Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΦΑ ΓΚΑΛΟΠ-BRIDGING EUROPE: Δεν υπάρχει «ντέρμπυ»

nationwidepoll_september15c_be-1
Η δημοσκόπηση του BRIDGING EUROPE ανατρέπει όλα τα προγνωστικά των ελλήνων δημοσκόπων και αποδεικνύει ότι πιστοί όπως έχει αποδειχτεί κάθε φορά στην εξουσία και αναξιόπιστοι στην ουσία – το πρόσφατο δημοψήφισμα είναι ενδεικτικό – επιδιώκουν να παρουσιάσουν ως ντέρμπι μεταξύ των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, με προφανή σκοπό τον εγκλωβισμό των ψηφοφόρων σε ψευτοδιλήμματα προκειμένου ο εκλεκτός της Μέρκελ, κ. Τσίπρας να έχει τη πρωτοβουλία σχηματισμού κυβέρνησης που θα καταφέρει να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς των «εταίρων» στην Ελλάδα.
Ο στόχος βεβαίως είναι διττός: Με την πόλωση ευνοούνται οι μεγάλοι σχηματισμοί και υπολείπονται εκ των πραγμάτων οι μικροί. Είναι προφανές ότι επιδιώκεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξαναγκαστεί για το «εθνικό συμφέρον» σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τους υπόλοιπους. (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ).
Ωστόσο και τα υπόλοιπα ευρήματα της BRIDGING EUROPE, εκτός των ποσοστών που φαίνονται στο διάγραμμα έχουν ξεχωριστή σημασία.
Το 73% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις των κομμάτων. Υψηλό ποσοστό που δείχνει ότι οι χιλιάδες θα προσέλθουν αναποφάσιστοι μέχρι τη κάλπη αλλά και ότι μεγάλο ποσοστό θα καταγραφεί να απέχει.
Ένα 38% πιστεύει ότι είναι ενδεχόμενος ένας δεύτερος γύρος εκλογών αφού κανένα κόμμα βεβαίως δεν θα έχει αυτοδυναμία, αλλά ενδεχομένως δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Εκτιμούμε ότι κυβέρνηση βεβαίως θα σχηματιστεί, αλλά η βιωσιμότητά της δεν θα ξεπεράσει τους πρώτους μήνες του 2016. Οι εξελίξεις είναι πραγματικά απρόβλεπτες. Η αποτυχία του προγράμματος δεδομένη. Η λαϊκή οργή εάν ξεσπάσει όπως αναμένεται τον Οκτώβριο, όταν οι εφαρμοστικοί νόμοι θα ισοπεδώνουν τα πάντα, θα προκαλέσει εξελίξεις κάθε άλλο ευνοϊκές για τους σχεδιασμούς της νέας τάξης πραγμάτων.
nationwidepoll_september15c_be
http://www.inred.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου