Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στo άγριο ταξικό έγκλημα του Norman Atlantic στην Αδριατική είναι γνωστοί οι φονιάδες: ιταλική και ελληνική κυβέρνηση, Λιμενικό, μεταφορικές εταιρείες, πλοιοκτήτης Κάρλο Βιζεντίνι και ΑΝΕΚ- Ε.Ε.

10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος για τον αριθμό των επιβαινόντων- Τραγωδία δίχως τέλος: Δυο ναυτικοί νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic-Φόβοι για εκατόμβη μεταναστών που κρύβονταν στα γκαράζ
ImageAYTH EINAI H EYΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΣ. Ο οδηγός Χρήστος Πέρλης από τα Παλιάμπελα που είναι ένας από τους διασωθέντες του Norman Atlantic, φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα, δηλώνει: "Πνιγήκαμε μέσα στις καμπίνες από τους καπνούς και τις φωτιές. Σηκωνόμαστε στις 4:00 το πρωί, τραβάμε την κουρτίνα μας και η φωτιά ήταν στο παράθυρό μας. Στο φινιστρίνι μας!"[...] "Από τις 4:00 που καιγόμασταν, το πρώτο ελικόπτερο ήρθε δύο το μεσημέρι. Δύο και κάτι. Ήμασταν μέσα στη φωτιά, μέσα στο νερό και βοήθεια από τίποτα! Φωτιά λάβα... Όλο ήταν ένα κινητό ηφαίστειο! Επέπλεε ένα ηφαίστειο πάνω στο νερό!" Για τα σωστικά μέσα του πλοίου, ο οδηγός είπε ότι "δε δούλευε τίποτα. Ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Απ' το πρώτο τέταρτο έπαθε γενικό μπλακ άουτ".

Τραγωδία δίχως τέλος: Δυο ναυτικοί νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic

Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic, όταν χτυπήθηκαν από σχοινί με το οποίο προσπαθούσαν να συνδέσουν το ρυμουλκό τους με το πλοίο.
«Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.

Σήμα κινδύνου από δεύτερο πλοίο με 700 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας

http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/oldshipid:148213/oldmmsi:214180618/olddate:lastknown#Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 700 επιβαίνοντες δυτικά της Κέρκυρας έλαβαν οι ελληνικές Αρχές. Στην περιοχή όπως μεταδίδει ο "ΣΚΑΙ" σπεύδουν ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για οπλισμένους μέσα στο πλοίο
Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 700 επιβαίνοντες δυτικά της Κέρκυρας κοντά στο νησί Ερεικούσσα έλαβαν οι ελληνικές αρχές. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας, που πλέει 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Αδιευκρίνιστος ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων του Norman Atlantic – Γυναίκα αγνοούμενου στο NewsIt: "Μας έβαλαν τις φωνές στο υπουργείο"!

Αδιευκρίνιστος ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων του Norman Atlantic – Γυναίκα αγνοούμενου στο NewsIt: `Μας έβαλαν τις φωνές στο υπουργείο`!

- 95 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic βρίσκονται σώοι στα πλοία Saint Giorgio και Duran de la Pena
- 86 επιβάτες του πλοίου που έπιασε φωτιά την Κυριακή έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα 
- Έξι Έλληνες έχουν σωθεί και επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους
- Συγκλονίζει η σύζυγος αγνοουμένου: Οι αρχές δεν μας λένε τίποτα! 
- 32 οι Έλληνες αγνοούμενοι σύμφωνα με την Corriere della Sera
- Δεν γίνει συγκεκριμένο αριθμό αγνοουμένων το Λιμενικό 
- Συνεχίζονται οι έρευνες – 10 οι νεκροί, επτά έχουν ταυτοποιηθεί, δυο είναι Έλληνες 

Αποκάλυψε: Η αστυνομία χρησιμοποιώντας εγγύηση προ-χρέωση επιχειρεί να φιμώσει τους διαδηλωτές

Anti-Fracking Protest March
Revealed: Police using pre-charge bail to muzzle protesters
Exclusive: Data obtained by the Guardian substantiates claims that hundreds of innocent people banned from attending lawful demonstrationsAn anti-fracking campaigner, dressed as a riot policeman, takes part in a protest march near to the Barton Moss fracking exploration rig in January 2014. Photograph: Christopher Furlong/Getty Images
Police are being accused of trying to muzzle protest movements as figures obtained by the Guardian reveal the widespread use of bail to ban hundreds of innocent people from attending lawful demonstrations.
The data shows that around 85% of those barred from protesting when bailed have not been subsequently charged with any crime. Civil liberties and protest groups accused police of dealing out their own justice and called for a change in the law.

Στυγνή προπαγάνδα υπέρ των πολεμικών βιομηχανιών-ο μιλιταριστικός κεϋνσιανισμός σημαίνει Πόλεμο και Κέρδη των Βιομήχανων-Εμπόρων του Ολέθρου!

Το παρακάτω κείμενο έρχεται να αποδείξει ότι «του Παραλόγου η Θητεία», απόρροια του ίδιου του αστικού κράτους, είναι απλό ανέκδοτο μπροστά στο Παράλογο του Καπιταλιστικού συστήματος. Αν και οι μιλιταριστές ανέκαθεν απαντούν κανόνια στο δίλημμα «κανόνια ή βούτυρο», οι απολογητές του καπιταλισμού δεν περιορίζονται μόνο να απαντήσουν ότι «θέλουμε κανόνια για να μας εξασφαλίσουν το βούτυρο», αλλά επιχειρούν να μας πείσουν για τις θετικές κοινωνικές συνέπειες της ανάπτυξης πολεμικής βιομηχανίας.
Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι δεν έχουν βγάλει κανέναν συμπέρασμα από την ιστορία.
Μιλούν για τις θετικές επιδράσεις του πολεμικού επανεξοπλισμού του Χίτλερ αφαιρώντας το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, την άνοδο του μιλιταρισμού-εθνικισμού-φασισμού και της ιδεολογίας του ρεβανσισμού,  τον επεκτατισμό των ΝΑΖΙ και την τελική ανυπέρβλητη καταστροφή που επέφεραν.
Παρουσιάζουν το παράδειγμα της Βρετανίας χωρίς να ενδιαφέρονται για την υπερεκμετάλλευση των αποικιών, τα δύο παγκόσμια πολεμικά σφαγεία που απαίτησε η διατήρηση της αυτοκρατορίας και η τελική κατάρρευση αυτής κάτω από το τεράστιο οικονομικό βάρος των αναμετρήσεων.

Ποιοι ήταν οι 15 ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου το 2014 -ΒΙΝΤΕΟ


Δυο Έλληνες μεταξύ των 10 νεκρών του Normal Atlantic – Δεν υπάρχει το όνομα του Γιώργου Δούλη στη λίστα με τα θύματα – Πάνω από 30 οι αγνοούμενοι

Δυο Έλληνες μεταξύ των 10 νεκρών του Normal Atlantic – Δεν υπάρχει το όνομα του Γιώργου Δούλη στη λίστα με τα θύματα – Πάνω από 30 οι αγνοούμενοιΣυνεχίζονται χωρίς τέλος οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Φόβοι για εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου
- Οι ελληνικές αρχές αναζητούν 36 ανθρώπους και οι Ιταλοί 23!
- 100 επιβάτες του Norman Atlantic δεν έχουν ταυτοποιηθεί
- Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των δυο Ελλήνων που είναι ανάμεσα στους 10νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας – 7 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί
- Ο γιος του Γιώργου Δούλη δήλωσε στο NewsIt πως η σωρός που του έδειξαν για να αναγνωρίσει δεν ήταν του πατέρα του
- «Τρείς συνάδελφοί του πέθαναν μέσα στα φορτηγά τους» δήλωσε διασωθείσα οδηγός φορτηγού. 

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

1ISIDΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο στο νότιο Ιράκ και σε μια περιοχή στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, από τι αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, εκπαιδεύονταν οι σημερινοί Τζιχαντιστές που τον τελευταίο χρόνο έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα φρικτά τους εγκλήματα τα οποία πρόβαλλαν σαν τηλεοπτικά σου.

Πυρά Μαδούρο κατά ΗΠΑ: «Διεξάγουν πόλεμο του πετρελαίου»

Σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, στα 48 δολάρια ανά βαρέλι, έπεσε η τιμή του πετρελαίου της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγουν έναν «πόλεμο του πετρελαίου». «Τον Σεπτέμβριο ήταν στα 95 δολάρια το βαρέλι, σήμερα 29 Δεκεμβρίου στα 48 δολάρια το βαρέλι», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια δημόσια εκδήλωση. Ο ίδιος απέδωσε τη μείωση της τιμής στον «πόλεμο του πετρελαίου», καθώς όπως είπε οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αποδυναμώσουν μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα. Έκανε μάλιστα λόγο για «στρατηγικά σχεδιασμένο» πόλεμο, που «προσπαθεί να καταστρέψει την επανάστασή μας και να προκαλέσει μία οικονομική κατάρρευση».http://ht.ly/GzIY2

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Το πλοίο Norman Atlantic
REUTERS
Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την οργάνωση και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης όσο το πλοίο Norman Atlantic ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά και στη συνέχεια όταν αυτό μετακινήθηκε ακυβέρνητο εκτός ελληνικών υδάτων, επιρρίπτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Η ντόπα ως πρότυπο για μαθητές

Σε επικοινωνιακής στόχευσης εκδήλωση για τον αθλητισμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών μίλησε στους μαθητές για τα αθλητικά ιδεώδη η αθλήτρια του στίβου Φανή Χαλκιά, που τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις λόγω χρήσης αναβολικών | ICON PRESS/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΗΣ  Συντάκτης:  Χρήστος Κάτσικας

Norman Atlantic: Δέκα οι νεκροί, φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους



Πάνω από 30 ώρες η δραματική επιχείρηση διάσωσης του φλεγόμενου Norman Atlantic. Συνολικά 10 οι νεκροί. Τι λέει η σύζυγος του νεκρού Έλληνα. Το χρονικό μιας ανείπωτης υγρής τραγωδίας (Pics + Vids) 
Θρίλερ με το Norman Atlantic καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές από την ιταλική ακτοφυλακή, ότι οι νεκροί είναι πλέον επτά, ενώ ο αριθμός ανέβηκε στους δέκα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων.  Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Ο οδηγός Χρήστος Πέρλης απο τα Π αλιάμπελα είναι ένας από τους διασωθέντες του Norman Atlantic, που έφτασαν απόψε στην Ηγουμενίτσα, μετά την τεράστια περιπέτεια που έζησαν και από την οποία, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.
"Ό,τι βρίσκαμε πίναμε και ό,τι βρίσκαμε για να σκεπαστούμε. Ξηλώναμε τα πάντα. Δεν υπήρχε κανείς. Γινόταν ένας χαμός! Το πλήρωμα ήταν άφαντο...
Δεν μας ειδοποίησαν. Πνιγήκαμε μέσα στις καμπίνες από τους καπνούς και τις φωτιές. Σηκωνόμαστε στις 4:00 το πρωί, τραβάμε την κουρτίνα μας και η φωτιά ήταν στο παράθυρό μας. Στο φινιστρίνι μας!" είπε μεταξύ άλλων, μπροστά στις κάμερες, λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
"Από τις 4:00 που καιγόμασταν, το πρώτο ελικόπτερο ήρθε δύο το μεσημέρι. Δύο και κάτι...