Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΠΑΝΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ



Η Άρτα απέκτησε τους δικούς της Φορτσάκηδες!
Μετά από έξι εβδομάδες κατάληψης στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου, σήμερα 20/12, κατεύθασε Εισαγγελέας και ΜΑΤ με σκοπό την απομάκρυνσή μας από το κτήριο.
Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Ευριπίδης Γλαβάς, πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης είναι η "εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του" (μάλλον μόνο των οικονομικών του).
Η Διοίκηση αρνητική και αδιάλλακτη σε όλα, επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο της αστυνομικής επέμβασης αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά πόσο φασιστική μπορεί να γίνει.

ISIS-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ Β ΙΡΑΚ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πραγματικά ιδιαίτερο κύκλωμα αποτελούμενο από τους Κούρδους του β Ιράκ, τους Τζιχαντιστές, την Τουρκία και το πιο εντυπωσιακό, από ελληνικά τάνκερ, έχει δραστηριοποιηθεί από το καλοκαίρι για την εξαγωγή του παράνομου πετρελαίου του β Ιράκ πρωτίστως προς το Ισραήλ, αλλά και προς τις ΗΠΑ. Η επιχείρηση αυτή για πολλούς συνδέθηκε και με τον πόλεμο της τιμής των υγρών καύσιμων, δίνοντας την ευκαιρία στους Αμερικανούς να ρίξουν τις τιμές, εξέλιξη που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική οικονομία.
Το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου 2014, από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, με αφορμή τους τότε βομβαρδισμούς από το Ισραήλ της λωρίδας της Γάζας. Η τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε ότι τα καύσιμα των ισραηλινών αεροπλάνων που βομβάρδιζαν την Γάζα, προέρχονταν από την Τουρκία και ήταν από τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους και εν μέρει από τους Τζιχαντιστές. Τα καύσιμα αυτά καθώς και το πετρέλαιο του βορείου Ιράκ, μεταφέρονταν κατόπιν συμφωνίας της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ, που είχαν αποδεσμευτεί από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης μετά την προέλαση των Τζιχαντιστών και την αποκοπή του βορείου Ιράκ από τον νότο, στα τουρκικά λιμάνια της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας και από εκεί φορτώνονταν σε ελληνικά τάνκερ για να κατευθυνθούν κυρίως προς το Ισραήλ.

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας Βόμβες και Κάλπες

Αεροπορικές επιδρομές κατά παλαιστινιακών στόχων στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ. Σημειώνεται πως το Ισραήλ βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που προκήρυξε εκλογές μετά την ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους του, στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη δημοφιλία του στη στάση του έναντι των Παλαιστινίων και στα θέματα ασφαλείας.  Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι επιδρομές στρέφονται «εναντίον των υποδομών της Χαμάς», μετά από εκτόξευση ρουκέτας. «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτή», τόνισε το Ισραήλ.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αλήθεια όταν λέγεται πονάει. Και πονάει περισσότερο όταν λέγεται από χείλη εργατικά που βάζουν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και όχι τις καρέκλες.
Η ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, συνεπικουρούμενη από την ηγεσία του σωματείου εργαζομένων ΕΛΒΟ (που πρόσκειται  στις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σήμερα 19/12/14 έστειλε εξώδικο στους αγωνιζόμενους εργάτες της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Με το εξώδικο αυτό απαιτεί με χυδαίο τρόπο από τους εργάτες να «ανακαλέσετε και να διαψεύσετε εγγράφως τους (…) ψευδείς, συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς».  Δίνουν, μάλιστα, και περιθώριο τριών (3) ημερών στους εργαζόμενους για να μην κινηθούν νομικά (!).
Τι ήταν, όμως αυτό που προκάλεσε την μήνη και την οργή των καρεκλοκένταυρων των ΓΣΕΕ-ΕΚΘ;

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ-"ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ!
ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ http://thrakilive.blogspot.gr/2010/09/blog-post_5088.html
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 Το παρακράτος έδειξε πάλι τα δόντια του στις Θέρμες Ξάνθης
Περιπέτεια που θύμισε όσα έγιναν το 2004 στον Εχίνο είχε γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο που έκανε το ατόπημα να κάνει... γυρίσματα στα Πομακοχώρια

Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο που αποκαλύπτει τους διαχρονικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις καταστολής τόσο των κοινωνικών κινημάτων όσο και της μειονότητας στη Θράκη.
Ουσιαστικά αποδεικνύεται η ξεχωριστή εφαρμογή στα βόρεια σύνορα των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας που καταστέλλουν ως ασύμμετρη απειλή  τα κινήματα του κόσμου της εργασίας, τους μετανάστες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς.
Απαιτείται τόσο η καταγγελία όσο και η αγωνιστική αντιπαράθεση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος με τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, τη βάρβαρη αστική  πολιτική, την κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Οι «αγανακτισμένοι», οργανωμένοι παρακρατικοί της Κομοτηνής…

Απλήρωτοι,ανασφάλιστοι και οπλισμένοι μπράβοι στην Αλυσίδα fast-food, «GAMATO»

MpravoiΠερίπτωση νέας Μανολάδας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της αλυσίδας fast-food, «GAMATO», στου Ζωγράφου, ιδιοκτησίας του πρώην μπράβου σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας Ιωάννη Καλύβα. Εργατικό ατύχημα – συνέπεια της εντατικοποίησης – διανομέα στην συγκεκριμένη επιχείρηση, έφερε στο φως ένα καθεστώς καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και εκβιασμών από οπλισμένους μαφιόζους,επειδή οι εργαζόμενοι τόλμησαν και κατέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ,διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους όφειλε.
Για την υπόθεση δημιουργήθηκε Πρωτοβουλία αλληλεγγύης η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«…χωρίς τη σύγκρουση μην καρτεράς το δίκιο

ποτέ δε στέριωσε το δίκιο δίχως πάλη…

…γι αυτούς που χτίζουνε τον κόσμο ποτέ δεν είναι αργά..»

ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑ...Χρεοκοπημένος επιχειρηματίας έριξε αυτοκίνητο με φιάλες βουτανίου και εκρηκτικά στα γραφεία του Ραχόι



Ισπανός επιχειρηματίας έριξε το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε φορτώσει δύο φιάλες βουτανίου, στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ οι φιάλες δεν εξερράγησαν. 
«Ενας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό στην πρόσοψη της έδρας του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο φιάλες βουτανίου και ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εξερράγησαν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Δεν υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Ο άνδρας είναι επιχειρηματίας που έχει χάσει τα πάντα», διευκρίνισε. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από την αστυνομία. Πυροτεχνουργοί εξετάζουν το αυτοκίνητο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ από την ΤΟΥΡΚΙΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ στο Εφετείο Μυτιλήνης‏

Οι δίκες θα αρχίσουν στις 15 Γενάρη στο Εφετείο Μυτιλήνης
Στις 15 Γενάρη 2015 αρχίζει στην Μυτιλήνη η δίκη των επαναστατών από την Τουρκία. Δικάζονται 9 επαναστάτες από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο Ερκάν ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην ελληνική αριστερά και την κοινή γνώμη σαν εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.
Ο ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

To Iράκ προμηθεύεται επιπλέον 175 M1A1 Abraams

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει υπογράψει για δύο πιθανές πωλήσεις όπλων στο Ιράκ, μία για βαρέα άρματα μάχης M1A1 Abraams και μία άλλη που καλύπτει την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων M1151A1 Humvee.
Εάν οι πωλήσεις εγκριθούν από το Κογκρέσο, θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την ικανότητα των Ιρακινών Δυνάμων Ασφαλείας, καθώς συνεχίζουν να μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται σε ανταπόκριση του DefenseNews.
Το αίτημα για Abrams περιλαμβάνει 175 μονάδες, στο πλαίσιο της προμήθειας εκτιμώμενης αξίας 12,4 δις δολαρίων. Αυτά θα είναι στην αναβαθμισμένη διαμόρφωση που διαθέτει πυροβόλο 120 χιλιοστών. Επίσης, περιλαμβάνονται 15 οχήματα περισυλλογής M88A2, δεκάδες χιλιάδες βλήματα των 120 χιλιοστών, 190 συστήματα επικοινωνιών AN/VRC-92 και 700 φορτηγά οχήματα M1028.

Οι Κούρδοι «έσπασαν» την πολιορκία των τζιχαντιστών

Οι Κούρδοι «έσπασαν» την πολιορκία των τζιχαντιστών
Την μεγαλύτερη νίκη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους από την αρχή των συγκρούσεων υποστηρίζουν πως κατήγαγαν οι κούρδοι αντάρτες στο βόρειο Ιράκ, «σπάζοντας» την πολιορκία των τζιχαντιστών στο όρος Σιντζάρ, ανοίγοντας δίοδο.

Κατάρ(α): 900 (!) εργάτες θυσία στα κέρδη των σεΐχηδων, των πολυεθνικών και των μεγαλοεργολάβων


Μνημείο ως φόρο τιμής στους εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που γίνονται στο Κατάρ για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 ανακοίνωσαν ότι θα χτίσουν δύο αρχιτέκτονες, ο Αξέλ Στάμα και ο Σιλβέν Μασό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δυο τους προχώρησαν σε αυτή την απόφαση έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να δοθεί η πρέπουσα σημασία σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει στιγματίσει τη διοργάνωση μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, άσχετα με την ενέργεια των δύο αρχιτεκτόνων, η κατάσταση που επικρατεί στα έργα έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο, μέχρι τώρα, 900 εργατών, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας που επιβάλλουν οι πολυεθνικές κατασκευαστικές και οι μεγαλοεργολάβοι. 

Το πράσινο χαρτονόμισμα με τα ιδανικά της ελευθερίας

Μοράλες Τσάβεζ Κάστρο
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2005 χιλιάδες φτωχοί, ιθαγενείς βγαίνουν στους δρόμους της Βολιβίας, για να πανηγυρίσουν. Γιορτάζουν γιατί κέρδισε, τις εκλογές ένας δικός τους. Για πρώτη φορά ένας δικός τους, ο Έβο Μοράλες. Αρκετά χρόνια μετά, ο Μοράλες παραμένει πρωθυπουργός. Ένας δημοφιλής λαικός ηγέτης που συνέβαλε με ις επιλογές του στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των λαών της χώρας. Σε βάρος ποιων, όμως βρέθηκαν τα χρήματα για τις φιλολαικές μεταρρυθμίσεις; Μα σε βάρος των πλουσίων, βεβαίως, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, και κυρίως του ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο κείμενο του μπλογκ caminodelfuego σε σχέση με τις αθέμιτες προσπάθειες των γιάνκηδων, να ρίξουν τις αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής

Γιατί ο Ομπάμα άναψε το ...πούρο της ειρήνης με την Κούβα

Του John Paul Rathbone
Τι σημαίνει η ιστορική έναρξη της αποκατάστασης των σχέσεων για Κούβα και ΗΠΑ. Η εκλογική αριθμητική των Κουβανοαμερικανών ψηφοφόρων και η πραγματική «αξία» των πούρων του JFK.
Γιατί ο Ομπάμα άναψε το ...πούρο της ειρήνης με την Κούβα
Ήταν 7 Φεβρουαρίου 1962 όταν ο Τζον Φ. Κένεντι υπέγραψε τον αμερικανικό νόμο που θα γινόταν γνωστός ως το εμπάργκο στην Κούβα. Μια ημέρα πριν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραγγείλει σε βοηθό του να του αγοράσει 1.000 πούρα Petit Upmann.

"ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ"-Απολύονται οι 375 εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ

AgnoΝα κοινοποιεί στους εργαζόμενους τις απολύσεις τους ξεκίνησε από την 1η Δεκέμβρη η εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, που έχει σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τον περσινό Μάρτιο.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση, Πολυχρόνης Αποστολίδης, μέχρι στιγμής πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται ήδη ποσά εκατομμυρίων ευρώ, από τα δεδουλευμένα τους, σε εκκρεμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012.

ΛΕΦΤΑ-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ...

Χαρίζουν στον Μπόμπολα… τις καθαρίστριες 
Δώρο 75,9 εκατομμυρίων ευρώ κάνει η κυβέρνηση στον «Μορέα Α.Ε.», συμφερόντων Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Κόκκαλη επειδή είχαν μειωμένα έσοδα από τα διόδια του οδικού άξονα Πελοποννήσου. Η «Συμφωνία Ανασύστασης» προβλέπει επίσης άλλα 330 εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων σε βάθος 30ετίας.
 Nikos Libertas / SOOC

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΓΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ....

Γιατί οι ΗΠΑ έκρυψαν την έκθεση Αμερικανών στρατιωτών σε χημικά όπλα στο Ιράκ; Μήπως γιατί τα έχουν οι τζιχαντιστές τώρα;John Vibes
December 17, 2014
(TheAntiMedia) According to a number of global mainstream media sources, the Pentagon is covering up a disturbing video that was never made public with the rest of the recent torture report.
From Around the Web
According to various well respected journalists, including Seymour Hersh, the appalling video was recorded at Abu Ghraib, the notorious US torture dungeon in Iraq that made headlines roughly a decade ago, when the inhumane tactics being used at the prison were exposed.
Sadly, it seems that the evidence released years ago was only scratching the surface.