Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συρία: Έμφαση στο ανταρτικό προπύργιο, στόχος τα παράλια

Μνημόνιο Ρωσίας - ΗΠΑ για να μην συγκρούονται στη ΣυρίαΟ συριακός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα κατάληψης της πόλης Σάλμα, το ισχυρότερο προπύργιο των ανταρτών στη βόρεια Λαττάκεια. Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «zvezda», στην περιοχή των μαχών, τεθωρακισμένα και πυροβολικό του στρατού του Άσαντ περισφίγγουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
Οι θέσεις βολής αλλάζουν μετά από κάθε βολή κατά των θέσεων των τρομοκρατών, ώστε να αποφύγουν την ανταπόδοση των πυρών από αντιαρματικούς εκτοξευτές ρουκετών. Ο κανονιοβολισμός στις ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας δεν παύει όλη την ημέρα.
Οι πολιτοφυλακές και ο συριακός στρατός, όλη την προηγούμενη εβδομάδα προωθήθηκαν, έχοντας ως κύριο στόχο την πόλη Salma. Απώθησαν τους αντάρτες προς τα βουνά, καταλαμβάνοντας συνεχώς νέες κορυφές. Στο τέλος, ο συριακός στρατός κατάφερε να τους ρίξει στον κάμπο.

Κάποιες ομάδες αναρτών προσπαθούν να εισέλθουν και πάλι στην οροσειρά αλλά βάλλονται από οβιδοβόλα, ενώ τα περίχωρα της Salma έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα, στην περιοχή βρίσκονταν 10.000 αντάρτες, ενώ τώρα υπάρχουν λιγότεροι από 2.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου