Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ – Για την επίθεση στην προοδευτική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι

charlie-hebdo-publisher-charb
σχέδιο του LATUFF που απεικονίζει τον Charb
Συγκλονισμένο το Παρίσι, συγκλονισμένη η Γαλλία. Μία σημαντική τρομοκρατική επίθεση μετά από αρκετά χρόνια (από τις βόμβες στο μετρό κάποια χρόνια πριν). Στόχος: μία εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα αριστερής πολιτικής τοποθέτησης. Δύο άγνωστοι με κουκούλες και καλάσνικοφ κι ένας οδηγός αυτοκινήτου, αφού σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς φύλακες που εδώ και χρόνια βρίσκονται έξω από την τα γραφεία της εφημερίδας κάθε μέρα, βρήκαν όλη την συντακτική και καλλιτεχνική ομάδα σε σύσκεψη: διευθυντές σύνταξης, συντάκτες και 4 καρτουνίστες, 10 άτομα στο σύνολο, είναι πλέον όλοι νεκροί. 

ΠΩΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Το παρακάτω κείμενο θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από τον κόσμο της εργασίας και κάθε αγωνιστή. Είναι μια πραγματική αποκάλυψη για τα κυρίαρχα ιδεολογήματα που διαχέει η προπαγάνδα της αστικής τάξης διαμέσου των μυστικών υπηρεσιών –που παρουσιάζονται ως αυθεντία- και του καθεστωτικού τύπου. 
Πρόκειται για μια απόπειρα να διαμορφώσει ο Γάλλος πολίτης μια παραμορφωτική εικόνα της χώρας του και κυρίως διαμέσου της δαιμονοποίσης των μουσουλμάνων και της καλλιέργειας κλίματος ανασφάλειας, να καλυφθούν οι ευθύνες και οι συνέπειες της αστικής πολιτικής.

Έτσι λοιπόν η τρομερή όξυνση του ταξικού ζητήματος σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι καταλυτικές πλέον συνέπειες της ιμπεριαλιστικής πολιτικής Ολλάντ και στο εσωτερικό της γαλλικής μητρόπολης,  αποκρύπτονται και συσκοτίζονται από τη θρησκευτική αντίθεση. 
Ορισμένες παρατηρήσεις:

Ευρωαραβία και ισλαμοφοβία – Του Περικλή Κοροβέση

perikliskorovesis
Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο φύλλο της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2009
Κινδυνεύει να εξισλαμιστεί η Ευρώπη; Κατά πόσο η Τουρκία, ένα μη χριστιανικό κράτος, που δεν γνώρισε ποτέ Αναγέννηση και Διαφωτισμό, μπορεί να ενταχθεί στην Ευρώπη, χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της; Πώς συνδέονται Ισλάμ και τρομοκρατία; Μήπως πρέπει να απελαθούν όλοι οι μωαμεθανοί από την Ευρώπη για να ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητα;

O Latuff για την επίθεση στο Παρίσι

10923528_10153012352081926_8243144301722253816_n
Για το Νόστιμον ήμαρ: N.

ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.... ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ(;) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΛΑΝΤ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ;

Image
Η Γαλλία σε συναγερμό μετά από την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι. Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιοVigipirate το οποίο προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί της ουσίας το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μόνιμη ισχύ από το 2007,όταν η απειλή της τρομοκρατίας στην Γαλλία αξιολογήθηκε ως “σοβαρή και μόνιμη”. Από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι ,το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται στο “κόκκινο” επίπεδό του που προβλέπει γενική κινητοποίηση και επιφυλακή.
Σ΄ όλη την Γαλλία κι όχι μόνο στο Παρίσι φρουρούνται και παρακολουθούνται στενά ΜΜΕ, πολυκαταστήματα,χώροι λατρείας,μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι εκτέλεσαν την ηγετική ομάδα του Charlie Hebdo! Οι φανατικοί μουσουλμάνοι δράστες απείλησαν εργαζόμενη και την κόρη της για να μπουν στο κτίριο

