Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η τελευταία Zona Rosa του χρόνου-ΒΙΝΤΕΟ

Η τελευταία Zona Rosa του χρόνου, στολίζει το στούντιο με δημιουργίες της φύσης και παντρεύει την Επικούρεια Φιλοσοφία με την επικαιρότητα.
Συγκεκριμένα, διεξάγεται συζήτηση, για το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, στους αστέγους και για τον Γιάννη Μπουτάρη που στόλισε το δέντρο της πολυεθνικής Coca Cola παρά τις διαμαρτυρίες των απολυμένων απεργών της. Επιπλέον, θίγεται το θέμα του Γρηγόρη Ψαριανού και της "υπεύθυνης" ψήφου του στον Σταύρο Δήμα.
Εκτός των άλλων περιλαμβάνεται επικοινωνία με τον Σερχάτ Ντενίζ ο οποίος ενημερώνει για τον κατάσταση στο Κομπάνι, όπου ο Κουρδικός στρατός έχει καταλάβει το 70% της πόλης, ενώ προβάλλεται ένα αφιέρωμα στον Πάμπλο Νερούντα.
Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ; Είχαν επισημανθεί τα προβλήματα του «Νorman Αtlantic»

Συντάκτης:  efsyn.gr
Αρκετά είναι τα προβλήματα που είχαν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας στο πλοίο «Νorman Αtlantic» και τα οποία είχαν επισημανθεί κατά την επιθεώρηση που έγινε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν από περίπου μία εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου το πλοίο πέρασε επιθεώρηση (Port State Control) στην Πάτρα και κατεγράφησαν παρατηρήσεις σχετικά με τη στεγανότητα, τα σωστικά μέσα, τα φώτα ασφαλείας και -το σημαντικότερο- πως δεν υπήρχε σαφές πλάνο διαχείρισης διάσωσης.
Βάσει νόμου, δόθηκε προθεσμία προσαρμογής 15 ημερών, προκειμένου να τακτοποιηθούν τα συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο φαίνεται πως είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν έκαναν καμία εργασία.

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ Π.Μ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ SUPER PUMA ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΤΙΣ 15.00 Μ.Μ.

ΓΙΑTI AYTH H ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ONALERT.GR  28.12.2014 | 15:24
Image
Στην μάχη της διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic ρίχνεται αυτή την ώρα το πρώτο ελληνικό Super Puma. Θα ακολουθήσουν σύντομα ένα ακόμη Super Puma και δυο Sea Hawk του ΠΝ αναμένουν με αναμμένες τις μηχανές εντολή απογείωσης.
Τα ελληνικά ελικόπτερα μαζί με τα ιταλικά θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες στα παραπλέοντα πλοία. Κάθε ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει από δύο έως τέσσερα άτομα. Και ο χρόνος κάθε μεταφοράς υπολογίζεται σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο. Διαδικασία χρονοβόρα μεν αλλα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Ενημέρωση «α λα ΝΕΡΙΤ»: Μετά τον Σαμαρά, τώρα δείχνουν πλάνα τρόμου από άλλο φλεγόμενο πλοίο αντι του Norman Atlantic (φωτο)

Ο κατήφορος δεν σταματάει.
Ούτε την ένδειξη "φωτογραφία αρχείου" δεν μπαίνει στον κόπο να βάλει η ΝΕΡΙΤ που παρουσιάζει το ρεπορτάζ για την εκκένωση του πλοίου Norman Atlantic στα ανοικτά της Κέρκυρας, με μία εφιαλτική εικόνα από παλαιότερο ναυτικό ατύχημα...
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το Vincenzo Florio, το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Νάπολη-Παλέρμο και έχει πάρει πυρκαγιά πριν από 5 χρόνια το 2009!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Video: Τα άθλια παπαγαλάκια του Mega την λένε σε επιβάτη του πλοίου που καίγεται, γιατί τους έθιξε τον Υπουργό!

ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση στις Σκουριές


Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με βασικό σύνθημα «Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν».
15.45: Οι διαδηλώτριες έχουν αποχωρήσει από την πύλη του εργοστασίου και όλοι οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο για να αποχωρήσουν από το βουνό. Η τραυματίας διαδηλώτρια που έχει μεταφερθεί στην Παλαιοχώρα είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη.
15.15: Γυναίκες διαδηλώτριες με τη συνοδεία των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, Ιγγλέζη και Σταμπουλή βρίσκονται μπροστά στην πύλη του εργοστασίου εμπλουτισμού και φωνάζουν συνθήματα. Μπρόστα τους είναι παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ ενω και άλλες διμοιρίες είναι κρυμμένες πίσω από τα δέντρα.

ΜΑΤ κατά απεργών στον ΙΑΝΟ! [Ενημέρωση]

ianosΠροσθήκη-17.22: Η πορεία συνεχίζεται και θα περάσει έξω από όλα τα βιβλιοπωλέια που είναι ανοιχτά
Προσθήκη-17.02: Τρεις από τους συλληφθέντες είναι στην ΓΑΔΑ ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα ακροπόλεως. Το σωματείο και αλληλέγγυοι με  πορεία επιστρέφουν στον ΙΑΝΟ
Προσθήκη-16.49: Kόσμος τρώει χημικά και ξύλο μέσα στο αστ.τμήμα Ακροπόλεως
Προσθήκη-16.33:Από το παράθυρο του Α/τ ακούγονται κραυγές.Χτυπάνε τους συλληφθέντες μέσα στο Τμήμα ακόμα και μπροστά στους δικηγόρους
Προσθήκη-16.27: Και οι 3 προσαγωγές έξω από το τμήμα έγιναν συλλήψεις
Προσθήκη-15.54: Ξύλο και 3 ακόμα προσαγωγές έξω από το τμήμα, χτύπημα ακόμα και σε φωτορεπόρτερ

Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για το «Norman Atlantic»

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΜαγείρων καιΠληρωμάτων Ναυαγωσωστικών - Ρυμουλκών για το πλοίο «Norman Atlantic» τονίζουν:
«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών δεν συμβιβάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Όπως έχει αποκαλυφθεί πίσω από τα τραγικά ναυάγια, πυρκαγιές κ.ά. βρίσκονται σοβαρές παραλήψεις της αξιοπλοΐας των πλοίων, με οδυνηρές συνέπειες για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες. Με την πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014, στο γκαράζ του πλοίου «NORMAN ATLANTIC» με ιταλική σημαία, πλοιοκτησίας «VISEMAR DI NAVIGAZIONESRL», έχει ναυλωθεί από την «ΑΝΕΚ», τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των 478 επιβαινόντων στο πλοίο.

Γιατί αντέδρασαν τόσο καθυστερημένα τα σωστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων-Ποιος ο σχεδιασμός διασποράς των σωστικών μέσων για τις αυξημένες ανάγκες Ιονίου-Αδριατικής;

Δραματική μάχη με το χρόνο δίνουν οι 411 επιβάτες και το 55μελές πλήρωμα  του υπό ιταλική σημαία επιβατηγού πλοίου Norman Atlantic, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Ανκόνα κι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ετοιμότητα και τους χρόνους αντίδρασης των κρατικών αρχών. Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας και ενώ βρισκόταν έξω από τους Οθωνούς, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκινγκ του καραβιού δυο φορτηγά έπιασαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο! Σύντομα, ο καπετάνιος του πλοίου δηλώνει "αδυναμία κατάσβεσης της φωτιάς". Λιγότεροι από τους μισούς επιβάτες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους, άλλοι μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια στη γέφυρα του πλοίου.
Η κινητοποίηση όμως των σωστικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση και παράλληλα αποκαλύπτεται ότι πρέπει να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις  θέτοντας ερωτήματα για τη διασπορά των μέσων.

10 μεγάλες εταιρίες που πλούτισαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

CAMP
10 μεγάλες εταιρίες που πλούτισαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης
Επειδή το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα και πολέμους, υπάρχουν εταιρίες η ανάπτυξη των οποίων επωφελήθηκε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Οι περισσότερες εταιρίες εξελίχθηκαν σε οικονομικούς κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και μέχρι και σήμερα τα κέρδη τους υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, αρκετές από αυτές έχουν παραδεχτεί ότι επωφελήθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αυτό τον λόγο έχουν παραχωρήσει, σε ένδειξη μετάνοιας, μεγάλα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση στους επιζώντες του ολοκαυτώματος.

