Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μειώσεις μισθών και απολύσεις στο "thetoc.gr" της Έλλης Στάη

Το thetoc.grξεκίνησε, στις αρχές του 2014, με υψηλές προσδοκίες. Η επένδυση κόστισε αρκετά για τα δεδομένα της εποχής και οι πρώτες εντυπώσεις, τουλάχιστον για το layout, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για τη συνέχεια. 
Ωστόσο, μόλις μπήκε ο χειμώνας, "άρχισαν τα όργανα". Τα χρήματα που είχαν ξοδευτεί δεν καλύπτονταν από τα διαφημιστικά έσοδα και η εύκολη λύση, και σε αυτή την περίπτωση, ήταν οι περικοπές μισθών. Από τους εργαζόμενους ζητήθηκε να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης, η οποία, στην ουσία, εξαιρούσε την αμοιβή τα σαββατοκύριακα, με αντάλλαγμα μείωση ωραρίου και ρεπό. Αυτοί που πίστεψαν ότι με την υπογραφή τους θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον μια χρονική παράταση στην αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον διαψεύστηκαν, καθώς, λίγες ημέρες αργότερα, ήρθαν και οι πρώτες 5 απολύσεις. Οι γιορτινές ημέρες, πλέον, για τους εργαζόμενους του thetoc αναμένονται δύσκολες, με το κλίμα επιβαρυμένο και το μέλλον αβέβαιο.http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/12/thetocgr.html

Ελληνικό εξορυκτικό σκάνδαλο


Πριν από δύο μέρες επιδόθηκαν κλήσεις απολογίας σε 9 κατοίκους της Ιερισσού, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών
Μια πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Ερευνών για τις Πολυεθνικές Εταιρείες (SΟΜΟ) αναλύει το πώς η πολυεθνική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold, ιδιοκτήτρια των περίφημων μεταλλείων Κασσάνδρας, ανακατευθύνει τα κέρδη της μέσω φορολογικών παραδείσων ώστε να αποφύγει την φορολόγηση στην Ελλάδα. Αυτοί οι ισχυρισμοί περί παράνομων συναλλαγών είναι μόνο η κορυφή ενός σάπιου παγόβουνου πιθανής κρατικής-εταιρικής διαφθοράς, αστυνομικής βαρβαρότητας και ενδεχόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες ίσως στερούνται ένα μεταλλείο χρυσού και χαλκού αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ιταλία: Οικονομικό σκάνδαλο με off shore στις τάξεις των Φραγκισκανών μοναχών

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επένδυσαν σε παράκτιες πετρελαϊκές εταιρείες Φραγκισκανοί μοναχοί του Τάγματος Ελασσόνων Αδελφών (OFM) στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού Panorama.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής του τάγματος, αδελφός Μίκαελ Πέρι, επισήμανε ότι εσωτερική έρευνα έφερε στην επιφάνεια «αριθμό ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπραξαν οι μοναχοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φροντίδα της κληρονομιάς του τάγματος».
Κατά τον ίδιο, τα χρήματα προέρχονται από τον κορβανά εκκλησιών και μοναστηριών σε 110 χώρες, και η απώλειά τους δημιούργησε σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες στα οικονομικά του τάγματος.
Το τάγμα αποτελεί μία από τις συνολικά τέσσερις βασικές μοναστικές αδελφότητες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ιδρύθηκε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης.

ΕΙΠΑΜΕ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ...Αθώοι για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση του κυπριακού στρατού στο Μαρί, το 2011


Image
Αθώο έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, σχετικά με την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση του κυπριακού στρατού στο Μαρί, το 2011, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Το Δικαστήριο δεν προχώρησε στην εξέταση της ουσίας της έφεσης της Γενικής Εισαγγελίας κατά του Μάρκου Κυπριανού, λόγω ισοψηφίας των δικαστών για το κατά πόσο θα έπρεπε να υπήρχαν λόγοι για να γίνει αποδεκτή η έφεση. Εξάλλου, απορρίφθηκε η έφεση του πρώην υπουργού 'Αμυνας, Κώστα Παπακώστα, για τον οποίον το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση είναι ορθή. 

Η κρίση δεν είναι για όλους… Οι φαντάροι πληρώνουν τις μετακινήσεις αλλά το Πολεμικό Ναυτικό απέκτησε θαλαμηγό!

Άλλη μια απόδειξη της πραγματικής ουσίας της αστικής πολιτικής και ταυτόχρονα πρόκληση για κάθε στρατευμένο που καλείται να πληρώσει εκατοντάδες ευρώ που δεν έχει προκειμένου να απολαύσει την εορταστική του άδεια, καθώς οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες Έβρου/νησιών/ΕΛΔΥΚ αποτελεί η απόκτηση θαλαμηγού από το Πολεμικό Ναυτικό μέσα στην κρίση απέκτησε θαλαμηγό! Το σκάφος αποτελεί δωρεά του προέδρου στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.
Το όνομα αυτής; Κύκνος 1.
Πολλοί θα πουν ότι είναι δωρεά εφοπλιστή… την οποία το ΠΝ αποδέχτηκε. Η θαλαμηγός θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων, άγνωστο με ποιο τρόπο ακόμη.
Αλήθεια γιατί ο «φιλόπατρις» εφοπλιστής, που απολαμβάνει και αυτός τα αφορολόγητα, τις φοροαπαλλαγές και αυξάνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του από την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, δεν ανέλαβε να καλύψει το κόστος της μετακίνησης των στρατευμένων;

«Σπάρτακος» υπό διωγμόν

Μήνυση σε μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατέθεσε ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος, για κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του δικτύου στις 27 Ιουνίου 2013 και έκανε λόγο για διείσδυση ναζιστών στις Ενοπλες Δυνάμεις | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΕΘΑ
Μια ακόμη επιχείρηση ποινικοποίησης των φρονημάτων και των δράσεων της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων υλοποιείται αυτές τις μέρες, καθώς προχωρά η δίωξη μέλους της για παραβίαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα (περί δυσφήμησης των Ενόπλων Δυνάμεων) ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος.

Η αεροπορία καλεί την 2015 Α΄/ΕΣΣΟ

Η αεροπορία καλεί την 2015 Α΄/ΕΣΣΟ

Στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Α΄/ΕΣΣΟ καλούνται να καταταγούν με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
-α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (ΣΥ Πειραιά και ΣΥ Αθήνας), Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας (ΣΥ Στερεάς Ελλάδας), Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων (ΣΥ Κρήτης).

«Ναυάγησαν» τα Mistral

«Ναυάγησαν» τα Mistral

Σε «ναυάγιο» οδηγείται όπως όλα δείχνουν η συμφωνία Ρωσίας – Γαλλίας για τα Mistral. Τελευταία εξέλιξη η είδηση ότι οι 400 Ρώσοι ναύτες που εκπαιδεύονταν στη Γαλλία για τον χειρισμό του ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral, το οποίο έχει παραγγείλει η Μόσχα αλλά η παράδοσή του έχει αναβληθεί από το Παρίσι χωρίς να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα φύγουν από τη χώρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του πλοίου DCNS, η αναχώρησή τους θα γίνει «πριν από τους εορτασμούς για το τέλος του έτους», ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν και πότε θα επιστρέψουν στη Γαλλία.

Κερδίζουν έδαφος οι Τζιχαντιστές

Κερδίζουν έδαφος οι Τζιχαντιστές

Μετά από σφοδρές συγκρούσεις οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανάγκασαν τις ιρακινές δυνάμεις να υποχωρήσουν από πόλη Μπάιτζι, πλησίον του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, δήλωσαν τοπικός αξιωματούχος και φύλαρχος. Στελέχη της αστυνομίας και μαχητές των δυνάμεων οι οποίες πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούσαν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές επί πέντε ημέρες, ωστόσο η έλλειψη υποστήριξης στο πεδίο και η έλλειψη πυρομαχικών στάθηκαν οι αιτίες για τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Μπάιτζι όπου προέλασαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ο Σάαντ Ταχίρ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπάιτζι.

Το ρούβλι απειλεί την Τουρκία και ο Πούτιν κάνει "δώρο" την "βόρεια Κύπρο" στην Άγκυρα

Image
“Καμπανάκι κινδύνου” για την έτσι κι αλλιώς ευάλωτη τουρκική οικονομία από την νομισματική κρίση που αντιμετωπίζει η Ρωσία. Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει το χατήρι της Άγκυρας και μιλά για πρώτη φορά για “βόρεια” και “νότια Κύπρο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η νομισματική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Μόσχα. Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία. Η Άγκυρα εξαρτάται ήδη σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. 
Παραδέχτηκε βέβαια ότι «η ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές της Ρωσίας αναμένεται να έχει έναν αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας … Όμως εμείς δεν βλέπουμε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», δήλωσε . 

Ο Ερντογάν καθιερώνει και οθωμανικό πληκτρολόγιο!

Image
Οθωμανικό ...πληκτρολόγιο και κοινό βιβλίο Ιστορίας του τουρκικού ...κόσμου, όπως λέει, , καθιερώνει η Τουρκία σπρώχνοντας τον οθωμανισμό και τον ισλαμισμό στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εμμονές του Ερντογάν!

Μία εταιρία, η Ar-Ge η οποία έχει ήδη παράξει 4.000 οθωμανικά πληκτρολόγια και έχοντας ήδη κατοχυρώσει και την πατέντα του προϊόντος, προβάλλεται με εγκωμιαστικό δημοσίευμα από το  τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο ''Το οθωμανικό πληκτρολόγιο συγκεντρώνει ενδιαφέρον''. Ο Διευθυντής της εταιρίας κ. Ali Yilmaz, δήλωσε στο Πρακτορείο   - που από προχθές ήδη πέρασε στα χέρια Συμβούλου του Ερνογάν! - ότι μαζί με το πληκτρολόγιο θα δωρίζεται και ένα CD και πρόσθεσε ότι ένα χρόνο πριν να προωθηθεί στην αγορά, η πρόταση της εταιρίας συγκεντρώνει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. ''Αυτό πηγάζει από την επιθυμία χρήσης των οθωμανικών στον κυβερνοχώρο'', σχολίασε ο κ. Yilmaz.

Η Αστυνομία αθωώνει τους…αστυνομικούς της-ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομία
Τι κι αν τους είδε ολόκληρη η Ευρώπη, τι κι αν τους κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία και τους καταδίκασε ακόμα και η Ελληνική Δικαιοσύνη.Άνδρες των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν να κάνουν παράνομες ενέργειες και στην συνέχεια να πέφτουν στα “μαλακά” μέσα από τις γνωστές σε όλους πλέον ΕΔΕ. O Aυγουστίνος Ζενάκος και η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, πραγματοποίησαν έρευνα για το περιοδικό Unfollow το οποίο και έλαβε τις απαντήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως αποδεικνύεται και στην εκπομπή της ΕΡΤ αυτές οι απαντήσεις δεν κρίνονται και ιδιαίτερα…πειστικές. Στην τηλεφωνική επικοινωνία είναι ο Δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος, ο οποίος μιλάει στην εκπομπή Zona Rosa και την ελεύθεση ΕΡΤ3. Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης

Το «δηλητήριο» της ισλαμοφοβίας ρέει σε Ελλάδα και Ευρώπη


Screen Shot 2014-12-18 at 4.11.47 PM«Ισλαμοφοβία σημαίνει στέρηση κάθε δικαιώματος. Σημαίνει εγκλεισμός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, καταδίκη στα χωράφια της Μανωλάδας» Ο φόβος των δυτικών κοινωνιών για τον μουσουλμανισμό, τα αίτια και οι συνέπειες του συζητήθηκαν κι αναλύθηκαν σε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο. «Η ισλαμοφοβία έχει αποκτήσει καινούρια διάσταση μετά την 11η Σεπτεμβρίου» σύμφωνα με τον Γιώργο Μαυρομάτη, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Ο λιμός απειλεί τη δυτική Αφρική, μετά τον Έμπολα

Δύο παιδιά περιμένουν να μεταφερθούν σε κέντρο παρακολούθησης λόγω υποψίας μόλυνσης από ΕμπολαΔύο παιδιά περιμένουν να μεταφερθούν σε κέντρο παρακολούθησης λόγω υποψίας μόλυνσης από Εμπολα
Πάνω από ένα εκατ. ανθρώπους σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής απειλεί πλέον ο λιμός, λίγο καιρό μετά την επιδημία του ιού Έμπολα, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τη συγκομιδή και τα δίκτυα ανεφοδιασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Μαζική απαγωγή 185 ανθρώπων στη Νιγηρία

Νιγηρία - καταδίκη σε θάνατο για 54 στρατιώτεςΗ Μπόκο Χαρά πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις στα βορειοανατολικά της χώρας, σκοτώνοντας απλούς πολίτες και απάγοντας γυναίκες | EUROKINISSI
Νέα επίθεση πραγματοποίησε στη Νιγηρία η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και να απαχθούν 185, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά.

Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση της Ολλανδίας

Η μεταρρύθμιση της υγείας απειλεί την κυβέρνηση Ρούτε | REUTERS/Hannibal Hanschke
Ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας για να διαχειριστεί πολιτική κρίση που ξέσπασε στη χώρα του με αφορμή νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της υγείας, που απειλεί να ρίξει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του. 

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Χαμός σε εκδήλωση του δήμου Αθηναίων: Διαμαρτυρίες και αποχώρηση Καμίνη [εικόνες & βίντεο]


Χαμός σε εκδήλωση του δήμου Αθηναίων: Διαμαρτυρίες και αποχώρηση Καμίνη [εικόνες & βίντεο]
Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για τους μετανάστες όταν ομάδα αλληλέγγυων εισέβαλε στην αίθουσα του 9.84 και διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά του Γιώργου Καμίνη. Η ομάδα αλληλέγγυων καταφέρθηκε φραστικά κατά του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει, ωστόσο, τελικά αποχώρησε και η ομιλία του δεν πραγματοποιήθηκε.