Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΓΡΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Από το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στη Βουλή, ένα ήταν το κεντρικό σημείο: όλοι οι σχολιαστές επέλεγαν να ασχοληθούν με ένα πιασάρικο ζήτημα, αφήνοντας όμως μακριά από την ανάλυση τους το ιδεολογικό υπόβαθρο της υπουργικής τοποθέτησης, το πολιτικό επίδικο που αναγνωρίζει η ελληνική άρχουσα τάξη σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την οργάνωση και το ρόλο τους
Ποιος είναι τελικά ο Στρατός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Ουσιαστικά δηλαδή ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και οι σύμβουλοι του παραμένουν συνεπείς σε όσα έχουν πει και κάνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εμβαθύνοντας και υλοποιώντας ότι αναπροσαρμογές έχουν συντελεστεί από τις αστικές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί για το Πεντάγωνο συνέχεια και τομή στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής. Η εθνικιστική ρητορεία του Πάνου Καμμένου καταρχήν επιχειρεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι πρόκειται για την κυβέρνηση μειοψηφίας αν αναλογιστεί κανείς το πρωτοφανές ποσοστό Αποχής –σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το τοπίο οι ΑΝΕΛ μόλις και μετά βίας μπήκαν στη Βουλή-, που Πραξικοπηματικά ανέτρεψε τη βούληση της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας όπως αυτή εκφράστηκε με το Δημοψήφισμα καταδίκης των Μνημονίων.
Έχοντας επομένως οι Τσίπρας-Καμμένος να εφαρμόσουν το πιο σκληρό Μνημόνιο και τα πιο επώδυνα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα, υπολογίζουν το ενδεχόμενο ξεσπάσματος σοβαρών κοινωνικών αναμετρήσεων και δείχνουν ποιος είναι πλέον ο Εχθρός τους: Ο Εσωτερικός Εχθρός (!), τα κοινωνικά κινήματα και ο κόσμος της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων.
Οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος πιάνουν το νήμα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών, αποκαλύπτουν ότι ο νέος «Εξ Ανατολών εχθρός» είναι ο «μουσουλμανικός φονταμενταλισμός». Σε συνδυασμό με την τρομοκρατία αποτελούν τα προσχήματα για την θωράκιση του αστικού συστήματος εξουσίας, την ένταση του πολέμου κατά των μεταναστών και της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων  σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες ώστε να υλοποιηθούν οι επιδιώξεις αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους και της αστικής τάξης.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκλείεται από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πολιτικής του εναντίον του κόσμου της εργασίας και απαντά διαμαρτυρόμενος προβάλλοντας το επιχείρημα της αποδυνάμωσης του αντιφασιστικού κινήματος, δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν Τσίπρας-Κοτζιάς ταυτίζονται με την αστική μνημονιακή κυβέρνηση της Ουκρανίας που στηρίζουν οι ΝΑΖΙ – ενώ κουβαλούν σε ελληνικά νοσοκομεία τους τραυματίες των ναζιστικών ουκρανικών Ταγμάτων Εφόδου. Συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ομολογεί ότι «ο καλύτερος φίλος του ελληνικού αστικού κόσμου που εκπροσωπεί ήταν πάντα οι ΗΠΑ», που δημιούργησαν, εξόπλισαν, εκπαίδευσαν το ISIS
Τσίπρας-Καμμένος ξεχνούν ότι το ελληνικό αστικό κράτος απαίτησε την ανατροπή του Άσαντ και στήριξε τη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ που αντέταξαν την Αλ Καϊντα ως αντιπολίτευση, ενώ το 2012 ο Έλληνας ΥΠΕΞ Βενιζέλος απαιτούσε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσει τα στρατεύματα του Άσαντ. Ανοίγοντας το δρόμο για την εξουσία σε Αλ Κάϊντα και ISIS!    
Τα αποσπάσματα της ομιλίας του Πάνου Καμμένου είναι χαρακτηριστικά: «Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ποιο είναι το πρώτο θέμα σε σχέση με την Εθνική Άμυνα: Είναι η εθνική ασφάλεια, στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιμένουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και από κει μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού. Όσον αφορά τη διαχείριση κρίσεων στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον, όπως οι πρόσφατες εξελίξεις στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Ευρασίας και της Μέσης Ανατολής καταδεικνύουν σαφώς ότι οι έννοιες «κρίση» και «ασφάλεια» υπερβαίνουν τα στερεότυπα και τα στεγανά του παρελθόντος, καθιστώντας έτσι τα όρια ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική, στη συμμετρική και ασύμμετρη απειλή όλο και περισσότερο δυσδιάκριτα.
Πως θα δοθεί από το ελληνικό κράτος ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας;  «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στο σύνολο των κρατικών φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη και τη διαχείριση κάθε είδους κρίσεων. Η χρήση του κυβερνοχώρου, οι σύγχρονες μορφές πειρατείας, η διεθνής τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση και το προσφυγικό πρόβλημα είναι τομείς που απαιτούν τη συστράτευση και τη συναντίληψη απ’ όλους για την αντιμετώπισή τους. Είναι προφανές ότι αυτές οι προκλήσεις για την ασφάλεια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συνεργασία και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τι καλύτερη περιγραφή για τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και την ανάληψη Κατασταλτικής δράσης από τον Στρατό, μαζί φυσικά με την ΕΥΠ αλλά και τη ΜΙΤ (όπως στην περίπτωση των μεταναστών που έρχονται στους Κήπους του Έβρου από την Αδριανούπολη), την αστική δικαιοσύνη που λαμβάνει καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον όλων των συνιστωσών του κινήματος και απειλεί δημοσιογράφους, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τους δικτάτορες στρατηγούς της Αιγύπτου. Την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Κύπρο που ολοένα περισσότερο μετατρέπεται σε αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών, κρίσιμο σταυροδρόμι τεράστιων γεωστρατηγικών συμφερόντων, που εστιάζουν επιπλέον και στον ενεργειακό παράγοντα
Ποιες είναι όμως οι βασικές πτυχές της νέας πολεμικής απόπειρας του ελληνικού αστικού κόσμου; Ο Π.Καμμένος ξεκαθαρίζει ότι «μπροστά σε αυτές τις νέες προκλήσεις και τις ανάγκες, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της ως παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον».
Πρώτος στόχος η Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την οργανωτική και επιχειρησιακή δομή ενός ευέλικτου, αποτελεσματικού και ταχείας αντίδρασης σύγχρονου στρατεύματος, της ικανότητας χειρισμού κρίσεων.
Δεύτερος στόχος η εξαγορά των στελεχών και η μετατροπή τους σε Πραιτοριανούς, εντός και εκτός συνόρων. Είναι και το μόνο τμήμα της κοινωνίας που η κυβέρνηση επιχειρεί να το εξαγοράσει με αυξήσεις, αφού τους αστυνομικούς τους χαϊδεψε αφήνοντας τους έξω από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Ενώ λοιπόν έρχεται τσουνάμι φόρων και οι συνταξιούχοι μετρούν καθημερινά νέες μειώσεις στους κόπους μιας ζωής, στην συνεισφορά τους στην κοινωνία που ψαλιδίζεται ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει ότι συντηρεί ολόκληρες οικογένειες, χωρίς ντροπή ο Π.Καμμένος, με το θράσος ηγέτη Στρατιωτικού Κόμματος, δηλώνει:    
«Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας. Από τις πρώτες αποφάσεις που πήραμε ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου σε εφαρμογή του Π.Δ. 200/1993. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Δηλώνω ότι η πρώτη απόφαση θα αφορά την απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου. Ήδη έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτή. Επιπλέον, μελετούμε την περίπτωση καθιέρωσης νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τρίτος στόχος είναι η αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι άμεσα προωθείται η πρόσληψη των νέων Μισθοφόρων αλά καρτ ΟΒΑ, η κυβέρνηση ανοίγει ξανά το θέμα της «Υποχρεωτικής» Στράτευσης των φτωχών γυναικών τάζοντας σε απελπισμένες από την Ανεργία και τη Φτώχεια νέες γυναίκες Μόρια για μελλοντικές προσλήψεις για περιορισμένου χρόνου εργασίες. Επίσης, επαναφέρει τον Εκβιασμό στους Ανυπότακτους που έχουν επιβαρυνθεί με το δυσβάστακτο πρόστιμο των 6000 ευρώ, για να τρέξουν να καταταχθούν (πιθανή απαλλαγή τους από το πρόστιμο αν παρουσιαστούν έως το Δεκέμβρη του 2016).
Τέταρτος στόχος, η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας. Ο Στρατός ενισχύει τα ταξικά και μισθοφορικά του χαρακτηριστικά, επιβάλλει νέες εργασιακές σχέσεις εκ περιτροπής εργασίας με ανύπαρκτα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα ως σύγχρονη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, διασπώντας την νεολαία-εργατική τάξη, κατά τη διάρκεια της θητείας, αλλά και μετά. Το ΥΠΕΘΑ, επενδύει στην απελπισία της ανεργίας για να στρατολογήσει επιστήμονες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες, νομιμοποιώντας την ακραία αυτή επιλογή σε μια κοινωνία που στενάζει από τα Μνημόνια, επιχειρεί να προβάλλει τον Στρατό ως Πρότυπο και Σωτήρα της κοινωνίας. 
Ο Π.Καμμένος αποκάλυψε ότι «ήδη έχουμε ετοιμάσει τη συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας. Κάθε γιατρός που θα υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορεί ταυτόχρονα να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και, παράλληλα, αν υπηρετήσει σε ένα μικρό νησί, σε ένα ορεινό χωριό που δεν έχει γιατρό, θα μπορεί να προσμετρά τη θητεία του στο αγροτικό του. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε - και θα συνεχίσουμε να κάνουμε - με τη δυνατότητα που θα δώσουμε σε νέα παιδιά υπηρετώντας στη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, στη ΜΟΜΑ ή σε άλλες υπηρεσίες, να παραμείνουν για τρία χρόνια στο στράτευμα, έχοντας αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία ως χειριστές μηχανημάτων, ως μηχανικοί ή ως αρχιτέκτονες και με αυτήν την επαγγελματική εμπειρία να μπορούν να μπουν στη ζωή με έναν μεγαλύτερο οπλισμό». Αυτοί είναι τμήμα των νέων ΟΒΑ- 3 χρόνια, με εξάμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται και μετά Ανεργία!
Πέμπτος στόχος το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, ανοίγοντας το δρόμο στους εργολάβους και την τουριστική βιομηχανία, με την συμφωνία των στρατιωτικών στους οποίους τάζει κάποια ψίχουλα, με δεδομένη την επιθυμία τμήμα των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να πάνε σε νέες αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων. Δείτε πως το παρουσιάζει ο ΥΕΘΑ:
«τα 34 δισεκατομμύρια περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ταμείων των Όπλων που ανήκουν στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη, που απέφεραν μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να πουληθεί ούτε ένα χιλιοστό γης, τα προχωρούμε σε δημόσιους διαγωνισμούς για την παραχώρηση χρήσεως τους για πενήντα ή εκατό χρόνια με μίνιμουμ απόδοση το 5% της αντικειμενικής αξίας και με ανοικτό διαγωνισμό στο διαδίκτυο για πέντε ημέρες, όπου θα μπορούν να δοθούν προς επένδυση και τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν για τη δημιουργία κατοικιών για το μόνιμο προσωπικό αξιωματικών - υπαξιωματικών και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Γίνεται κατανοητό ότι η ομιλία του Πάνου Καμμένου είναι στην πραγματικότητα η εξαγγελία του νέου γύρου κοινωνικού πολέμου από την αστική τάξη, με εκπρόσωπο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι εξυπηρετούνται οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου, με πρώτη επιδίωξη την  εξασφάλιση της υποταγής των εργαζομένων.
Η ομιλία του Πάνου Καμμένου αποκαλύπτει ένα διαφορετικό αστικό κράτος, με ποιοτικά στοιχεία στην αναβάθμιση του πολεμικού και κατασταλτικού ρόλου, αλλά και στην ένταση της εργασιακής-οικονομικής εκμετάλλευσης της νεολαίας και του συνόλου των εργαζομένων, από τους αντίστοιχους μηχανισμούς του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 
Απαιτείται η συστράτευση των συνιστωσών του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, η καίρια παρέμβαση των κινημάτων του κόσμου της εργασίας.
Πρέπει η νεολαία να μπει μπροστά για το Μπλοκάρισμα των αντεργατικών-αυταρχικών-πολεμοκάπηλων σχεδιασμών.
Εμείς καλούμε σε ένταση της αμφισβήτησης, της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, σε ενίσχυση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου