Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Καίρια παρέμβαση για Ρωμανό από θεσμικά χείλη

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Μια σημαντική παρέμβαση για το θέμα του Νίκου Ρωμανού είχαμε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη και τον τέως γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Μαρίνο Σκανδάμη.

Απόρριψη του αιτήματος Ρωμανού, ενώ «αθώοι» οι αστυνομικοί για τους βασανισμούς στο Βελβεντό

Απόρριψη της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο
Η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το όραμα του για το Πολεμικό Ναυτικό του 21ου αιώνα ανακοίνωσε πρόσφατα μέσα από την ομιλία του ο Αρχηγός του Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, στην ημερήσια διαταγή που διάβασε στην τελετή για την εορτή του Αγίου Νικολάου, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων:
 “Το Πολεμικό Ναυτικό με τις επιταγές της Κυβέρνησης και της Βουλής, ανέλαβε μια μοναδική, ακόμα και για τα διεθνή χρονικά, αποστολή, αυτής ουσιαστικά της διεύθυνσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε και να παραλάβουμε τα υποβρύχια. Με απλές κινήσεις, μέσα από πολυσύνθετες όμως διαδικασίες, το πρόγραμμα προχωράει ακόμα καλύτερα από ότι περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι στην αρχή. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και ήδη τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ εκτελούν επιτυχώς δοκιμές εν πλω, ενώ τα άλλα δυο έπονται σύντομα. Είναι βέβαιο ότι η ισχύς του Στόλου μας αυξάνεται με αυτά τα υποβρύχια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια παγκοσμίως. Και το επιβεβαιώνω έχοντας την πλούσια εμπειρία από την επιχειρησιακή αξιοποίηση του πρώτου από αυτά – του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ στον ΡΩΜΑΝΟ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ‏

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ  ΡΩΜΑΝΟΥ
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, εμείς οι αγωνιστές από την Τουρκία προχωρούμε  από αυρίο ( 9/12) για δυο  μέρες σε αποχή από το συσσίτιο.
θα φωνάξουμε  μια φόρα την ημέρα  συνθήματα για τον Ν. Ρωμανό.
Το πρωί θα καταθέσουμε  προς το υπουργείο μια αίτηση ως εξής:
Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία  από αυρίο  (9/12) για δυο  μέρες  προχωράμε σε αποχή από το συσσίτιο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
Ζητάμε  την ικανοποίηση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού
Όχι στην υποχρεωτική σίτιση.        
 Οι αγωνιστές από την Τουρκία   που βρίσκονται στις  φυλακές  Λάρισας

Ανακοινώθηκαν τα προσόντα για προσλήψεις στα ΜΑΤ


Μια σατυρική προσέγγιση από τον... Σατυροπρόκο

Ανακοινώθηκαν, επιτέλους τα απαραίτητα προσόντα για να προσληφθεί κάποιος στα ΜΑΤ. Η στήλη τουΣατυροπρόκου τα εξασφάλισε πρώτη από όλους γιατί έχει φίλη δημοσιογράφο με αδερφό στις Μονάδας Αναταραχής και Τσακίσματος...

- Πρέπει να κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής, κατά προτίμηση πτυχίο Φιλοσοφίας, Κοινωνικών επιστημών ή Χημείας.
- Να κατέχουν τουλάχιστον έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στην Αξία της Ανθρώπινης Ζωής γενικότερα.

Συρία: Pantsir-S1 και Buk κατέστρεψε το Ισραήλ-Ρωσία, Συρία, Ιράν, εγκαλούν το Ισραήλ για την επίθεση στην Συρία

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο σε πηγές με καλή συνήθως πληροφόρηση των στρατιωτικών εξελίξεων στο Ισραήλ, τα συστήματα που εντόπισαν και κατέστρεψαν στην επιδρομή των μαχητικών η οποία, να σημειωθεί, δεν έγινε υπό την κάλυψη του σκότους, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το γνωστό από την υπόθεση της κατάρριψης του μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους, αντιαεροπορικού συστήματος Buk (διαθέτει και η Κύπρος) ένα σύστημα εξαιρετικά ευκίνητο και αποτελεσματικό, καθώς επίσης και επίσης αντιαεροπορικά συστήματα τύπου Pantsir-S1, που μπορούν να αναχαιτίζουν τόσο αεροσκάφη όσο και βαλλιστικά βλήματα τύπου κρουζ.

Πόσο κόστισαν στην ρωσική αμυντική βιομηχανία οι δυτικές κυρώσεις;

ImageΟι δυτικές κυρώσεις στην Ρωσία κόστισαν στην αμυντική της βιομηχανία και πόσο; Τον υπολογισμό κάνει ο Αλεξάντρ Κορολκόφ, σε ανάλυσή του για τη RBTH. Το σίγουρο είναι πάντως ότι αλλάζει προσανατολισμό.
Διαβάστε την ανάλυση:
Αμυντική ανασκόπηση 2014: Πόσο κόστισαν οι Δυτικές κυρώσεις στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, η οποία, πάντως, έως τώρα «αμύνεται» με επιτυχία στο εμπάργκο ΗΠΑ - Ευρώπης;

Οι δυο Έλληνες στρατιώτες που μίλησαν με τον Κεμάλ! Ντοκουμέντο

ImageΈλληνες στρατιώτες που μίλησαν με τον Κεμάλ Ατατούρκ! Που και πως τον συνάντησαν και κυρίως τι τους είπε για τους Έλληνες. “Έπρεπε να σας είχαμε σφάξει όλους”, είπε μεταξύ άλλων. 
Δύο απ΄ αυτούς θυμούνται την συνάντησής τους μαζί του και τα όσα ειπώθηκαν. 
Οι δυο στρατιώτες είχαν “χαθεί” για 55 χρόνια μετά από την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ στο στουντιο της κρατικής ΕΡΤ.
Το τηλεοπτικό υλικό είναι από το 1977! Εκπομπή του μεγάλου και αξέχαστου Φρέντυ Γερμανού. 

Σε απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός από την Τρίτη

DEFAULT
Απεργία δίψας αρχίζει από αύριο ο Νίκος Ρωμανός. Αυτό φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο 21χρονος στον πατέρα του, Γιώργο Ρωμανό ο οποίος τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" όπου νοσηλεύεται καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας. Την πληροφορία αυτή επιβέβαιωσε και η η δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Λ. Ραγκούση δηλώνοντας ότι είναι αμετάπειστος και προτίθεται να αρχίσει από αύριο και αποχή από το νερό. Η HuffPost Greece σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, επιβεβαίωσε και εκείνη με τη σειρά της την απόφαση του γιου της εκφράζοντας την ανησυχία της αφού πλέον ο κίνδυνος για την υγεία του Ν. Ρωμανού αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Η μητέρα του Κ.Τζουλιάνι αλληλέγγυα στο Ν. Ρωμανό

"ΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ"
Επιστολή αλληλεγγύης στον κρατούμενο-απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό υπογράφουν οι μητέρες ιταλών αγωνιστών που έχουν δολοφονηθεί ή φυλακιστεί από το ιταλικό κράτος ή φασιστικές συμμορίες. Μεταξύ άλλων υπογράφει και η μητέρα του Κάρλος Τζουλιάνι.

Η επιστολή που δημοσιεύεται στο atenecalling.org και συγκεντρώνει τις υπογραφές, αναφέρει:
«Αγαπητέ Νίκο, είμαστε μαζί σου. Αντιστάσου.
Μην τους χαρίσεις τη ζωή σου. Είναι αυτό που θέλουν. Μπορούν να τη διαγράψουν την αμέσως επόμενη στιγμή. Δεν φοβούνται το θάνατό σου. Φοβούνται μήπως παραμείνεις ζωντανός και μαρτυρήσεις.
Αντιστάσου, Νίκο».
Υπογράφουν:

Δεκάδες ευρωπαίοι πανεπιστημιακοί υπέρ Ρωμανού

The-Thinker
Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής διανόησης ενώνουν τη φωνή τους για το δικαίωμα του Ν.Ρωμανού να σπουδάσει.
Πανεπιστημιακοί όπως ο Ranciere, ο Balibar και ο Agamben υπογράφουν επιστολή με την οποία καταδικάζουν την πρόθεση των ελληνικών αρχών να «θυσιάσουν» τη ζωή του Ρωμανού. Τώρα που η τρόικα επιμηκύνει το μνημόνιο και το succes story της κυβέρνησης αποδεικνύεται μια τρύπα στο νερό, αναφέρουν στην επιστολή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης προς άλλα θέματα και να παρουσιάσει το πρόσωπο μιας ισχυρής εξουσίας που θα διαφυλάξει την τάξη με κάθε κόστος.

Εγκληματική κυβερνητική σύνδεση υπόθεσης Ρωμανού με πρόωρες προεδρικές εκλογές; (Βίντεο)

Δεν πρέπει να περάσουμε απαρατήρητη την σύνδεση που έκανε ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης της κυβερνητικής απόφασης για επίσπευση της εκλογής προέδρου με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ψήφιση του προϋπολογισμού στην βουλή έδειξε ότι η συγκυβέρνηση αυτή την στιγμή δεν έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει 180 βουλευτές για να ψηφίσει η παρούσα βουλή νέο πρόεδρο δημοκρατίας και προσπαθεί με το ζήτημα του αναρχικού απεργού πείνας να  βάλει «βόμβα στην ομαλότητα», «βόμβα στο κλίμα που πρέπει να υπάρξει αυτή την περίοδο».

Μελετημένο σχέδιο τετραήμερης προληπτικής τρομοκράτησης

Κατασταλτικό πογκρόμ μετά την πορεία του Σαββάτου στα σκοτεινά, στα μουλωχτά...
Γράφει: Νατάσσα Κεφαλληνού - Σκέψεις - 08/12/2014
Λοιπόν καθόλου δεν με εντυπωσίασε ο τρόπος καταστολής των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη 2014. Όχι δεν έπεσα από τα σύννεφα με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ούτε σοκαρίστηκα με τα βίντεο των δεκάδων ασφαλιτών που συνέδραμαν τα ΜΑΤ, ούτε με το φύτεμα μολότοφ -πάλι από άνδρα των ΜΑΤ- σε τσάντα συλληφθέντα, ούτε έμεινα άφωνη με τις εκατοντάδες αναίτιες «προσαγωγές στο σωρό» και τις δεκάδες συλλήψεις, ούτε με την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ούτε με τους ξυλοδαρμούς και τους ψεκασμούς των διαδηλωτών, ούτε με τους προληπτικούς ελέγχους, τις απειλές και την αστυνομική βία σε ρεπόρτερ και δημοσιογράφους. Με εξαίρεση την εμφάνιση της αύρας στην πλατεία Εξαρχείων, το έργο το έχω δει να παίζεται πολλές φορές, με τις ίδιες ακριβώς σκηνές σε όλες τις μεγάλες, συγκρουσιακές ή μη, πορείες από το 2008 και ύστερα.