Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει παρακράτος. Το κράτος είναι το παρακράτος.


Γράφει η Αντωνία Λεγάκη
Στη χώρα που οι αρχές επισήμως ανακοινώνουν ότι παρακολουθούνται (νομίμως) περί τους 5.000 πολίτες, ο υπεράνω πάσης υποψίας εισαγγελέας εφετών Ντογιάκος, αρνείται να άρει το απόρρητο του Αποστολόπουλου (από διακριτικότητα προφανώς, διότι δεν είναι κουτσομπόλης, όχι γιατί θα σκοντάψουμε σε γνωστές φυσιογνωμίες..(;).
Και ... εκείνα τα χαρτονομίσματα τα "χτυπημένα" (από την απαγωγή Παναγόπουλου), πώς βρέθηκαν στη συζήτηση; Μήπως επειδή είναι κατασχεμένα; Μήπως υπάρχουν κατασχεμένα εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία γίνεται παιχνίδι; (και καλά τα της απαγωγής και εκβιάσεων είναι σημαδεμένα, τα προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών κλπ, δεν είναι).
Αστυνομία και ΕΥΠ στην υπηρεσία της "σταθερότητας".
Δεν υπάρχει παρακράτος. Το κράτος είναι το παρακράτος.

Αντίο στον Joe Cocker

Image
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο Τζο Κόκερ, ύστερα από πολυετή άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ρουμανία: 25 χρόνια απο την αιματηρή Επανάσταση - ΒΙΝΤΕΟ

Image

Η επανάσταση του 1989 στη Ρουμανία άρχισε στις 16 Δεκεμβρίου στη δυτική πόλη της Τιμισοάρα, όπου ένας ιερέας, ο László Tőkés, θα μετακινούνταν σε άλλη ενορία από τις αρχές.

Η κίνηση αυτη των αρχών προκάλεσε αντιδράσεις από τα μέλη της ενορίας του, οι οποίοι ενώθηκαν σύντομα από εκατοντάδες άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα η διαμαρτυρία να μετατραπεί σε διαδήλωση.
Τις επόμενες ημέρες, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις και συνεπώς σε όλη τη Ρουμανία. 
Οι Αρχές δεν επρόκειτο να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους καθώς το κλίμα κατά του Τσαουσέσκου φούντωνε, έτσι λοιπόν διοργάνωσαν στις 21 Δεκεμβρίου διαδήλωση συμπαράστασης στον Τσαουσέσκου στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Το αποτέλεσμα ηταν αναμενόμενο. 

Οι Κούρδοι σαρώνουν τους τζιχαντιστές - ΧΑΡΤΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Συνεχίζουν την προέλασή τους οι Κούρδοι Πεσμεργκά στην περιοχή του Σιντζάρ, με στόχο, μετά την άρση της πολιορκίας των Γιαζιντί, την ολοκληρωτική κατάληψη της ομώνυμης πόλης. Στο πλευρό των Κούρδων μάχονται και μαχητές Γιαζιντί, οι οποίοι ήταν πολιορκημένοι από τους τζιχαντιστές από τον περασμένο Αύγουστο και τώρα φλέγονται να πάρουν εκδίκηση για τα όσα υπέστησαν.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΥΠΡΟ!

Την τεράστια υποκρισία και το διπρόσωπο που διέπει το σύνολο της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης και κυρίως της Αριστεράς αποδεικνύει το παρακάτω κείμενο που επιλέξεμε να προβάλλουμε. Τα συμπεράσματα δικά σας:

Ο Αντιμιλιταρισμός και η υποκρισία της ελληνοκυπριακής Αριστεράς 
Πρωτοσέλιδο της Χαραυγής το 1979: Αποστρατικοποίηση στην Κύπρο, Αφοπλισμός σε όλο τον κόσμο!
Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Νεοκλής Συλικιώτης, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, έθεσε το θέμα της φυλάκισης του Χαλούκ ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταδικάζοντας αυτή την σοβαρή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Οικολόγοι δημοσίευσαν τοποθέτηση στην οποία χαιρέτιζαν την αφοσίωση του Χαλούκ στην ειρήνη. Νωρίτερα φέτος, όταν ο Μουράτ Κανατλί φυλακίστηκε επίσης για την άρνηση του να συμμετάσχει σε ασκήσεις εφεδρείας των Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Ασφαλείας, η ΕΔΕΚ μαζί με το ΑΚΕΛ έθεσαν το θέμα στα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα που συμμετέχουν.

ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ;

"Πόλεμος" ΥΕΘΑ με Δρίτσα για την παραχώρηση έκτασης της ΠΑ στον δήμο Γλυφάδας
ImageΑντιπαράθεση μεταξυ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την παραχώρηση έκτασης του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στον δήμο Γλυφάδας .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ με τροπολογία που ενσωματώθηκε επίσης στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», “η οποία υποστηρίχθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και ψηφίστηκε από τη Βουλή παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας, για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου, χώρος 47 περίπου στρεμμάτων από την ευρύτερη έκταση των εγκαταστάσεων της ΕΤΗΜ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Τερψιθέα. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που ταλανίζει επί μακρόν τους κατοίκους της περιοχής”.

Η τροπολογία προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας σε παρέμβασή του ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.

Βόμβα από τη Μόσχα: "Συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για ανταλλακτικά όπλων παρά τις κυρώσεις"

Image
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παρά τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 και OSA-AKM.

Την πληροφορία μεταδίδει το ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο  στρατιωτική πηγή στην Αθήνα.
''Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που προβλέπει την παράδοση ανταλλακτικών που προορίζονται για TOR-M1 και OSA-AKM που υπογράφτηκε μέσα στην εβδομάδα'' ανέφερε ο συνομιλητής του ειδησεογραφικού πρακτορείου χωρίς να αναφέρει το ποσό του συμβολαίου.
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα έκρινε τις αμυντικές της ικανότητες πιο σημαντικές από τις τιμωρίες κατά της Ρωσίας.Για την Ελλάδα αυτό το συμβόλαιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί της επιτρέπει να διατηρήσει την αεράμυνά της σε ένα επαρκές επίπεδο » υπογράμμισε η ίδια πηγή.
Η συμφωνία πάντως δεν περιλαμβάνει και τους S 300. 

Τουρκία: Η τύχη των στρατηγών στα χέρια του πρωθυπουργού…

Όσο και να έχει πάρει η πολιτική εξουσία «τον αέρα» στους στρατιωτικούς, οι νομοθετικές παρεμβάσεις που γίνονται κατά καιρούς, στόχο έχουν να ενισχύσουν τον έλεγχο ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά «παρατράγουδα»…

Όπως μεταδίδει η «Χουριέτ», σύμφωνα με νόμο που εστάλη στο τουρκικό Κοινοβούλιο για ψήφιση, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα έχει τον τελευταίο λόγο για να αποφασίσει, εάν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων θα δικαστεί από πολιτικό ή στρατιωτικό δικαστήριο, για υποθέσεις που αφορούν περιστατικά ή αποφάσεις που σχετίζονται με τη θέση του.

Τα προβλήματα του ΝΗ 90 δεν μπορούν να επιλυθούν εν μία νυκτί

 Τα προβλήματα του ΝΗ 90 δεν μπορούν να επιλυθούν εν μία νυκτίΜεγάλες καθυστερήσεις, πολύ ακριβό, όχι στην απαιτούμενη ποιότητα - όλα αυτά είναι γνωστά για το πρόγραμμα του ελικοπτέρου NH90. Αλλά τώρα τίθεται επιπλέον σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος. 
H Αεροπορία Στρατού των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να μην μπορεί να λειτουργεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της που αποκτήθηκε πρόσφατα - απλά είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.
Ακόμα και μήνες μετά αφότου έλαβε γνώση το ευρύ κοινό, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά, παραδέχθηκε ο επικεφαλής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Φόλκερ Βίκερ την περασμένη Τετάρτη ενώπιον εκποσώπων του κοινοβουλίου. Ιδιαίτερα καταστροφική είναι η κατάσταση με τα νεαποκτηθέντα ελικόπτερα ΝΗ90, όπως παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της πτήσης έως και ανεξέλεγκτες κινήσεις της ράμπας του ελικοπτέρου. 

«Πόλεμος» πέντε χωρών για τον πλούτο της Αρκτικής

Ο «ψυχρός» πόλεμος του 21ου αιώνα θα είναι αυτός για την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου. Την ώρα που ολοένα και περισσότερες επιστημονικές έρευνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής, το ενδιαφέρον για τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της θερμαίνεται.
Μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη για την κυριαρχία σε μια τεράστιας σημασίας περιοχή του πλανήτη, που κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου πιθανότατα κρύβει το 15% των άγνωστων κοιτασμάτων πετρελαίου και το 30% των άγνωστων αποθεμάτων φυσικού αερίου, η Δανία ζήτησε από τον ΟΗΕ την κυριότητα μιας έκτασης 900.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 20 φορές μεγαλύτερη από την ίδια τη σκανδιναβική χώρα. 

ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ-Η έξοδος των φοιτητών με την παρουσία των ΜΑΤ! Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Νέο σοκ στη Γαλλία: Οδηγός φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος” και τραυμάτισε 11 άτομα!

Νέο σοκ στη Γαλλία: Οδηγός φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος” και τραυμάτισε 11 άτομα!

Νέα επίθεση συγκλονίζει τη Γαλλία, μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας, τραυμάτισε έντεκα άτομα, όταν έπεσε πάνω τους με το αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ντιζόν και σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός προτού προχωρήσει σε αυτή την πράξη φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά, λέγοντας ότι ενεργεί "για τα παιδιά της Παλαιστίνης".
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης στόχευσε αστυνομικούς.
Σύμφωνα πάντως με ιατρικές πηγές, οι τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

"Ο άνδρας, γεννημένος το 1974, παρουσιάζει προφίλ ψυχικής διαταραχής και ήταν υπό παρακολούθηση από ψυχιατρικό ίδρυμα", ανέφεραν πληροφορίες.
Ο οδηγός της Ντιζόν συνελήφθη από την αστυνομία.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΗΠΑ: Σκοτώνουν αστυνομικούς τον έναν μετά τον άλλο – Και τρίτος νεκρός στη Φλόριντα - Συλληπητήρια Ομπάμα

Σοκ στις ΗΠΑ: Σκοτώνουν αστυνομικούς τον έναν μετά τον άλλο – Και τρίτος νεκρός στη Φλόριντα - Συλληπητήρια ΟμπάμαΈνοπλος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ αστυνομικό στη Φλόριντα
- Ο δράστης κρατείται από τις αρχές που αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες

Η αντίσταση δυναμώνει και στη δυτική Ουκρανία

aaΗ αντίσταση ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου ενισχύεται και στη δυτική Ουκρανία. Αυτό είναι απόλυτα αναμενόμενο: το βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού, η διαχείρισή της μέσω της σκληρής λιτότητας και των θεραπειών-σοκ που επιβάλλει το ΔΝΤ και η επιπλέον επιβάρυνση που προκαλείται από τον άδικο πόλεμο που διεξάγει το καθεστώς ενάντια στο λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Θα παρουσιάσουμε μερικά πρόσφατα στιγμιότυπα αυτής της ενισχυόμενης αντίστασης. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι παρμένες από εδώ. α) Απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Κίεβο. Βασικό αίτημα ήταν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, που έχουν μείνει απλήρωτοι για μήνες.(«Αρκετά ληστέψατε τους εργάτες!», γράφει το πανό).
 Η Ασφάλεια συνέλαβε τους διοργανωτές της απεργίας· οι εργάτες μιλούν για τεράστια πίεση από τις αρχές για να σταματήσουν την απεργία τους.