Καταγγελία: Φαντάροι παίζουν τους διαδηλωτές σε ασκήσεις καταστολής πλήθους της στρατονομίας!

Του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
Στρατιώτες
Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις τελευταίες ασκήσεις καταστολής πλήθους με την ονομασία “Καλλίμαχος” που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” και τις συνεχείς διαψεύσεις από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το αντικείμενο «Καταστολής Πλήθους εναντίον του εσωτερικού εχθρού» των εν λόγω ασκήσεων, πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καταστολής κινητοποιήσεων από τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας (Μ.Λ.ΣΝ.) μέσα στο “Πεντάγωνο”. Μάλιστα, ενώ στην περίπτωση της 71ης Ταξιαρχίας οι φαντάροι έπαιζαν το ρόλο των διαδηλωτών ώστε να εκπαιδευτούν τα στελέχη σε ρόλο Ματατζή, στο Πεντάγωνο άλλαξαν θέση και ήταν οι έφεδροι Στρατονόμοι που εκπαιδεύονταν σε αυτές τις κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Παίζει "παιχνίδι" η Τουρκία με 'πιόνι" το Barbaros - Τι προσπαθεί να πετύχει


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ImageΠαιγνίδι εντυπώσεων - για αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης του ΟΗΕ μη εξαιρουμένου - αποτελεί η προσπάθεια της Άγκυρας να εμφανίσει την αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους ''Μπαρμπαρός '' στο τέλος Δεκεμβρίου από την Κυπριακή ΑΟΖ ως χειρονομία καλής θέλησης για να ξανακάτσει η Κυπριακή πλευρά στο τραπέζι των συζητήσεων για το Κυπριακό, αποκρύβοντας ουσιαστικά ότι το σκάφος φεύγει γιατί λήγει η ( παράνομη έτσι κι αλλιώς) NAVTEX που έχει εκδώσει για τις έρευνες. Και αυτό πολύ περισσότερο που η Τουρκία μη σεβόμενη νόμους και  Διεθνές Δίκαιο οποιαδήποτε στιγμή βγάζει (παράνομες) NAVTEX και στέλνει (παράνομα) πλοία - ερευνητικά ή πολεμικά.  

"Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε" λένε επιβάτες μέσα από το πλοίο που τυλίχτηκε στις φλόγες


Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός επιβάτη, ο οποίος δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες.
«Είμαστε περικυκλωμένοι, σε παίρνει ο αέρας, έχει τουλάχιστον 8 μποφόρ», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο επιβάτης είπε: «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί τέρμα πάνω. Έχει τρελό αέρα».
Δείτε το βίντεο από το MEGA:

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΛΕΜΒΟΥΣ!


- Καίγεται απ' άκρη σ' άκρη πλοίο έξω από τους Οθωνούς με 411 επιβάτες 

- 55 άτομα το πλήρωμα, δεν μιλάει κανείς αγγλικά

- Επιβάτες φοβήθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα, άλλοι πρόλαβαν και μπήκαν στις σωστικές λέμβους
- Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού 
- Πλησιάζει και πλοίο των Μινωϊκών γραμμών
- Ελικόπτερα στη "μάχη", για συντονιστικούς κυρίως λόγους
- Άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στο σημείο και καταρρακτώδης βροχή

"Διάλογος" μεταξύ Άγκυρας και Κούρδων - Τι συζητούν

ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Σε έναν ιδιόμορφο ''διάλογο'' - με διακριτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις - έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση και οι Κουρδοι - με τους δεύτερους να ''μιλούν'' με περισσότερα του ενός κανάλια:
Δύο από τα μεγαλύτερα θέματα που έχουν αναδειχθεί έως και εντελώς αντίθετες απόψεις είναι , μεταξύ άλλων τα σχετικά με τους όρους οπλοφορίας και παρουσίας των ανταρτών του ΡΚΚ εντός της χώρας και το άλλο αφορά το καθεστώς σχετικά με τον Οτζαλάν

Για το πρώτο: ''Δεν τίθεται θέμα για 'εγκατάλειψη των όπλων'. Δεν τίθεται θέμα να βγουν εκτός της χώρας οι αντάρτες''.Σε αυτές τις δύο φράσεις συμπύκνωσε με απόλυτο τρόπο προχθές τιςθέσεις του ΡΚΚ για το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κουρδικού, όπως τις διατύπωσε ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (της δομής του PKK στις πόλεις), κ. Cemil Bayik. Τα θέματα αυτά, ξεκαθάρισε, ότι θα συζητηθούν μόνο όταν λυθεί το Κουρδικό- αποφεύγοντας μάλιστα να πει αν οι όροι αυτοί θα γίνουν δεκτοί.Ειδικότερα όσον αφορά δε το καυτό - και στρατηγικό - ζήτημα της ''παράδοσης των όπλων'' του ΡΚΚ, ο κ. Bayik επεσήμανε ξεκάθαρα επί λέξει: ''Στην ατζέντα μας δεν τίθεται θέμα για ‘εγκατάλειψη των όπλων’. Δεν τίθεται θέμα να βγουν εκτός της χώρας οι αντάρτες. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν ανάλογα με τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις. Χωρίς να επιλυθεί το Κουρδικό, αυτού του είδους τα ζητήματα δεν μπορούν να συζητηθούν σε καμία περίπτωση''. 

Τουρκία: Οδομαχίες & αίμα ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και PKK

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί από τις οδομαχίες στη νοτιοανατολική Τουρκία και την επαρχία Σιρνιάκ, ανάμεσα στους οπαδούς κόμματος που συνδέεται με την τουρκική Χεζμπολάχ (Hüda Par) και την οργάνωση νέων (YDG-H) που πρόκειται στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, το PKK.

Να θυμίσουμε, ότι η τουρκική Χεζμπολάχ δεν έχει καμία σχέση με τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, ενώ διάφορες πηγές τη θεωρούν ως κατασκεύασμα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του «βαθέως κράτους», για να αντισταθμιστεί η ενδυνάμεωση του PKK. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, είχαν αφήσει εκατοντάδες νεκρούς…

Πόλεμο στον αιώνα της πληροφορίας βλέπουν οι Κινέζοι…

«Ετοιμαστείτε να κερδίσετε έναν περιφερειακό πόλεμο, στον αιώνα της πληροφορίας». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε το Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, ενώπιον τριών Κινέζων στρατηγών, του στενού περιβάλλοντός του.

Ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε από τους στρατηγούς του να βελτιώσουν την μαχητική ικανότητα των στρατευμάτων τους και να κατανοήσουν καλύτερα τα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα ασφαλείας. Η ομιλία του Κινέζου προέδρου έγινε ενώπιον του αρχηγού των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων και 15 κορυφαίων στρατιωτικών διοικητών.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:Οντολογικός Επαναστατικός Διαχρονικός-βίντεο


Παπαδιαμάντης
Η εκπομπή παιδεία σε κρίση, όπως και οι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, πηγαίνει διακοπές για τα Χριστούγεννα, ξεπορτίζοντας από το σχολείο και ασχολούμενη με θέματα που δεν άπτονται άμεσα του εκπαιδευτικού συστήματος. Άλλωστε από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε η ομάδα που δημιουργεί την εκπομπή είχαμε καλά στο μυαλό μας ότι παιδεία δεν είναι μονάχα η επίσημη εκπαίδευση, η νομικά θεσπισμένη κρατική διαδικασία. Είναι όλα εκείνα που δίνουν στον άνθρωπο τα εργαλεία για να καταλάβει τον κόσμο του, να ενδυναμωθεί εντός του, να απελευθερωθεί και ίσως, γιατί όχι; , να προσπαθήσει να τον αλλάξει. Όμως, ποιος καλύτερος τρόπος από την επαφή με την Τέχνη. Την καλή αυθεντική προσεγμένη τέχνη. Αυτήν που προσφέρει συγκινήσεις, εμπειρίες και έναν γλυκό αναστοχασμό. Αυτήν την τέχνη μας προσφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, και έτσι ενόψει και των Χριστουγέννων είπαμε να κάνουμε μια αφιερωματική εκπομπή, στο έργο του μεγάλου συγγραφέα. 
Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Χρήστος Αβραμίδης και ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή που 14χρονος καμικάζι αυτοκτονίας παραδίνεται πριν τινάξει τους πάντες στον αέρα (βίντεο)

ΑγόριΣυγκλονίζει το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα 14χρονο αγόρι από τη Συρία το οποίο εντάχθηκε εθελοντικά στους τζιχαντιστές ως καμικάζι αυτοκτονίας να έχει αλλάξει γνώμη και να αποκαλύπτει σε φρουρούς ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά.
Όταν έφτασε σε σιιτικό τζαμί-στόχο στη Βαγδάτη ζωσμένος με εκρηκτικά, ο Γιουσέιντ Μπάρχο, ο οποίος ονειρευόταν να γίνει γιατρός πριν ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών,  το μετάνιωσε και το απόδειξε. Ο νεαρός στρατεύθηκε εθελοντικά στο Ισλαμικό Κράτος επειδή «πίστευε στο Ισλάμ», αλλά γρήγορα οι τζιχαντιστές τον παραπλάνησαν, λέγοντάς του πως αν δεν γίνει μαχητής οι σιίτες θα βίαζαν τη μητέρα του.

Γιατί το Ποτάμι είναι τόσο φιλοχουντικό;

Ούτε δυο εβδομάδες δεν είχαν περάσει από τα τερατώδη ψέματα που εκστόμισε ο “φιλόσοφος” του ποταμιού Στέλιος Ράμφος για το δήθεν μηδενικό χρέος που άφησε πίσω της η χούντα και το Ποτάμι επανήλθε στην υπόγεια φιλοχουντική στάση που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης.
“Η εξέγερση των φοιτητών το ’73″ διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κόμματος” ήταν μια ηρωική πράξη που έγινε κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής”.


ΜΙΚΕΛ: Ο εργασιακός μεσαίωνας πίσω από τη βιτρίνα

mikel2Τον εργασιακό μεσαίωνα που κρύβεται πίσω από τις ακριβές βιτρίνες και το δήθεν διανοουμενίστικο λάιφστάιλ προφίλ των καφέ «ΜΙΚΕΛ» φέρνει στο φως καταγγελία του ΠΑΜΕ επισιτισμού τουρισμού και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής.
Στην καταγγελία γίνεται λόγος για υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών με ρήτρα πολλών χιλιάδων ευρώ, με τα οποία «η εταιρία υποχρεώνει τους εργαζόμενους ακόμα και μετά από ένα χρόνο μετά τη λήξη της εργασίας τους να μην δουλέψουν σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση, αλλά και να μην ενεργήσουν οποιαδήποτε ανταγωνιστική προς την εταιρία πράξη, χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους είναι αυτή πράξη.
Απαγορεύεται ακόμα και σε συγγενικό πρόσωπο (α” βαθμού) των εργαζόμενων να εργάζεται σε επισιτιστική επιχείρηση.»
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Γιορτάστε. Εγώ πέθανα στο κρύο δίπλα στα σκουπίδια. Εκεί που με στείλατε ως κοινωνία. Στα σκουπίδια.”

Αυτές τις γιορτινές μέρες πολλών η διάθεση αλλάζει. Τείνει να γίνεται πιο ευαίσθητη…
Δώρα, κατανάλωση, ψώνια, τηλέφωνα σε συγγενείς, τακούνια, λαμπάκια, στολίδια, κραγιόν, πάρκα Άι – Βασίλη στο κέντρο της πόλης με κιόσκια χαλβά και ασημένιων κοσμημάτων με μουσική υπόκρουση Adele – Someone like you, και φυσικά να μην ξεχάσουμε τα δάκρυα στο ιστορικό κτίριο Πικιώνη (αλήθεια τι γνώμη έχουν οι αρχιτέκτονες της πόλης για αυτό; δεν την ακούσαμε κάπου), αλλά ούτε και το φαντασμαγορικό υπερθέαμα στην οδό Δημητριάδος, τον ασυναγώνιστο μπλε ουρανό από φωτάκια.
Και ένας θάνατος…