Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΑN ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.....

Στέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛΑΣ διώκονται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - MediaΣτέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛΑΣ διώκονται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η έρευνα του ανακριτή Διαφθοράς Κων. Σαργιώτη για υπόθεση διακίνησης μεταναστών, στην οποία εμπλέκονται συνολικά οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Η δικογραφία που χειρίζεται ο δικαστικός λειτουργός, αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό έπειτα από στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την δράση κυκλώματος «διακίνησης μεταναστών από κερδοσκοπία».
Η υπόθεση ερευνήθηκε και από τους εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος των οκτώ προσώπων, οι απολογίες των οποίων ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες.

Στους κατηγορουμένους αποδίδονται κατηγορίες που αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης παράτυπων μεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Πλην των δύο, βάσει της δικογραφίας, βασικών κατηγορουμένων κρατικών υπαλλήλων (εκ των οποίων ο αστυνομικός υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών), στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης ένας δικηγόρος αλλά και αλλοδαποί υπήκοοι οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Ο αστυνομικός είναι αντιμέτωπος και με κατηγορίες που αφορούν δωροδοκία καθώς φέρεται να εισέπραττε χρήματα από συγκατηγορουμένους του αλλοδαπούς, προκειμένου να αφήνει ελεύθερους κρατούμενους μετανάστες χορηγώντας τους άδειες για οικειοθελή αναχώρηση από τη χώρα.

Το κόστος για μία τέτοια άδεια ήταν περίπου 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που χειρίζεται ο κ. Σαργιώτης, έχει συνενωθεί, λόγω συνάφειας, με παλαιότερη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το 2013 με στοιχεία έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, έπειτα από καταγγελίες για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Στο πλαίσιο της έρευνας των διωκτικών αρχών καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες υπόπτων τόσο πριν από δύο χρόνια όσο και εντός του 2015.

Η πλευρά των θεωρούμενων δύο βασικών κατηγορουμένων ωστόσο, αμφισβητεί τα ευρήματα της δικογραφίας υποστηρίζοντας πως η υπόθεση «στήθηκε» προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές, υπηρεσιακές και προσωπικές αντιπαλότητες.

Τονίζεται μάλιστα από την υπεράσπιση ότι η υπηρεσία που ερεύνησε την υπόθεση το 2013, αναφέρει στο πόρισμά της ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση που να δραστηριοποιείται σε διακίνηση μεταναστών.http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου