Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μπαράζ επιθέσεων σε τεμένη στη Γαλλία Δεκάδες επιθέσεις και με χειροβομβίδες σε τεμένη στη Γαλλία μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo. Πέθανε η αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση- Τρόμος και σε εστιατόριο.

mparaz-epithesewn-se-temeni-sti-gallia
Δεκάδες επιθέσεις σε τεμένη στη Γαλλία μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo.  Αυτό δήλωσαν σήμερα Γάλλοι αξιωματούχοι. 

Η Charlie Hebdo, τα τέρατα και οι δράκοι: Ένα φρικτό γεγονός και μία περίπλοκη συζήτηση.

latuffcharleihebdoΓράφει: Κώστας Φουρίκος 
Στο παραπάνω σκίτσο του Κάρλος Λατούφ αποτυπώνεται με συγκλονιστικό τρόπο (μία -τουλάχιστον- πλευρά) αυτού που συνέβη στο κέντρο του Παρισίου. Οι μαυροφορεμένοι τζιχαντιστές αιματοκυλίζουν τα γραφεία της Charlie Hebdo αλλά οι σφαίρες χτυπούν διαπερνώντας την εφημερίδα και ένα τζαμί. Ο σκιτσογράφος προφανώς υπονοεί ότι θύματα πέρα από τους αδικοχαμένους δημοσιογράφους είναι οι ίδιος ο μουσουλμανικός κόσμος και κερδισμένες οι φωνές της λεγόμενης «ισλαμοφοβίας». Και μάλλον πάλι δίκιο έχει…

ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΚΑΜΙΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Η 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας: Πόρτα πόρτα οι έρευνες για τους τζιχαντιστές της σφαγής στο Charlie Hebdo - Κρύβονται σε δάσος μεγαλύτερο από το Παρίσι
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Μέρες και νύχτες τρόμου. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής του Προέδρου Ολλάντ ενός σοσιαλδημοκράτη Πολιτικού Σκουπιδιού, που τον μισεί όλος ο γαλλικός λαός.

«Είναι δύσκολο να σε αγαπάει ο μαλάκας»… Σαμαράς

caricature-charlie-hebdo-c-est-dur-d-etre-aime-par-des-cons_5183465
Εκτενείς αναφορές και σκληρά σχόλια για την απάνθρωπη προσπάθεια του Α.Σαμαρά να εκμεταλλευτεί τον άδικο χαμό 12 ανθρώπων στο Παρίσι, φιλοξενούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας. Το περιοδικό L’Express παραφράζει ένα σκίτσο από το Charlie Hebdo με την φράση «C’est dur d’être soutenu par des cons – Είναι δύσκολο να σε στηρίζουν οι μαλάκες» για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση με τους μετανάστες και την πολιτική της αντιπολίτευσης. Το περιοδικό εξηγεί ότι «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την τραγωδία για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Κατάσταση πολιορκίας! Ταμπουρωμένοι σε σπίτι οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo - Βρήκαν στο αυτοκίνητό τους σημαίες και βόμβες μολότοφ

Κατάσταση πολιορκίας! Ταμπουρωμένοι σε σπίτι οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo - Βρήκαν στο αυτοκίνητό τους σημαίες και βόμβες μολότοφ- Το σπίτι όπου κρύβονται οι τζιχαντιστές δράστες βρίσκεται σε δάσος κοντά στο χωριό Λονπουάν στην περιοχή Πικαρντί
- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου - Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η περιοχή με εντολή Βαλς
- Μετά από τροχαίο παράτησαν το Ρενό Κλιο που είχαν κλέψει μετά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού και εξαφανίστηκαν – Βρέθηκαν μέσα σημαίες τζιχαντιστών και μολότοφ
- Εντοπίστηκαν σε πόλη 50 μίλια έξω από το Παρίσι οι τρομοκράτες του Charlie Hebdo
- Ιδιοκτήτης βενζινάδικου αναγνώρισε τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί και ειδοποίησε την αστυνομία
- Οι δράστες τον απείλησαν για να κλέψουν τρόφιμα και βενζίνη
- Γυναίκα αστυνομικός νεκρή μετά την πρωινή ανταλλαγή πυροβολισμών στο προάστιο Μονρουζ - ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πώς θα ήταν αν το Charlie Hebdo έβγαινε στην Ελλάδα;

charlie1
Το Luben TV έκανε αυτό που πολλοί σκεφτόμαστε. Αντιγράφουμε από τη σελίδα ενόςπανέξυπνου site 
Στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα ήδη είναι γνωστό το θεώρημα της μέγιστης παπάτζας:

Όταν το Charlie Hebdo "ξεγύμνωνε" την ελληνική χούντα με εξώφυλλο σοκ


Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, που έχουν συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα, τα εξώφυλλα της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κάνουν τον γύρο του κόσμου, συνεπώς και τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
Η εφημερίδα στις 26 Νοεμβρίου 1973 σε ένα άκρως σατιρικό εξώφυλλο, αναφέρθηκε σε δυο γεγονότα με ένα κοινό παρονομαστή. Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και την Χιλή.Ο κοινός παρονομαστής: τα βασανιστήρια. 

Στην Ελλάδα, λίγες μέρες πιο πριν έγιναν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μια μέρα πριν είχε γίνει το τρίτο πραξικόπημα. Πιο συγκεκριμένα ήταν τις πρωινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου του 1973 που εκδηλώθηκε το τρίτο στη σειρά στρατιωτικό πραξικόπημα. Ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου 1973 στρατιωτικά άρματα αναπτύχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Αυτο το τραγικό γεγονός ήταν μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και το στρατιωτικό αντικίνημα του Κωνσταντίνου τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. 
Η εφημερίδα χωρίς αμφιβολία αναφέρεται στα τραγικά αυτά γεγονότα του '73 καθώς ήταν τότε που η νέα δικτατορική κυβέρνηση επαναλειτούργησε το νησί της Γυάρου ως τόπο εξορίας και ενέτεινε τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια στα κρατητήρια της ΕΣΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Όχι άλλα δάκρυα για το Charlie, κι άλλα τείχη και αστυνομικοί

ΕΡΩΤΗΜΑ: Με εκείνη την υπόθεση Ζαχόπουλου του κομιστή-εκβιαστή τι έγινε;

Εκείνα τα μαύρα εκατομμύρια ευρώ που ταξίδευαν μεταξύ Γαλλίας-Ελβετίας-Ιταλίας έφτασαν πουθενά;

Για την κακομοίρα τη μάνα του Χρυσαυγίτη που θα πετάξει τους μετανάστες ξανά στους φούρνους, θα βγει και νέο πρωτοσέλιδο;   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΥΡΟ ΤΡΥΠΑ...
Το κτηνώδες έγκλημα στο Παρίσι  με την φρικτή σφαγή 12 ανθρώπων από τρελούς φανατικούς, δεν αντιμετωπίζεται μόνο με συναισθηματισμούς και προβλεπόμενα μιντιακά σίριαλ τύπου «je suis Charlie».

Γιατί δεν είμαι Charlie Hebdo

Screen Shot 2015-01-08 at 10.33.59 AMΘα ξεκινήσω από τους γνωστούς στόκους που με μαθηματική βεβαιότητα αντιδράσεων αγέλης εξοργίστηκαν ήδη από τον τίτλο, πριν καν διαβάσουν το κείμενο: η δολοφονία των σκιτσογράφων και συντακτών της πλουραλιστικής, αριστερο-αναρχοαυτόνομης εφημερίδας είναι εξορισμού έγκλημα μίσους. 
Οι δράστες είναι, πρακτικά, υπάνθρωποι, καθώς απάντησαν σε αυτό που θεώρησαν προσβολή με αφαίρεση της ζωής των «αντιπάλων» τους. Πάμε, τώρα, από την ίδια την ενέργεια σε μερικές από τις προεκτάσεις της. 
Η «σάτιρα» της Charlie Hebdo ανέδιδε εδώ και χρόνια ένα άρωμα φανατικού δυτικισμού. Μοιάζοντας με προέκταση του «καταδικάζουμε την βία απ” όπου κι αν προέρχεται», η πολιτική δημοσίευσης της εφημερίδας σατίριζε (συνήθως με φτηνό χιούμορ) τόσο τον ευρωπαϊκό συντηρητισμό (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια), όσο και τον ισλαμικό συντηρητισμό (συνήθως με αφορμή γεγονότα σε ισλαμικές χώρες). Μόνο που σ” αυτήν την φαινομενική συνέπεια, υπήρχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: 

Ο Φρανκεστάιν και ο καθρέφτης του. Γιατί οι νέοι μουσουλμάνοι της Δύσης γοητεύονται από το ISIS;


Γράφει: Ελένη Μαυρούλη 
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, κυρίως για τη βαρβαρότητα και την αγριότητα με την οποία προκαλεί τρόμο, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η ακραία ισλαμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» – ISIS. Αν κάτι καθιστά τη συγκεκριμένη οργάνωση ίσως την πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη αντίστοιχη «εκδοχή» είναι, εκτός της αποδοχής που φαίνεται να έχει σε σημαντικό τμήμα των περιοχών όπου δρα και των λογικών υποψιών για το «ποιόν», τους πραγματικούς στόχους και το ρόλο των ιθυνόντων της, η έλξη που ασκεί σε νέους μουσουλμάνους από δυτικές καπιταλιστικές χώρες.

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ Οι γελοιογραφίες που ενόχλησαν τον Σαμαρά!

Και τον Σαμαρά και όλους μάς ανατρίχιασε η επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα, αν και ο Σαμαράς τα έμπλεξε λίγο ως πολύ με τον φράχτη στον Έβρο.

Γάζα: Απόπειρα αυτοκτονίας ενός από τα παιδιά που χτυπήθηκαν ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο

b2ap3_thumbnail_070.jpg
ΓΑΖΑ: O Μουντάσερ είναι ένας από τους επιζώντες από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα το καλοκαίρι 2014, που σκότωσε τον μικρό του αδερφό και τα τρία ξαδέλφια του. Πέντε μήνες και μια απόπειρα αυτοκτονίας αργότερα ο μικρός Παλαιστίνιος εξακολουθεί να στοιχειώνεται από τις μνήμες.
Ήταν η πρώτη εβδομάδα των θανάσιμων 50 ημερών του πολέμου του Ιουλίου-Αυγούστου, όταν δύο ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν μια παραλία στην πόλη της Γάζας, όπου ο Μουντάσερ  Μπακρ, 11 ετών, έπαιζε ποδόσφαιρο με τους συγγενείς του.
Τέσσερις από αυτούς, ηλικίας μεταξύ εννέα και έντεκα, σκοτώθηκαν. Ο Μουντάσερ, όπως και αμέτρητα άλλα παιδιά στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας, αντιμετωπίζει τώρα μια προσωπική μάχη για να ξεπεράσει το τραύμα και την ψυχολογική βλάβη που προκαλείται από τη βία.

ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 28/12 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με μια νέα αυθαίρετη τροπολογία της κυβέρνησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (Σ.Υ.Β.Χ.Α.) κήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, την οποία στήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.
Η εργοδοσία του Ιανού, γνωστή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία που επιβάλλει, όπως η χρήση καταγραφικών (scanners) ατομικής απόδοσης στο λαιμό των εργαζομένων και η υπαγόρευση σύνταξης μίας επιστολής ωδής για την εργοδοσία την οποία οι -σχεδόν- μισοί που δεν την υπέγραψαν είτε απολύθηκαν είτε εξωθήθηκαν σε «παραίτηση»… 

Για την Ελλάδα ήταν το τελευταίο σκίτσο του δολοφονημένου Γάλλου σκιτσογράφου. «Είμαστε όλοι Charlie» το σύνθημα διαμαρτυρίας που σαρώνει στο διαδίκτυο

skitsowilski
Ένοχοι και Αθώοι
Πηγή: news247
Με την παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθεί συγκλονισμένη από το πρωί τα γεγονότα στο Παρίσι, όταν δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και αφαίρεσαν τη ζωή από 12 ανθρώπους, έρχονται συνέχεια νέες πληροφορίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.

Σύμφωνα με την CIA ποιες είναι οι νέες προκλήσεις στη Μέση Ανατολή για το 2015

Image
H Μέση Ανατολή είναι μια από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη. Το 2009 η αλλαγή στο Ιράν, με την πτώση του Αχματινετζάντ, ακολουθήθηκε από το χάος της “Αραβική Άνοιξη”, τον πόλεμο στην Συρία και το Ιράκ, την επανασύνδεση ΗΠΑ-Ιράν. 
Το 2015 όμως αναμένεται να είναι η χρονιά που το μετριοπαθές, σουνιτικό, πολιτικό Ισλάμ θα δει κάποιους από τους στόχους του να επιτυγχάνονται. Η Μέση Ανατολή ακόμα δεν έχει ηρεμήσει από τις αλλαγές που ξεκίνησαν να συμβαίνουν εκεί την προηγούμενη δεκαετία. Οι αλλαγές αυτές δεν θα ολοκληρωθούν ομαλά, αλλά είναι ήδη εμφανείς στην Συρία και στη Λιβύη και σχετίζονται με την ισχυροποίηση του Ιράν.

ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ

Λιβύη: Ένα αποτυχημένο κράτος που θα πρέπει να έχει κατά νου η ΕλλάδαΜερικές φορές υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει να έχουμε κατά νου.
Ως εκ τούτου, αυτό που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, ας το ξαναθυμηθούμε: Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόνων βομβαρδίστηκε από πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης - στην οποία συνεχίζεται και κερδίζει σε ένταση η εμφύλια διαμάχη.
Αυτή η βόρεια αφρικανική χώρα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για την Ευρώπη. Ο καθορισμός της κατάσταση στην Λιβύη περιγράφεται πολύ σύντομα: Αναδύεται μια σημαντική απειλή της Δύσης από το παγκόσμιο κίνημα των τζιχαντιστών.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΝΔ: ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ...

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η χυδαία ακροδεξιά πολιτική και ο κομματικός εναγκαλισμός της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Χάλασαν πραγματικά τον κόσμο τα γνωστά μιλιταριστικά φασισταριά για την εκλογική κάθοδο συνδικαλιστών και στρατιωτικών με ευρύτερη πολιτικο-κοινωνική προσφορά σε Αριστερά ψηφοδέλτια.
Τώρα όμως και στην προσπάθεια τους να ενσωματώσουν στο ακροδεξιό γαλάζιο τους στρατιωτικούς κατεβάζουν γνωστούς γαλάζιους συνδικαλιστές.
Το θέμα όμως είναι ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που ελέγχουν, έδωσαν σκυλιασμένη μάχη κατά του συνδικαλισμού στον Στρατό και σαμποτάρισαν ανοιχτά τις όποιες διεκδικήσεις.
Τώρα όμως προχωρούν σε χυδαία καπηλεία των αγώνων τους.

Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στρατιωτικών

Επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές 2014: Τα αποτελέσματα σε Καισαριανή-Μάνδρα-Τροιζηνία
Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 27 της νοµοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012, Α΄ 57), οι στρατιωτικοί που υπηρετούν µε οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες ∆υνάµεις ή στο Λιµενικό Σώµα καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνοµίας και του Πυροσβεστικού Σώµατος...
που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ' αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραµµένοι, ψηφίζουν στις γενικές βουλευτικές εκλογές στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.... Διαβάστε την εγκύκλιο

Η αποικιοκρατία ζει! Η Γαλλία ζητάει να πιει κι άλλο αφρικανικό αίμα…

- Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι αυτή την στιγμή ενεργές σε δέκα αφρικανικές χώρες - Θα αυξηθούν τα στρατεύματα κατά 25% - Τα χωρισμένα τσανάκια με την Γερμανία στην ΕΕ - Ίδια ρητορική με ΗΠΑ κι αβάντα από τους Αμερικανούς στους Γάλλους για τα "ντου" - Οι ζώνες επιρροής, οι χάντρες από τον Ολάντ και τα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή

ΦΩΤΟ ΒΑΣΙΚΗ

Στον άνθρωπο, λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και στην αποικιοκρατία, όμως, το ίδιο συμβαίνει. Όποιος καλομάθει να βάζει το ιμπεριαλιστικό του δάχτυλο στο μέλι του πλούτου των άλλων, μετά δύσκολα το ξεκολλάει από το βάζο. Εθίζεται στην αρπαγή και στην εκμετάλλευση. Κι όλο και του τρέχουν τα σάλια μπροστά στην ονείρωξη ενός νέου πλιάτσικου…

Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδηλώνουν κατά της επίθεσης στην Charlie Hebdo

parisi
Διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας, στο Παρίσι και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με την αστυνομία να είναι σε επιφυλακή υπό τον φόβο επεισοδίων.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Αλληλεγγύη: Τρία κολοσσιαία γαλλικά ΜΜΕ παραχωρούν προσωπικό στην Charlie Hebdo

Αλληλεγγύη: Τρία κολοσσιαία γαλλικά ΜΜΕ παραχωρούν προσωπικό στην Charlie Hebdo
Σε μια σπάνια κίνηση αλληλεγγύης προς το Charlie Hebdo προχώρησαν κορυφαία γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετά την φρίκη που προκάλεσε παγκοσμίως η τρομοκρατική δολοφονική επίθεση κατά του περιοδικού στην καρδιά του Παρισιού. 

Je suis Charlie

Charlie HebdoΗ δολοφονική επίθεση τριών Γάλλων μουσουλμάνων κατά των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, άφησε πίσω της 12 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, έκανε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους κι εμένα- να αισθάνονται άρρωστοι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φώναζαν «Αλάχ Άκμπαρ» και δήλωσαν την στήριξή τους στην Αλ Κάιντα και πως παίρνουν εκδίκηση για τον προφήτη.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλά στη χώρα μας για την ελευθερία της έκφρασης και τα «όρια της σάτιρας».
Αν και έχω ακούσει και έχω διαβάσει εκατοντάδες απόψεις Ελλήνων που ζητούν να υπάρξουν περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και να μπουν όρια στη σάτιρα, μετά την δολοφονία των Γάλλων σκιτσογράφων, διαβάζω από τους ίδιους ανθρώπους διαφορετικά πράγματα.

Αστυνομικοί έγδυσαν σε δημόσια θέα αφισοκολλητές

Στην αυθαίρετη προσαγωγή τουλάχιστον 15 μελών του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης προχώρησαν δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έξω απο το ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σταμάτησαν τους νεαρούς και αφού τους «έγδυσαν» σε δημόσια θέα κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, σύμφωνα με συνήγορο των προσαχθέντων, τους φωτογράφιζαν χασκογελόντας με τα προσωπικά κινητά τους.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οδήγησαν τους νεαρούς σε κλούβα και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. Στην αντίδραση των συνηγόρων τους για την απαράδεκτη πρακτική φωτογράφισης των προσαχθέντων απο τους αστυνομικούς με τα προσωπικά τους κινητά, ο επικεφαλής της ομάδας ΔΕΛΤΑ δήλωσε πως «κάνουμε ότι θέλουμε».

Απο-φασιστικότερος της Λε Πεν ο Σαμαράς


Σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ εξελίσσεται η προσπάθεια του απερχόμενου πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να σκυλέψει τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, για μικροπολιτικά οφέλη.
Την ώρα που η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας ήταν να συνδέσει τους τρομοκράτες με τους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει ψήφους από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν Γάλλοι πολίτεςΤο μόνο που θα είχε καταφέρει, λοιπόν, ο φράχτης του Έβρου ήταν να κρατήσει τους τρομοκράτες… μέσα στη χώρα.