Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρης διάψευση από το Κρεμλίνο για ρωσικά μαχητικά στη Συρία

«Να μην πιστεύει ο κόσμος τις αναφορές των ΜΜΕ για υποτιθέμενη συμμετοχή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στις επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία» προέτρεψε σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της ρωσικής Αεροπορίας στην περιοχή.
Η σχετική είδηση που δημοσιεύτηκε αρχικά από ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων επικαλέστηκε αναφορές όπως και ορισμένες φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στη συνέχεια (από χρήση στο Tweeter) προκειμένου να πείσουν ότι η Ρωσία απέστειλε στη Συρία μαχητικά MiG-29, Su-34 και Su-27 με σκοπό να πλήξουν θέσεις των ισλαμιστών του ISIS.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η βάση εξορμήσεως των ρωσικών μαχητικών βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό, υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση η Μόσχα διαψεύδει εμπλοκή αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή, χωρίς όμως να εξηγεί την πρόσφατη αποκάλυψη μεταγωγικών αεροσκαφών Il-76 στο συριακό εναέριο χώρο.
Ο εντοπισμός τους κατέστη εφικτός καθώς είχαν σε λειτουργία τις συσκευές ταυτοποίησης IFF και κατά συνέπεια εμφανίστηκαν και σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που αναμεταδίδουν την παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία πολιτικών αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο.
Σημειώνεται ότι συριακές πηγές - επίσης - διέψευσαν πληροφορίες στα μέσα Αυγούστου, που έκαναν λόγο για παραλαβή 6 αναχαιτιστικών MiG-31 από τη Ρωσία, κατόπιν συμφωνίας που εκκρεμούσε από το 2007.
Σε ανάλογη διάψευση προέβη και η κατασκευάστρια εταιρία Russian Aircraft Corporation MiG CEO, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι η ρωσική Αεροπορία δεν έχει μαχητικά MiG-31 στην Συρία και ουδέποτε είχε σχέδια για να πράξει κάτι τέτοιο.http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου