Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

«Ουδεμία επίπτωση στα οικονομικά της Εταιρείας»…

Λάιονελ Φάινινγκερ, "Θύελλα", 1939του Στρατή Μπουρνάζου

ΛΑΙΟΝΕΛ ΦΑΙΝΙΝΓΚΕΡ, «ΘΥΕΛΛΑ», 1939
«Δεδομένου ότι το πλοίο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία στο πλαίσιο της ως άνω ναύλωσης έχει προβεί σε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εκτιμάται ότι δεν θα επέλθει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας». Όσο κι αν είναι απίστευτο, όσο κι αν μοιάζει κακόηθες αστείο, το παράθεμα είναι απολύτως ακριβές. Είναι κομμάτι του δελτίου Τύπου της ΑΝΕΚ «προς το επενδυτικό κοινό» για το Norman Atlantic, με ημερομηνία 29.12.2014. Παραπάνω, το ίδιο δελτίο Τύπου μας ενημερώνει ότι «στο ως άνω πλοίο είχαν διενεργηθεί όλες οι απαιτούμενες κατά νόμο επιθεωρήσεις και είχε εφοδιασθεί με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας».

Η ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! "Υψηλό θηλυκό βύσμα" επιμενει να πάει χαμηλόβαθμος σε υπηρεσία των ΗΠΑ!

Image
Της κακομοίρας κυριολεκτικώς γίνεται με μεταθέσεις εξωτερικού και η προεκλογική περίοδος μόλις έχει αρχίσει. Είχαμε γράψει παλαιότερα για αεροπόρο ο οποίος ενώ είχε υπηρετήσει σε πολύ καλή χώρα της Μέσης Ανατολής, μόλις 16 μήνες (!!!) μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα, λίγο έλειψε να ξαναπάει εξωτερικό και μάλιστα στις ΗΠΑ! Τότε λόγω και των δημοσιευμάτων του Onalert.gr η μετάθεση στις ΗΠΑ κόπηκε. 

Μαθαίνουμε ότι τώρα το “βύσμα” το οποίο είναι θηλυκό και προέρχεται από πολύ ψηλά , επιχειρεί να ξαναστείλει το χαμηλόβαθμο στέλεχος στην Αμερική. Ελπίζουμε ότι το υπουργικό επιτελείο και ο ΥΕΘΑ θα αντισταθούν.

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Οι δοσίλογοι της Κρήτης παρέα με τους Γερμανούς κατακτητές, την Πρωτοχρονιά του 1944

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Οι δοσίλογοι της Κρήτης παρέα με τους Γερμανούς κατακτητές, την Πρωτοχρονιά του 1944
Του Αλέκου Α. Ανδρικάκης andrikakisalekos@gmail.com

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΟΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ...Οι κομμουνιστές στρατιώτες του μικρασιατικού μετώπου χαιρετίζουν το νέο χρόνο


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ
Αναδημοσιεύουμε την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη που μας προσφέρει το χθες του Κινήματος των Φαντάρων Μέσα στον Στρατό, πραγματικό πρότυπο στο σήμερα των κοινωνικών κινημάτων και των ανατρεπτικών αναζητήσεων
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com   

ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ...ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ!


Θυμίζουμε ότι το ελληνικό κράτος, κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις αναγνωρίζοντας την αδυναμία διάσωσης παραχώρησαν την επιχείρηση στο ιταλικό κράτος.
Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες  ενώ ο αριθμός των θυμάυτων αυξάνεται διαρκώς.
Από τα 12 SUPER PUMA πετούν μόλις τα 3 ενώ σημαντικός αριθμός ελικοπτέρων διάσωσης του Λιμενικού βρίσκεται σε αχρηστία...
Και όμως ούτε ο Ν.Δένδιας παραιτήθηκε ούτε ο Μ.Βαριβιτσιώτης.
Κρύφτηκαν πίσω από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τα ηρωικά πληρώματα των ελικοπτέρων, έβαλαν τα τσιράκια δημοσιογράφους να βρίζουν τους Ιταλούς -που όμως έσωσαν τον κόσμο- και έβγαλαν λάδι την ΑΝΕΚ-Όμιλο Βαρδινογιάννη!
Και μετά σαν να μην τρέχει τίποτε γιόρτασαν μέσα στην τρελή χαρά...
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ-ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!

Εκλογές 2015: Τι ισχύει για φαντάρους, στελέχη ΕΔ και ΣΑ, ετεροδημότες και κατοίκους εξωτερικού

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικούδικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014. Σημειώνεται ότι δεν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με βάση τις αιτήσεις ετεροδημοτών που υποβλήθηκαν μετά την 31η Οκτωβρίου 2014.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η 131 Σ.Μ. !!!

Το κοινωνικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά έδειξε η 131 Σ.Μ., καθώς σήμερα παραμονή πρωτοχρονιάς,  προεξάχοντος του κ. Διοικητή της μονάδας Σμήναρχου Ιπτάμενου κ. Βέκιου, παρέδωσαν είδη ρουχισμού,έπειτα από έρανο, οποίος διενεργήθηκε εντός του στρατοπέδου, προκειμένου να τα παραδώσουν στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.
 Εκεί τους περίμενε ο Ιερέας του Ναού, μαζί με κάποιους από τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου και αφού τους ευχαρίστησαν, δείπνησαν όλοι μαζί ανταλλάζοντας ευχές για τη νέα χρονιά.   

Η "αβάσταχτη ελαφρότητα" των Αθηνών τινάζει και την ΕΑΒ στον αέρα και δεν φταίνε οι εκλογές!

Image
Η ΕΑΒ μπαίνει σε περιπέτειες και θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα βρει μπροστά της η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές. Ποιος είναι ο λόγος της περιπέτειας που απειλεί πλέον άμεσα τους εργαζόμενους της επιχείρησης;
Η ΕΑΒ περίμενε πως και πως το πρόγραμμα αναβάθμισης και επανεργοποίησης των αεροσκαφών P 3 Orion το οποίο είναι απόφαση ΚΥΣΕΑ και ανέμενε την κατακυρωτική υπογραφή . Αυτό με απλά λόγια σήμαινε ότι η ΕΑΒ θα είχε να λαμβάνει από την προκαταβολή του προγράμματος και σ΄ αυτά τα χρήματα είχε υπολογίσει για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων για τους επόμενους μήνες. 

Τι αλλάζει στο "Κόκκινο Βιβλίο" της Τουρκίας


Image
















Ξανά στο ...τραπέζι το ''Κόκκινο Βιβλίο'' ( Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφαλείας ή  ''μυστικό Σύνταγμα'' ή ''δόγμα άμυνας'') της Τουρκίας και η πρόταση να περιληφθεί το Κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν στις απειλές τις χώρας!
Όπως μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα έγινε η τελευταία Σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας στο νέο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του κ.Ερντογάν, που πραγματοποιείται κάθε δίμηνο.  

Ο ΑΦΓΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ-


Ρουκέτα στο γαμήλιο γλέντι και... τουλάχιστον 26 νεκροί
Τουλάχιστον 26 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια ενός γαμήλιου πάρτι στη νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν από βλήματα όλμου που έριξε ο αφγανικός στρατός, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. 
Ο στρατηγός Μαχμούντ, αναπληρωτής διοικητής της αφγανικής 215ης μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ότι πυρά ερρίφθησαν από τρεις κατευθύνσεις εναντίον ενός χωριού στην περιοχή Σάνγκιν, όπου γινόταν το γαμήλιο γλέντι χθες Τετάρτη.

ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ...

Δεν φταίει ο πλοιοκτήτης για την κατάσταση του πλοίου, δεν φταίει το κράτος που 30 ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς οι επιβάτες ήταν ακόμα πάνω στο φλεγόμενο πλοίο, που του επέτρεψε τον απόπλου παρά την κατάσταση του.
Αν είσαι Έλληνας ξέρεις: Οι μετανάστες έκαψαν το πλοίο.

Στo άγριο ταξικό έγκλημα του Norman Atlantic στην Αδριατική είναι γνωστοί οι φονιάδες: ιταλική και ελληνική κυβέρνηση, Λιμενικό, μεταφορικές εταιρείες, πλοιοκτήτης Κάρλο Βιζεντίνι και ΑΝΕΚ- Ε.Ε.

10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος για τον αριθμό των επιβαινόντων- Τραγωδία δίχως τέλος: Δυο ναυτικοί νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic-Φόβοι για εκατόμβη μεταναστών που κρύβονταν στα γκαράζ
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/12/o-norman-atlantic.html

Αστυνομικοί στην Ινδονησία ξυρίζουν μοϊκάνες και ρίχνουν τους πάνκηδες στο νερό

«Never trust a punker» πρέπει να είναι το δόγμα της αστυνομίας της Ινδονησίας όπως φαίνεται από τη σύλληψη 59 αγοριών και 5 κοριτσιών γιατί παρακολούθησαν punk συναυλία.
Επιμέλεια: Άννα Κατή
Το γεγονός έλαβε χώρα στο Banda Aceh της Ινδονησίας, μία περιοχή μουσουλμανική και αρκετά συντηρητική. Η αστυνομία συνέλαβε τα 64 άτομα, τους... κούρεψε τις μοϊκάνες και αφαίρεσε τα σκουλαρίκια τους. Μετά τους έριξε σε μία λίμνη με σκοπό την «πνευματική τους κάθαρση».

«Eκατόμβες νεκρών» ετοιμάζει η κυβέρνηση

λιτότηταO ασθενής μπήκε σε κακή κατάσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Πριν από λίγες ήμερες είχε νοσηλευθεί στο Ασκληπιείο Βούλας με έμφραγμα του μυοκαρδίου και στα χέρια του κρατούσε ένα χαρτί από το νοσοκομείο. Δεν ήταν τα αποτελέσματα εξετάσεων αλλά ένας λογαριασμός των 500 ευρώ. «Από το λογιστήριο του νοσοκομείου μου είπαν ότι αν δεν πληρώσω αμέσως θα με στείλουν φυλακή» εξήγησε στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα του κοινωνικού ιατρείου στο οποίο κατέφυγε. Και αν αυτός δεν είχε αντιδράσει άμεσα, χορηγώντας του ειδική αγωγή, πιθανότατα αυτός ο λογαριασμός θα τον είχε στείλει στο θάνατο.

Όλιβερ Στόουν: Η «εξέγερση» της Μαϊντάν, «μια βρώμικη ιστορία πέρα για πέρα»

oliver-stone
Ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν γράφει για την «εξέγερση» της πλατείας Μαϊντάν στο Κίεβο, για τον ρόλο της CIA και για την αμερικανική εμπλοκή στην Ουκρανία:

Συγχωρήστε την απουσία μου τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας συνδυασμός υπερβολικής δουλειάς, προετοιμασίας της ταινίας για τον Σνόουντεν σε Γερμανία και Αγγλία, ένα έκτακτο ταξίδι στη Μόσχα και ένα εξοντωτικό κρύωμα στο κεφάλι με έριξαν κάτω. Αναρρώνω στη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Καλιφόρνια. Ο χειμερινός ήλιος βοηθάει.