Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ-Εν πλω επίθεση κουκουλοφόρων σε πρόσφυγες στη Λέσβο

Μια απίστευτη καταγγελία που ξεπερνάει κάθε όριο και είναι αδύνατο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. 

Χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες και κατέστρεψαν τις μηχανές τους.
Από τις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες έμειναν ακυβέρνητες με κίνδυνο να υπάρχει ανατροπή ή πνιγμοί προσφύγων. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί πρόσφυγες (κυρίως άνδρες) έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας. 
Το συμβάν έγινε μάλλον στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας. 
Στην φωτo φαίνονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου (ώρα 17:15 μετά από 8 ώρες στη θάλασσα) με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα. 

Η καταγγελία έρχεται από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό το καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. 
Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η επίθεση με φουσκωτό έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.
http://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου