Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΡΑΤΟΣ-ΔΗΜΟΙ: ΠΑΛΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΟΣ; Αποχιονισμός της πόλης του Βόλου και της νήσου Λήμνου
Στιγμιότυπα από τη συμβολή του Στρατού Ξηράς στον αποχιονισμό οδών της πόλης του Βόλου και της νήσου Λήμνου, με διάθεση μηχανημάτων Μηχανικού και προσωπικού της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και του 88 Τάγματος Μηχανικού, αντίστοιχα.

ΝΑΤΟ: Μαχητικά στην Αν. Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας

Image

Αντικαθιστά το ΝΑΤΟ τα γερμανικά αεροσκάφη στη Λιθουανία με ιταλικά. Από σήμερα τέσσερα ιταλικά Eurofighter Typhoon σταθεύουν στην αεροπορική βάση του Σιαουλιάι, στη Λιθουανία, αντικαθιστώντας οκτώ γερμανικά μαχητικά του ίδιου τύπου. 
Μαζί με τα ιταλικά Typhoon, από την ίδια βάση θα επιχειρούν και τέσσερα πολωνικά Mig-29. Άλλα τέσσερα ισπανικά Typhoon αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Αμάρι στην Εσθονία και τέσσερα βελγικά F-16 αναπτύχθηκαν στη βάση του Μάλρμποργκ, στην Πολωνία. 

Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει αεροπορικές δυνάμεις στη Βαλτική, στο πλαίσιο της επιχείρησης Baltic Air Policing, προκειμένου να επιτηρεί τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, παρέχοντας αεροπορική κάλυψη στις χώρες μέλη του, στην Αν. Ευρώπη. Οι Νατοϊκές δυνάμεις θα παραμένουν στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2015. 

Μπορούν να νικηθούν οι τζιχαντιστές;

Image
O πόλεμος στο Ιράκ κλιμακώνεται και πάλι. Τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών. Μόνο την επομένη των Χριστουγέννων 31 αεροπορικές επιθέσεις εκτοξεύτηκαν κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία. 
Την ίδια ώρα 3.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και συνοδεύουν, πλέον, τα ιρακινά στρατεύματα στη μάχη, υπό την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων. Τόσο δε ο επικεφαλής του Κοινού Επιτελείου στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ. 

Τροποποίηση Ημερομηνίας Κατάταξης στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Α΄ ΕΣΣΟ

Image

Λόγω της προκηρύξεως βουλευτικών εκλογών την 25 Ιανουαρίου 2015 και προς διευκόλυνση της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων που υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Α/ΕΣΣΟ, εξεδόθη τροποποιητική εγκύκλιος διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσον αφορά στις ημερομηνίες κατατάξεως, σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι της 2015 Α/ΕΣΣΟ (Ιανουάριος 2015) προσκαλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς, από 27 έως και 29 Ιανουαρίου 2015, (ενώ την 12 και 13 Ιανουαρίου 2015 υποχρεούνται να παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας, ως ίσχυε).

Τα Δελτία Κατατάξεως που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει της υπ΄ αριθμόν 160/2014 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο , θεωρούνται ισχύοντα και οι επ΄ αυτών αναγραφόμενες ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως –χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή- ως ακολούθως:

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Α' ΕΣΣΟ

Image

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Α΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (ΣΥ Πειραιά και ΣΥ Αθήνας), Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας (ΣΥ Στερεάς Ελλάδας), Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων (ΣΥ Κρήτης).

Το Barbaros φεύγει από την Κύπρο αλλά για που έχει ρότα;Τα σενάρια


ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Με τίτλο ''Αποχωρεί από τη Μεσόγειο το Μπαρμπαρός'' και υπότιτλο ''Πράσινο φως για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κύπρο'' η κρατική τηλεόραση προβάλει σήμερα δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή κ. Εργκιούν Ολγκούν, με τις οποίες καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αναφέρει, να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς να θέσει προϋποθέσεις. Ο κ. Εργκιούν Ολγκούν - που είναι διαπραγματευτής του ''Προέδρου της ΤΔΒΚ'' κ. Ντερβίς Έρογλου - είπε πως η τουρκική πλευρά περιμένει στο τραπέζι εδώ 46 χρόνια και ότι δεν μπορεί να παραμένει και άλλο, κατηγόρησε την '' ρωμαίικη πλευρά''' πως χρησιμοποιεί τις συνομιλίες ως εργαλείο και ότι δεν θέλει να μοιραστεί τα πλούτη της Κύπρου. Πάντα κατα την τουρκική τηλεόραση φερεται να τόνισε πως τα κοιτάσματα υδρογονάνθρακα στην Κύπρο μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο καταλύτη στην επίλυση του Κυπριακού και - συνέχισε- έδωσε την πληροφορία πως το ερευνητικό πλοίο ''Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά'' ''Barbaros Hayreddin Pasa'') θα αποχωρήσει από την περιοχή στις 30 Δεκεμβρίου.

Η Ουκρανία ακολουθεί "τον δρόμο των Ναζί" - ΦΩΤΟ


Image
Η πορεία χιλιάδων Ουκρανών εθνικιστών οι οποίοι κρατούσαν πυρσούς στο κέντρο του Κιέβου χθες το βράδυ δείχνει πως η Ουκρανία ακολουθεί «τον δρόμο του ναζισμού», έκρινε σήμερα ένα στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η παρέλαση με τους πυρσούς στην Ουκρανία δείχνει ότι η χώρα συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο των Ναζί» και μάλιστα «στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, εντεταλμένος για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Γ Δημητρουλάκης Ήθελαν να μας βουλιάξουν με το Norman Atlantic


Σοκάρει η μαρτυρία για τον εφιάλτη που έζησαν οι επιβάτες του NORMAN ATLANTIC δια στόματος του διασωθέντα Γιώργου Δημητρουλάκη στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Σκληρές οι αναφορές του για τη στάση του Ιταλού πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος. Των Ιταλών διασωστών και τις επίπονες 
https://www.youtube.com/watch?v=Vt1QPCnV7Aw

88η ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΠΑΛΙΟΥ» ΦΑΝΤΑΡΟΥ

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι στον Στρατό μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αρκεί να υπάρξει αντίδραση στην αυθαιρεσία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τόσο το ΓΕΣ όσο και η Ταξιαρχία έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντας το ακραίο και επικίνδυνο περιστατικό.
Φυσικά, δεν αποδείχτηκε μόνο ότι η δημοσιοποίηση των καταγγελιών και η προσπάθεια γονιών-στρατευμένων φέρνει αποτέλεσμα, αλλά κυρίως επιβεβαίωσε όλες τις εκτιμήσεις μας για τον παράλογο και θλιβερό διαχωρισμό των φαντάρων σε «νέους και παλιούς». Πως λειτουργεί, τι επιδιώκει και πως «αδειάζει» αυτή η αποκρουστική διαδικασία τον καθένα που θέλει να το παίξει Βεληγκέκας!
Και το λέμε αυτό γιατί ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο «παλιός φαντάρος»!
Όμως τόσο στο ΓΕΣ, όσο και στην Ταξιαρχία γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι την ευθύνη των μονάδων δεν την έχουν «οι παλιοί», αλλά οι διοικητές.  

Φωτο - βίντεο που σοκάρουν: Η φρίκη του πολέμου στο Κομπανί

Image
Το 2014 έφυγε. Ο πόλεμος κατα του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται στα σύνορα της Συρίας και στην περιοχή του Κομπάνι. 
Την τελευταια βδομάδα στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης εχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που δείχνουν την καθημερινή φρίκη αυτου του πολέμου. 

Η φρίκη του πολέμου δεν υφίσταται μόνο απο την μια πλευρα. Οι φωτογραφίες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που εχουν αναρτηθεί στο Twitter αλλα και σε αλλα μέσα ειναι κατι παραπάνω απο φρικιαστικές. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τριάντα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλα και Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν στην πόλη του Κομπάνι την Δευτέρα 29/12. 
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχασαν την ζωη τους στα χέρια των Κούρδων ηταν 18 (αλλα και δυο καμικάζι). Επιππλέον κατα την διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν δεκα μαχητές του YPG. 

Από την Κέρκυρα έκαιγε η φωτιά!

KPatrisI-225
ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Το πλοίο φλεγόταν από την Κέρκυρα, όμως φούλαραν τις μηχανές για να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα». Αυτό δηλώνει στην «Π» ο Γιώργος Δημητρουλάκης από το Δεμάτι, ιδιοκτήτης μεγάλου ψυγείου, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του έζησαν τον εφιάλτη του «Norman Atlantic». 
Σχεδόν 30 χρόνια εκτελεί δρομολόγια στο εξωτερικό. Ξέρει τη θάλασσα, γνωρίζει καλά από πλοία, ενώ διαθέτει γνώσεις μηχανικού αφού είναι απόφοιτος σχολής. Τα όσα περιγράφει συγκλονίζουν αλλά και σοκάρουν.
"Γιατί δεν σταμάτησε το πλοίο στρίβοντας από Κέρκυρα ώστε να σωθεί ο κόσμος; Με πόσα μίλια πήγαινε; Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Είχαν άλλα σχέδια αλλά δεν υπολόγιζαν τους οδηγούς των φορτηγών". Ο κ. Δημητρουλάκης είχε παραλάβει φορτίο με αγγούρια από το Τυμπάκι με προορισμό τις ευρωπαϊκές αγορές. Θα ξεφόρτωνε το φορτίο από Κρήτη και στη συνέχεια θα φόρτωνε κρέας από Βέλγιο και Ολλανδία. Στο ταξίδι αυτό τον συνόδευσε η σύζυγος του προκειμένου να κάνουν γιορτές σε φιλικό τους σπίτι.
Ούτε και ο ίδιος κατάλαβε πώς βρέθηκε να ταξιδεύει με το «Norman Atlantic», αυτήν την «υπέροχη σκυλοπνίχτρα», όπως το αποκαλεί. Επιβιβάστηκαν με τη σύζυγο του από την Πάτρα και πήγαν στην καμπίνα τους. Όμως οι μαρτυρίες συναδέλφων του, τους οποίους γνωρίζει εδώ και χρόνια, φανερώνουν ότι το πρόβλημα είχε ξεκινήσει από νωρίς.

88η ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΠΑΛΙΟΥ» ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγανακτισμένοι γονείς καταγγέλλουν ότι στην εν λόγω μονάδα «παλιός» φαντάρος, εκμεταλλευόμενος την ανοχή της διοίκησης έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Με ύφος 15 καρδιναλίων διατάζει τους συναδέλφους να πραγματώσουν ότι του κατέβει και όταν αρνηθούν, επιτίθεται εναντίον τους όχι μόνο λεκτικά αλλά και χειροδικώντας.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη μονάδα που δεν υπάρχει ζήτημα μειωμένης επάνδρωσης καθώς η Σειρά Νοεμβρίου έφερε πολλές μεταθέσεις, ο απαράδεκτος φαντάρος έχει καταστεί πραγματική απειλή, με την κακή του φήμη να έχει διαδοθεί παντού.
Όλα αυτά όμως είναι αποτέλεσμα της διοίκησης της μονάδας του ταγματάρχη Πεζικού ο οποίος ανέχεται όλες τις αυθαιρεσίες, τα απαράδεκτα, χυδαία και παράνομα γεγονότα.
Η διάκριση των στρατιωτών σε παλιούς-νέους είναι συγκεκριμένη τακτική των διοικητών και αξιωματικών για να διχάζουν τους φαντάρους, να τους ελέγχουν καλύτερα βάζοντας τους μισούς να καταδυναστεύουν τους υπόλοιπους και φυσικά όταν τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά αλλά ζητηθούν ευθύνες, τους είναι εύκολο να στραφούν ενάντια τους. 

Πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί στις λαϊκές δημοκρατίες


IMG_0856_001 (1)Με τον ουκρανικό στρατό να παραβιάζει τη νέα εκεχειρία που ισχύει εδώ και λίγο καιρό και να βομβαρδίζει θέσεις των λαϊκών δημοκρατιών ανήμερα Πρωτοχρονιάς μπήκε το 2015 σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε όμως τους κατοίκους και τις αρχές των λαϊκών δημοκρατιών να γιορτάσουν στις κεντρικές πλατείες την έλευση του νέου έτους.
Εδώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα απ’ τους εορτασμούς στο Ντονιέτσκ

Όταν η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα! Κι όμως υπήρξε τέτοια εποχή-ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

ImageΤην φωτογραφία αυτή  εκπαιδευτικών αεροσκαφών Avro ''Tutor ''  της Ελληνική Αεροπορίας. στα Γιάννενα εντοπίσαμε στην σελίδα ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ'' στο FACEBOOK, σε ανάρτηση  του Stephan Dimos‎   που σημειώνει ότι είναι τραβηγμένη περίπου το 1938. Η ανάρτηση αυτή ήταν μια αφορμή για μια μικρή έρευνα από την οποία  βρήκαμε ότι πολλά από τα περίπου 90 βρετανικής κατασκευής Avro 621 Tutor που απέκτησε η χώρα μας  είχαν κατασκευαστεί στην Ελλάδα με ειδική άδεια !
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επέλεξε το Avro 621 Tutor ως βασικό εκπαιδευτικό αρχικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος αναδιοργάνωσης της Αεροπορίας την περίοδο 1936 – 1940, επικρατώντας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Υπουργείο Αεροπορίας το 1935 με δεύτερο υποψήφιο το  DH82A Tiger Moth II.

Το πετρέλαιο βάζει φωτιά και αλλού πέραν Μόσχας-Ουάσιγκτον

Πετρέλαιο: «Κατρακυλούν» οι τιμές - Έσπασε και το «φράγμα» των 70 δολαρίωνΆκρως ανησυχητικά είναι τα σημάδια στην αυγή του 2015 για τη σταθερότητα στον ταλαιπωρημένο – από τη δράση των ανθρώπων – πλανήτη μας, καθώς πέραν των κύριων εστιών έντασης που αφορούν τους «μεγάλους», δείχνουν τάσεις αναζωπύρωσης, επικίνδυνες εστίες «φωτιάς» οι οποίες είτε σοβούσαν είτε είχε επιτευχθεί μια ισορροπία δια της έξωθεν επέμβασης των ισχυρών…Η παρατήρηση αφορά τη σχέση ανάμεσα στους δυο μεγάλους αντιπάλους για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής, το σιιτικό Ιράν και τη σουνιτική Σαουδική Αραβία, με αφορμή την καταρρέουσα διεθνή τιμή του πετρελαίου. Η συμβατική σοφία ήθελε να επηρεάζει καθοριστικά την ισορροπία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, αφού η μονοδιάστατη εξάρτηση του ρωσικού προϋπολογισμού από τα έσοδα που προκύπτουν από το εμπόριο υδρογονανθράκων, έχει οδηγήσει στην καθίζησή τους και στην ελεύθερη πτώση του ρουβλίου το οποίο έχει απολέσει μέχρι και το 80% της αξίας του απέναντι στο δολάριο.

"Η Τουρκία οδεύει προς την απολυταρχία"!


Image
Έκθεση της οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών Gezi Park Legal Monitoring Group καταλήγει στο οδυνηρό για την Άγκυρα συμπέρασμα πως η Τουρκία οδεύει προς ένα απολυταρχικό καθεστώς.Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης - που τιτλοφορείται: «Turkey lurches between Democracy and Totalitarianism» - οι διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί ήταν ειρηνικές και ότι σημειώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση που απορρέει από αστυνομική καταστολή των διαδηλωτών. 
«Οι διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, οι οποίες αρχικά ξεκίνησαν ως ένα κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος κατά των σχεδίων των πολιτικών αρχών, εξελίχθηκε σε ένα δυνατό δημόσιο αντιπολιτευόμενο κίνημα στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι απαιτήσεις διαφόρων στρωμάτων της κοινωνίας για περισσότερες ελευθερίες. 

Τα διδάγματα από τον πόλεμο των Φώκλαντς

Οι πολυετείς συνομιλίες Βρετανίας - Αργεντινής στα πλαίσια του ΟΗΕ δεν επέλυσαν το πρόβλημα των Φώκλαντ, αλλά ούτε και απέτρεψαν την ανάληψη επιθετικής ενεργείας υπό της Αργεντινής όταν εκείνη θεώρησε ότι η κατάσταση της το επέτρεπε. Ομοίως, αγνοήθηκε από την Αργεντινή το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ για αποχώρηση των δυνάμεων εισβολής. Στην περίπτωση των Φώκλαντ, ο ΟΗΕ απέτυχε παντελώς να συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης παρά το γεγονός ότι θιγόμενη ήταν μια από τις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως. Η άποψη ότι η υπό τον Galtieri στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε την  εισβολή «για εσωτερική κατανάλωση» της ευρισκόμενης τότε υπό δικτατορικό καθεστώς Αργεντινής, δεν υπήρξε πειστική. Αντίθετα, η άποψη ότι η ηγεσία της Αργεντινής απετόλμησε την εισβολή επειδή εκτίμησε πως «η Βρετανία δεν σκόπευε να πολεμήσει για τις Μαλβίνες» στοιχειοθετείται επαρκώς. Η λανθασμένη αυτή εκτίμηση της Αργεντινής βασίστηκε σε πολιτικές δηλώσεις και ενέργειες της Βρετανίας που προηγήθηκαν της κρίσεως και οι οποίες συνεχίστηκαν ακόμη και όταν η κρίση των Φώκλαντ είχε αρχίσει σε πολιτικό επίπεδο, με σημαντικότερες τις στρατιωτικές περικοπές, αποσύρσεις και μειώσεις ιδίως στο ναυτικό και την πολεμική της βιομηχανία.

Διεξαγωγή επιχειρήσεων κυβερνοπολέμου και συμβατικού πολέμου

Η ταυτόχρονη διεξαγωγή επιχειρήσεων κυβερνοπολέμου και συμβατικού πολέμου είναι ο στόχος ενός μείγματος εκπαιδευτικών τεχνολογιών που ετοιμάζει το Office of Naval Research (ONR) στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το επίσημο επιστημονικό blog του Πενταγώνου, Armed With Science, πεζοναύτες επέδειξαν το εν λόγω «πακέτο» στο πλαίσιο μιας πρόσφατης αμφίβιας άσκησης στα ανοιχτά της Βιρτζίνια.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Bold Alligator τον προηγούμενο μήνα, πεζοναύτες χρησιμοποίησαν το Tactical Cyber Range για την εξομοίωση εχθρικών επικοινωνιών «κρυμμένων» σε ένα πυκνό, «θορυβώδες» ηλεκτρομαγνητικό φάσμα – ένα τυπικό πεδίο μάχης που θα έβρισκε κανείς στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Αυτά είναι τα αμερικανικά όπλα του μέλλοντος - ΒΙΝΤΕΟ

ImageΜπορεί πολλοί να υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία σε παρακμή. Μπορεί να “βλέπουν” την “εκθρόνισή” της από κάποια άλλη δύναμη που θέλει να γίνει υπερδύναμη. Ωστόσο η πρωτοπορία της στην πολεμική τεχνολογία κάνει αυτά τα σενάρια να μοιάζουν από πολύ μακρινά ως απίθανα. Οι ΗΠΑ κρατούν ακόμη τα σκήπτρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή οπλικών συστημάτων που γίνονται όλο και πιο “έξυπνα” και όλο και πιο φονικά. Η στρατιωτική ισχύς τους δεν μπορεί προς το παρόν τουλάχιστον να αμφισβητηθεί από κανένα. Και αυτό τις καθιστά τη μοναδική υπερδύναμη.
Ποια είναι τα αμερικανικά όπλα του μέλλοντος; Σε ένα σαρανταπεντάλεπτο εξαιρερικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Discovery Channel μπορείτε να πάρετε μια γεύση για τα όπλα που θα πρωταγωνιστήσουν -κάποια ήδη πρωταγωνιστούν- στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σ΄ όλο τον πλανήτη.

Μήπως δεν φεύγει το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν;

Image
Θεωρητικά οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Συμβαίνει, όμως, πράγματι έτσι; Μάλλον όχι αφού, βάσει των σχεδιασμών της συμμαχίας, τουλάχιστον 12.000 άνδρες της συμμαχικής δύναμης θα παραμείνουν στη χώρα, τουλάχιστον, μέχρι τα τέλη του 2016, με σκοπό την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων και την αντιμετώπιση των τρομοκρατών.
Η με κάθε τρόπο διατυμπανιζόμενη, λοιπόν, αποχώρηση των Νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, δεν είναι αυτό που δείχνει. Αν και οι Αφγανοί, έχουν, θεωρητικά, τη δυνατότητα να πάρουν οι ίδιοι την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους, έχουν και τη δυνατότητα να καλέσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που μένουν πίσω, να πολεμήσουν στο πλευρό τους, αν χρειαστεί. Έτσι η Καμπούλ γνωρίζει πως έχει πίσω της μια ισχυρή εφεδρεία, σε περίπτωση ισχυρής πίεσης από τους Ταλιμπάν. Ούτως η άλλως η αφγανική κυβέρνηση εξαρτάται απολύτως από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την ίδια της την ύπαρξη. Εξάλλου, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ αφγανικής κυβέρνησης και ΗΠΑ, θα διαπιστώσει ότι το Αφγανιστάν τελούσε και τελεί υπό αμερικανικό έλεγχο. Τίποτα δεν αλλάζει, δηλαδή.

ο άνθρωπος που σχεδιάζει επί χρόνια την ανατροπή του Πούτιν

Ο άνθρωπος που επί χρόνια υπονομεύει και προσπαθεί να ανατρέψει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν να ξεσηκώσει με δόλιους τρόπους λαϊκό κίνημα εναντίον του Ρώσου προέδρου, είναι ο John F. Tefft.
Άνθρωπος των Ρότσιλντ, μασόνος, Αμερικανός διπλωμάτης, στην ουσία κατάσκοπος, πράκτορας των Αμερικανών, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Μόσχα, με κύρια αποστολή να ξεσηκώσει τον ρωσικό λαό εναντίον του προέδρου της Ρωσίας. Η κρίση του ρουβλίου με την δραματική απώλεια συναλλάγματος της ρωσικής οικονομίας, είναι μέρος του σχεδίου που σχεδίασε ο άνθρωπος αυτός σε βάρος της Ρωσικής Κοινοπολιτείας 

1η Γενάρη 1959-56 χρόνια από την Κουβανική επανάσταση

Την 1η του Γενάρη 1959 ο λαϊκός αντάρτικος στρατός της Κούβας μπαίνει θριαμβευτικά στην Αβάνα μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα του λαού της Κούβας ενάντια στη δικτατορία και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Η Κουβανική Επανάσταση θριάμβευσε, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για τη σοσιαλιστική προοπτική του νησιού στην αμερικανική ήπειρο, που αποτελούσε ένα ακόμα τυπικό παράδειγμα προτεκτοράτου και κυβέρνησης μαριονέτας των ΗΠΑ. Φέτος, βεβαίως, η Κούβα γιορτάζει αυτή την επέτειο σε συνθήκες μεγάλων δυσκολιών, ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης και παρεμβάσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, που δεν πρόκειται να σταματήσουν παρά την απελευθέρωση και επιστροφή στη χώρα και των 5 αγωνιστών, που είχαν άδικα φυλακιστεί στις ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από τις επιθέσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι και το ενδεχόμενο χαλάρωσης του εμπάργκο.

Πώς η Mosando καί άλλοι κολοσσοί θέλουν να ελέγξουν όλες τις καλλιέργειες παγκοσμίως

Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα.Η οργάνωση No patents on Seeds, που…
υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία.

Ανυπότακτη Κρήτη: “Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δε μπορούσαν να φανταστούν οι Κρητικοί το κατάντημα της ΑΝΕΚ”

Ανακοίνωση της παράταξης «Ανυπότακτη Κρήτη» για τα γεγονότα με το NORMAN ATLANTIC, το πλοίο που είχε ναυλώσει η ΑΝΕΚ:
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους μπορούσαν να φανταστούν το κατάντημα του δημιουργήματος τους, οι Κρητικοί που συγκεντρώθηκαν στα Χανιά στις 10 Απριλίου του 1967 για να ιδρύσουν την ΑΝΕΚ. Την ΑΝΕΚ, μια εταιρεία λαϊκής βάσης, που ιδρύθηκε μετά από το φρικτό ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ”, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, όταν το σαπιοκάραβο του εφοπλιστή Τυπάλδου πήρε στο βυθό μαζί του 224 επιβάτες στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας.
Κι ενώ ιδρύθηκε ως εταιρεία λαϊκής βάσης για να εξασφαλίσει τη σταθερή και ασφαλή σύνδεση της Κρήτης με τον Πειραιά και να προστατεύσει τους Κρητικούς από την εφοπλιστική ασυδοσία, κατέληξε να μισθώνει σαπιοκάραβα και να κάνει στους επιβάτες της ότι έκανε ο Τυπάλδος πενήντα χρόνια πριν !!!