Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Παλαιστίνη: Πάνω από 14 νεκροί και 1000 τραυματίες από τις αρχές Οκτωβρίου

a1sx2_Thumbnail1_0_20151010-073037_1.jpg
Ισραηλινοί στρατιώτες στέκονται μπροστά από Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Βηθλεέμ, μετά την κηδεία 13χρονου, στις 6 Οκτωβρίου 2015. (AFP / Thomas Coex)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

ΒΗΘΛΕΕΜ - Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και περίπου 1.000 έχουν τραυματιστεί με αληθινά πυρά ή σφαίρες χάλυβα επικαλυμμένες με καουτσούκ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, από την 1η έως την 9η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.
Μόνο μέχρι το τέλος της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου, επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίου 200 τραυματίστηκαν με αληθινά πυρά ή από  σφαίρες χάλυβα επικαλυμμένες με καουτσούκ, ενώ επτά τραυματίστηκαν μετά από σωματική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής,  σε συγκρούσεις σε όλη τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.


Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αριθμοί περιλαμβάνουν εκείνους που εισήχθησαν στα νοσοκομεία, ενώ εκατοντάδες άλλοι δέχτηκαν πρώτες βοήθειες επί τόπου.
Στη Λωρίδα της Γάζας, έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 145 άλλοι τραυματίστηκαν μέχρι το τέλος της Παρασκευής, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε μια διαδήλωση στον συνοριακό φράκτη ανατολικά της πόλης της Γάζας και κοντά στο Χαν Γιουνίς, όπως ανέφερε το υπουργείο.
Στη Χεβρώνα, νεκρός είναι ο Μοχάμεντ Αλ-Τζαμπάρι, 19 ετών, που κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε ισραηλινό αξιωματικό της αστυνομίας των συνόρων και 11 τραυματίστηκαν, τρεις στα πόδια με αληθινά πυρά και οι υπόλοιποι με σφαίρες χάλυβα επικαλυμμένες με καουτσούκ. Ο ένας χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιάτα.
Στις εν εξελίξει συγκρούσεις κοντά στον εποικισμό Μπέιτ Ελ στη συνοικία Ραμάλα, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν με αληθινές σφαίρες και 22 με σφαίρες χάλυβα, σύμφωνα με το υπουργείο. Τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.


a1sx2_Thumbnail1_1_20151010-073436_1.jpg


Καθώς οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Βηθλεέμ, έξι άτομα τραυματίστηκαν από σφαίρες.
Στο Καφρ Καντούμ,τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν με αληθινές σφαίρες στο στομάχι και τα πόδια και έξι άλλοι ξυλοκοπήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους στην Μπέιτ Φουρίκ, στη Ναμπλούς, ένας από αυτούς έχει κατάγματα στο κεφάλι.
Στην Τζενίν, έντεκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν με σφαίρες στα πόδια συμπεριλαμβανομένου ενός ο οποίος χτυπήθηκε στο λαιμό.
Ένας άλλος Παλαιστίνιος υπέστη κατάγματα αφού ξυλοκοπήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ιεριχώ, πρόσθεσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ma'an, οκτώ από αυτούς που σκοτώθηκαν από την αρχή του μήνα έχουν πυροβοληθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός 13-χρονου αγοριού. Η πλειοψηφία των υπολοίπων σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια υποτιθέμενων επιθέσεων  και είναι κάτω από την ηλικία των είκοσι.


a1sx2_Thumbnail1_2_20151010-073922_1.jpg
Παλαιστίνιοι στρατιώτες θρηνούν πάνω από το σώμα του 13χρονου Αμπέντ αλ-Ραχμάν Ομπεΐνταλάχ(AFP / Musa Al-Shaer, Αρχείο)

Τέσσερις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, δύο από τους οποίους ήταν ισραηλινοί έποικοι.
Ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε την Πέμπτη να αναλάβει δράση εναντίον των "ηθικών αυτουργών" και των "εισβολέων".
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποστηρίξει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν περιττές και θανατηφόρες μεθόδους «ελέγχου του πλήθους» εναντίον των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης της χρήσης όπλων με σφαίρες διαμετρήματος 22 στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Υποστηρίζοντας ότι ο νέος νόμος διευρύνει τη δυνατότητα στη στόχευση Παλαιστινίων, από τις ισραηλινές δυνάμεις, ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ, Σαέμπ Ερεκάτ,  δήλωσε: «Η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να παρακινεί ενάντια στη ζωή των Παλαιστινίων, με μια κουλτούρα του μίσους που απαξιώνει ένα ολόκληρο έθνος."
Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί σε όλο το Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη κατά τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια σειρά επιθέσεων μαχαιρώματος από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, και επιθέσεων ισραηλινών εποίκων κατά Παλαιστινίων.



omniatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου