Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία. NPA: Άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών! Τέρμα στην καταστολή!


 Ανακοίνωση του NPA για τη σύλληψη αγωνιστριών/ών στο Παρίσι (289 προσαγωγές και 174 προφυλακίσεις) - μεταξύ αυτών και ο Μπεζανσενό - στην, απαγορευμένη από το κράτος έκτακτης ανάγκης, διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή.


Το Υπουρ­γείο μι­λά­ει για 289 προ­σα­γω­γές και 174 προ­φυ­λα­κί­σεις. Σε ό,τι αφορά το NPA, γνω­ρί­ζου­με ότι συ­νε­λή­φθη­σαν πολ­λές δε­κά­δες σύ­ντρο­φοί μας, τη στιγ­μή που επι­χει­ρού­σαν να δια­δη­λώ­σουν ει­ρη­νι­κά στην Place de la République. Το ίδιο ισχύ­ει και για συ­ντρό­φους του Ensemble, της AL, και της Solidaires…Βρί­σκο­νται κυ­ρί­ως στο τμήμα του Bobigny,μαζί πε­ρί­που εκατό άλλα άτομα.
Πολ­λοί δια­δη­λω­τές βρί­σκο­νται αυτή τη στιγ­μή υπό κρά­τη­ση χωρίς να γνω­ρί­ζου­με ούτε που ούτε και γιατί.
Η συ­γκέ­ντρω­ση δέ­χτη­κε κυ­ριο­λε­κτι­κά επί­θε­ση από την αστυ­νο­μία, σε τέ­τοιο βαθμό που εκα­το­ντά­δες δια­δη­λω­τές, πνιγ­μέ­νοι στα χη­μι­κά και χτυ­πη­μέ­νοι, χρειά­στη­κε να κα­τα­φύ­γουν στους πα­ρα­κεί­με­νους δρό­μους. Η κυ­βέρ­νη­ση κα­ταγ­γέλ­λει «απα­ρά­δε­κτες βιαιο­πρα­γί­ες» από τη μεριά τον δια­δη­λω­τών. Πρό­κει­ται για αι­σχρό ψεύ­δος.

Το NPA χαι­ρε­τί­ζει την επι­τυ­χία των κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων σε πολ­λές πό­λεις. Κα­ταγ­γέλ­λει τα έκτα­κτα μέτρα, ει­δι­κά στο Πα­ρί­σι, όπου πε­ρι­κυ­κλώ­θη­κε ολό­κλη­ρη η πόλη για τη δήθεν προ­στα­σία των ηγε­τών που κλή­θη­καν να συ­ζη­τή­σουν στην COP21, αυτών που αι­μα­το­κυ­λούν και ρυ­παί­νουν τον πλα­νή­τη.

Απαι­τού­με να αφε­θούν άμεσα ελεύ­θε­ροι οι δια­δη­λω­τές και να μην υπάρ­ξει καμία δίωξη.

1 σχόλιο: