Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Από ΠΑΡΙΣΙ μέχρι Αιγαίο, ΣΥΡΙΑ, ΜΑΛΙ, ΛΙΒΥΗ, ΥΕΜΕΝΗ: Θάνατος δίχως σύνορα-παγκόσμιος κοινωνικός πόλεμος

η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλεί στην 
Αντιπολεμική διεθνιστική διαδήλωση 1/12 για τον πόλεμο στην Μ. Ανατολή Τρίτη 1/12 6μμ Προπύλαια Η Γαλλία βυθίζεται ξανά στο αίμα, μετά τη νέα επίθεση του ISIS στο Παρίσι: Εκδίκηση για τα ιμπεριαλιστικά της εγκλήματα, αποτέλεσμα του σύγχρονου καπιταλισμού, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού. Ο Ολάντ καλλιεργεί τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και την ισλαμοφοβία, κραυγάζει ότι θα τσακίσει την τρομοκρατία με την επέλαση της κρατικής τρομοκρατίας, κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης περικυκλώνοντας τα γκέτο και τις εργατικές γειτονιές με εκατοντάδες χιλιάδες μισθοφορικά στρατεύματα, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, βάζοντας στο γύψο την εργατική διεκδίκηση και αμφισβήτηση. Οι φασίστες βγαίνουν στους δρόμους και χτυπούν κάθε μετανάστη, την ίδια ώρα που νέα τείχη σηκώνονται παντού.

Ο κοινωνικός πόλεμος κλιμακώνεται. Από την 11ηΣεπτεμβρίου μέχρι τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, από την «Αραβική Άνοιξη», ξανά το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την «ευρύτερη Μέση Ανατολή», μέχρι τα Βαλκάνια, την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, από την περιφέρεια μέχρι την καρδιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μέσα στις χώρες και πάνω στα σύνορα των χωρών, είναι ένας πόλεμος απέναντι στους μετανάστες και τον εχθρό λαό.  Πόλεμος του Κεφαλαίου και των Κρατών του απέναντι στον εσωτερικό, ή εξωτερικό Εχθρό-μικρή σημασία έχει για τα σύγχρονα δόγματα του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. «Τρομοκράτες»  είναι  και το κανιβαλικό, δολοφονικό Ισλαμικό Κράτος, που  χρηματοδότησαν Γαλλία, Τουρκία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη για να αποσταθεροποιούν κυβερνήσεις, όπως της Συρίας, στη Μέση Ανατολή. «Τρομοκράτες» είναι και οι κούρδοι αγωνιστές του PKK, και κάθε ουκρανός στην ανατολική Ουκρανία, από τον φιλορώσο εθνικιστή μέχρι τον αναρχικό και κομμουνιστή. «Τρομοκράτες» είναι όσες και όσοι ανήκουν στην εργατική τάξη και τη νεολαία που αντιστέκεται-στις ΗΠΑ και το Φέργκιουσον, στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Κοζάνη που ο Στρατός και η στρατιωτικοποιημένη αστυνομία στέλνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επανακαταταλάβουν εργοστάσια, στη Γαλλία, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Λατινική Αμερική ή τον Περσικό Κόλπο και την Αφρικήπαραλίγο στο Δεκέμβρη του 2008, ο Στρατός αποδεικνύει ότι πάνω από όλα εγγυάται την άμυνα και την ασφάλεια των πλουσίων απέναντι στους φτωχούς.
Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός παρατάσσει την ολοκληρωτική αστική δημοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους. Σε περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης και έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα, περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκουν την ευκαιρία για να επιβάλλουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Μέσω της ενεργοποίησης του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, τα 27 υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. αποφάσισαν να προσφέρουν στήριξη στη Γαλλία, είτε υπό τη μορφή μια άμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις στη Συρία, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις μας στο Λεβάντε, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης σε άλλα μέτωπα όπου οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν» είπε ο Γάλλος ΥΕΘΑ Λε Ντριάν. Ενώ ο ευρωπαϊκός στόλος σαλπάρει για τα λιβυκά χωρικά ύδατα, ώστε με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεταναστών να επιβάλλει τα συμφέροντα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική Γαλλία-Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία απειλούν τους λαούς. Η Υποκρισία, ο Καιροσκοπισμός, ο ρατσισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των αστών πολιτικών αποκαλύπτεται ολόπλευρα καθώς ταυτόχρονα με τα γεγονότα στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς: για τη Δύση η κάθε ζωή δεν έχει την ίδια αξία. Στην Υεμένη το ιμπεριαλιστικό έγκλημα της Σ.Αραβίας διευρύνεται, γαλλικά μαχητικά απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ βομβαρδίζοντας σχολεία-νοσοκομεία, ο Ερντογάν εντείνει τον εμφύλιο πόλεμο κατά Κούρδων-Αριστεράς, οι μετοχές των βιομηχανιών άμυνας-ασφάλειας απογειώνονται, πωλήσεις όπλων αυξάνονται.   Παράλληλα η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για τους πρόσφυγες έρχεται να ενισχύσει την Ευρώπη Φρούριο και να αναβαθμίσει τον πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα  τα καπιταλιστικά κράτη συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους έχοντας διαλύσει χώρες για τα γεωπολιτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των εταιρειών τους.
Ένας παγκόσμιος κοινωνικός πόλεμος εξελίσσεται, και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα στρατόπεδα που πολεμούν. Η ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και η βαρ­βα­ρό­τη­τα του ISIS, που δεν αφορά σε καμία περίπτωση όλους τους πιστούς στο Ισλάμ, θρέ­φουν η μία την άλλη. Κυνηγώντας τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων και πολεμική ισχύ, υπηρετούν με διαφορετικό τρόπο το θάνατο, το ρατσισμό και τη συσσώρευση Κεφαλαίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει παρών στις νέες ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες όχι μόνο γιατί επιχειρεί την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης στην περιοχή και εμπλέκεται στους όποιους ενεργειακούς σχεδιασμούς, αλλά γιατί η αντεργατική επίθεση-η κρατική τρομοκρατία και οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί αποτελούν το παζλ της αστικής πολιτικής για τον νέο γύρο αστικής ανάπτυξης που προυποθέτει τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας. Αυτή η αστική Ελλάδα, που εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική, απαιτεί το σύγχρονο κράτος της διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η πολεμική υπεράσπιση των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου υπερβαίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγκαλιάζει το σύνολο των αστικών δυνάμεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Λεβέντη, την ναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά και στελέχη της ΛΑΕ, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή αυτής της επιθετικής αστικής πολιτικής (π.χ. πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος)- καταρρίπτοντας τους μύθους του αριστερού κυβερνητισμού! Η απαίτηση της να αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες αλλά και στον συνολικό πόλεμο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα από όλους- να θυμηθούμε το κοινό πνεύμα και προσανατολισμό δηλώσεων των Τσίπρα-Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Κοτζιά! Ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κήρυξε αυτή πρώτη εκ νέου τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ορίζοντας τις ασύμμετρες απειλές- τον εχθρό δηλαδή εργαζόμενο αγωνιζόμενο λαό και τους μετανάστες ως βασικό σενάριο της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, ασκώντας τον ελληνικό στρατό στην επανακατάληψη εργοστασίων που έχουν καταλάβει ταραχοποιά στοιχεία!
Απέναντί τους πρέπει να βρεθούν χιλιάδες Κομπανί και Ροζάβες, χιλιάδες απεργίες και πορείες, χιλιάδες αντιπολεμικές-αντικαπιταλιστικές ιδέες και πράξεις. Να μπλοκαριστεί τώρα η πολεμική μηχανή του κράτους και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, που πνίγει στο αίμα, σε ξηρά και θάλασσα!!! Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές. Διάλυση ΝΑΤΟ-ΕΥΕΡΩΣΤΡΑΟΥ-Ε.Ε. Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν κάθε συμμετοχή-κάθε προσφορά υπηρεσίας στην νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία.  Καμιά διευκόλυνση. Να κλείσουν οι βάσεις.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ όχι μόνο ενημέρωσαν για όλα αυτά, αλλά τα αντιπάλεψαν και τα αντιπαλεύουν. Μπήκαμε μπροστά και εναντιωθήκαμε στην συμμετοχή φαντάρων όταν το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην Λάρισα κατεύθυνε τη γαλλική και πάλι ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση αυταρχισμού τιμωρούσε τους δύο (2) φαντάρους που βγήκαν στην Αναφορά για να Αρνηθούν, με 20 μέρες φυλακή γιατί βγήκαν Παραπονούμενοι!   Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δήλωσαν με μαχητικό τρόπο την Άρνηση τους στην διεξαγωγή της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ» των πολυπληθών στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ, απέναντι στην κοινή απόφαση των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά-Ήσυχου-Τόσκα! Δείξαμε έμπρακτα ότι οι στρατευμένοι όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν θέλουν να στρέψουν τα όπλα τους απέναντι σε εργαζόμενους ή μετανάστες, να εκπαιδευτούν με Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό για νέους πολέμους, εσωτερική καταστολή, μάχες μέσα σε πόλεις.
Τα δόγματα και οι αστικές πολιτικές Άμυνας-Ασφάλειας που ενοποιούν εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας από το σύγχρονο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, μαζί με την Νέα Τάξη Πραγμάτων και τον Ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας, πρέπει να Ανατραπούν. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας που «αδειάζει» ολοένα συχνότερα κατειλημμένα εργοστάσια με τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της αστικής πολιτικής ΜΑΤ-ΟΠΚΕ, έχοντας σε επιφυλακή τις εκπαιδευμένες για αυτό τον κατασταλτικό ρόλο στρατιωτικές δυνάμεις και τις Λέσχες Εφέδρων, η κυβέρνηση και η πολιτική των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί από τους εργατικούς αγώνες. 
Απαιτείται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα όπου με την όξυνση του κοινωνικού πολέμου θα μπλοκάρει τις πολεμικές-κατασταλτικές πολιτικές επιλογές, ανοίγοντας το δρόμο μέσα από τον αγώνα ανατροπής του εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα για την Κοινωνική Απελευθέρωση. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου