Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ!

Για μια ακόμη φορά η 35η Μοίρα Καταδρομών έρχεται στο προσκήνιο. Είναι η μονάδα που έγινε γνωστή το καλοκαίρι μέσω του βίντεο που αποκάλυπτε τη φασιστική εκπαίδευση, τις βωμολοχίες και τις βιαιοπραγίες των εκπαιδευτών.
Αυτή τη φορά έρχεται να αποδείξει ότι για το ελληνικό στρατό και ιδιαίτερα για τις Ειδικές Δυνάμεις η ψήφος δεν είναι δικαίωμα ή καθήκον του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αλλά αντικείμενο τρομοκρατίας.    
Όπως μας καταγγέλλουν γονείς των φαντάρων που υπηρετούν εκεί πρόσφατα ανακοίνωσαν ορισμένα στελέχη ότι ο επαναπατρισμός όσων τον δικαιούνταν δε θα γίνει άμεσα λόγω εκλογών (!) και ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου.
Επίσης τους έδωσαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις εκλογές. Τους ανέφεραν ότι όσοι υπογράψουν θα μείνουν εκεί και δε θα μπορούν να ψηφίσουν καθώς στην Κύπρο δε θα φτιαχτεί εκλογικό τμήμα για τους φαντάρους ενώ όσοι αρνηθούν θα πάρουν 5 μέρες υποχρεωτική άδεια και θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα.

Αντίποινα τζιχαντιστών: Σκότωσαν δεκάδες άνδρες για το κάψιμο της σημαίας του ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε χθες Παρασκευή δεκάδες άνδρες από δύο χωριά στο βόρειο Ιράκ ισχυριζόμενο ότι αναζητεί τους ανθρώπους που ευθύνονται για την πυρπόληση μιας σημαίας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και κάτοικοι.Αντίποινα τζιχαντιστών: Σκότωσαν δεκάδες άνδρες για το κάψιμο της σημαίας του ISISΣύμφωνα με έναν αξιωματούχο των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, συνολικά 170 άνδρες απήχθησαν από τα χωριά αλ Σατζάρα και Γάριμπ στην επαρχία Κιρκούκ, αφού πυρπολήθηκαν δύο σημαίες του ΙΚ στην περιοχή. Τον αριθμό επιβεβαίωσαν και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.«Μέλη της οργάνωσης (ΙΚ) που επέβαιναν σε 30 οχήματα οδήγησαν τους απαχθέντες στον κέντρο της Χαουίτζα», μιας γειτονικής πόλης στην οποία οι τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει ένα δικαστήριο και μια φυλακή, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας & Ιδρυματοποίηση

 Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας & Ιδρυματοποίηση
Το  προμελετημένο έγκλημα του σωφρονιστικού συστήματος

Η γυναίκα της χρονιάς, είναι νεκρή. Τη σκότωσαν οι τζιχαντιστές και η «Μοντ» την ανακήρυξε ως τη σημαντικότερη γυναίκα του 2014

Η γυναίκα της χρονιάς, είναι νεκρή. Τη σκότωσαν οι τζιχαντιστές και η «Μοντ» την ανακήρυξε ως τη σημαντικότερη γυναίκα του 2014
Ήταν μια γυναίκα ελεύθερη που έγινε πολέμαρχος για να υπερασπιστεί τον λαό της και πέθανε με το όπλο της στο χέρι. Η “Μοντ” (Le Monde) την ανακήρυξε Γυναίκα της Χρονιάς.
Την έλεγαν Ομάγια.

Διαδήλωση κατά της ισλαμοφοβίας στη Στοκχόλμη


Screen Shot 2015-01-03 at 10.03.30 AMΜε μηνύματα κατά της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο κέντρο της Στοκχόλμης, στη σκιά των επιθέσεων κατά τεμενών και καθώς καταγράφει άνοδο η δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες. «Μην αγγίζετε το τζαμί μου» έγραφαν τα φυλλάδια που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο. Η διαδήλωση ήλθε την επομένη της απόπειρας πυρπόλησης τεμένους στην Ουψάλα με τη ρίψη βόμβας μολότοφ. Το κτίριο δεν έπιασε φωτιά κατόπιν έγκαιρης επέμβασης περαστικών και περιοίκων. Στις 29 Δεκεμβρίου πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας φαίνεται ότι είναι εγκληματικά, προκάλεσε ζημιές σε τέμενος στην πόλη Έσλοφ, στα νότια. 

ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
  5 μέρες μετά το «ατύχημα»  στο «Norman Atlantic» , κι ενώ κανείς δε ξέρει ακόμη πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι νεκροί, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν το έγκλημα, ένα έγκλημα που η αποκάλυψή του σε προεκλογική περίοδο θα σήμαινε την απόλυτη συντριβή των κυβερνητικών εταίρων.
Στο ίδιο ρόλο της συγκάλυψης, μαζί με τα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έδωσε αμέσως τη «γραμμή» ότι η τραγωδία στην Αδριατική είναι ένα «δυστύχημα», σαν να πρόκειται για τροχαίο σε επαρχιακή οδό.
Τι δεν θα ακούσετε ποτέ από τους παρακοιμώμενους των κυρίαρχων ΜΜΕ;
1. Το «Norman Atlantic» ήταν υπερφορτωμένο. Κουβάλαγε περισσότερα οχήματα από όσα επέτρεπε η άδειά του. 222 έναντι 195.
2. Το πλήρωμά του ήταν το μισό από όσο έπρεπε! 55  αντί για 90 ναυτικοί . Η  μείωση των πληρωμάτων έχει αγγίξει σε διάστημα ενός έτους το 40%. Παράλληλα, επεκτείνεται η πρόσληψη ναυτικών ξένων εθνικοτήτων, καθώς με τον τρόπο αυτόν οι ναυτιλιακές εταιρείες υπάγονται στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία της χώρας προέλευσης των εργαζομένων και δεν υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ. Τη δυνατότητα αυτή τούς παρέχει  η σχετική νομοθεσία που έχει κοπεί στα μέτρα των συμφερόντων τους. Τη κρίσιμη στιγμή οι ελάχιστοι ναυτικοί δεν μπορούσαν καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Διώξεις για το Norman Atlantic, στον εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ, τον πλοίαρχο και τον Κρητικό ύπαρχο

Διώξεις για το Norman Atlantic, στον εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ, τον πλοίαρχο και τον Κρητικό ύπαρχο
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε δύο εκπροσώπους της ANEK για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση ναυαγίου. Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa μετέδωσε ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος δύο εκπροσώπων της εταιρίας ΑΝΕΚ και δυο μελών του πληρώματος, με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας. Τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την τραγωδία του «Norman Atlantic», δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος συμπεριλαμβανομένου και του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa. 

Γερμανία: 8,5 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο από 1η-1-2015


Από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ισχύει στη Γερμανία το κατώτατο ωρομίσθιο των 8,5 ευρώ. Πολλοίεργοδότες προειδοποιούν για απολύσεις ενώ και τα συνδικάτα διατηρούν αρκετές επιφυλάξεις. Άκρως ικανοποιημένη, αντίθετα, εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου, 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι αναμένεται να επωφεληθούν από την καθιέρωση του κατώτατου μισθού. Πρόκειται για μια καλή είδηση, σχολίασε οΧάινριχ Αλτ, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να βλέπουν ότι υπάρχει ένα κατώτατο όριο μισθού, με τον οποίο να μπορείς να ζήσεις», συμπλήρωσε.

All over the world, the challenge to the old order is growing The powers that be will fight back against attempts to change the status quo, economically or globally


‘That crisis will shape politics in Europe in 2015, from London to Madrid. But the impact will be felt first in Athens.' Illustration: Eva Bee
Eva Bee illustration of a turbulent game of riskA decade and a half into the 21st century, we’re still living through the aftermath of two epoch-making shocks. The first was the demonstration of the limits of US power in the killing fields of Afghanistan and Iraq – the war on terror that broke the spell of invincibility of the world’s first truly global empire. The second was the financial crash of 2008 and the crisis of the western-dominated economic system it unleashed, still playing havoc with economies and lives across the world more than six years later. That crisis will shape politics in Europe in 2015, from London to Madrid. But the impact will be felt first in Athens. The slump and stagnation that followed the crash has already fuelled the rise of the populist right. Now, after years of self-defeating austerity and falling living standards, the radical left has leapfrogged ahead to challenge for power in the most devastated eurozone economies of Greece and Spain.

Νεκρός έπεσε από τα πυρά Κούρδων μαχητών Σαουδάραβας οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους.

Νεκρός έπεσε από τα πυρά Κούρδων μαχητών Σαουδάραβας οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον Οσμάν αλ Ναζέχ, ο οποίος ήταν διδάκτορας ισλαμικού δικαίου, σεΐχης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Χαλίντ στο Ριάντ, πριν ενταχθεί στο ΙΚ, στην Συρία. Ο αλ Ναζέχ που είχε εμφανιστεί και σε βίντεο των τζιχαντιστών, συχνά αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικόστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ΙΚ πολιορκεί το Κομπάνι εδώ και μήνες, με την υποστήριξη της Τουρκίας. Ωστόσο, χάρη στην συμμαχική αεροπορική υποστήριξη, οι Κούρδοι της Συρίας κατάφεραν να αποκρούσουν τους τζιχαντιστές και τώρα ελέγχουν το 70% της περιοχής του Κομπάνι.