Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Στέρησαν και το νεράκι στους φαντάρους στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ Ταξιαρχία)

Το κόστος της θητείας στις πλάτες των φαντάρων και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Καταγγελία φαντάρων
Πριν από 2 εβδομάδες στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ ταξιαρχία), το νερό που μέχρι τότε δινόταν στα γεύματα, κρίθηκε ακατάλληλο και μη πόσιμο.
Δεν έχει γίνει γνωστός ακριβώς ο βαθμός της ακατάλληληλοτητας, πάντως ένα πρώτο ζήτημα είναι ότι για το μαγείρεμα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται το ίδιο νερό.
Επίσης, έπειτα από 2 εβδομάδες, όχι μόνο δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά οι υπεύθυνοι δεν έχουν φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη, δηλαδή να παρέχεται στους στρατιώτες εμφιαλωμένο νερό είτε στα γεύματα, είτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών.
Έτσι, ακόμη και για κάτι τόσο απλό αλλά σημαντικό, οι φαντάροι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Μάλιστα σε σχετικά παράπονα που έχουν γίνει, έχει ακουστεί η χυδαία απάντηση "εντάξει, δεν έχετε 30 λεπτά να αγοράσετε ένα νερό ?"
Αν από τους υπεύθυνους και από τον Στρατό, θεωρείται τόσο ασήμαντο αυτό το ποσό, τότε θα έπρεπε να το να το καλύπτουν οι ίδιοι χωρίς πολλές κουβέντες.
Αλλά όπως και να έχει, όταν ένας νέος διακόπτει την ζωή, τη δουλειά, την καθημερινότητα του για να υπηρετήσει, όταν "πληρώνεται" με το αστείο ποσό των 8.62/ μήνα και όταν το κόστος για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας πέφτει στις πλάτες του, είναι εξοργιστικό και υποτιμητικό να πρέπει να πληρώνει ακόμα και για το νερό του.
Ακόμη περισσότερο όταν η κυβέρνηση δίνει επίδομα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς και μαζί  με την στρατιωτική ηγεσία ¨μοχθούν¨ για την επιστροφή των εισοδημάτων τους που περικόπηκαν λόγω μνημονίου, μόνο σε στρατιωτικούς-αστυνομικούς-δικαστικούς, γιατί αυτοί αποτελούν το βαθύ κράτος.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι σε διοικητή και Ταξίαρχο απαιτώντας τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Το ΓΕΣ και προσωπικά ο ΑΓΕΣ Τελλίδης που δεσμεύτηκε για τον σεβασμό του προσωπικού πρέπει να δώσει λύση.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου