Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

"Και επί Γης ειρήνη...": Xριστουγεννιάτικο αντιπολεμικό cartoon (1939) - Εξαιρετικό! (video)

image"Peace on Earth", του Hugh Harman (δημιουργό των Looney Tunes)
Από τη Metro Goldwyn Mayer (1939)
Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ το 1994 ψηφίστηκε στην τεσσαρακοστή θέση, ανάμεσα στα 50 καλύτερα cartoons όλων των εποχών.
Το 1955 έγινε remake λίγο διαφορετικό, προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και στην ατομική βόμβα.
Το πρωτότυπο, στο οποίο ανήκουν οι διάλογοι και ο σχολιασμός που ακολουθούν, είναι εμπνευσμένο από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παραθέτουμε και τα δύο.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ 
O νόμος «φίμωτρο» που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα εγκρίθηκε στην Ισπανία μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες, εκτός από το Λαϊκό Κόμμα (PP), αντιτάχθηκαν στον νόμο, αλλά το Λαϊκό Κόμμα κατέχει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, οπότε αναμένεται να περάσει. Ο νόμος «φίμωτρο» #LeyMordaza ουσιαστικά νομιμοποιεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα βαριά πρόστιμα για όσους φωτογραφίζουν ή ηχογραφούν την αστυνομία, όσους διαμαρτύρονται χωρίς άδεια, όσους συναθροίζονται μπροστά από το Κογκρέσο ή συνεδριάζουν σε δημόσιους χώρους, απαγορεύοντας ακόμα και την ειρηνική ανυπακοή. 

Κομπάνι: Η καταστροφική ήττα της Τουρκίας

Του Παντελή Δ. Καρύκα

Image
Η μάχη για την κατοχή της μικρής κωμόπολης του Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας απασχόλησε τη διεθνή κοινή γνώμη για μήνες. Οι λιγοστοί Κούρδοι της Συρίας που υπερασπίζονταν την πόλη, απέναντι στις άγριες ορδές των τζιχαντιστών, αποτέλεσαν το σύμβολο του αγώνα της ελευθερίας, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων, πλην των Τούρκων. 

Επιπλέον μισθοφόρους στέλνουν στο Ιράκ οι ΗΠΑ

ImageΕπιπλέον άνδρες ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας θα προσλάβει η αμερικανική κυβέρνηση με σκοπό να τους αποστείλει στο Ιράκ, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑστέλνουν μισθοφόρους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αντί για δικούς τους στρατιώτες. 

Για τον σκοπό αυτό η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στο Ιράκ περίπου 1.750 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ αναμένονται άλλοι 1.300. 

Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Τεράστιες οι αμυντικές δαπάνες


ImageΗ Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν είναι δύο από τις 10 χώρες με τις υψηλότερες, αναλογικά, αμυντικές δαπάνες στον κόσμο, σύμφωνα με την σχετική έκθεση γερμανικού ερευνητικού φόρουμ. 
Για την ακρίβεια η Αρμενία τοποθετείται τρίτη και το Αζερμπαϊτζάν 10ο στον σχετικό κατάλογο της έκθεσης. Το 2013 η Αρμενία δαπάνησε για την άμυνα 427 εκ. Δολάρια, ενώ το Αζερμπαϊτζάν 3,4 δισ. δολάρια. 
Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διαμάχη, από την εποχή της διάλυσης της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης για την κατοχή της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ωστόσο η οικονομική δυναμική των δύο χωρών είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. 

Αστυνομικοί έκαναν τραγούδι - παρωδία την δολοφονία του Μπράουν! - Σάλος στις ΗΠΑ




Ένα τραγούδι με παραποιημένους στίχους που διακωμωδεί την δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό, το οποίο ακούστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε συνταξιούχος αστυνομικός, ανάγκασε το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες να διατάξει τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας.

ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!!!

 ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ:
Από τότε που παρουσιαστήκαμε στο Κ.Ε.Ε.Μ. (Σπάρτη) είχαμε ακούσει ότι έχουν γίνει καταγγελίες για κατσαρίδες που περιφέρονται στα μαγειρεία καθώς και μέσα στο φαγητό. Αρχικά ήμασταν δύσπιστοι για το αν αληθεύουν οι φήμες αυτές καθώς στο στρατό κυκλοφορούν πολλές «ράδιο αρβύλες». Το τελευταίο διάστημα όμως οι φήμες έχουν επιβεβαιωθεί με το παραπάνω καθώς οι κατσαρίδες είναι παντού μέσα στα μαγειρεία. Από τους δίσκους του φαγητού πάνω στους οποίους κάνουν βόλτες, μέχρι και μέσα στο φαγητό! Ειδικά όσοι έχουν κάνει υπηρεσία στα μαγειρεία γνωρίζουν από την καλή την κατάσταση που επικρατεί.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΠΟΪΝΓΚ! Secret witness claims Ukrainian Su-25 downed Malaysian Boeing MH17

Secret witness claims Ukrainian Su-25 downed Malaysian Boeing MH17. Malaysian Boeing crash in Ukraine








Ολόκληρη η συνέντευξη:http://www.kp.ru/daily/26323.5/3204312/ Ουκρανός έδωσε συνέντευξη στην ρωσική Κομσομόλσκαγια Πράβντα, όπου με λίγα λόγια είπε ότι το Μπόινγκ καταρρίφθηκε από ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος. Μάλιστα κατονόμασε και τον πιλότο. Θα καταθέσεις και στις αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες. Το όνομα του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς η οικογένειά του παραμένει στην Ουκρανία.

Η αλήθεια (της ανεργίας) πίσω από τους αριθμούς…

anergiaΠανηγυρίζει η συγκυβέρνηση για τη μείωση της ανεργίας στο 25,5% το τρίτο τρίμηνο του 2014 από το 27,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Μάλιστα, παρουσιάζουν την εξέλιξη αυτή ως απόδειξη της επερχόμενης ‘’ανάπτυξης’’, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα διασαλευτεί η ‘’πολιτική σταθερότητα’’ της χώρας, κάτι που μόνο η συγκυβέρνηση μπορεί ‘’να εγγυηθεί’’ και να μας ‘’εξασφαλίσει’’.
Σήμερα δεν θα μιλήσω για τα εκατομμύρια μικρά και μεγάλα δράματα που κρύβονται πίσω από τους 1.229.400 ανέργους . Θα προσπαθήσω, όμως, να αποδείξω με τη δύναμη των αριθμών, όπως αυτοί καταχωρούνται στους στατιστικούς πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ, πόσο αμελητέο είναι το ‘’επίτευγμα’’ της μνημονιακής συγκυβέρνησης, σε σύγκριση πάντα με το ‘’μέγα πλήθος’’ των ανέργων, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και ορισμένα ακόμη ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανεργίας, στα οποία οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης αποφεύγουν να αναφερθούν.

Ακριβέ μου πατριδοκάπηλε!

image002
Του Λεύτερη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη θεοδωρόπουλου – «Unfollow»

Δεν χρειάζεται να είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχεις μερίδιο απ’ τη μοιρασιά. Αρκούν λίγοι βουλευτές όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Πλεύρπς, που ασκούν με ζήλο το καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και ποιο είναι το καλύτερο προκάλυμμα για μια τέτοια μπίζνα από τη «βιτρίνα» ενός κόμματος που αγωνίζεται για το καλό «του έθνους και της πατρίδας»; Η δικαστική έρευνα γύρω από τις συναλλαγές της off shore του προέδρου του ΛΑΟΣ Π Καρατζαφέρη με εταιρείες πώλησης οπλικών συστημάτων, έφερε (ξανά) στο προσκήνιο τους ρόλους που κατά καιρούς αναλαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα, στα σκοτεινά, σκανδαλώδη, αλλά άκρως κερδοφόρα παζάρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ιδού σε πόσα τρις ευρώ αποτιμούνται οι πόλεμοι των ΗΠΑ… συν 5.000 νεκροί

Ασύλληπτα είναι τα ποσά που έχουν δαπανήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις πολεμικές τους εμπλοκές ανά τον πλανήτη, όπως προκύπτει από την επίσημη αποδέσμευση στοιχείων. Όπως προκύπτει, το αστρονομικό ποσό των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (με την τρέχουσα ισοτιμία, 1,314 τρισεκατομμυρίων ευρώ) κόστισαν στις ΗΠΑ οι πολεμικές τους επιχειρήσεις μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001 σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας ερευνών του Κογκρέσου (CRS: Congressional Research Service).

Ειδικότερα, μέχρι και το οικονομικό έτος 2014, που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Κογκρέσο είχε εγκρίνει τη διάθεση πιστώσεων ύψους 669 δις ευρώ για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ, 563,31 δις ευρώ για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και άλλες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, 66,51 δις ευρώ για άλλα κόστη σχετικά με τις επιχειρήσεις και 22,17 δις ευρώ για την επιχείρηση Noble Eagle (αεροπορική επιτήρηση των ηπειρωτικών ΗΠΑ). Στα ανωτέρω ποσά συμπεριλαμβάνονται 243,88 δις ευρώ που δαπανήθηκαν για την προμήθεια και επισκευή οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών.

