Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στην 96 ΜΕΘ Χίου: εμπόδια στο να Ψηφίσουν οι Φαντάροι που επιπλέον αντιμετωπίζουν κίνδυνο Τιμωρίας!

Για μια ακόμη φορά η καταγγελία γονιού για τα όσα συμβαίνουν στην εν λόγω μονάδα  αποκαλύπτει, ότι στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος πλήττεται από τις πράξεις μερίδας στελεχών έναντι των φαντάρων.
Όπως είναι γνωστό σε όλους οι στρατιώτες που υπηρετούν σε απομακρυσμένες μονάδες μπορούν να διεκδικήσουν προαναχώρηση το Σαββάτο και επιστροφή την Τρίτη, προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 20ης Σεπτεμβρίου. Εναλλακτικά μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στη μονάδα τους μπαίνοντας σε εκλογική κατάσταση.

Το τι θα επιλέξουν οι στρατιώτες είναι προσωπικό τους ζήτημα και το ΓΕΣ έχει εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλέψεις που εξασφαλίζουν την ομαλή συμμετοχή των φαντάρων.
Αντίθετη άποψη όμως έχει ο διοικητής στην 96 ΜΕΘ στη Χίο.
Γονείς καταγγέλλουν ότι όταν τα στρατευμένα παιδιά τους ζήτησαν την εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου εσωτερικών και της σχετικής διαταγής του ΓΕΣ,  που εν προκειμένω σημαίνει να τους δοθεί άδεια από την Παρασκευή, καθώς πλοίο από την Χίο για  Πειραιά δεν υπάρχει το Σαββάτο,  η απάντηση του διοικητή ήταν ότι θα τους δοθεί άδεια το Σαββάτο το βράδυ!   
Αντικειμενικά προκύπτει ένας σαφής εκβιασμός, ώστε να εξαναγκάσουν τους φαντάρους να ψηφίσουν στην Χίο, αφού όχι μόνο δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν ταξιδεύοντας με πλοίο, αλλά και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν κάνοντας χρήση εκλογικής άδειας, χωρίς να καταφέρουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Οι εναλλακτικές για τους φαντάρους είναι οι εξής:
Είτε οι φαντάροι  θα πρέπει να αγοράσουν έγκαιρα τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια, που ούτε τα χρήματα έχουν, ούτε φυσικά τη δυνατότητα, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτά έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.
Είτε να ταξιδεύσουν με πλοίο την Κυριακή, γεγονός που τους Απαγορεύει το να Ψηφίσουν.
Οι μεθοδεύσεις αυτές εξαναγκάζουν τους συναδέλφους σε Αποχή από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, και τους φέρνουν αντιμέτωπους με τον κίνδυνο της τιμωρίας  γιατί ενώ πήραν άδεια, δεν πήγαν να ψηφίσουν!    
Εμείς καλούμε τη διοίκηση της μονάδας να αναθεωρήσει την στάση της και να σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων.
Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, με τέτοια αδιέξοδα και πιέσεις για την νεολαία, ενώ όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε τέτοιου είδους σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, μερίδα των διοικητών των μονάδων να δείχνουν τέτοια συμπεριφορά.
Η παρέμβαση του ΓΕΣ σε κάθε τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να είναι έγκαιρη και αποφασιστική. Κανένας δεν επιτρέπεται να παρακωλύει τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Κανείς δεν πρέπει και δε μπορεί να θέτει τέτοιου είδους διλήμματα τους φαντάρους, «να βάζει το πιστόλι στον κρόταφο» σε συναδέλφους που είναι εξαιρετικά πιεσμένοι.
Τα δραματικά γεγονότα  που σημάδεψαν τον Αύγουστο, με τις συνεχείς Αυτοκτονίες φαντάρων και μόνιμου προσωπικού όχι μόνο θα έπρεπε να έχουν προβληματίσει, αλλά κυρίως ευαισθητοποιήσει τους διοικητές, που αν μη τι άλλο έχουν παιδιά στην ηλικία των φαντάρων τους.
Τα πράγματα είναι για όλους εξαιρετικά δύσκολα. Ας μην τα κάνουμε χειρότερα.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου