Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΑΣΚΗΣΗ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015";


Εντυπωσιασμένος ο Πρωθυπουργός από την διεξαγωγή της Άσκησης ''Παρμενίων 2015''
Αναχώρησαν πριν από λίγο από την Αλεξανδρούπολη για τη Σκόπελο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, οι οποίοι παρακολούθησαν την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2015″ από τα Λάβαρα του Έβρου. Μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ακρίβεια της αποστολής τους.

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο» επανέλαβε, αλλά υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα.
Κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση προχωρά στον πλήρη εκσυγχρονισμό όλου του πλέγματος που διέπει τη λειτουργία των ΕΔ, από τα μισθολογικό έως τα εξοπλιστικά, συνέχισε.
«Εγώ και ο υπουργός έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων των στελεχών» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι μία από τις πρώτες κινήσεις από τον Ιανουάριο ήδη, ήταν η χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά, ενώ δεσμεύθηκε στην καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.
«Επιστρέφω στην Αθήνα ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται. Αθόρυβα και με επαγγελματισμό» συνέχισε.
«Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου