Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ομάδα εξουσιαστών αμαύρωσε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Παρίσι

B7FAg3-IUAE6zao
Μικρός αριθμός ηγετών κρατών, που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βίαιες επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου αμαύρωσαν με την παρουσία τους τη συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo.
Αρκετοί από τους ηγέτες που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, έχουν κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ομάδες τζιχαντιστών και ισλαμοφασιστών στη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. 

Je suis Donbass: Ο Ουκρανός χασάπης διαδηλώνει για την ελευθερία του Τύπου στη Γαλλία!!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, πόση υποκρισία ν' αντέξεις...
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Μια εικόνα που ξεχειλίζει υποκρισία και μας γεμίζει οργή. Στην πολυδιαφημισμένη πορεία υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία, φιγουράρει στην πρώτη γραμμή, μεταξύ των δυναστών των λαών της Ευρώπης, άκρη δεξιά, κι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, πόση υποκρισία ν’ αντέξεις…

ΤΟ ΛΑΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ; ΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙς ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι "Ηρθε η ώρα της αλήθειας. Ανοικτή επιστολή του Αντώνη Μυλωνάκη προς τους συναδέλφους του¨.
Αλήθεια, ο Αντώνης Μυλωνάκης Αξκός ε.α, Επικεφαλής Επικρατείας ΛΑΟΣ, ξέχασε ότι το κόμμα του ψήφισε τα Μνημόνια.

Ότι ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφεραν μαζί το εκπρόσωπο των τραπεζών ως πρωθυπουργό και μάλιστα ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που απαιτούσε τη λύση Λουκά Παπαδήμα!

Του θυμίζουμε: "Η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου σχηματίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 ως συνέχεια της ανακοίνωσης της παραίτησης του έως τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του έτσι, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σύστασης Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Έπειτα από συμφωνία τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων, του κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, διορίστηκε από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια Πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.  

H Aυστραλία ψάχνει για Μισθοφόρους Στρατιώτες στο εξωτερικό-Έτοιμοι να πάνε και Έλληνες στρατιωτικοί

Μία ιδιαίτερη εκστρατεία κάνει η Αυστραλία αφού αφορά πρόσληψη Μισθοφόρων στρατιωτών ακόμα και από την Ελλάδα.
Στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις σύνθετες ανάγκες του αστικού κατεστημένου τόσο στον εντεινόμενο ανταγωνισμό στον Ειρηνικό Ωκεανό, όσο και στις συνεχείς συμμετοχές της σε εκστρατείες εκτός συνόρων αναζητά μισθοφόρους εξειδικευμένους στρατιώτες ακόμη και από το εξωτερικό. Οι ειδικότητες αυτών είναι σκοπευτές, πράκτορες αντικατασκοπείας και εξειδικευμένους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, το αυστραλιανό υπουργείο Αμύνης και ήδη η κυβέρνηση, έχουν εκδώσει βίζα για 135 άτομα που θα στελεχώσουν τις επίλεκτες μονάδες της. Οι προσλήψεις στρατιωτικών από το εξωτερικό, έχουν αυξηθεί από το 2012, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 36 ακόμη υπαλλήλων στον τομέα της άμυνας, από άλλες χώρες.

Για τον ευρωατλαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μάη του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: 
«Αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτιου. Δε θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του». Επίσης, έκανε και κάνει και σήμερα μια γενικόλογη αναφορά για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη. 

Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Γκολές

mega_large_t_53761_1326711_type12250
Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος τραγουδιστής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Μπάμπης Γκολές.
Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Αυτοδίδακτος μουσικός, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι. Με βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, που είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Το κίνημα των «Nipsters» ή αλλιώς οι νεοναζί –hipsters


