Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πουλάνε τρέλα: Το ΝΑΤΟ απαιτεί από τη Γερμανία να επιτρέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ!

Κουλουβάχατα.
Θα περίμενε κανείς από την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιά των ΑΝΕΛ να μειώσουν τις πολεμικές δαπάνες και το τεράστιο ποσό του 2% του ποσοστού του ΑΕΠ, που καταβάλλει ο εργαζόμενος λαός μας για τη δολοφονική συμμαχία.
Αντίθετα.
Η Ε.Ε. και η Γερμανία απαιτούν περιορισμό των πολεμικών δαπανών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αμύνεται και θέλει να συνεχίσει να πληρώνει το ΝΑΤΟ, και φυσικά ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση.    
Σύμφωνα με μιλιταριστικά μέσα που συστηματικά προβάλλουν την νεά πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας  «την απόρριψη κάθε σκέψης για περικοπή των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας όπως επιθυμούν Βρυξέλλες και Βερολίνο βάσει του προγράμματος που βρισκόταν μέχρι και την Παρασκευή υπό διαπραγμάτευση ζήτησε σήμερα το ΝΑΤΟ μέσω του γ.γ. της συμμαχίας και μάλιστα επί «γερμανικού εδάφους». Έτσι η Ελλάδα μπορεί να επικαλεστεί την απαίτηση του ΝΑΤΟ για την αναστολή των μειώσεων στις αμυντικές δαπάνες στις συζητήσεις, οψέποτε αυτές ξεκινήσουν, με τους αδιάλλακτους Ευρωπαίους οι όποιοι βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω «ανώτερης δικαιοδοσίας» θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω. Όπως και να έχει το πράγμα οι τεχνοκράτες της ΕΕ δεν μπορούν να τα βάλουν με το ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF είπε:
«H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απατώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που εξέλθει από την ευρωζώνη. «Η ελληνική κυβέρνηση πάντα επισημαίνει ότι επιθυμεί να παραμείνει ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ»συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ. Ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τόνισε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα. Υπογράμμισε εξάλλου ότι κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ: «το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».
Χαρακτηριστικό του πως ταυτίζει η εθνικιστική ηγεσία του ΥΕΠΘΑ την «εθνική άμυνα» με τις νατοϊκές ανάγκες ήταν ο σχολιασμός του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένος, με ένα tweet, των όσων είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τις περικοπές στις πολεμικές δαπάνες:
«Επιβεβαιώνει ο Γιούνκερ περικοπή προϋπολογισμού Άμυνας στα επίπεδα αφοπλισμού, την αδυναμία συντήρησης των Νατοϊκών βάσεων την υπολόγισε;»... έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Τελικά πως τα φέρνει η ζωή…
Την ώρα που η αντιμνημονιακή και πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδινε τη μάχη των μαχών για να υπογράψει νέο Μνημόνιο, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή την περικοπή των πολεμικών δαπανών στα 200 εκατ. ευρώ αντί για 400 εκατ. Ευρώ που απαιτούν οι Τοκογλύφοι. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Πρέσβης Ντάγκλας Λουτ, μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης του δίνει έμφαση στην υπόσχεση των μελών του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις πολεμικές τους δαπάνες άνω του 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, κάτι που δεν αφορά την ελληνική πλευρά, καθώς υπερβαίνουν οι πολεμικές δαπάνες των όλων των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων αυτό το ποσοστό. 

Παράλληλα, οι προεκλογικές υποσχέσεις άσκησης φιλειρηνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπονται σε απαίτηση αναβάθμισης της πολεμικής συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους νατοϊκούς επιθετικούς σχεδιασμούς. Την αρχική πρόταση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να μοιράσει το Αιγαίο με τις ΗΠΑ, ακολούθησαν τα πολεμικά συμβόλαια των 500 εκατ. δολ. για τα άχρηστα στην κοινωνία αεροσκάφη ORION επίσης σε αμερικανική πολεμική βιομηχανία, το κάλεσμα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη μετατροπή και της Καρπάθου σε «αεροπλανοφόρο» των Αμερικανών και μόλις χθες η πρόταση πάλι από τον ηγέτη των ΑΝΕΛ, για ίδρυση νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη!
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας από τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διατυπώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, στη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου (NATO Force Integration Unit - NFIU) στην Κρήτη. Αρχικά, ο Έλληνας ΥΕΘΑ τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ δεν επηρεάζεται μόνον από τις εξελίξεις στα ανατολικά και ότι οι εξελίξεις στο Νότο αποτελούν άμεσες πολύπλοκες απειλές που το ΝΑΤΟ οφείλει να καλύψει με άμεσο τρόπο, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην περιοχή».
Ουσιαστικά δηλαδή η ελληνική άρχουσα τάξη επικαιροποιεί δια του πολιτικού της προσωπικού τη διάθεση της να αναβαθμίσει το περιφερειακό ιμπεριαλιστικό της ρόλο, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και συμμετέχοντας με τον αστικό της στρατό στις βάρβαρες επεμβάσεις κατά των λαών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Αυτό αποκαλύπτουν και οι δηλώσεις του Π. Καμμένου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη, όπου διαβεβαίωνε ότι «οι ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα, στο νομό των Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται», με γνωστή σε όλους την αμερικανική επιθυμία μεταστάθμευσης τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών («drones») σε βάσεις στην Ελλάδα.
Φυσικά δεν είναι τυχαίος ο χρόνος και η σφοδρότητα με την οποία διατυπώνονται αυτές οι προτάσεις. Η ελληνική άρχουσα τάξη, που δέχεται τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, οι οποίες εμπεριέχουν τη βούληση ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης  στο τομέα άμυνας-εξωτερικής πολιτικής, με έντονο το γερμανικό άρωμα, αναζητά συμμαχικά ερείσματα σε άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ώστε να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Η αστική αυτή πολιτική πρόταση είναι εξίσου πολεμική εκτός συνόρων, αλλά και εξίσου αδίστακτη και κυνική στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Λέει ναι στις επεμβάσεις του Ευρωστρατού στην Αφρική, προσλαμβάνει χιλιάδες μισθοφόρους, εκμεταλλεύεται τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, διεκδικεί συμβόλαια βουτηγμένα στο αίμα για την ελληνική πολεμική βιομηχανία, συνεργάζεται με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τη Χούντα της Αιγύπτου, χαρακτηρίζει «φίδια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» όποιον αμφισβητεί «την κυβερνώσα αριστερά», επιταχύνει την στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και την προετοιμασία του Στρατού ως δύναμη καταστολής. Αποκάλυψαν εξάλλου τι σημαίνουν όλα αυτά οι διαταγές του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ και οι διαρροές σε δημοσιογραφικά παπαγαλάκια σχετικά με τα προληπτικά κατασταλτικά μέτρα σε περίπτωση Χρεωκοπίας ή κοινωνικής έκρηξης για τη Μνημονιακή Συμφωνία, ώστε "να μην γίνουμε Αργεντινή"!
Αναδεικνύεται επομένως στον κόσμο της εργασίας η δυνατότητα να συνειδητοποιήσει ότι το δίλημμα δεν είναι να επιλέξει την εκδοχή της αστικής πολιτικής και τον πολιτικό της διαχειριστή, αλλά το πώς θα ασκήσει εργατική διεθνιστική ανατρεπτική πολιτική. Το πώς θα αποδεσμευτεί από τη λογική του εθνικού συμφέροντος  και του έθνους συνολικά, ασκώντας πολιτική η ίδια η εργατική τάξη και για τα δικά της συμφέροντα.
Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας με ασύμμετρη απειλή τον κόσμο της εργασίας, οι κτηνώδεις μέθοδοι εκμετάλλευσης και καταπίεσης μας, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, είτε με Ε.Ε. είτε με ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση για τους εργαζόμενους είναι ότι μπορεί να υπάρξουν όροι συνύπαρξης με τα αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα ή ακόμη, ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική πολιτική διαχείριση.   
Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη εποχή δεν τίθεται αντικειμενικά με τόση σφοδρότητα το ιστορικό δίλημμα:
Καπιταλιστική βαρβαρότητα ή Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. ... Είναι η ευθύνη ΜΑΣ προς Τους Γονείς ΜΑΣ, τα Παιδιά ΜΑΣ τους Εαυτούς ΜΑΣ !
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ !!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

    Τα ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ των Ξένων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Total Recall ! ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ με της ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ Και ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ των ΞΕΝΩΝ !!!
    Την Δευτέρα κόβουν One Way Tickets για την Κόλαση του Διαβόλου ! Να πάρουν μαζί τους και τους Μαυροφορεμένους Βογιάρους του ψέματος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή