Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στη μνήμη των παιδιών του Πακιστάν

Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε πάνω από 100 παιδάκια. 100 ΠΑΙΔΙΑ! Τι σόι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;

Οι εξτρεμιστές βλέπουν το σχολείο ως εμπόδιο για τον προσηλυτισμό και τη στρατολόγηση νέων παιδιών. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο το καλύτερο αντίδοτο για τη φτώχεια, είναι και μια απ’τις καλύτερες αντιτρομοκρατικές τακτικές – βοηθάει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν απ’την απελπισία δίνοντάς τους ευκαιρίες. Ας απαντήσουμε λοιπόν σ’ αυτή την τραγωδία μ’ένα μαζικό, παγκόσμιο κάλεσμα για να χτίσουμε σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου. 

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ

ΤΟ 1ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού του ελληνικού στρατού είναι ο Συνδικαλισμός.
Όχι για όλους φυσικά, αλλά μόνο για τους φαντάρους.
Τρελαίνονται κυριολεκτικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι διοικητές των μονάδων-σχηματισμών   ακόμη και με την ιδέα ότι οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να κρίνουν τους ίδιους και τις διαταγές τους. Ότι μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους ως Φαντάροι Πολίτες με Στολή και να απαιτούν την τήρηση των νόμων και των διαταγών. 
Αυτό που τους νοιάζει όλους αυτούς είναι να υπάρχουν στεγανά ώστε να μην πληροφορείται η κοινωνία τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των ανωτέρων, να μην καταγγέλλεται η εθνικιστική-ρατσιστική-φασιστική προπαγάνδα που διαδίδουν, ο βρώμικος ρόλος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ και η ανάληψη καθηκόντων καταστολής πλήθους από τον Στρατό.
Αυτοί είναι οι λόγοι που το κράτος διώκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΧΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Άλλη μια απόδειξη της κτηνωδίας του ελληνικού στρατού αποκαλύπτει η άνθιση του συνδικαλισμού του μόνιμου προσωπικού. Περιοριζόμενο σε ένα αυαστηρά συντεχνιακό περιεχόμενο, αδιαφορεί εντελώς για τα δικαιώματα των φαντάρων, οι οποίοι εξάλλου υφίστανται από τους ίδιους τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση.
Ιδιαίτερα και μπροστά σε δύο σημαντικά γεγονότα -βουλευτικές εκλογές και κρίσεις στρατιωτικών-πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ανταγωνίζονται ποιος θα φανεί καλός στα στελέχη.
Ενώ λοιπόν σημειώνονται παρεμβάσεις -και σωστά γίνεται-για την περιφρούρηση του ωραρίου των στελεχών-, την ίδια στιγμή, στελέχη και διοικητές παραβιάζουν τις σχετικές διαταγές και χώνουν βάρβαρα τους φαντάρους για να βγουν οι υπηρεσίες...

Δείτε τον Ελληνα από την Καβάλα που πολεμά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ (βίντεο)

Ουκρανία
Δείτε τον Ελληνα από την Καβάλα ο οποίος πολεμά με τους φιλορώσους στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

200.000 οι πρόσφυγες του Κομπάνι που έχουν συνωστιστεί στα τουρκοσυριακά σύνορα (video)

Τους 200.000 έφτασαν οι πρόσφυγες από το Κομπάνι, οι οποίοι κατοικούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη χώρα, στα σύνορα με τη Συρία. Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο ο υπουργός Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).
Το ακριβές νούμερο των προσφύγων από το Κομπάνι ανέρχεται στους 192.417 άτομα, οι οποίοι ξεκίνησαν να περνούν τα σύνορα ζητώντας καταφύγιο, από τις 19 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η στρατιωτική δραστηριότητα εκεί, με το Ισλαμικό Κράτος να επιτίθεται λυσσαλέα στην πόλη, η οποία δεν έπεσε χάρη στην ηρωική κουρδική αντίσταση και την ως είθισται αργοπορημένη διεθνή στρατιωτική συνδρομή.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τα επιθετικά ε/π Apache AH-64 στην Αίγυπτο

Αποτέλεσμα εικόνας για apache ah-64
Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν τελικά τα 10 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache AH-64 που δεν παρέδιδαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιχειρώντας να «τιμωρήσουν» τη χώρα για τις «διώξεις» εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όμως, οι εξελίξεις και η θεαματική προσέγγιση των Αιγυπτίων με τους Ρώσους, οδήγησαν σε «προσαρμογή» τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να ξεμπλοκαριστούν ένα-ένα τα θέματα που εκκρεμούσαν στις διμερείς σχέσεις.
Το κύριο θέμα ήταν φυσικά η στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων, στο πλαίσιο συνολικής βοήθειας προς τη χώρα 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων…

Η λαϊκή γειτονιά της Αθήνας μετά τον Δεκέμβρη

Το προσφυγικό πρόβλημα θα ξεκινήσει για την Ελλάδα με την έναρξη σχεδόν του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και θα πάρει μετά τη συνθήκη της Λωζάννης τεράστιες διαστάσεις. 
Η Αθήνα για παράδειγμα, έπρεπε να στεγάσει κάπου 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Στο διάστημα 1923-1930 κατασκευάστηκαν οι συνοικισμοί του Bύρωνα, της Καισαριανής, της Νέας Ιωνίας, της Kοκκινιάς, του Υμηττού και του Ταύρου. Από το 1936 μέχρι το 1940, δημιουργούνται ή ολοκληρώνονται οι οικισμοί των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Συγγρού, Νίκαιας, Δραπετσώνας, Ελληνικού, Ερυθρού Σταυρού, Στέγης Πατρίδος, της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Σμύρνης, Νέας Kαλλικράτειας, Νέας Ερυθραίας, Δουργουτίου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Αγίων Αναργύρων Πειραιά. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για 12 μεγάλους και 34 μικρότερους προσφυγικούς οικισμούς, με ανύπαρκτες ή ελάχιστες υποδομές, ένα με τέσσερα χιλιόμετρα από την περίμετρο της παλιάς Αθήνας. Ο λόγος βασικά αυτής της χωροθετικής περιθωριοποίησης (πρακτικά, εκτός του αστικού ιστού), ήταν η ανάγκη να μην διαταραχθεί η ησυχία του σχεδόν ισάριθμου γηγενούς πληθυσμού.

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Τα κελιά της ντροπής είναι εδώ

apergiaΜια φυλακή μέσα στην φυλακή, ένας μη τόπος για τους φυλακισμένους, ένα ντελίριο κρατικής καταστολής στον καταδικασμένο, τον ξένο, τον «άλλον», τον αντιστεκόμενο. Δεν πρόκειται παρά για τις φυλακές Γ’. Στις 7 Ιουλίου του 2014 ψηφίστηκε από το Α” Θερινό Τμήμα της Βουλής, παρουσία 100 βουλευτών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και διατάξεις». Υπέρ ψήφισαν 52 βουλευτές και κατά 48 συνάδελφοί τους. Όσον αφορά το άρθρο 1,το οποίο θεσμοθετεί τις ειδικές συνθήκες κράτησης στις περίφημες φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, οι οποίες θα στεγαστούν στο ήδη υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, υπέρ τάχθηκαν 56 βουλευτές και κατά 44.

Εκτέλεση Κούρδου 16 ετών από τουρκικές δυνάμεις! Βίντεο

ImageΠαιδί 16 ετών έπεσε νεκρό από τα πυρά της τουρκικής αστυνομίας. Ήταν Κούρδος. Κι αυτό είναι αρκετό στην Τουρκία για να γίνεις στόχος .
Η εκτέλεση του 16χρονου Καντρί Τσακμάκ στην πόλη Σουρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ καταγράφηκε από κάμερα των αρχών ασφαλείας.
Ο νεαρός πυροβολήθηκε δυο φορές . Μια σφαίρα στο στήθος και μια στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κουρδικού πρακτορείου Φιράτ που μετέφρασαν τα tourkikanea.gr, η θεία του Καντρί Τσακμάκ ,η Νουρτέν Τσαγίρ, η οποία είπε πως υπάρχουν μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι η αστυνομία εκτέλεσε τον ανιψιό της.
Τα πλάνα από το βίντεο της αστυνομίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Η τουρκική αστυνομία υποστηρίζει ότι ο νεαρός πυροβόλησε κατά αστυνομικών.

Επίθεση τζιχαντιστή σε αστυνομικό τμήμα στην Γαλλία! Τρεις τραυματίες



Image
Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΠΑΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΙΑ-ΑΦΡΙΚΗ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
 Στην Γαλλία φανατικός ισλαμιστής επιτέθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς.
Ο Γάλλος φανατικός ισλαμιστής είχε σχεδιάσει τις επόμενες μέρες να αναχωρήσει για την Συρία για να πολεμήσει με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Εισέβαλε μόνος του μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Τουρ της κεντρικής Γαλλίας, φωνάζοντας “ο Θεός είναι μεγάλος” κρατώντας μαχαίρι. Αιφνιδίασε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε τρεις απ΄ αυτούς, τον έναν σοβαρά. Αστυνομικός πυροβόλησε τον ισλαμιστή και τον σκότωσε.
Το περιστατικό, που έπεται αντίστοιχων επιθέσεων σε Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία, ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι ο βάρβαρος πόλεμος που εξαπέλυσαν εναντίον των λαών της ιμπεριαλιστικής περιφέρειας, επιστρέφει στην καρδιά των καπιταλιστικών μητροπόλεων.