Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η Μόσχα στρατολογεί μισθοφόρους για το συριακό μέτωπο

Υβριδική επιχείρηση τύπου ανατολικής Ουκρανίας ετοιμάζει η Ρωσία και στην Συρία, όπως συμπεραίνεται από δηλώσεις Ρώσου ναυάρχου.
Ο ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομογιέντοφ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια εμπλοκής ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία, αλλά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι πολύ πιθανό Ρώσοι «εθελοντές» να αρχίσουν να εμφανίζονται στις τάξεις του Συριακού Στρατού.

Προέβλεψε μάλιστα πως μια μονάδα «εθελοντών», βετεράνων προηγουμένων συγκρούσεων, σύντομα θα εμφανιστεί εντός των τάξεων του Συριακού Στρατού. Δήλωσε δε πως οι άνδρες αυτοί θα πάνε να πολεμήσουν με οικονομικά ανταλλάγματα. Κοινώς μίλησε για μισθοφόρους.
Αν και η συγκρότηση μονάδων μισθοφόρων είναι παράνομη στη Ρωσία, ο νόμος σπανίως εφαρμόζεται. Άλλωστε ο ναύαρχος είπε πως η Ρωσία δεν μπορεί να σταματήσει τους «εθελοντές» από το να μεταβούν στην Συρία. «Βετεράνοι του Ρωσικού Στρατού υπηρετούν, μαζικά και στην Ουκρανία», είπε.
Δεν είναι γνωστό αν οι μισθοφόροι αυτοί θα τελούν υπό την εποπτεία της Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι Ρωσία κάνει τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις μισθοφορικής δραστηριότητας που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Οι μισθοφόροι θα είναι σαφώς καλοδεχούμενοι από το συριακό καθεστώς, καθώς ο Συριακός Στρατός έχει υποστεί μεγάλη φθορά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου