Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

THE ROVING EYE Who profits from killing Charlie?

By Pepe Escobar 

ImagePutin did it. Sorry, he didn't. In the end, it was not Russia "aggression" that attacked the heart of Europe. It was a pro-style jihadi commando. Cui bono? 
Careful planning and preparation; Kalashnikovs; rocket-propelled grenade launcher; balaclavas; sand-colored ammunition vest stuffed with spare magazines; army boots; piece of cake escape in a black Citroen. And the icing on the lethal cake; faultless Paris-based logistical support to pull that off. A former top French military commander, Frederic Gallois, has stressed the perfect application of "urban guerrilla technique" (where are those notorious Western counter-terrorism "experts" when one needs them?) 

Οι έμποροι όπλων καταδικάζουν την τρομοκρατία

Britain's PM Cameron, France's President Hollande and Germany's Chancellor Merkel attend a "Last Post" ceremony at the Menin Gate in Ypres
Συγκλονισμένοι εξακολουθούν να είναι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo και τις ομηρίες πολιτών στο Παρίσι με περισσότερους από 10 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, πολλοί Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κυριακάτικη συγκέντρωση κατά της βίας και του εξτρεμισμού, στο Παρίσι.
Ανάμεσα τους θα βρίσκεται ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ντέιβιντ Κάμερον, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, δηλαδή μερικοί από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στον κόσμο. Όπλα τα οποία βρέθηκαν στα χέρια φανατικών που τρομοκράτησαν το Παρίσι.

Δελτίο Τύπου από Γ' Σώμα Στρατού σχετικά με την πρόσκληση Οπλιτών της 2015 Α ΕΣΣΟ‏

Το Γ΄ΣΣ, στα πλαίσια της ενημέρωσης των καλουμένων για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με τη 2015 Α’/ΕΣΣΟ ανακοινώνει τα παρακάτω:
«Τα Δελτία Κατατάξεως που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία προκήρυξης των επικείμενωνΒουλευτικών Εκλογών και έχουν παραλάβει ή θα παραλάβουν οι καλούμενοι για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Α’ ΕΣΣΟ (Ιανουάριος 2015) 
και ως ημερομηνίες κατάταξης αναγράφονται οι 19, 20 και 21 Ιανουαρίου 2015, θεωρούνται ισχύοντα και οι επ’ αυτών αναγραφόμενες ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως (χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή) ως ακολούθως: 

Δικαίωμα ψήφου σε ανυπότακτους

Με επιστολή θα ενημερωθούν από την προσεχή εβδομάδα περίπου 6.000 ετεροδημότες, που έχουν δηλώσει σωστά στοιχεία διεύθυνσης, ότι θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους, παρά το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες στους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται για εκείνους που στον τόπο διαμονής τους δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 40 ατόμων που απαιτούνται, για να δημιουργηθεί εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ!

Απίστευτη καταγγελία ναυτεργατικών σωματείων: Εταιρεία θέλει να αλλάξει όνομα σε πλοίο για να αντικαταστήσει το απλήρωτο πλήρωμα που είναι σε επίσχεση!

Να αντικαταστήσει τους ναυτεργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» από τις 13 Οκτώβρη 2014, επιχειρεί η ναυτιλιακή εταιρεία «Παναγία Οδηγήτρια ΝΕ», αλλάζοντας το όνομα του πλοίου, σύμφωνα με καταγγελία 11 ναυτεργατών, μελών του πληρώματος. 
Η εταιρεία επιδιώκει να ναυλώσει το πλοίο στη ναυτιλιακή εταιρεία «ΑΝΕΚ». Όπως τονίζουν, τα ναυτεργατικά σωματείαΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ναυτιλιακή προχωρά στην ενέργεια αυτή, παρά το γεγονός ότι το ναυτολόγιο μένει ανοικτό λόγω της επίσχεσης εργασίας του πληρώματος για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και οφειλών στο ΝΑΤ.

Σαν σήμερα, το 1950, δολοφονείται στη Μακρόνησο ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, κομμουνιστής Δημήτρης Τατάκης

http://3.bp.blogspot.com/_xZk60WxXCqA/TPklbICsSxI/AAAAAAAAAXg/onqcjoNgMdU/s1600/getImage.jpg Στην ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος συναντάμε μορφές που σ' ένα σύντομο χρόνο ζωής έχουν κατορθώσει να διανύσουν ιστορικά μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Τέτοια μορφή είναι ο Δημήτρης Τατάκης, ένα από τα πρώτα στελέχη της Ενωσης Ναυτίλων Αξιωματικών κι αργότερα της θρυλικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕNO), που στο τιμόνι της ήταν η δυαδική γραμματεία, με τους κομμουνιστές Αντώνη Αμπατιέλο από τα πληρώματα και Βασίλη Μπεκάκο (πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ) από τους αξιωματικούς.
Πρωτοστάτησε στην υλοποίηση του συνθήματος της ΟΕΝΟ «Τα πλοία εν κινήσει», προσφέρθηκε ως εθελοντής και είχε συμβολή στην οργάνωση της απόβασης στη Νορμανδία. Μαζί με τους άλλους συντρόφους, έδωσαν τη μάχη και κατέκτησαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΕΝΟ, η οποία προέβλεπε πολύ σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες ζωής, δουλειάς, αμοιβής στα καράβια. Γι' αυτήν την προσφορά της ΟΕΝΟ στον αντιφασιστικό, εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, οι εφοπλιστές και το αστικό κράτος κυνήγησαν μέχρι θανάτου τον Τατάκη και τους συντρόφους του.

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (1956)

του Δημήτρη Δαμασκηνού

Λογοτεχνικό αφιέρωμα 
στον Μενέλαο Λουντέμη
(Μέρος Δωδέκατο)
12. Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (1956)
Παρακάτου, πάλι, κάτι προσφυγάκια γυρέψανε το σκυλί του, να το κάνουνε αλογατάκι. Τι τους πείραζε; Το σκυλί, σε κάθε τέτοια περίσταση, χωνότανε με λαχτάρα στα πόδια του φίλου του, για να το προστατέψει. Είχαν δει πολλά τα μάτια του… Κι ύστερα, σου λένε, ο άνθρωπος είναι το «ευγενέστερον ζώον»… Ζώον… μάλιστα, αλλά όχι και ευγενέστερον!... Το αγριώτερον, μάλιστα! Και πάλι, λίγο του πέφτει. Μακάρι να υπήρχε στον κόσμο καμιά αρκουδόπολη ή καμιά λυκόπολη… να πάει να κάτσει κανείς… Τουλάχιστον, εκεί δε θα υπήρχανε αρκούδες ντυμένες κι αρκούδες γυμνές, ούτε λύκοι νηστικοί και λύκοι χορτάτοι 1.
Στην εφημερίδα Ελευθερία δημοσιεύεται μια λιτή ανακοίνωση την Πέμπτη 13 Μαρτίου 1958: «Η Δευτεροβάθμιος Επιτροπή επί των εκτοπίσεων έκανε δεκτή την έφεση του κ. Μενέλαου Λουντέμη εναντίον της αποφάσεως της Πρωτοβαθμίου που του είχε επιβάλει ενός χρόνου εκτόπιση στον Άγιο Ευστράτιο. Χάρη στην απόφαση αυτή παύει οριστικά η εξορία του συγγραφέα που πέρασε 11 χρόνια εκτοπισμένος χωρίς καμιά συγκεκριμένη κατηγορία εις βάρος του» 2 . Μετά τη δίκη και την απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων του ωστόσο, το κλίμα ήταν βαρύ για τον Λουντέμη. Γι’ αυτό αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της αυτοεξορίας και της πολιτικής προσφυγιάς.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΑΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΜΗΡΩΝ-Βίντεο-ντοκουμέντο με τη γαλλική αστυνομία να εισβάλει στο εβραϊκό παντοπωλείο και να πυροβολεί τον Κουλιμπαλί

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας στο εβραϊκό παντοπωλείο και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κουλιμπαλί.
Οι αστυνομικοί σπάνε τη τζαμαρία προκειμένου να εισβάλουν στο κατάστημα την ώρα που πανικόβλητοι πολίτες προσπαθούν να διαφύγουν. Δείτε το βίντεο:

ΝΔ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ...ΜΑΥΡΟ ΡΕ, ΜΑΥΡΟ!

Image
Πολλοί θα πουν ότι επρόκειτο για μια απλή γκάφη ενός κομματικού επιτελείου σε μια προεκλογική εκστρατεία εξπρές. Οι στρατιωτικοί που εντόπισαν στην ιστοσελίδα της ΝΔ το προεκλογικό μήνυμα που έλεγε “αυξήσαμε τους μισθούς των στρατιωτικών” δεν πιστεύουν στην θεωρία της γκάφας. Γιατί το “αυξήσεις στους στρατιωτικούς” έχει ακουστεί πάρα πολλές φορές από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη σε πάρα πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους. 

Και παρά το γεγονός ότι επισημάνθηκε αμέτρητες φορές ότι αυτή η διαστρέβλωση ενοχλεί κάποιοι το …έκαναν και προεκλογικό σκλόγκαν!

Cui bono? -της Σοφίας Λαμπίκη

charlie
Cui bono? Ποιος επωφελείται;
Έτσι λέω στους φίλους μου να σκέπτονται σε δύσκολους καιρούς…
Δεν μιλώ για συνωμοσιολογίες, μιλώ για πιθανές συνέπειες.
Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της απάνθρωπης, και κτηνωδώς ηλίθιας επίθεσης στο περιοδικό και από τις 2 σημερινές ομηρείες στη Γαλλία που έληξαν μέσα στο αίμα;
Πρώτα απ όλα αυτό που βλέπετε στη φωτό. Πλήρης στρατικοποίηση της καταστολής, αποδοχή απ τους περισσότερους πολίτες περιορισμού των δικαιωμάτων τους, ασφυκτικός έλεγχος με κάθε τρόπο της καθημερινότητας όλων.

"Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών" ...

... άνθρωποι και κτήνοι ...
Αφγανιστάν, 21ος αιώνας
Σημ.: οι εικόνες αυτές είναι όσες "άφησε" το αμερικανικό Πεντάγωνο να δημοσιευθούν - αφήστε τη φαντασία σας να αναζητήσει τί ακριβώς κρύψανε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του e-Amyna.gr: Αποτροπή προβοκάτσιας με απελάσεις παρακρατικών της Τουρκίας

Μέλη και υποστηρικτές της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» στο Διεθνή Αερολιμένα Κωνσταντινούπολης μετά τη σημερινή τους απέλαση από τις Ελληνικές αρχές.

Τέλος στην προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Τουρκία έθεσαν το πρωί οι ελληνικές αρχές ασφαλείας με τον εντοπισμό και την άμεση απέλαση μελών της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» (Talat Paşa Komitesi: TPK) που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση άρνησης των Γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία, στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρώντας να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, με βάση τον οποίο τιμωρούνται όσοι αρνούνται σκοπίμως τις Γενοκτονίες που αναγνωρίζει η Βουλή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, τα 13 μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Ταλάτ Πασά» που αφίχθησαν σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10:45 με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών απομονώθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. 

Το ριζοσπαστικό πρόσωπο των Saud

Το ριζοσπαστικό πρόσωπο των Saud
του S. Irfan Habib Είναι πραγματική ειρωνία το γεγονός πως το κράτος της Τουρκίας σήμερα έχει εμπλακεί στην στήριξη της τρομοκρατικής ομάδας με την επωνυμία Ισλαμικό Κράτος (IS), η οποία είναι ταγμένη στην εξάπλωση του Wahhabi Islam σε όλο τον κόσμο. Ο σημερινός Γουαχαμπισμός, εδραιωμένος και στηριζόμενος από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, ξεκινάει την βίαιη, εγκληματική ιστορία του τον 19ο αιώνα. Αν είμαστε διατεθειμένοι να δούμε την απαρχή του, δεν θα εκπλαγούμε από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε ενδιαφέροντος για την ανθρώπινη ζωή ή οτιδήποτε άλλο που δεν συνάδει με την στενόμυαλη και σεκταριστική του ατζέντα. Ας δούμε πρώτα από όλα την ειρωνία, όμως.

Παρίσι Έγκλημα στο Παρίσι: Φονταμενταλισμός με γαλλικό πρόσωπο; [ΒΙΝΤΕΟ]

Παρίσι
(φωτογραφία μισθοφόρου της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στο Μάλι, εγγυητή της ελευθερίας και των αρχών του Διαφωτισμού...)
Από την εκπομπή Zona Rosa με τον Σταύρος Πανούση και ο Χρήστο Αβραμίδη:
«Αυτό που έγινε στο Παρίσι αποτελεί αναμφίβολα ένα έγκλημα με πολλά θύματα, αλλά και…ενόχους. Σε ένα ρεπορτάζ που συζητήθηκε πολύ, αναφορικά με την σχέση του Γαλλικού κράτους με τους τρομοκράτες, φαίνεται ότι τα όπλα που έστελνε η Γαλλία για την ανατροπή του Άσαντ, έφτασαν και στα χέρια φονταμενταλιστών οι οποίοι με την ισχυροποίησή τους μπορούν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο Γάλλος στρατηγός που εξόντωσε 1,5 εκατομμύρια μουσουλμάνους, του Βαγγέλη Γεωργίου

Οι Ναζί είχαν συναντήσει πολλές φορές στις γαλλικές πεδιάδες εκείνο τον Γάλλο  αντισυνταγματάρχη των τεθωρακισμένων. Ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες Γάλλους πατριώτες που κάνανε το χρέος τους να αμυνθούν στις στρατιές του Χίτλερ. Αυτή την δίψα για δράση και κάψα να «προστατέψει» την πατρίδα του την διατήρησε αυτός ο συνταγματάρχης για πολλά χρόνια ώσπου το Γαλλικό κράτος τον έστειλε στην γαλλική Αλγερία να καταστείλει τους βάρβαρους μουσουλμάνους  τρομοκράτες που δημιουργούσαν προβλήματα στους Γάλλους «διαφωτιστές». Από το 1830 οι Γάλλοι δίνανε τα φώτα του γαλλικού πολιτισμού και άλλαζαν τα φώτα του Αλγερινού. Ο άλλοτε αντιστασιακός αντισυνταγματάρχης και πλέον ταξίαρχος Jacques Massu θα έκανε τον σημαντικότερο και χειρότερο πόλεμο της καριέρας του.

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-Να βγάλει τη Γαλλία από τη συνθήκη του Σένγκεν ζήτησε η Λε Πεν από τον Ολάντ

Την αναστολή της συμμετοχής της Γαλλίας στη συνθήκη του Σένγκεν ζήτησε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν από το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ως στρατηγική επιλογή αντιμετώπισης φαινομένων σαν τις εξελισσόμενες ομηρίες και το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo. "Μίλησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη να ανασταλεί η συνθήκη του Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας, στοιχείο απαραίτητο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης όπλων" είπε η Μαρίν Λε Πεν εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου όπου έγινε δεκτή από το Φρανσουά Ολάντ.

David Graeber: "Αυτό που συμβαίνει στη Rojava είναι μια γνήσια επανάσταση." "Nιώθω 10 χρόνια νεότερος έχοντας ζήσει 10 μέρες στη Rojava."


Συνέντευξη: Pınar Öğünç (Evrensel) | Μετάφραση : Αχιλλέας Γεωργόπουλος
Έχουμε ξαναασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν με τα όσα συμβαίνουν στις περιοχές των Κούρδων στη Συρία, με προεξάρχουσα την περίπτωση του Κομπανί. Σκοπεύουμε να το κάνουμε αρκετά συχνά και στη συνέχεια, στη βάση τόσο της αξιοθαύμαστης αντοχής που έδειξαν οι αντάρτες και οι αντάρτισσες της πόλης έχοντας καταφέρει να κρατήσουν την πόλη ελεύθερη από τους μισάνθρωπους τζιχαντιστές αλλά και στη βάση των όσο σημαντικών λαμβάνουν χώρα σε επαναστατική, δημοκρατική, σοσιαλιστική κατεύθυνση στις κούρδικες περιοχές της Συρίας το τελευταίο διάστημα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από προπύργιο του ISIS, την πόλη της Ar-Raqqah. Ειδικά στο έδαφος των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία με την επίθεση στη Charlie Hebdo πιστεύουμε ότι οι εξ ολοκλήρου αντιδιαμετρικές ειδήσεις και εικόνες που μας έρχονται από εκεί αποτελούν βάλσαμο ελπίδας και αισιοδοξίας για την υπέρβαση κάποιων από τις πιο σκοτεινές στιγμές της περιόδου που ζούμε…

Α. Δημοσχάκης: Ο υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο είναι γνωστός από την υπόθεση της ζαρντινιέρας


Ο υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μας είναι γνωστός από την υπόθεση της "ζαρντινιέρας"
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την περίοδο της περίφημης «ζαρντινιέρας» που επιτέθηκε στον φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, το 2006 στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση για την οποία είχε δηλώσει πως «Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της Αστυνομίας ήταν παροιμιώδης».
Υπενθυμίζεται πως ο Α. Δημοσχάκης ήταν υποψήφιος της ΝΔ και στις ευρωεκλογές χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί.
Πιστό στις αρχές του, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως δεν προτίθεται να αφήσει τα "άξια" τέκνα του να πάνε χαμένα.

ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ;

O δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης αποκάλεσε μ@λ@κ@ τον Αντώνη Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ
Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο κόκκινο 105,5" μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία είπε χαρακτηριστικά "είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι...".

Μιχαήλ Πέτροβιτς Μίνιν, ο στρατιώτης που ύψωσε την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ


Yevgeny-Khaldei-7Ο Μιχαήλ Πέτροβιτς Μίνιν (1922-2008) ήταν βετεράνος του Κόκκινου Στρατού. Πολέμησε στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και κρέμασε πρώτος τη σοβιετική σημαία στο κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου Ράιχσταγκ, συμβολίζοντας έτσι το τέλος της μάχης του Βερολίνου και την πτώση της πρωτεύουσας του Τρίτου Ράιχ που οδήγησε στο τέλος του Β’ΠΠ. Βιογραφία Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Βανίνο. Τον Ιούνιο του 1941 παρουσιάστηκε εθελοντής στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. Πολέμησε στο Λένινγκραντ και στα διάφορα μέτωπα φτάνοντας μέχρι και στο Βερολίνο. Ο Στάλιν είχε δώσει διαταγή να υψωθεί η σημαία ως σύμβολο του τέλους της μάχης και της πτώσης του Βερολίνου πριν την Πρωτομαγιά, όπως και έγινε. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ο πιστολέρο του Ωραιοκάστρου


Σοκάρει τη κοινή γνώμη η επίθεση με την απειλή όπλου που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στη περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση που έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον Στυλιανό Ιωαννίδη πρώην Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά η ακραία έκφανση μιας ακροδεξιάς ρητορικής που συντηρείται και αναπαράγεται στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης.