Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΕΙΡΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015: Περιμένοντας τη Μετάθεση - Συνάδελφοι η αγωνιστική στάση των φαντάρων Μειώνει το κόστος της Θητείας και είναι ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών

Συνάδελφοι Μην Ψαρώνετε-Αγωνιστικά και Συλλογικά να Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα μας
Μετά  την ορκωμοσία και αυτής της σειράς των συναδέλφων μας και την πρώτη τους μετάθεση στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν για τους επόμενους μήνες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τη στρατιωτική ζωή τους καθώς και το πως μπορούν να μειώσουν το κόστος της θητείας τους.
ΜΙΣΘΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Φτάνοντας στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκομωσίας, οι συνάδελφοι θα παραδώσουν στο γραφείο μισθοδοσίας της μονάδας τους το Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ) που έχουν πάρει από το ΚΕΝ που παρουσιάστηκαν. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες/κριτήρια που ορίζουν ότι κάποιος δικαιούται πάνω από τα 8.62 ευρώ που παίρνουν οι περισσότεροι ανα μήνα θητείας. 
Ειδικές κατηγορίες όπως πολύτεκνοι, άτομα με γονείς άπορους ή μακροχρόνια ανέργους κ.α χορηγούν μισθό μέχρι και 135 ευρώ ανα μήνα θητείας. Ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό για αυτές τις κατηγορίες και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ακόμα και αν κάποιος κάνει τα χαρτιά του ενώ βρίσκεται στο ενδιάμεσο ή το τέλος της θητείας του, δικαιούται αναδρομικά όσα χρήματα δεν του χορηγήθηκαν στους προηγούμενους μισθούς]
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Το δεύτερο πολύ σημαντικό έξοδο που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια ενός στρατευμένου είναι τα έξοδα μετακίνησης από και προς την μονάδα του καθώς λεφτά υπάρχουν για να γίνονται παρελάσεις με μηχανοκίνητα μέσα και ασκήσεις με  ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά όχι για τις καταστάσεις επιβιβάσεως των στρατιωτών. 
Ένας εύκολος τρόπος για να μειωθούν στο μισό τα έξοδα μετακίνησης είναι το να επιστρέφει κανείς στη μονάδα του με έξοδα του στρατού ακόμα κι αν δεν του έχει χορηγηθεί φύλλο πορείας. Αρκεί, στις μέρες της άδειας του να επισκεφτεί το φρουραρχείο του τόπου του και να δηλώσει το παρών καθώς και το ότι δεν έχει λεφτά για να επιστρέψει στη μονάδα του. Έτσι, και δεν θεωρείται λιποτάκτης, και ουσιαστικά αναγκάζει τον στρατό να του πληρώσει το εισιτήριο του για την επιστροφή. 
Παραμένοντας στον τομέα άδειες, καλούμε τους συναδέλφους να αιτούνται ειδικές άδειες π.χ φοιτητικές ή αγροτικές όταν τις δικαιούνται και να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα το να τους αναγκάζουν οι διοικητές να χρησιμοποιουν μέρες και από την κανονική τους άδεια.
Επίσης, συνάδελφοι να απαιτείται στην έξοδο σας τη μετακίνησης σας να την αναλαμβάνει η μονάδα που υπηρετείται βάζοντας υπηρεσιακό όχημα.

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ: Δικαούνται οι συνάδελφοι φαντάροι με Σωματική Ικανότητα  Ι3-Ι4 (αιτούνται μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής τους και σε νοσοκομείο), για κοινωνικούς (προστάτες οικογένειας, παιδιά χωρισμένων γονιών, προστάτες οικογένειας, αναπηρία γονιών κλπ) και οικονομικούς λόγους (παρουσιάζεται ανάλογα δικιαολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση (δείτε σχετικά τι προβλέπεται στο army.gr).
Σε κάθε περίπτωση να πάτε άμεσα τα έγγραφα στο διοικητή της μονάδας που θα πάρετε μετάθεση, ζητώντας άμεσα να σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, για να βγει το ταχύτερο η νέα μετάθεση σας. Για κανένα λόγο μην υποχωρήσετε και δεχτείτε να παραταθεί η παραμονή σας στη παραμεθόριο.
Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ-ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ
Κατά τη διάρκεια των ΣΠΕΝ μην δεχτείτε να αγοράσετε με δικά σας κανένα είδος από αυτά που είναι υποχρεωμένη η μονάδα να σας εφοδιάσει. 
Επίσης, συνήθως τα στελέχη εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά με βρισιές, εθνικιστικά συνθήματα και καψόνια.
Όλα αυτά είναι Παράνομα.
Αρνηθείτε να εκτελέσετε Παράνομη Διαταγή και βγείτε αμέσως Παραπονούμενοι.
Σε κάθε περίπτωση να πάρετε αμέσως τηλέφωνο την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να δημοσιοποιηθεί επιστολή καταγγελίας. Το ΓΕΣ αντιδρά άμεσα και οι παρανομούντες αξιωματικοί-υπαξιωματικοί κρύβονται στο καβούκι τους!  
Επίσης, συνάδελφοι, στις μονάδες της παραμεθορίου "πέφτει μεγάλο χώσιμο".
Η κυβέρνηση κρατά ανοικτά εκατοντάδες στρατόπεδα για να παίρνει ψήφους από το πάρε δώσε του πελατειακού κράτους. Επίσης, αρκετές φορές δεν δίνουν υπηρεσίες οι ΕΠ.ΟΠ. 
Συνάδελφοι, βγείτε παραπονούμενοι. Διεκδικήστε να τηρείται το πρόγραμμα εργασιών-υπάρχει σχετική διαταγή του ΓΕΣ και να μην ανέχεστε τις τρελές και υπερβολικές υπηρεσίες. Ο Στρατός Ξηράς κάνει 2ωρα σκοπιάς  και οι διοικητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν μία (1) έξοδο στις τρεις μέρες-έστω και για λίγες ώρες με υπηρεσιακό σημείωμα.  
Ας μην ξεχνάνε τέλος οι νέοι συνάδελφοι πως ο στρατιωτικός κανονισμός (20 – 1 και 20 – 2) που υπάρχει αναρτημένος και στο blogspot του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ενάντια στην αυθαιρεσία των στελεχών και μπορεί να αποβεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις.
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου