Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συνεργάτης της CIA στα βασανιστήρια και η Ελλάδα Έκθεση


Την Τρίτη επιτροπή του Κογκρέσου δημοσίευσε έκθεση για τα βασανιστήρια και τις πρακτικές της CIA σε κρατούμενους μετά την επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Από την έκθεση αποκαλύπτεται πως η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέφερε τις υπηρεσίες της στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των μυστικών μεταγωγών και των φρικτών βασανιστηρίων των υπόπτων για τρομοκρατία.
Στην έκθεση η Ελλάδα αναφέρεται ως χώρα που «επέτρεψε τη χρήση του εναέριου χώρου της και των αεροδρομίων της για πτήσεις που σχετίζονται» με τα μυστικά προγράμματα ανακρίσεων της CIA κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους. Συνολικά 64 αεροσκάφη της CIA προσγειώθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια. Αντίστοιχες υπηρεσίες παρείχε και η Κύπρος.

Κομπάνι: Επίθεση αυτοκτονίας της ISIS μέσα από UAV βίντεο!

Επιμέλεια: OnAlert
Πηγές: Guardian, Independent
ImageΝέο drone βίντεο του ισλαμικού κράτους κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο αποτυπώνει την στενή πολιορκία που δέχεται η πόλη - σύμβολο της κουρδικής αντίστασης στην Συρία. Οι μαχητές του ISIS εφορμούν και πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στους Κούρδους που υπερασπίζονται την πολύπαθη πόλη. 

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί την τεχνολογία drone για την παραγωγή των προπαγανδιστικών βίντεο που δημοσιεύει, με σκοπό την ανάταση του ηθικού των μαχητών της, αλλά και την στρατολόγηση νέων εξτρεμιστών. Η προπαγάνδα είναι σημαντικό όπλο για την εξτρεμιστική οργάνωση ISIS, ειδικά αφότου το τελευταίο διάστημα πλήττεται σφόδρα από τις εναέριες επιδρομές του Συνασπισμού Κρατών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Γυναίκες από τη Συρία εξόριστες στη Βηρυτό ανεβάζουν την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,


Γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία ανεβάζουν την `Αντιγόνη` για να καταθέσουν τη θλίψη τουςΟι 20 γυναίκες, οι οποίες εμφανίζονται μέχρι αύριο, Παρασκευή, στο θέατρο Μεντίνα, δεν είχαν ως τώρα καμιά εμπειρία στην ηθοποιία και προέρχονται από συντηρητικό περιβάλλον.
"Η 'Αντιγόνη της Συρίας' μας επιτρέπει να εκφράσουμε τον καημό μας", εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η 29χρονη Μόνα, που έχει ρόλο αφηγήτριας.
Στην παράσταση οι ηθοποιοί παρουσιάζουν τις οδυνηρές εμπειρίες τους μέσω των δοκιμασιών στις οποίες υποβλήθηκε η Αντιγόνη. Ο Μοχάμαντ αλ-Άταρ, ο 33χρονος σκηνοθέτης της παράστασης, λέει πως ήθελε να δείξει "τη μάχη που δίνει σήμερα η γυναίκα της Συρίας".

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ως μέθοδος ανάκρισης... δεν αναφερόμαστε στο Μεσαίωνα... μιλάμε για μετά το 2001...

Με την άδεια του Ομπάμα, δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, 525 σελίδων, σύμφωνα με την οποία η CIA έκανε ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ σε ανθρώπους που κρατούσε σε μυστικές φυλακές με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών για την δήθεν αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών... το 80% του ανακριτικού προγράμματος της CIA είχε ανατεθεί σε ψυχολόγους και οι μέθοδοι περιελάμβαναν χρήση ηλεκτρικού τρυπανιού, απειλή βιασμού με σκουπόξυλο, εικονικός πνιγμός, στέρηση ύπνου (έως και 180 ώρες), ξυλοδαρμό, γυμνοί δεμένοι σε ψυχρά δωμάτια (κατέληξε κρατούμενος από υποθερμία), παροχή τροφής και νερού μέσω κλυσμάτων χωρίς ιατρική ανάγκη, απόλυτο σκοτάδι, διαρκής κράτηση σε απομόνωση, εκκωφαντικοί ήχοι ή μουσική, ένας κουβάς για τις σωματικές ανάγκες.

Υπαξιωματικός έκλεψε 4500 λίτρα πετρέλαιο

Υπαξιωματικός του στρατού στον Έβρο έκλεβε πετρέλαιο, καθώς μετά από έρευνα των αρχών στην οικεία του βρέθηκε ποσότητα 4.500 λίτρων πετρελαίου, σε δεξαμενές και βαρέλια, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την κατοχή τους.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και υπεξαίρεση, καθώς κατηγορείται ότι ένα μέρος των καυσίμων το εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά το παρελθόν, ενώ τα υπόλοιπα φέρεται ότι προέρχονται από τη μονάδα του όπου υπηρετεί.
Ο συλληφθείς υπαξιωματικός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Στρατοδικείου, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Οι άσφαιρες “αποκαλύψεις” της Χρυσής Αυγής και οι πραγματικές αποκαλύψεις του ηχητικού Κασιδιάρη

kas_balt
Χρυσή Αυγή γκρινιάζει για το γεγονός ότι οι χτεσινές “αποκαλύψεις” του Κασιδιάρη στη Βουλή έχουν περάσει απαρατήρητες. Θυμίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή διέρρευσε μία μαγνητοφωνημένη φράση έξι δευτερολέπτων στην οποία ακούγεται κατά τον Κασιδιάρη ο Σαμαράς να λέει τη φράση: “Πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει”. Η φράση αναφέρεται, σύμφωνα πάντα με τον Κασιδιάρη, στην επικείμενη – τότε – απολογία των Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου και δείχνει τη διάθεση του Σαμαρά να παρέμβει μέσω του Ντογιάκου (του “παναθηναϊκάκια”) στο έργο της δικαστικής εξουσίας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ "ΛΕΥΤΕΡΙΑ"!

Σε κατ' οίκον περιορισμό οι Μεσσήνιοι!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;
Ως βόμβα έσκασε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η είδηση απελευθέρωσης των 12 συλληφθέντων για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης έληξε η προθεσμία που είχαν οι Αρχές να τους κρατήσουν και βάσει συνταγματικού τους δικαιώματος οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν αναγκάστηκαν να τους βγάλουν τις χειροπέδες και να τους αφήσουν ελεύθερους! Φυσικά, οι 12 κατέβηκαν τις σκάλες χωρίς δεύτερη σκέψη και έφυγαν.

Το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζεται με Πραξικοπηματίες της Αιγύπτου και στηρίζει τις νέες συμμαχίες

Άσκηση «Alexandroupolis 14» των δυνάμεων Ελλάδας-ΑιγύπτουΈνταση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα με την Αίγυπτο καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια συνεργασία που περιλαμβάνει τα πάντα, από εκπαίδευση στελεχών και συχνές ανταλλαγές επισκέψεων των Αρχηγών των Όπλων, κοινές ασκήσεις σε όλο τα φάσμα των επιχειρήσεων, μέχρι τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συντήρηση των οπλικών συστημάτων.
Η ελληνική αστική τάξη  επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, διεκδικεί κομβικό ρόλο στον νέο ενεργειακό χάρτη μέσω του καθορισμού ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων και την εξασφάλιση της ασφαλούς ροής. Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο διαμορφώθηκε ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και μετά τις τελευταίες συμφωνίες εντάσσεται και νέος παίχτης, η Αίγυπτος.

Η υπόσχεση στην οικογένεια του 19χρονου πεζοναύτη που το κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει

Image
Πρώτα απ΄ όλα η εφορία . Όλα τ΄ άλλα έπονται. Ακόμη και η τυπική “αποζημίωση” για μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε τελείως άδικα. Μια ζωή που δεν μπορεί να “κοστολογηθεί” ούτε μ΄ όλα τα πλούτη του κόσμου. Ο λόγος για τον αδικοχαμένο 19χρονο πεζοναύτη που σκοτώθηκε μαζί με δυο ακόμη πεζοναύτες όταν ένα βλήμα όλμου εξεράγη σε λάθος χρόνο.
Το ελληνικό κράτος σ΄ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθεί -μάταια βέβαια- να κάνει πιο “εύκολη” τη ζωή των χαροκαμένων συγγενών. Με ύλη που δεν μπορεί να γιατρέψει τα τραύματα της ψυχής .Πολύ βαθύτερα και χωρίς καμία περίπτωση επούλωσης όταν πρόκεται για τον χαμό ενός παιδιού. 

Το EBCO ζητά την απελευθέρωση του Τουρκοκύπριου αντιρρησία συνείδησης Haluk Selam Tufanli

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης (EBCO) καταδικάζει την απαράδεκτη και αναχρονιστική πρακτική των Τουρκοκυπριακών αρχών να διώκουν και να φυλακίζουν αντιρρησίες συνείδησης στη στρατιωτική θητεία.
Το EBCO ζητά την άμεση απελευθέρωση του 31-χρονου αντιρρησία συνείδησης HalukSelamTufanliκαι την πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης στη στρατιωτική θητεία για τους κληρωτούς, τους εφέδρους και τα επαγγελματικά μέλη των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Απάντηση του καθηγητή-ερευνητή για την έρευνα
Ανασυντάσσει, σχολιάζει η Βέρα Σιατερλή
Με την κλασική ταχτική κουκουλώματος αντιδρά ο καθηγητής Κοινωνιολογίας της ΣΣΕ και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος αποκαλύπτει.
Αναστάτωση έχει προκληθεί από την αποκάλυψη στην οποία έχει προβεί το Δίκτυο Σπάρτακος με δημοσίευμά του την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, σχετικά με την έρευνα που δημοσιεύεται στο βιβλίο του καθηγητή Κοινωνιολογίας Γ. Καφφέ που κατέχει μόνιμη θέση ΔΕΠ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με γνωστικό αντικείμενο την Στρατιωτική Κοινωνιολογία. Η έρευνα του καθηγητή σχετικά με «τις γυναίκες στον στρατό» πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011 σε σπουδάστριες της ΣΣΕ, παρουσιάστηκε ως εισήγηση το Δεκέμβριο του 2012 σε ημερίδα που διεξήχθη στην ΣΣΕ και συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του «Η γυναίκα Στρατιώτης, Κοινωνιολογικές Προσεγγίσεις» εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 2013. 

ΝΑΤΟϊκές ενισχύσεις στη Βρετανία… εντοπίστηκε υποβρύχιο

Κλίμα Ψυχρού Πολέμου έκανε την εμφάνισή του και στα ανοιχτά των βρετανικών – σκωτσέζικων εν προκειμένω – υδάτων στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, καθώς στην περιοχή φέρεται να αναδύθηκε σε βάθος περισκοπίου αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται και πληροφορίες που δημοσίευσε το εξειδικευμένο περιοδικό Aviation Week & Space Technology, σε μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση, στην περιοχή έσπευσαν και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια συνδρομής των βρετανικών δυνάμεων να εντοπίσουν το υποβρύχιο, κάτι που παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Τουρκία - πιόνι στην ενεργειακή σκακιέρα;

Τουρκία - πιόνι στην ενεργειακή σκακιέρα;Η ενεργειακά φτωχή Τουρκία θα ωφεληθεί από την απόφαση-έκπληξη της Μόσχας να μετατραπεί στον διαχειριστή του 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγού φυσικού αερίου South Stream, λένε οι αναλυτές. Ταυτόχρονα, τίθεται το ερώτημα σχετικά με το αν η Τουρκία θα γίνει το πιόνι στον ευρύτερο διαγωνισμό ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ.
 Η Άγκυρα είναι στην πραγματικότητα από καιρό πρόθυμη να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια, η οποία αντιστοιχεί σήμερα στο 57% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, όπως εκτιμάται από την Στατιστική Επισκόπηση της Παγκόσμιας Ενέργειας για το 2014 από την BP. Τόσο η τουρκική κυβέρνηση, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπουν τις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, πολιτιστικός ξάδελφος και στενός σύμμαχος της Άγκυρας, μέσω του Trans-Anatolian Pipeline (TANAP) ως απάντηση στη μείωση της εξάρτησής τους από την ενέργεια από το Κρεμλίνο.

Η ενεργειακή εμπλοκή του Πεκίνου στην Κεντρική Ασία

Σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης από τον άνθρακα και μείωσης της ρύπανσης, οι κινεζικές κρατικές αρχές έχουν ενθαρρύνει τη χρήση του φυσικού αερίου.
Η ενεργειακή εμπλοκή του Πεκίνου στην Κεντρική Ασία Η Κίνα βασίζεται κατά κύριο λόγο σε χώρες της Κεντρικής Ασίας για να προμηθευτεί το εν λόγω αέριο. Αλλά όπως η Κίνα βαθαίνει τους ενεργειακούς δεσμούς της με την Κεντρική Ασία, μπορεί να βρεθεί απέναντι σε μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη: περιφερειακές συνοριακές διαφορές που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές του ενεργειακού εφοδιασμού της.
 Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκε 13,9% από έτος σε έτος το 2013. Η συνολική κατανάλωση αντιπροσώπευε το 5,9% των καταναλισκόμενων πόρων πρωτογενούς ενέργειας, από 5,4%, καθιστώντας την Κίνα τoν τρίτο μεγαλύτερο χρήστη φυσικού αερίου στον κόσμο. Το εκτιμώμενο ποσοστό για το 2014 είναι 6,3%.

Νέες εκρήξεις στον παγκόσμιο πόλεμο των τιμών πετρελαίου

Νέες εκρήξεις στον παγκόσμιο πόλεμο των τιμών πετρελαίουΗ ζήτηση για πετρέλαιο το 2015 θα μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002 λόγω της υπερπροσφοράς αργού και τις στάσιμες οικονομίες της Κίνας και της Ευρώπης, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΟΠΕΚ. Και αυτό είναι μόνο μια από τις πολλές σημερινές «ξινές» εκτιμήσεις.
Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ ότι η ζήτηση για πετρέλαιο του καρτέλ θα μειωθεί σε 28,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, 280.000 βαρέλια χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη - το χαμηλότερο σημείο σε 12 χρόνια. Προσθέστε σε αυτό μια νέα έκθεση από την Ενεργειακή Διαχείριση Πληροφοριών της κυβέρνησης των ΗΠΑ (EIA), η οποία μείωσε περαιτέρω και τις προβλέψεις της για το 2015 όσον αφορά την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 240.000 βαρέλια την ημέρα, μέχρι 880.000 βαρέλια ανά ημέρα.
Για το 2014, η ΕΙΑ αναμένει ότι η ζήτηση θα είναι περίπου 960.000 βαρέλια την ημέρα.

Μολδαβία: Φιλοευρωπαϊκή πορεία ή επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία;

Μολδαβία: Φιλοευρωπαϊκή πορεία ή επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία;Ποιος ήξερε μέχρι πρόσφατα την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας; Ξαφνικά τώρα, σχεδόν εν μία νυκτί, μετατράπηκε σε έναν σημαντικό χώρο της γεωπολιτικής - αυτή η μικρή χώρα. Επειδή οι βουλευτικές εκλογές την τελευταία μέρα του Νοεμβρίου ήταν για έναν άνδρα που δεν προσήλθε καν στην εκλογική αναμέτρηση: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι συνέπειες των εκλογών στην Μολδαβία για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ
Ο πληθυσμός της Μολδαβίας έχει επιλέξει με τη νίκη του κυβερνώντος συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές - ήρθε στην εξουσία στη χώρα με 3,5 εκατομμύρια κατοίκους πριν από πέντε χρόνια μετά από μια βίαιη ανατροπή των Κομμουνιστιών - να μην απομακρυνθεί από την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.  

Soviet Shot n.29: Μια αιμοσταγής δικτατορία...


Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του εχθρού καθώς στις αρχές τις δεκαετίας του 90 διακύρηττε το "τέλος της ιστορίας" είναι ότι η "Δημοκρατία" σε αντίθεση με τον "Κομμουνιστικό Ολοκληρωτισμό" δεν διαπράττει μαζικές δολοφονίες πολιτικού χαρακτήρα, δεν έχει γεμίσει τις φυλακές με πολιτικούς κρατουμένους, δεν έχει γκούλανγκ και άλλα τέτοια. Κατόπιν και αφού το αντίπαλον δέος δεν υπήρχε πια, άρχισαν οι σταυροφορίες στο όνομα της "Δημοκρατίας" και του "ανθρωπισμού" στην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιρακ ...την Ουκρανία. Ένα μικρό δείγμα λοιπόν του ανθρωπισμού τους περιέχεται στην έκθεση του Αμερικανικού Κονγκρέσου, που υποθέτω ότι στην έρευνά του δεν θα έβαλε "το μαχαίρι στο κόκκαλο" ρε παιδί μου...

Βασανιστήρια οι ανακρίσεις της CIA για την τρομοκρατία-Κολαστήρια



Κόλαφος για τη CIA είναι η έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου για τις «βάρβαρες» ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία κατά τη διακυβέρνηση Μπους. Η Γερουσία των ΗΠΑ κατηγορεί  μάλιστα την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της χώρας ότι εξαπάτησε το Κογκρέσο και το Λευκό Οίκο αναφορικά με τις πρακτικές της, τόσο ως προς το επίπεδο βίας τους, όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα τους.

Τους Γλύξμπουργκ φέρνει ο Μπαλτάκος στις Ρίζες

Γλύξμπουργκ
Γλύξμπουργκ
“ Το κόμμα Μπαλτάκου είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. ”
Πολύ πιο επικίνδυνος φαίνεται ότι είναι ο ρόλος που επιχειρεί να διαδραματίσει το ακροδεξιό κομματίδιο του Τάκη Μπαλτάκου, το οποίο κατά δήλωση του ίδιου θα έχει ως βάση εκκλησιαστικούς παράγοντες, την αστυνομία και τον στρατό. 

Βγάζουν τον Μπούκουρα έξω, για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας!

Της Αντωνίας Ξυνού

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τελευταία απόρριψη του αιτήματος του κατηγορούμενου βουλευτή Στ. Μπούκουρα να αποφυλακιστεί, η αρμόδια εισαγγελέα προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η εισαγγελική λειτουργός κ.Στεφανάτου, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του Στ. Μπούκουρα, ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ο ανεξάρτητος - πλέον- βουλευτής να πρέπει ναβγει από τις φυλακές Ναυπλίου, εφόσον καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ και εφόσον του οριστεί ο όρος της απαγόρευσης  εξόδου από τη χώρα.

Οι «αδίστακτοι» του Συντάγματος

Συνοδευόμενοι από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης 31 Σύροι (15 ανήλικοι, 11 άντρες και 5 γυναίκες) μεταφέρθηκαν σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο λίγο έξω από την Αθήνα, όπου δέχτηκαν τη φροντίδα αλληλέγγυων πολιτών | ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Εδώ και μήνες, οικογένειες Σύρων με μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα σοβαρό πρόβλημα στέγασης και αναγκάζονται να ζουν σε πάρκα και πλατείες, χωρίς να δείξουν ενδιαφέρον ούτε ο Δήμος Αθηναίων ούτε η κεντρική διοίκηση. Αυτός ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που αποφάσισαν οι Σύροι να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο ΙΟΣ Οι «αναρχικοί» του 1944


Διατεταγμένο κατοχικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο της Κρήτης (22/7/1944) | Φωτ. Τάκης Ψαράκης «Ντοκουμέντα της Γερμανικής προπαγάνδας» (Καστανιώτης 1980)
18 Ιανουαρίου 1945. Τρεις μέρες μετά την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τα βρετανικά στρατεύματα, ο Αγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ σπεύδει να παράσχει στη Βουλή των Κοινοτήτων τις οριστικές εξηγήσεις του σχετικά με την ένοπλη επέμβαση στην Ελλάδα. Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά παραγνωρισμένο σημείο της ομιλίας του αφορούσε την «αποκάλυψη» της πραγματικής πολιτικής ταυτότητας του αντιπάλου:

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ Οι δύο Ελλάδες

Η Κραυγή των τοίχων
Αν κάτι αποδείχθηκε ακόμη μια φορά τούτες τις μέρες, είναι το νοητικό και αξιακό χάος που χωρίζει τις δύο Ελλάδες του 2014. Για τους κυβερνώντες και λοιπούς στυλοβάτες της «Ελλάδας των νοικοκυραίων», η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού έμοιαζε με το ιδεώδες συμβολικό γήπεδο για την τρομολάγνα ανάκτηση του «μεσαίου» εκείνου κοινωνικού χώρου που η διαχείριση της κρίσης ωθεί σε μια αβέβαιη εκλογική ριζοσπαστικοποίηση.