Luftwaffe: Δεν είναι προκλητικοί οι Ρώσοι πιλότοι στη Βαλτική

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι οι Ρώσοι πιλότοι είναι προκλητικοί όταν συναντούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη προβαίνουν Γερμανοί πιλότοι, οι οποίοι καλούνται να απογειωθούν επιβαίνοντας στα EF-2000 Typhoon που σταθμεύουν στις Βαλτικές Δημοκρατίες στο πλαίσιο της αποστολής επιτήρησης του εναέριου χώρου τους που έχει αναληφθεί από το ΝΑΤΟ.

Οι αναφορές των Γερμανών πιλότων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Εσθονία και την αεροπορική βάση «Amari», διαψεύδουν κατηγορηματικά όσους, εντός ή εκτός Ελλάδας… κηρύσσουν τον πόλεμο σε κάθε ευκαιρία, προφανώς διότι με κάποιον τρόπο εξαρτούν συμφέροντα από ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη.

Bloomberg: Οι Κούρδοι πιό κοντά στην ανεξαρτησία τους

Bloomberg: Οι Κούρδοι πιό κοντά στην ανεξαρτησία τους
Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι στόχος της πολιτικής της παραμένει ένα ενωμένο, αδιαίρετο Ιράκ, ο απευθείας εξοπλισμός των κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων, αποτελεί καθοριστική εξέλιξη στην πορεία ανεξαρτητοποίησης του κουρδικού κράτους, υποστηρίζει ο Eli Lake σε άρθρο γνώμης στο BLOOMBERG με τίτλο «Kurds Get Closer to a State of Their Own».

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον δεν θα ήθελε να θεωρηθεί από τις γειτονικές χώρες του Ιράκ ότι ενθαρρύνει την διάλυσή του, καθώς αυτό θα προκαλούσε την απομάκρυνση της Τουρκίας και των κρατών του Περσικού Κόλπου από τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δέκα κορυφαίοι ελεύθεροι σκοπευτές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Σκότωσαν περισσότερους από 5.000 εχθρούς! Οι εννιά καλύτεροι ήταν Σοβιετικοί και ο Ζάιτσεφ δεν ήταν ένας από αυτούς!
Ο όρος «sniper» περιέγραφε τους κυνηγούς που είχαν την ικανότητα να πετυχαίνουν τα μπεκατσίνια (snipe), πουλιά έξυπνα που σηκώνονται αθόρυβα στον αέρα όταν αισθάνονται τον κίνδυνο.
Snipers, λοιπόν, ονομάστηκαν και οι ελεύθεροι σκοπευτές.

Αναστασιάδης: Μη ικανοποιητικές οι τουρκικές προτάσεις

Image
Οι απαντήσεις της Άγκυρας «δεν ικανοποιούν ποσώς, αντίθετα δημιουργούν πλείστα τόσα προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Λευκωσία είχε διαβιβάσει στην Άγκυρα, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, τις θέσεις της για το Κυπριακό, τους υδρογονάνθρακες και τον τερματισμό των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του μετά την πρόσφατη εγχείριση καρδιάς, ανέφερε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, δεν θα πρέπει να προκαλούν απογοήτευση, υπενθυμίζοντας τα παραδείγματα της Νορβηγίας και του Ισραήλ, όπου έγιναν επανειλημμένες γεωτρήσεις για ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

Ουκρανία: Υπέρ ένταξης στο ΝΑΤΟ ψηφίζει η ουκρανική βουλή

Image

Το ουκρανικό κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα να εγκαταλείψει η Ουκρανία το καθεστώς της "αδέσμευτης χώρας" με στόχο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εξοργίζοντας τη Μόσχα, η οποία βλέπει την προς ανατολάς επέκταση της ατλαντικής συμμαχίας ως απειλή για τη δική της ασφάλεια.

Η ένταξη στη δυτική στρατιωτική συμμαχία είναι πιθανό να απαιτήσει χρόνια, ωστόσο ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε στις Βρυξέλλες: "Η πόρτα μας είναι ανοικτή και η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εφόσον το ζητεί και εφόσον εκπληρώνει τα κριτήρια και προσυπογράφει τις απαραίτητες αρχές".
Όμως η Ρωσία χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική ψηφοφορία "ένα μη φιλικό βήμα" έναντι της ίδιας.

Νέες επιθέσεις του ΡΚΚ - Οκτώ Τούρκοι τραυματίες

Image

Ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, της στρατοχωροφυλακής, τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε όχημα, το οποίο ανατινάχθηκε από τη νάρκη, η οποία είχε τοποθετηθεί στον δρόμο. 

Οι επτά επέβαιναν σε θωρακισμένο όχημα, το οποίο, παρόλα αυτά,σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς. Την ίδια ώρα άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε στην πόλη Λίσε, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, από πυρά αγνώστων, προφανώς Κούρδων. 
Τα συμβάντα αυτά έλαβαν χώρα την ώρα που Κούρδοι και Τούρκοι, υποτίθεται, ότι συζητούν για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού και την ώρα που κορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος βρίσκεται στη Μόσχα, έχοντας επαφές με τη ρωσική ηγεσία. 

Το πάρτι του Πάρι, οι σκλάβοι κι η γυμνή με το…σούσι

skiado
Ο Πάρις! Ο γόνος μιας φαμίλιας που έχει τις ρίζες της σ έναν δοσίλογο. Μιας φαμίλιας που εξουσιάζει τον τόπο και που ανδρώθηκε ,όπως κι άλλες σαν κι αυτήν,σε περιόδους που ο κάθε κατακτητής λυσσομανούσε σε βάρος του. Όπως οι τσιφλικάδες που πήραν δώρο από τους Τούρκους τη μισή Ελλάδα για να μας εμφανιστούν στην συνέχεια ως…ευεργέτες.
Ο Πάρις λοιπόν, το μονάκριβο αγόρι τής Μαριάννας, έχει τα γενέθλιά του. Και σε μια Ελλάδα φτωχοποιημένη κατά τα δυο τρίτα, μαζί μ ένα σωρό λακέδες γύρω του εορτάζει. Στο 32ο χλμ τής Αθηνών Λαμίας, στό Grey Warehouse. Ω, τι συγκίνηση!

Ιδρύει κόμμα εμπνεόμενος από την Χρυσή Αυγή, ο Νορβηγός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ

Στροφή στη δημοκρατία, με έμπνευση την Χρυσή Αυγή και την επιτυχία της να μπει στην ελληνική Βουλή, κάνει ο φυλακισμένος για τη δολοφονία 77 ατόμων στη Νορβηγία, Άντερς Μπρέιβικ
Με ίδρυση κόμματος, το οποίο έχει εμπνευστεί από την Χρυσή Αυγή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, απειλεί από τη φυλακή που εκτίει την ποινή του, ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ.

Έκτακτο στρατοδικείο εκτέλεσε τον πατέρα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου γιατί βίαζε και σκότωνε

Μια ιστορία από τα παλιά  που έβγαλε στο φως  εθνικιστική εφημερίδα αλλά επίκαιρη λόγω του “Ναι” του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για τον Σταύρο Δήμα .
Ένα ιστορικό ντοκουμέντο- κατά την εφημερίδα- για τον πατέρα του “αποστάτη”. Ένα άρθρο μέσα στους καπνούς και τα ερείπια του εμφυλίου με ταγματασφαλίτες και ένοπλους χαφιέδες (Lefteria; Ευτυχώς πού άρχισαν τα φασισταριά τα πισώπλατα μαχαιρώματα και βγαίνουν αλήθειες στην φόρα )

Γερμανία: Διαδήλωση που ξυπνάει εφιαλτικές μνήμες Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες, διαδήλωσαν εχθές κατά των μεταναστών, στη Δρέσδη

Ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν πολύ μεγάλος, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν τουλάχιστον 17.500 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν έξω από την όπερα της Δρέσδης.
Πίσω από αυτή τη μεγάλη σε όγκο διαδήλωση, βρίσκεται η οργάνωση PEGIDA, η οποία τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιείται έντονα κατά των μεταναστών. Το κύριο αίτημα των διαδηλωτών, ήταν να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα για τη μετανάστευση.
Ο ιδρυτής και ηγέτης της PEGIDA, Λουτζ Μπάχμαν, απευθύνθηκε προς το πλήθος και τόνισε ότι: «Η Γερμανία δεν είναι τόπος μετανάστευσης. Όσοι επιθυμούν να ζήσουν εδώ, θα πρέπει να προσαρμοστούν στην κουλτούρα μας».