Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τι κάνει το NATO στη Συρία; Τίποτα! Η Ρωσία στηρίζει το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ και κάνει πλάκα στο ΝΑΤΟ!


ImageΤι κάνει το ΝΑΤΟ στη Συρία; Tίποτα! Η απάντηση προκύπτει εύκολα .
Όπως δηλώνει ο δημοσιογράφος Artem Aslanyan, “οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ κατακρίνουν κυρίως το καθεστώς του Ασαντ και τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία. Αυτό είναι όλο”.
Η συμμαχία υστερεί μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Συρία. Τα μέλη του δεν ήρθαν σε συμφωνία κατα τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Σεπτέμβριο του 2014. Απο τότε, ο μακροχρόνιος εμφύλιος πόλεμος και οι δραστηριότητες του Ισλαμικού κράτους πήραν διαστάσεις.
Δεν έχουν αλλάξει πολλά απο τότε.“ Όταν έρχεται στη Συρία, το ΝΑΤΟ περιορίζεται μόνο στο να ελέγχει τις αποστολές και προτιμά να βασίζεται στη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει το καθεστώτος της Συρίας και το Ισλαμικό κράτος” επισημαίνει ο Aslanyan.
Αυτή τη στιγμή δεκάδες χώρες παίρνουν μέρος στην αμερικανική συμμαχία για να βοηθήσουν στην καταστροφή του ISIL, αν και τα επιτεύγματά της είναι μέτρια.
Για αυτό, το ΝΑΤΟ “δεν είναι πρόθυμο να λάβει την ευθύνη για μια ανοιχτή παρέμβαση στη Συρία όπως συνέβη στην Λιβυη το 2011”, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Θα μπορούσε κανείς να ελπίζει ότι η παρούσα δεινή κατάσταση της Λιβύης λειτουργεί ως μια προειδοποίηση ενάντια σε παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα έθνη.
ΠΗΓΗ: sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου