Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Nα Απελευθερωθεί άμεσα ο Μπαρίς Μπαλ – επίδειξη κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού η σύλληψη του επί 22 χρόνια Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στη Ελλάδα

300x300
Ενώ ο Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντιόταν με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσκανάκη και τηλεφωνούσε στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο για να εκφράσει «την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ενώ για μια ακόμη φορά ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε την ταύτιση του κόμματος του με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Το δόγμα της Μηδενικής Ανοχής του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης έδειχνε ξανά τα δόντια του. Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά ήρθε να αποδείξει τι σημαίνουν όλα αυτά. Ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα, Μπαρίς Μπαλ, βρίσκεται υπό κράτηση, αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στη συνέχεια στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ στη Μοναστηρίου, καθώς το τουρκικό κράτος κατάφερε να πετύχει την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψη του από την Ιντερπόλ. 
Ο Μπαρίς Μπαλ, που πήρε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα πριν από είκοσι χρόνια σε ηλικία, μόλις, δεκαέξι χρονών, απευθύνθηκε για προσωπική του υπόθεση – έκδοση διαβατηρίου για επαγγελματικό του ταξίδι - στην ΕΛΑΣ πριν από κάποιες μέρες και την Παρασκευή οι αστυνομικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί στο Τμήμα Αλλοδαπών της Θεσσαλονίκης για… άλλη υπόθεση του. Εκεί ενημερώθηκε ότι υπήρχε το ένταλμα σύλληψης του από την Ιντερπόλ, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να του παρέχουν, ούτε και στο δικηγόρο του, άλλες πληροφορίες καθώς το ένταλμα ήταν στη γαλλική γλώσσα. Μέχρι το ένταλμα να μεταφραστεί στα ελληνικά, ο Μπαρίς Μπαλ μεταφέρθηκε αρχικά στο Α.Τ. Εύοσμου και στη συνέχεια στη ΓΑΔΘ, όπου ενημερώθηκε ότι θα κρατηθεί εκεί τουλάχιστον έως την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, όπου η υπόθεση του αναμένεται να εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο που έχει αρμοδιότητες που αφορούν πολιτικούς πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα.
Ας δούμε ποιος είναι ο Μπαρίς Μπαλ, μέσα από την ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης:
Ο Μπαρίς Mπαλ ήρθε στην Ελλάδα 16 χρονών κολυμπώντας! Στην Τουρκία είχε καταδικαστεί για συμμετοχή -από τα 13 έως τα 15 του χρόνια- σε “παράνομη” πολιτική οργάνωση. Το δικαστήρια που εξέδωσε αυτήν την απόφαση κρίθηκε παράνομο και άκυρο από τα ευρωπαϊκά όργανα επειδή παραβίαζε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τέτοιες υποθέσεις εκδικάζονταν από έκτακτα μικτά δικαστήρια (συμμετείχαν και στρατιωτικοί) τα οποία συνέρχονταν μέσα στα κτίρια της κρατικής ασφάλειας της Τουρκίας (!) επομένως είναι σαφές ότι υπό αυτές τις συνθήκες παραβιάζονταν το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη. Η συγκεκριμένη δίκη πραγματοποιήθηκε σε μια πολιτική ατμόσφαιρα “φιλελευθεροποίησης” που στην Ελλάδα θα την λέγαμε “τύπου Μαρκεζίνη” κατά την οποία η τουρκική στρατιωτική χούντα είχε ακόμη εντονότατη ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας. Την καταδικαστική αυτή απόφαση κατέθεσε ο Μπαρίς στο ελληνικό κράτος, μόλις ήρθε στην Ελλάδα, και πέτυχε να του εγκριθεί η χορήγηση πολιτικού ασύλου και η ένταξη του σε καθεστώς διεθνούς προστασίας. Είναι από τους πρώτους (και ελάχιστους) Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα που πήρε πολιτικό άσυλο. Είκοσι δύο χρόνια μετά η Τουρκία καταφέρνει να βγάλει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται και τον συλλαμβάνει. Κρατείται από την Παρασκευή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με άμεσο κίνδυνο να εκδοθεί στην Τουρκία και να φυλακιστεί για ένα “αδίκημα” που διέπραξε πριν 22 χρόνια. Ο Μπαρίς Μπαλ, παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας ενός μικρού παιδιού, είναι ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες στην Ελλάδα στη μουσική της Ανατολίας, δεξιοτέχνης του σαζ, του τανμπούρ και του πολίτικου λαούτου και έχει διδάξει σε ωδεία και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΑΤΕΙ Άρτας».
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ την Τρίτη 27.1.15 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11π.μ.
Κρατείται ένας άνθρωπος φυλακισμένος, στερείται την ελευθερία του, διασύρεται και πλήττεται η υπόληψή του, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και επί πλέον δίδεται βορά στα κανιβαλικά καθεστωτικά ΜΜΕ, που ήδη αναδημοσίευσαν αυτούσιο το ΔΤ της αστυνομίας που τον παρουσιάζει ως ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 
Η σύλληψη του καλλιτέχνη, συνέχεια σειράς συλλήψεων και απελάσεων Τούρκων-Κούρδων συναγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων είναι αποκαλυπτική της πραγματικής ουσίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Της συνεργασίας του ελληνικού και τουρκικού κράτους για την επιβολή της νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, είτε σε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είτε ως αποτέλεσμα των μεταξύ του κατασταλτικών συμφωνιών. Που καταργούν το Άσυλο σε όλες του τις μορφές, εξαφανίζουν τις λαικές ελευθερίες και καταδιώκουν κάθε αμφισβήτηση των κοινωνικών κινημάτων. Ιδιαίτερα τώρα που το τουρκικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ διώξεων και επανεξέτασης πολλών υποθέσεων Τούρκων πολιτικών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα.
Την Τρίτη στις 11π.μ. με εντολή του εισαγγελέα εφετών θα συζητηθεί η υπόθεσή στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Μπαρίς. Κάτω τα χέρια από τους Πολιτικούς Πρόσφυγες. Πλήρη αναγνώριση και σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Είναι τεράστια ανάγκη η ανάπτυξη αγώνων με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου