεται από τα συσσίτια της εκκλησίας και φυσικά αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι των 1500 ευρώ. Σε καθηλώνουν και σε εξοργίζουν τα λεγόμενα της στο βίντεο που παραθέτουμε. Εκτός των άλλων την ακούμε να λέει: «Είχα στην τράπεζα για ώρα ανάγκης 30 ευρώ. Μου τα πήραν κι αυτά, Για όνομα του θεού».

4.200 καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού σε σελίδα στο Facebook #‎NRomanos‬.


Καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού: 4.200 υπογραφές μέχρι στιγμής. Τα ονόματα καταμετρώνται συνεχώς στην σελίδα στοfacebook  #‎NRomanos‬.

Από τον Δήμο Μούτση μέχρι την Γλυκερία, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Κώστα Φέρρη, την Αφροδίτη Μάνου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Σταμάτη Κραουνάκη, μέχρι ποιητές, φωτογράφους, χορευτές, ηθοποιούς. εικαστικούς, και χιλιάδες καλλιτέχνες όλων των χώρων της τέχνης, ενώνουμε τις φωνές μας και υπογράφουμε υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.

Ανακοίνωσαν νέα… εκεχειρία


Την πλήρη κατάπαυση του πυρός στις Ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας από τις 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν η ουκρανική προεδρία και οι αυτονομιστές.
Ανακοίνωσαν νέα… εκεχειρία«Η “ημέρα της ηρεμίας” θα ξεκινήσει την 9η Δεκεμβρίου» επισήμανε η προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε έπειτα από μία συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
«Εφόσον τηρηθεί, η απόσυρση των βαρέων όπλων (από τη γραμμή του μετώπου) θα ξεκινήσει τη 10η Δεκεμβρίου» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή της προεδρίας, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για τη διαδικασία που είχαν προβλέψει οι ειρηνευτικές συμφωνίες που υπογράφηκαν το Σεπτέμβριο στο Μινσκ.

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

Τα Block 52M αυτή την στιγμή αποτελούν την ελίτ των F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κάνοντας δικαιολογημένα το Ιπτάμενο και Προσωπικό Εδάφους της 335 Μοίρας να φέρουν με υπερηφάνια το μοιρόσημο με τον Τίγρη στο στήθος.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ"; ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΣΧΟΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ;

Ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην αεροπορική βάση του Άραξου, θα μεταβούν στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tiger Meet» στην οποία συμμετέχουν μοίρες από τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που απεικονίζεται στο έμβλημα τους ο τίγρης (εξ ου και η ονομασία της άσκησης, «συνάντηση τίγρεων»).

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ....

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη ΣΜΥ

Στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος - Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Δεκεμβρίου επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια αφίχθει στο Ναυστάθμο Σαλαμίνας η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Έρεσσού και Πλωμαρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Νικολάου προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..


ImageΗ Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει να αποδείξει ότι η κομματικοποίηση χτυπά την πόρτα των Ενώσεων . Καταγγέλει λοιπόν ότι το στέλεχος που έχει αναλάβει την ίδρυση και λειτουργία της νεοσύστατης Ένωσης στην Λέρο είναι ενεργό μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνεπώς αυτό αποτελεί απόδειξη των καταγγελιών της περί κομματικοποίησης των Ενώσεων. 
Θα σχολιάσουμε μόνο την τελευταία φράση της ανκοίνωσής της στην οποία αναφέρει “ότι δίνει και θα συνεχίσει να δίνει, τον υπέρτατο αγώνα για ενότητα”. Θα επισημάνουμε ότι προβλημα ενότητας δεν φαινόταν να υπάρχει μέχρι την στιγμή που η συγκεκριμένη Ένωση άρχισε να το θέτει. Και εξακολουθούμε να μην το διαπιστώνουμε. Αντιθέτως όπως μπορούν να διαβάσουν σε άλλο ρεπορτάζ του Onalert οι αγωγές των συναδέλφων τους αυξάνονται σημαντικά όπως και τα προβλήματά τους. 

"ΙΕΚ"...κατά της διαφθοράς! Ποιοι προτείνονται για καθηγητές - Άρθρο του Κώστα Φράγκου


ImageΤου Κων. Φράγκου
Lupum auribus tenere.
(Κρατάμε τον λύκο από τα αφτιά;)
Ο τίτλος, γνωστός στους κινηματογραφόφιλους και θεατρόφιλους, ανήκει σε μία ρομαντική κομεντί του Γουίλ Ράσελ, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με επιτυχία (πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Τζούλι Γουώτερς) και στα καθ’ ημάς, στο θέατρο, από το αξέχαστο ζευγάρι Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ. Ένας κουλτουριάρης προσπαθεί να εισαγάγει στον κόσμο του πνεύματος μια κομμώτρια…
Η νωχελική και αδύναμη μνήμη μου ανακάλεσε, ωστόσο, την παραπάνω ιστοριούλα, όταν ένας φίλος, Ναύαρχος ε.α., ειδικός στους εξοπλισμούς και πλήρως ενημερωμένος στα περί λεηλασίας τους, με απορία και ένα, αδιόρατο, ειρωνικό χαμόγελο, μου έδειξε ένα κείμενο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (15 Νοε.) με τίτλο ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ κ.λπ. (Ο υπότιτλος: Το 18μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης που χρηματοδοτείται από Ε.Ε.)

Έξαλλο το Λονδίνο με την Άγκυρα που απελευθέρωσε δύο μέλη του ISIL


Image
Την αντίδραση του Λονδίνου έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι η Τουρκία απελευθέρωσε δύο μέλη του ISIL που καταζητούνται από τη Μεγάλη Βρετανία, γράφει η Χουριέτ. Μάλιστα η υπόθεση αποκτά ξεχωριστή διάσταση εν όψη της επικείμενης επίσκεψης - στις 9 Δεκεμβρίου - του Βρετανού Πρωθυπουργού στην Τουρκία.
Τον περασμένο Ιούλιο, η μυστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ΜΙ 6 είχε ζητήσει από την τουρκική ΜΙΤ να εκδώσει τους κρατουμένους, οι οποίοι, όπως φημολογείται, ήταν ανάμεσα στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που απελευθέρωσε η Τουρκία με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 49 ομήρων του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη. Μια πράξη που λέγεται ότι ''έκλεισε'' με υπόγεια συνεργασία και συνεννόηση της Άγκυρας δια της ΜΙΤ με την ακραία τζιχαντιστική, τρομοκρατική οργάνωση ISIL/ISIS Η επίσκεψη Κάμερον στην Τουρκία δίνει την ευκαιρια στην Βρετανία να ανακινήσει το θέμα . 

Συλλήψεις Σέρβων παραστρατιωτικών για εγκλήματα πολέμου


Image
Δεκαπέντε Σέρβοι πρώην παραστρατιωτικοί συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στη Σερβία και τη Βοσνία για τη συμμετοχή τους το 1993 στη δολοφονία 20 ανθρώπων, κυρίως μουσουλμάνων, οι οποίοι απήχθησαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν την περίοδο του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.
Κατά τη σφαγή στο χωριό Στρίπτσι το 1993, τα θύματα υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν από τρένο το οποίο διερχόταν από τη Βοσνία προερχόμενο από την σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, και κατευθυνόμενο προς το λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο.
"Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού, καθώς και εκτελεστές οι οποίοι συμμετείχαν στον άγριο βασανισμό και στην εκτέλεση των θυμάτων", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βοσνιακή εισαγγελία.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα για τη δημοκρατία μας.

IMG_0764
Είμαστε καθαρίστριες, μα πάνω από όλα μάνες. Το δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη μόρφωση δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Είναι αγώνας για τη δημοκρατία.

Τους πήραν στο κυνήγι μέσα στη «Λινάτσα»

linatsaΣτα Ιλίσια, σε ταβέρνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λινάτσα», θέλησαν να φάνε και να πιούνε απόψε καμιά 40ριά νεοδημοκράτες, μεταξύ των οποίων και ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Χατζηδάκης. Εκεί που έτρωγαν και έπιναν, στη «Λινάτσα» πάντα, εμφανίστηκαν κάμποσοι αλληλέγγυοι προς τον Νίκο Ρωμανό και το φαγοπότι έληξε κακήν κακώς!…

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