Η σκιτσογράφος Corinne Rey είδε τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι να απειλούν εκείνη και την κόρη της 
Έτσι εκτέλεσαν την ηγετική ομάδα του Charlie Hebdo! Οι φανατικοί μουσουλμάνοι δράστες απείλησαν εργαζόμενη και την κόρη της για να μπουν στο κτίριο - Την ανάγκασαν να πληκτρολογήσει τον κωδικό για να μπουν στα γραφεία του Charlie Hebdo 
- Η επίθεση διήρκεσε 5 λεπτά και έγινε την ώρα της σύσκεψης της συντακτικής ομάδας
- Φώναζαν πως είναι μέλη της Αλ Κάιντα και μιλούσαν άπταιστα γαλλικά, είπε η μάρτυρας
- 12 οι νεκροί, ανάμεσά τους ο διευθυντής του περιοδικού Charb και οι σκιτσογράφοι Wolinski, Cabu και Tignous
- Τρεις οι δράστες της επίθεσης σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες
- Σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από την τρομοκρατική επίθεση
- Συγκλονίζει video από τη στιγμή της εκτέλεσης ενός αστυνομικού 

"Προτιμώ να πεθάνω παρά να γονατίσω"! Η συνέντευξη προφητεία του διευθυντή του Charlie Hebdo

Image
"Μπορεί να ακούγεται λίγο πομπώδες αυτό που λέω, αλλά θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να ζω και να έχω πέσει στα γόνατα ». Ο Στεφάν Σαρμπονιέ διευθυντής του Charlie Hebdo, είχε πει αυτή την φράση σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde,πριν από περίπου δυο χρόνια.
Είχε δηλώσει ότι πότε δεν θα κατέβαζε το “όπλο” του ,που δεν ήταν άλλο από την πένα του. Δεν πίστευε ότι κάποιος θα έφθανε στο σημείο να τον σκοτώσει.
Ο Σαρμπονιέ ,γνωστός ως Charb είναι μεταξύ των 12 νεκρών από την επίθεση φανατικών ισλαμιστών στα γραφεία του εβδομαδιαίου Charlie Hebdo, στην καρδιά του Παρισιού. Το 2011 κάποιοι άλλοι φανατικοί είχαν κάψει τα γραφεία της εφημερίδας μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών Μωάμεθ.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

Γιώργος Καρατζαφέρης και Αντώνης Σαμαράς

Γιώργος Καρατζαφέρης και Αντώνης Σαμαράς “ Να «σώσει την Ελλάδα» θέλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως τόνισε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για να μπει στην Βουλή γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος θέλει να είναι το κόμμα του ο εγγυητής  ”

Η ΑΙΣΧΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΔ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Θρήνος στην Γαλλία - Αυτοί είναι οι 4 σκιτσογράφοι που ήταν η καρδιά του περιοδικού Charlie HebdoΘρήνος στην Γαλλία - Αυτοί είναι οι 4 σκιτσογράφοι που ήταν η καρδιά του περιοδικού Charlie Hebdo
Ακόμη η κοινωνία μας δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της απώλειας των δύο ναυτεργατών που εργάζονταν στο πλοίο του Μελισσανίδη που κατηγορείται ότι μετέφερε ακραίους ισλαμιστές στην Λιβύη και σήμερα σημειώνεται αυτό το φονικό στη Γαλλία.
Ήδη τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι:

Όταν η Γαλλία εξόπλιζε ισλαμιστές μαχητές

3420103_5_53cd_des-rebelles-syriens-le-27-mai-a-alep_7c9976a867d264b2dd9b86d2dc49685a
Αρκετοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές.

Αυτό που θα μπορούσαν να έχουν κάνει με μεγαλύτερη ευκολία, όμως, θα ήταν να συνδέσουν τον Γάλλο πρωθυπουργό Ολάντ με ακραίες ισλαμικές ομάδες, από τις οποίες ξεπήδησε ακόμη και το κράτος του Ισλάμ.

Όπως είχε αποδείξει η εφημερίδα Monde στις 24 Αυγούστου του 2014 η γαλλική κυβέρνηση έστελνε οπλισμό, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, σε ομάδες ανταρτών που μάχονταν στη Συρία.

ΡΕ ΚΑΤΙ ΦΙΛΙΕΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ISIS ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ!

ΗΠΑ: Καταδικάζουν το βομβαρδισμό του πετρελαιοφόρου Araevo

ImageΟι ΗΠΑ καταδίκασαν χθες, Τρίτη, τον βομβαρδισμό από τη λιβυκή αεροπορία ενός πετρελαιοφόρου στα ανοικτά του λιμανιού της Ντέρνα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, από τον οποίο έχασαν την Κυριακή τη ζωή τους δύο μέλη του πληρώματος, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος.

Σύμφωνα με τον λιβυκό στρατό, το πλήρωμα του υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιου Araevo δεν υπάκουσε σε διαταγές να σταματήσει για να ερευνηθεί πριν από την είσοδό του στο λιμάνι της Ντέρνα, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές.
"Καταδικάζουμε αυστηρά τον βομβαρδισμό στις 4 Ιανουαρίου ενός πετρελαιοφόρου κοντά στην Ντέρνα", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπέρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι. "Η κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη εναντίον εμπορικών συμφερόντων επιδεινώνει μια σύγκρουση που είναι στην ουσία της πολιτική", πρόσθεσε.

Τα σκίτσα του Charlie Hebdo που προκάλεσαν την οργή των ακραίων Ισλαμιστών (ΦΩΤΟ)

Τα σκίτσα του Charlie Hebdo που εξόργισαν τους Ισλαμιστές! (ΦΩΤΟ)
Το Νοέμβριο του 2011 το σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει τον Μωάμεθ ως αρχισυντάκτη σε μια ειδική έκδοση με αποτέλεσμα να πυρποληθούν τα γραφεία του και η ιστοσελίδα να γίνει στόχος πειρατείας. 

Το βαπόρι από την Περσία χάθηκε στην Κορινθία

Ένα πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας βομβαρδίζεται την Κυριακή από την αεροπορία του επίσημου κράτους της Λιβύης. Δύο ναυτικοί από το 26μελές πλήρωμα πέφτουν νεκροί-ο ένας είναι Έλληνας. Η είδηση κυκλοφορεί τη Δευτέρα στα μίντια του εξωτερικού. Μια λιτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, με αρκετές ώρες καθυστέρηση. Κι όμως, ένα απίστευτο πέπλο σιωπής απλώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέινστριμ μίντια στην Ελλάδα για το απίθανο συμβάν στη Μεσόγειο…
Η ιστορία με το πλοίο της Aegean Shipping Enterprises Company με σημαία Λιβερίας, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι πάρα πολύ σοβαρή και αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο για την εταιρεία και τον ίδιο. Άλλωστε και μόνο η αναφορά στο ρεπορτάζ του αγγλόφωνου BBC για ενδεχόμενη συνεργασία του πλοιοκτήτη με τζιχαντιστές μπορεί να προκαλέσει, για ευνόητους λόγους, πολύ μεγάλη ζημιά στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία. Πόσο μάλλον στην «αδερφή» εταιρεία, επίσης συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, που ήταν προμηθευτής πετρελαίου στον Αμερικάνικο στόλο.

Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo – Video ντοκουμέντο

12 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo – Video ντοκουμέντο- Ανάμεσά τους δυο αστυνομικοί - Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών από τουςπυροβολισμούς θα αυξηθεί

- Οι δράστες μπήκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo και έψαχναν δημοσιογράφους ονομαστικά μεταδίδει το France 24

- Σε ύψιστο συναγερμό τέθηκε άμεσα το Παρίσι μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού

- Δυο οι δράστες της επίθεσης, διέφυγαν με μαύρο αυτοκίνητο
- Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για φανατικούς μουσουλμάνους
- Το Chalie Hebdo είχε δεχτεί ξανά επίθεση όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ
- Στο σημείο του μακελειού ο Φρανσουά Ολάντ: Ήταν μια βάρβαρη επίθεση
- VIDEO ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης: Οι δράστες δίνουν τη χαριστική βολή σε αστυνομικό
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Charlie Hebdo: Ένοπλη Επίθεση στο γαλλικό περιοδικό σκοτώνει 12

Gunmen (foreground) face police in Paris, 7 January
Gunmen (foreground) facing police in Paris during the attack

Gunmen have attacked the Paris office of French satirical magazine Charlie Hebdo, killing 12 people and injuring seven, French officials say.
At least two masked attackers opened fire with assault rifles in the office and exchanged shots with police in the street outside before escaping by car.

Κομπάνι: Σφοδρές μάχες Κούρδων YPG - τζιχαντιστών - ΧΑΡΤΗΣ


Image
Οι Κούρδοι μαχητές του YPG στο Κομπάνι συνεχίζουν να μάχονται κατα του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Σύμφωνα με πηγές ελεγχουν πλεον το 80% της πόλης. 

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Με τα λόγια του ίδιου του συντρόφου Μ. Καμπούρη, ο οποίος εχθές δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το στρατό του Μελισσανίδη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, θα πρέπει τις επόμενες 48 ώρες να απέχω από ορισμένα, όπως είναι οι οθόνες των υπολογιστών, όταν πέφτω για ύπνο να ξυπνάω κάθε δυο ώρες κλπ. Επίσης έχω χέρι μπανταρισμένο που δε μου επιτρέπει πολλά.
Αυτοί που χτύπησαν στο πρόσφατο παρελθόν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κατοίκων, πρόσφατα τον Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους, και χτες εμένα και τον επικεφαλής των αστυνομικών, δεν έχουν καμιά σχέση όχι με τον αθλητισμό, όχι με τον πολιτισμό των προσφύγων της Μικράς Ασίας, αλλά με κανένα πολιτισμό. Το ίδιο ισχύει και με τον ιθύνοντα νου…

Επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo - Αναφορές για δέκα νεκρούς

Το Charlie Hebdo έχει δεχθεί πολλές απειλές και η τελευταία φορά όταν δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Μουσουλμάνους. 
- Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού
- Άμεσα στο σημείο η αστυνομία μόλις ειδοποιήθηκε για τους πυροβολισμούς στο Charlie Hebdo
- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί
- Δυο οι δράστες σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ

Έστησε το Barbaros τον Σαμαρά στο Καστελόριζο: θα κάτσει μέχρι τις 15 Απριλίου στην κυπριακή ΑΟΖ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!

Image














Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» απέπλευσε και πάλι για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Αν. Μεσόγειο μετά την νέα παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους  (NAVTEX) που εξέδωσε η Τουρκία. Σύμφωνα μ΄ αυτή το Barbaros θα συνεχίσει τις έρευνες σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι και τις 15 Απριλίου. 

Αιματηρή επίθεση στη Υεμένη με δεκάδες νεκρούς

Image
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί έξω από αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 50, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές και κατοίκους.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.
Στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές καθώς και από περαστικούς.

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ 647 M/K Τ.Π. ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Αγανακτισμένοι είναι οι φαντάροι αλλά και οι γονείς τους με τα όσα συμβαίνουν στο 647 M.K Τ.Π.
Καταρχήν και παρά τις σχετικές διαταγές που παραβιάζονται συστηματικά οι φαντάροι δίνουν σκοπιές ανά δύο ώρες, νούμερο παρά νούμερο δηλαδή, κάτι που φυσικά απαγορεύεται. Αναγκάζονται δηλαδή να φυλάνε μια ώρα σκοπιά ανά δίωρο μέσα στα χιόνια και είναι εύκολο για τον καθένα να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.
Πολλοί θα ισχυριστούν ότι πρόκειται για και έκτακτη κατάσταση ή θα πουν ξανά ότι φταίει η μείωση της θητείας που δημιουργεί προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων.
Τίποτε από αυτά δεν ισχύει αφού οι μεταθέσεις της μαζικότατης Σειράς Νοεμβρίου «φουλάρισαν» όλες τις μονάδες.
Τότε γιατί έχουν χωθεί οι συνάδελφοι;
Γιατί σκοπιές δίνουν μόνο οι φαντάροι του συγκεκριμένου Τάγματος Πεζικού, ενώ οι συνάδελφοι από τα Τεθωρακισμένα και το Πυροβολικό δίνουν μόνο υπηρεσίες θαλαμοφύλακα!  

Ο Δεξιός Ναζιστικός Τομέας Αρνείται να υπακούσει Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

Reuters/Valentyn Ogirenko
Paramilitary units of the ultranationalist Right Sector movement have refused to come under the command of Ukraine’s Defense Ministry, President Petro Poroshenko’s aid told national TV. This might complicate the legal status of the group.

Πολωνία: Οβιδοβόλα από τη Ν. Κορέα κατά του ρώσικου Στρατού

κορεα, πολωνια, στρατουΣυμβόλαιο ύψους 320 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η Πολωνία με την Samsung Techwin από τη Νότια Κορέα για την προμήθεια 120 σασί των νοτιοκορεάτικων αυτοκινούμενων οβιδοβόλων K9 «Thunder» που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή των δικών της, ΑΗS «Krab». Βάσει της συμφωνίας, 36 θα αγοραστούν από τη Νότια Κορέα και 84 θα κατασκευαστούν στην Πολωνία. Οι Πολωνοί που σκοπεύουν να τα κατανείμουν σε πέντε μοίρες των 24 συστημάτων έκαστη, θα εγκαταστήσουν δικά τους συστήματα επικοινωνιών και άλλα υποσυστήματα.

Γαλλία: Ο Ολάντ ζητά την άμεση άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Γαλλία: Ο Ολάντ ζητά την άμεση άρση των κυρώσεων κατά της ΡωσίαςΡιζική αλλαγή στο Παρίσι: Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καλεί για άμεσο τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Ο Πούτιν δεν θα προσαρτήσει την ανατολική Ουκρανία, αλλά είναι απλά αντίθετος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Εάν η ΕΕ ακολουθήσει το κάλεσμα του Ολάντ, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε σοβαρή ρήξη με τις ΗΠΑ. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε μια συνέντευξη στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter δήλωσε ότι η στρατηγική κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα λειτουργήσει. Δεν έχει νόημα να πιεστεί ο Πούτιν στη γωνία. Ο Ολάντ κυριολεκτικά: «O Πούτιν δεν θέλει να προσαρτήσει την ανατολική Ουκρανία, είμαι σίγουρος, έτσι μου το είπε. Αυτό που θέλει είναι να διατηρήσει την επιρροή του. Ο Πούτιν δεν θέλει η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η ιδέα του Πούτιν είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ξένα στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας». 

Ο τέταρτος αφγανικός πόλεμος της Βρετανίας έληξε

Ο τέταρτος αφγανικός πόλεμος της Βρετανίας έληξεΜε το τέλος του 2014 έληξαν και επίσημα οι πολεμικές επιχειρήσεις των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Οι Βρετανοί στρατιώτες επιστρέφουν από το Αφγανιστάν όχι με μια νίκη στην τσέπη τους, αλλά σίγουρα με μια καλή δουλειά κάτω από δυσμενείς συνθήκες, πιστεύουν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές. Είναι εύκολο να επικριθεί η βρετανική στρατηγική στο Αφγανιστάν. Τόσα πολλά ήταν αναμενόμενα, τόσο πολλά έχουν πάει στραβά. Οι επικριτές αναφέρουν το Αφγανιστάν ως το νεκροταφείο των βρετανικών στρατιωτικών φιλοδοξιών, πηγαίνοντας πίσω στις ημέρες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην πραγματικότητα δεν ήταν. Οι βρετανικοί παρελθοντικοί πόλεμοι στο Αφγανιστάν, τρεις στον αριθμό, το 1839 έως 1842, 1878 έως 1880 και στη συνέχεια το 1919, έληξαν με κάποιες θεαματικές αποτυχίες, όπως η σφαγή στην υποχώρηση από την Καμπούλ το 1842 ή η μάχη του Μάιβαντ στην επαρχία Χελμάντ το 1880. 

Εφιάλτης πυρηνικού πολέμου! Ινδία-Πακιστάν έτοιμες για σύγκρουση που τρομάζει

Image
Δυο πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση ,προκαλώντας ανησυχία στην παγκόσμια κοινή γνώμη και αναγκάζουν τις ΗΠΑ να κινητοποιηθούν. Ινδία και Πακιστάν ετοιμάζονται ξανά ακόμη και για πολεμική σύγκρουση . Τα πυρηνικά όπλα που διαθέτουν και οι δύο προκαλούν εφιαλτικά σενάρια και σκέψεις.
Στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών έχουν πάρει θέσεις στο Κασμίρ. Η ένταση μεταξύ τους έχει αρχίσει να κλιμακώνεται από τον Οκτώβριο ,με αιματηρά επεισόδια. Μόνο τις τελευταίες ημέρες 10 είναι οι νεκροί στρατιώτες αλλά και πολίτες και από τις δύο πλευρές.

Η Ινδία διμαρτύρεται γιατί το Πακιστάν “φιλοξενεί” εξτρεμιστές που δρουν στο έδαφός της κι αυτή ήταν η αιτία για να διακοπούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

160 παιδιά σκοτώθηκαν στη Συρία το 2014 σε επιθέσεις κατά σχολείων

Τουλάχιστον 160 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις κατά σχολείων το 2014 στη Συρία, σύμφωνα με την Unicef. «Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343» επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Unicef, Κριστόφ Μπουλιεράκ, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός «είναι σίγουρα υποτιμημένος», εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Unicef, 1,3 έως και 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία δε μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί στην χώρα.

Σύροι γιατροί περιγράφουν την ιατρική και ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα

ΣυρίαΈλλειψη φαρμάκων, ιατρικού υλικού, γιατρών, αλλά και επανεμφάνιση ασθενειών που μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι είχαν εξαλειφθεί: Οι Σύροι γιατροί που συναντώνται στο Παρίσι προειδοποίησαν για «μια ιατρική και ανθρωπιστική καταστροφή» στη χώρα τους, που σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο. «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, καταστροφική και σε πολλές περιοχές της Συρίας δεν υπάρχει ιατρική παρουσία», δήλωσε ο δρ. Ουμπάιντα αλ Μούφτι, ένας Γαλλοσύρος γιατρός, μέλος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Ιατρικής Βοήθειας (UOSSM), ενός δικτύου γιατρών μέσα και έξω από τη Συρία, στη διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο σε αυτόν τον κόσμο: Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. ο πρύτανης των ΜΑΤ…

ΦορτσάκηςΟ Θεόδωρος Φορτσάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «μαχητής» σε βάρος του «αριστερού κατεστημένου» στα ΑΕΙ. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να τιμηθεί γι’ αυτόν του τον αγώνα με εκλόγιμη, πιθανότατα, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Βήματος», που κάτι παραπάνω ξέρει για το τί διαμείβεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάποιοι, μάλιστα, εντός της Ν.Δ. προτείνουν να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση προκειμένου να καταδειχθεί πως το κόμμα προασπίζεται το νόμο, την τάξη και την ασφάλεια των νοικοκυραίων. 
Πειράζει που εμείς πάλι θυμόμαστε τον κ. Φορτσάκη ως τον πρύτανη που έφερε τα ΜΑΤ για να χτυπούν τους φοιτητές κι ο οποίος έκλεινε προληπτικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών;…http://www.koutipandoras.gr/article/130674/tipota-den-einai-anexigito-se-ayton-ton-kosmo-sto-psifodeltio-epikrateias-tis-nd-o

«Σαν δεν ντρέπεσαι, Yankee Go Home»: Ξεκίνησαν οι «επευφημίες» για Γιώργο (δείτε πανό και βίντεο)

Παπανδρέου
«Γιωργάκη λεφτά υπάρχουν» και «Σαν δεν ντρέπεσαι Yankee Go Home» έγραφαν πανό συγκεντρωμένων έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν έλειψαν, μάλιστα, και μερικές «ψιλές» από τα όργανα της τάξης.

Για μεταφορά τζιχαντιστών κατηγορούν εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη

Samaras-Melissanidis-Deloglou1Σοβαρότατες καταγγελίες για την μεταφορά ισλαμιστών μαχητών με πλοίο της Aegean Shipping Enterprises Company, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Μελισσανίδη, κάνει ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μεσμάρι, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης.
Το πλοίο Araevo δέχθηκε αεροπορική επίθεση από μαχητικά της Λιβύης κοντά στο λιμάνι της Ντέρνα, που σύμφωνα με ορισμένες αναφορές βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS. Από την επίθεση σκοτώθηκαν δυο μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τον Μεσμάρι το πλοίο αρνήθηκε τον έλεγχο των αρχών και εισήλθε παράνομα σε στρατιωτική ζώνη. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι έφερνε ισλαμιστές μαχητές στο λιμάνι της Ντέρνα.