Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ανά τρεις μέρες τα τελευταία 13 χρόνια δολοφονείται από το Ισραήλ ένα Παλαιστίνιο παιδί

(αναδημοσίευση από Κίνηση ''Απελάστε το Ρατσισμό'')
Επίσημα στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Πληροφοριών στη Ραμάλα αποκάλυψαν ότι 1.518 Παλαιστίνια παιδιά έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο χρονικό διάστημα από το ξέσπασμα της 2ης Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα Παλαιστίνιο παιδί δολοφονημένο από το Ισραήλ ανά τρεις μέρες για σχεδόν 13 χρόνια. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν τραυματιστεί από Ισραηλινούς από την έναρξη της 2ης Ιντιφάντα ενάντια στην κατοχή έχει φτάσει τα 6.000.
 “Η Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Παιδιού είναι την 1η Ιουνίου”, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου, “όμως τα Παλαιστίνια παιδιά είναι ακόμη στόχος επιθέσεων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους εποίκους σε καθημερινή σχεδόν βάση”.
Σημειώνοντας ότι το 2012 παρατηρήθηκε πρωτοφανής αύξηση στον αριθμό των παιδιών που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, η έκθεση του υπουργείου συμπληρώνει ότι 9.000 Παλαιστίνιοι κάτω των 18 ετών έχουν συλληφθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000. Σχεδόν ο μισός παλαιστινιακός πληθυσμός είναι κάτω των 18 ετών. Περίπου 250 ανήλικοι Παλαιστίνιοι κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Ισραήλ, με τους 47 εξ αυτών να είναι μικρότεροι των 16 ετών.  
(μετάφραση - επιμέλεια: Νικολέττα Κίτσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου