Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο Άμυνας για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας στις Ειδικές Δυνάμεις

Βακτηριακή μηνιγγίτιδα: τα τρία ύποπτα συμπτώματα
Αφουγκραζόμενοι  τα συναισθήματα ανησυχίας των συναδέλφων φαντάρων και των οικογενειών τους για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε συγκεκριμένη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Ήδη καταγράφεται το αρνητικό ρεκόρ να σημειώνονται δύο κρούσματα της σοβαρής και εξίσου επικίνδυνης ασθένειας μέσα σε 15 μέρες, ενώ είναι το τρίτο κρούσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο!
Καλούμε τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Τελλίδη να τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα άμεσα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ που δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το επικίνδυνο φαινόμενο.

Δύο (2) κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα σε 15 μέρες στις Ειδικές Δυνάμεις. Τι συμβαίνει;

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015 ο Στρατιώτης (ΠΖ) Κ.Μ., ο οποίος υπηρετεί στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την προστασία του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας.
Ο παραπάνω Στρατιώτης είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 28 Ιανουαρίου 2015 και μετά την κατάταξή του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2015.
Η αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, απειλή για την υγεία και την ζωή των φαντάρων, δε μπορεί να περιοριστεί σε μια ρουτινιάρικη ανακοίνωση του ΓΕΣ που υποβαθμίζει συνειδητά το γεγονός ότι σημειώνονται επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Θυμίζουμε:   
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2015 ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ.Κ., ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, και ενώ βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας, μετέβη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή.  Ο παραπάνω Στρατιώτης είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 2015.
Οι αρμόδιες αρχές όμως «δεν πρέπει να ξεχνούν» ότι επίσης εντοπίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδαςτην Τετάρτη 26 Μαρτίου 14 στον Στρατιώτη (ΠΖ) Β. Β., ο οποίος υπηρετούσε στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, ο οποίος διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία.  Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο παραπάνω στρατευμένος οπλίτης ήταν της 2013 Δ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στις 08 Ιουλίου 13 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 07 Αυγούστου 13.
Συνειδητοποιούμε επομένως ότι η μηνιγγίτιδα χτυπά σε τακτά χρονικά διαστήματα την συγκεκριμένη μονάδα. Επιπλέον, από τα όποια κρούσματα καταγράφονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ετησίως, σημαντικό ποσοστό αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις.
Άρα, οι όποιες υποσχέσεις περί λήψης μέτρων, σεβασμού των στρατευμένων και του προσωπικού ακυρώνονται, αφού η ασθένεια απειλεί και το ΓΕΣ απλώς βγάζει ανακοινώσεις για να καθησυχάσει!   
Το θέμα είναι ότι η μηνιγγίτιδα πλήττει τις νεαρές ηλικίες, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει και θέσει ζήτημα απόλυτου σεβασμού στην υγιεινή. Κάτι που βεβαίως δεν συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες, όπου εξαιτίας των περικοπών γίνεται μάχη για ένα πλαστικό ποτηράκι χλωρίνη, τα καθαριστικά λείπουν και συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν από την τσέπη τους.
Αυτές όμως είναι οι συνέπειες μιας πολιτικής που προτάσσει τις Πανάκριβες Παρελάσεις για να επιβάλλουν «εθνική ομοψυχία», ασκήσεις με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να δώσουν συλλογικά τη μάχη για το σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για την υγεία και αξιοπρέπεια μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com       

2 σχόλια:

  1. μαγκες σορρυ για το ασχετο της ερωτησης,μου ηρθε χαρτι απο την πα για εξακριβωση στοιχειων διαμονης εφεδρου...τι ειναι αυτο?απλο φακελωμα η θα με καλεσουν σε καμια ασκηση?δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπαω...τι κυρωσεις θα εχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο θέμα είναι γραφειοκρατικό. Η μη συμμετοχή σε άσκηση έχει 1000 ευρώ πρόστιμο.

      Διαγραφή