Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η δολοφονία Νεμτσόφ "πάγωσε" την Μόσχα και την Δύση-εξελίξεις για την Ουκρανία που είναι η πύλη και έδαφος συμφερόντων

ImageΟ ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μπόρις Νεμτσόφ, σκοτώθηκε από σφαίρες στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο κέντρο της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, "μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας", σύμφωνα με τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Μπόρις Νεμτσόφ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, όταν "γύρω στις 23:15 ένα όχημα τους πλησίασε και κάποιος έριξε πυροβολισμούς, τέσσερις από τους οποίους τον έπληξαν στην πλάτη, προκαλώντας το θάνατό του", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Αλεξέεβα, προς το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.
Ο Μπόρις Νεμτσόφ, 55 χρόνων, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν επί ενάμισι χρόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2000, είχε γίνει ένας από τους κύριους πολιτικούς που αντιπολιτεύονταν το Κρεμλίνο.
Ένας υπεύθυνος της Επιτροπής Ερευνών, ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, δήλωσε από την πλευρά του πως "όχι λιγότεροι από έξι ή επτά πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον του Μπόρις Νεμτσόφ από έναν άγνωστο που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο".
"Βλέπω μπροστά μου το πτώμα του Μπόρις. Υπάρχουν γύρω πολλοί αστυνομικοί", δήλωσε στο πρακτορείο Ρία Νόβοστι ένας οικείος του Νεμτσόφ, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν, ο οποίος έφθασε γρήγορα στον τόπο της δολοφονίας.
εξελίξεις για την Ουκρανία που είναι η πύλη και έδαφος συμφερόντωνhttp://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/
Μια περίεργη εκτέλεση πρώην πολιτικού φιλοδυτικών κατευθύνσεων και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου του ρωσικού κράτους έρχεται να ρίξει, διεθνώς, στο μπαράζ ενάντια στη Ρωσία, άλλη μια δυνατότητα στην απομόνωσή της. 
Μετά τη συμφωνία της Γερμανίας-Γαλλίας με τη Ρωσία και τις αυτόνομες λαϊκές δημοκρατίες, έχει υπάρξει ένας πόλεμος φθοράς. 
Χωρίς κανείς να γνωρίζει, πέρα από τους εκτελεστές και τους αυτουργούς, τους δράστες της εκτέλεσης οφείλουμε να δούμε, το ποιους αυτή “βολεύει”.
Για την ΕΕ μάλλον είναι μια πολύ δύσκολη περίσταση, εφόσον επιδιώκει αυτήν την περίοδο να τερματίζει τις κυρώσεις προκειμένουν από τη μια να απορροφηθούν τα προϊόντα που εξάγει τη Ρωσία (η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και Ισπανία μαζί με την Ελλάδα έχουν ήδη κινήσει τις σχετικές διαδικασίες) κι από την άλλη το φυσικό αέριο που τροφοδοτεί εκατομμύρια σπιτια και μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της φαίνεται να είναι το διαρκές σημείο απο το οποίο απειλείται. 
Αυτοί που ξεχωρίζουν ότι οφελούνται δεν είναι άλλος από τον κυβερνήτη της Ουκρανίας Ποροσένκο και τους αμερικανούς εντολείς του. Η Ουκρανία ως πύλη και πεδίο συμφερόντων παραμένει ένα σημείο της γης που συγκρούονται αλλά και συμμαχούν δυνάμεις συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου