Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία δηλώνει το ΝΑΤΟ

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση που μαίνεται ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ με αφορμή τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,Γενς Στόλτενμπεργκ, από τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την «ετοιμότητα» του ΝΑΤΟ «να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία, για να υπερασπιστεί τη συμμαχική του χώρα στη Νότια Πτέρυγά του, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις». Επίσης χαρακτήρισε «ανησυχητική κλιμάκωση» τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε ότι «η Μόσχα θα αρχίσει σύντομα να πληρώνει το τίμημα» για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία «με τη μορφή επιθέσεων, αντιποίνων και θυμάτων».
Η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συζήτησε για τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά έλαβε και άλλες αποφάσεις, όπως η δημιουργία δύο νέων στρατηγείων σε Ουγγαρία και Σλοβακία και η συγκρότηση δύναμης ταχείας επέμβασης έως και 40.000 ΝΑΤΟικών στρατιωτών.
«Ζώνες ασφαλείας» θέλει η ελληνική κυβέρνηση
Στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» στη Συρία, στο όνομα της ανάσχεσης των προσφυγικών κυμάτων.
Επί της ουσίας η πρόταση παραπέμπει σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές στη Μέση Ανατολή, απαγόρευση πτήσεων, περιπολίες και χρήση ή έστω απειλή χρήσης βίας, ώστε να κατοχυρωθεί η «ασφάλεια», όπως την εννοούν οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου