Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Νέο video σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ άοπλο άνδρα

Νέο video σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ άοπλο άνδρα
Το κύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ είναι μια διαρκώς ανοιχτή πληγή για την αμερικανική κοινωνία. Το αποδεικνύει και video που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ και σκοτώνει έναν άνδρα. Και όχι, αυτή τη φορά, δεν ήταν αφροαμερικανός. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γιούτα λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στο Φέργκιουσον. Εκεί, ο 18χρονος Αφροαμερικανός κατηγορήθηκε πως είχε κλέψει ένα μαγαζί και στη διάρκεια καταδίωξης και της σύλληψης προσπάθησε να επιτεθεί στον αστυνομικό. 
Τίποτα απ' αυτά δεν ίσχυε... 


Όπως δεν ήταν όλα όπως τα περιέγραψε ο αστυνομικός που τράβηξε πιστόλι και σκότωσε τον νεαρό Ντίλον Τέιλορ στις 11 Αυγούστου του 2014 στη Γιούτα. Το θύμα έβγαινε από ένα κατάστημα. Δεν ήταν οπλισμένος, δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα. Φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική. Άγνωστο γιατί, ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο 20χρονος δεν φαίνεται να τον ακούει. Όταν γυρίζει προς τον αστυνομικό, τον βλέπει με το όπλο προτεταμένο. Δεν προλαβαίνει να αντιδράσει πριν ο αστυνομικός τραβήξει τη σκανδάλη. Τον πυροβολεί και τον σκοτώνει. Πριν όμως ο 20χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή, ο αστυνομικός του έχει περάσει χειροπέδες και (τότε πια) έχει καταλάβει πως ήταν άοπλος. Παρόλα αυτά, του περνάει τις χειροπέδες! 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο εισαγγελέας της Γιούτα έκρινε πως η πράξη του αστυνομικού να πυροβολήσει τον νεαρό άνδρα ήταν δικαιολογημένη, όχι γιατί το θύμα έκανε κάτι για να απειλήσει αλλά γιατί δικαιολογημένα αισθάνθηκε (!) απειλή! 

Όμως τώρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το πλήρες video των όσων έγιναν τη μοιραία μέρα, φαίνεται πως ο 20χρονος κάθε άλλο παρά απειλή ήταν για τον ένοπλο αστυνομικό. Πρόκειται για μια ακόμη εν ψυχρώ εκτέλεση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ Πηγή: Daily Kos, http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου