Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ρωσία: Συγκρουσιακή η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ

Image
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ είναι συγκρουσιακή και δεν θα βοηθήσει στην βελτίωση των σχέσεων με την Μόσχα.
Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, η οποία ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα από το Πεντάγωνο, η Ρωσία έχει επανειλημμένως δείξει ότι δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία των γειτονικών της χωρών και ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε χρήση βίας για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την λύπη του για το περιεχόμενο του εγγράφου και σημείωσε ότι δείχνει "μια συγκρουσιακή στάση, που στερείται οποιασδήποτε αντικειμενικότητας έναντι της χώρας μας". "Βεβαίως και αυτό ελάχιστα συμβάλει στις προσπάθειες να οδηγηθούν οι διμερείς σχέσεις στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης", σημείωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία για την προσάρτηση, πέρυσι, της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και την κατηγορούν ότι ενισχύει με όπλα και στρατιώτες τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
"Οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια", αναφέρεται στην νέα Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική των ΗΠΑ.

Η Μόσχα αρνείται ότι αποστέλλει στρατιώτες και όπλα στους αυτονομιστές στην σύγκρουση στην Ουκρανία, στην οποία περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, και κατηγορεί την Δύση ότι σχεδίασε ένα πραξικόπημα για να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο που υποστηριζόταν από την Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου