Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΑΒΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΣΟΜΣΚΙ ΚΑΙ ΒΛΙΤΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ;
Δεκέμβρης ήταν πάλι (20-12-2012), όταν η «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Σρόιτερ στον ALPHA ασχολήθηκε με το θέμα των Ελλήνων Μισθοφόρων οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο μπράβου στα πλοία των εφοπλιστών, που ακολουθούν τα επικίνδυνα να δεχτούν πειρατική επίθεση δρομολόγια, στις θάλασσες της Ανατολικής Αφρικής,  ιδιαίτερα της Σομαλίας. Η εκπομπή αναφέρθηκε στους κινδύνους, τόνισε τα προσόντα που απαιτούνται, την ανάγκη πιστοποιημένης εκπαίδευσης, αλλά σίγουρα αυτό που δελέασε σημαντικό τμήμα των θεατών της εκπομπής ήταν η πολύ ψηλή αμοιβή. Από εκείνη τη μέρα και καθώς η εφαρμογή της άγριας ταξικής κυβερνητικής και μνημονιακής πολιτικής έσπερνε την κοινωνική καταστροφή, εξαφανίζοντας θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός προθύμων, συχνά πιεσμένοι από τα τρομερά ατομικά και οικογενειακά αδιέξοδα, άρχισαν να αναζητούν «άκρες», ώστε και αυτοί να αποκτήσουν μερίδιο από το όνειρο… Το όνειρο κάθε αδίστακτου τυχοδιώκτη, στο μυαλό του οποίου κυριαρχούν συνήθως εθνικιστικές-ρατσιστικές-μιλιταριστικές αντιλήψεις, ενώ στην συνείδηση του βαραίνει το γεγονός ότι τα 300-400 ευρώ που είσαι πλέον τυχερός να πάρεις δουλεύοντας σαν σκυλί «στην πατρίδα», για τον ένοπλο φρουρό προβλήθηκε ως η καθημερινή αμοιβή!

Οι νέες ρουκέτες της Χαμάς - BINTEO

Image
Ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς παρουσίασε η Χαμάς, κατά την πρόσφατη παρέλαση για τον εορτασμό των 27 χρόνων από τη δημιουργία της οργάνωσης. Οι ρουκέτες που παρουσιάστηκαν είναι κατασκευασμένες από την ίδια τη Χαμάς, με ιρανική-συριακή τεχνογνωσία. Πρόκειται για αντίγραφα ιρανικών ρουκετών J-90 και R-160. Επίσης παρουσίασε έναν νέο, τετραπλό, εκτοξευτή ρουκετών Μ-75, οι οποίες είναι αντίγραφα των διαμετρήματος 333mm ιρανικών Fajr-5.  Οι ρουκέτες R-160 έχουν διαμέτρημα 302mm, βεληνεκές 160χλμ. και βασίζονται στις συριακές Μ-302. 

Ταρίκ Αλί: Οι αιτίες της αιματηρής επίθεσης στο Πακιστάν Ανάλυση


Τη διεθνή καταδίκη έχει προκαλέσει η επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν που άφησε πίσω της 141 άγρια δολοφονημένους ανθρώπους,ανάμεσα στους οποίους 132 παιδιά. Ο συγγραφέας και διανοούμενος Ταρίκ Αλί μιλάει στο δημοφιλές αμερικανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα Democracy Now, αναλύοντας τις αιτίες που έχουν αποσταθεροποιήσει το Πακιστάν κι επιτρέπουν τις ακρότητες επί του εδάφους του.
Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον σχολείου στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ, πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν, ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP (Tehrik-e-Taliban Pakistan), που πολεμούν από το 2007 την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τον πόλεμο των ΗΠΑ «κατά της τρομοκρατίας» και ότι «εξετευλίζει το Ισλάμ».

Από το Μοντγκόμερυ στο Φέργκιουσον (5)

Ο "δαίμονας" Μάικλ Μπράουν

Μετά από όλα όσα είπαμε στα προηγούμενα σημειώματα, γίνεται κατανοητό το πώς φτάσαμε στο Φέργκιουσον. Σε μια χώρα όπου οι φυλετικές διαφορές δεν βρίσκονται απλώς στο κύτταρό της (όπως συνάγεται από τις δηλώσεις Ομπάμα) αλλά και σε επίσημα νομοθετικά της κείμενα (όπως το σύνταγμα της Αλαμπάμας), σε μια χώρα όπου το κεφάλαιο ανδρώθηκε επενδύοντας σ' αυτές τις διαφορές και σε μια χώρα όπου οργανώσεις όπως η Κου Κλουξ Κλαν όχι μόνο δεν έχουν κηρυχθεί παράνομες αλλά περηφανεύονται πως αρκετοί πρόεδροι της χώρας έχουν διατελέσει μέλη της, το Φέργκιουσον αποτελεί απολύτως λογική ιστορική εξέλιξη.
Πάντως, μπορεί το Φέργκιουσον να έγινε ορόσημο αλλά τα πράγματα δεν αρχίζουν και, κυρίως, δεν πρόκειται να τελειώσουν εκεί. Όπως αναφέρουν τα πολιτειακά μέσα ενημέρωσης, στην χώρα παρατηρείται "επιδημία αστυνομικής βίας", με αποτέλεσμα τα όργανα της τάξης να σκοτώνουν έναν άοπλο μαύρο κάθε 28 ώρες!

Από το Μοντγκόμερυ στο Φέργκιουσον (4)


Μέχρι το ξέσπασμα του εμφυλίου, η κλειστή οικονομία των πολιτειών τού νότου βασιζόταν στους
δούλους. Ο διπλανός χάρτης απεικονίζει γλαφυρά την κατάσταση γύρω στο 1860, πλην όμως δεν μπορεί να δείξει ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, όπως π.χ. ότι στις κομητείες κατά μήκος τού ποταμού Μισσισσιπή το 95% του πληθυσμού ήσαν δούλοι. Όμως, μετά την νίκη των βορείων στον εμφύλιο, τα πράγματα άλλαξαν, υπό την απειλή των όπλων. Η δουλεία καταργήθηκε και οι δούλοι απέκτησαν μέχρι και δικαίωμα ψήφου. Δυστυχώς, οι νότιοι εξακολούθησαν να αντιστέκονται σθεναρά. Οι κλειστοί θεσμοί διαιωνίζονταν στον νότο, με την Νομοθεσία Τζιμ Κρόου να αντικαθιστά την δουλεία. 

Από τον Τίσεν και τον Κρούπ στην ThyssenKrupp

thyssenkruppΟ ομιλητής, με βαριά γερμανική προφορά, παρουσίαζε για ώρα τα επιχειρήματά του σχετικά με τη δυνατότητα της γερμανικής βιομηχανίας να κατατροπώσει τους αντιπάλους της στα πέρατα της οικουμένης. Από κάτω εκπρόσωποι βιομηχανικών κολοσσών όπως ο όμιλος Κρουπ έγνεφαν ικανοποιημένοι, καθώς ο ομιλητής τους έκανε μια πολύ δελεαστική πρόταση: αυτοί θα εξασφάλιζαν την αναρρίχηση και την παραμονή του στην εξουσία και αυτός θα χρησιμοποιούσε τη δύναμη του γερμανικού κράτους αλλά και της γερμανικού στρατού για να προωθήσει τα συμφέροντά τους. «Η μοίρα της Γερμανίας» επαναλάμβανε ο ομιλητής είναι να ηγηθεί της Ευρώπης και μέσω αυτής ολόκληρου του κόσμου».

“Κόλπος των χοίρων”: Το μεγάλο λάθος των ΗΠΑ

ImageΕίναι από τις ελάχιστες φορές που με κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ο Δαυίδ, νίκησε τον Γολιάθ... Εντάξει, μπορεί να μην τον νίκησε κατά κράτος και να τον ισοπέδωσε, αλλά ο μικρός Δαυίδ (στην περίπτωση μας η πτωχή μικρή Κούβα) απέτρεψε για τουλάχιστον μισό αιώνα να επιχειρεί στην περιοχή του ο Γολιάθ (στην περίπτωση μας οι ΗΠΑ) και τον έβαλε στη διαδικασία να σκέφτεται δύο και τρεις φορές την κάθε του κίνηση πριν την κάνει.
Κούβα 17 Απριλίου  1961, η επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο κλείνει δυο χρόνια από την ημέρα που τα στρατεύματα της μπήκαν νικηφόρα στην πρωτεύουσα Αβάνα. Το καθεστώς Μπατίστα ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο Κάστρο με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά σε σοσιαλιστικές μεταρρυθμίσεις που θορυβούν τις ΗΠΑ. Η ανακατανομή της γης, η κρατικοποίηση οργανισμών κοινής ωφελείας και ο αδίστακτος πόλεμος κατά της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος της βιομηχανίας τζόγου (η Κούβα ήταν κάτι σαν το Λας Βέγκας της εποχής) και της εκδίωξης των Αμερικανών επιχειρηματιών που έλεγχαν τα καζίνο, είναι μερικά από τα μέτρα που έκαναν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν την αρχικά θετική τους στάση απέναντι στον Κάστρο. 

Δακρυσμένοι… κροκόδειλοι

To έγκλημα των ταλιμπάν με την εκατόμβη των μικρών παιδιών στο Πακιστάν έχει αφήσει όλους τους – πραγματικούς – ανθρώπους άφωνους.
    Επειδή, λοιπόν,η φρίκη είναι πολύ μεγάλη για να αντέξει κανείς να βλέπει τηνυποκρισία να κρύβεται πίσω από τις οιμωγές και επειδή τα γνήσια δάκρυα πρέπει να διαχωρίζονται από εκείνα των κροκόδειλων, επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε: 
    Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ, κατόπιν του Κλίντον και αργότερα του Ομπάμα, του Μπρζεζίνσκι, στο περιοδικό«American Interest» (τεύχος Μάης - Ιούνης 2008).
Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο που καθιστά περιττό κάθε σχολιασμό: «Θα το ξαναέκανα! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι».

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ 18.000 ΛΙΡΕΣ!
Η δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από την 1η Ιανουαρίου 2015 δίνεται σε όσους συμπλήρωσαν το 27ο έτος της ηλικίας τους στις 31/12/2014 όπως ανακοίνωσε ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Α. Νταβούτογλου. Ακόμα είπε πως όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους θα πρέπει να καταβάλουν 18.000 τουρκικές λίρες, λίγο παραπάνω απ ότι αναμενόταν. Αργότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την εξαγορά θητείας θα επωφεληθούν τόσο οι ανυπότακτοι, όσο και οι λιποτάκτες.

Τσιμεντώνουν εργάτες στην Τουρκία!

Εργατικό_ατύχημα_040511


Μπετόν σε όλη την χώρα που χτίζεται κακόγουστα, άπληστα και δίχως κανόνες – Η οικοδομική έκρηξη δυναμώνει τις τσέπες επιχειρηματιών και πολιτικών, ενώ την ίδια στιγμή θερίζει ανθρώπινες ζωές – Αρνητικό ρεκόρ στην ασφάλεια των εργατών – Πάνω από 14.400 νεκροί σε εργατικά ατυχήματα επί Ερντογάν – Τους εξανάγκαζαν στα ορυχεία να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια νερού για εξοικονόμηση χρόνου!

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;

Οι «αγανακτισμένοι», οργανωμένοι παρακρατικοί της Κομοτηνής…
Του δημοσιογράφου Μουσταφά Τσολάκ


Ήμουν οκτώ χρονών. Η μάνα μου, δεν μου επέτρεψε να πάω στο καφενείο της γειτονιάς μου, να δω τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης μου Μπεσίκτας, λέγοντας πως «έξω είναι επικίνδυνα και σπάνε τα τζάμια των μαγαζιών». Ποιοι; Οι «αγανακτισμένοι», οργανωμένοι παρακρατικοί, που με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων (Κάρντακ), ήθελαν να μας ξαναθυμίσουν εμάς τους μειονοτικούς ότι δεν είμαστε επιθυμητοί εδώ: «Έξω οι Τούρκοι!»
Την άλλη μέρα το πρωί, καθώς πήγαινα στο σχολείο, περνούσα μπροστά από λεηλατημένα μαγαζιά, των απλών φτωχών μειονοτικών (που αγωνιζόντουσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο για να πάνε στο σπίτι τους ένα κομμάτι ψωμί και σπουδάσουν τα παιδιά τους…) που το μοναδικό τους έγκλημα ήταν να πιστεύουν σε μια διαφορετική θρησκεία και να μιλάνε μια διαφορετική γλώσσα.

Συλλήψεις για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία

Συλλήψεις για εγκλήματα πολέμου στη ΒοσνίαΣτη σύλληψη δέκα πρώην μέλη του στρατού και της αστυνομίας των Σέρβων της Βοσνίας προχώρησαν οι αρχές της χώρας. Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για εγκλήματα πολέμουσε βάρος αμάχων τον Ιούλιο του 1992.
Σύμφωνα με την εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στη διάρκεια επιχείρησης, το πρωί, μέλη της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας (SIPA) συνέλαβαν τους υπόπτους στις πόλεις Ζβόρνικ, Μπιέλινα και Ούγκλιεβικ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τον Ιούλιο του 1992, συμμετείχαν σε διωγμούς μη σερβικού πληθυσμού από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζβόρνικ.

Φασίστες και μαφιόζοι δουλεύουνε μαζί Από το Hit & Run

Από τις αρχές του Νοεμβρίου σε πολλές λαϊκές συνοικίες της Ρώμης ξέσπασε μεγάλο και μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία κέντρων υποδοχής μεταναστών, προσφύγων ή ρομά.Του Δημήτρη Δεληολάνη (ανταπόκριση από τη Ρώμη).
Η εξέγερση των προαστίων

Συρία: Τουλάχιστον 120.000 μαχητές του Άσαντ έχουν σκοτωθεί από το 2011

Συρία: Τουλάχιστον 120.000 μαχητές του Άσαντ έχουν σκοτωθεί από το 2011Περισσότεροι από 120.000 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών οργανώσεων που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην χώρα από το 2011, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Συνολικά περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι σχεδόν 11.000 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητές που ανήκουν σε παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν δηλώσει πίστη στον Άσαντ έχουν σκοτωθεί μέσα σε διάστημα μόλις 5 μηνών από τη στιγμή που ο Άσαντ εκφώνησε την ομιλία ορκωμοσίας του με αφορμή την τρίτη κατά σειρά προεδρική του θητεία.

ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ: Η Μάχη του Βερντέν - Μία μάχη με 306.000 νεκρούς!

Image
Πόσο μπορεί να κρατήσει μία μάχη; Πολύ,πάρα πολύ αν πάμε πίσω στο χρόνο στον πιο σκληρό πόλεμο ,αυτόν που γνωρίζουμε ως Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Σήμερα είναι επέτειος του τέλους της μάχης του Βερντέν,όπως έμεινε στην ιστορία.Μια μάχη που κράτησε από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 1916 και στοίχισε τη ζωή 306.000 Γάλλων και Γερμανών!!! Οι τραυματίες 402.000!

Το Βερντέν μία πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας στις όχθες του ποταμού Μόζα.Η θέση του κρίθηκε στρατηγική γιατί αν οι Γερμανοί το κέρδιζαν τότε μέσω της βόρειας εισόδου της πεδιάδας της Καμπανίας, πήγαιναν κατευθείαν στο Παρίσι. 

Λ.Δ. Λουγκάνσκ: κατάληψη και επαναλειτουργία κλειστού εργοστασίου από τους εργάτες

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ οι εργάτες μεγάλου εργοστασίου μηχανικών επισκευών το κατέλαβαν και επανεκκίνησαν την παραγωγή που είχε σταματήσει όταν η διοίκηση τo έκλεισε και είχε αρχίσει να πουλάει τον εξοπλισμό για παλιοσίδερα. Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες παραγγελίες. Το κρατικής ιδιοκτησίας εργοστάσιο «Luganskugleremont» που βρίσκεται στην πόλη Αντρατσίτ είχε σταματήσει τη λειτουργία του μετά την εκποίηση μεγάλου μέρους του εξοπλισμού του από τη διοίκηση. Οι εργάτες συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά 600 μέτρων νέου ηλεκτρικού καλώδιου, για να ξανααρχίσει η παραγωγή.