Γράφει η Ελισάβετ Χ.
Το νεο - ναζιστικό κίνημα έχει αρχίσει να “δένει” με την υποκουλτούρα των hipster στη Γερμανία σε πρώτη φάση, αλλά με τάσεις εξάπλωσης σε όλη την Ευρώπη, για να σχηματίσουν μια ομάδα νεαρών με γενειάδες, μοντέρνες τσάντες και φουλάρια ραμμένα με ναζιστικά συνθήματα. Στα Media το επικίνδυνο αυτό μείγμα ναζιστικής και hipsters συμπεριφοράς- αντίληψης έχει βαπτιστεί ως "nipsters. "
Στο YouTube αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , η νέα τάση του νεο- ναζιστικού κινήματος έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι μεταξύ των νέων, κυρίως στη Γερμανία, παρότι δεν χρησιμοποιείται ακόμα ο όρος "nipster " ευρέως στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τον Patrick Schroeder, ένα από τα πρόσωπα του ναζιστικού κινήματος στη Βαυαρία ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, δήλωσε ότι ο συγκερασμός τους με τους hipsters ελπίζει να τους δώσει ένα πιο φιλικό κοινωνικό - πολιτικό πρόσωπο με απώτερο σκοπό την εξάπλωσή τους μέσα στη νεολαία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ...

«Έφυγες τυλιγμένη στη μοναξιά. Αλλά ο θάνατος στην εποχή μας θέλει δημόσιες σχέσεις» ακούστηκε στον επικήδειο για την ηθοποιό Μαίρη Μεταξά. Στο τελευταίο αντίο δεν υπήρχαν συγγενείς παρά μόνο ο Κώστας Βουτσάς και λίγοι συνάδελφοί της

Metaxa MairiΜαίρη Μεταξά. Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της σπουδαίας αυτής καρατερίστας ήταν το 1958, στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή», στον ρόλο μίας απελπισμένης χωριάτισσας μητέρας, που έχει φέρει το μωρό της να το κάνει καλά η μαμή Γεωργία Βασιλειάδου. Αν και δεν είχε παντρευτεί ποτέ και δεν είχε αποκτήσει παιδιά, έχει μείνει στο μυαλό μας σαν την, συνήθως Κωνσταντινουπολίτισσα, τσαμπουκαλού και τις περισσότερες φορές υπερπροστατευτική μητέρα του Κώστα Βουτσά.



Ταλαντούχα, εργατική και με πληθωρική παρουσία, ως Κωνσταντινουπολίτισσα, ξεκίνησε την καριέρα της το 1928 ως μπαλαρίνα και στη συνέχεια έγινε περιζήτητη από διάφορους θιάσους, με αποτέλεσμα να παίξει σε πολλές κωμωδίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
Ταλαντούχα, εργατική και με πληθωρική παρουσία, ως Κωνσταντινουπολίτισσα, ξεκίνησε την καριέρα της το 1928 ως μπαλαρίνα και στη συνέχεια έγινε περιζήτητη από διάφορους θιάσους, με αποτέλεσμα να παίξει σε πολλές κωμωδίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. (Πηγή: Φινος Φιλμ)Για αυτό, όταν τον Γενάρη του 1987 η Μαίρη Μεταξά εισήχθη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα -ήταν δεινή καπνίστρια- μόνο ο Κώστας Βουτσάς ήταν κοντά της εκείνες τις δύσκολες ώρες και μόνο αυτός παρέμεινε δίπλα της έως τις 10 Ιανουαρίου, που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας.
Στον πιο απομακρυσμένο τάφο, δίπλα στη μάντρα του Νεκροταφείου Ζωγράφου, έκλεισε η μοναχική πορεία της ηθοποιού.

Je suis Charlatane (του Ν. Κοσματόπουλου)

 του Νικόλα Κοσματόπουλου*
b2ap3_thumbnail_ch1.jpgΗ δολοφονία της τέχνης είναι χυδαία. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί αυτό το έγκλημα.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να το τοποθετήσουμε στο πλαίσιο που του αρμόζει, πριν προλάβουν να το κάνουν οι φασίστες και οι πολεμοκάπηλοι.  
Όλοι μας - και ιδιαίτερα οι σοκαρισμένοι φιλελεύθεροι και αριστεροί - πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε σε έναν ειρηνικό κόσμο όπου ξαφνικά κάποιοι τρελοί αποφασίζουν να  ξεφαντώσουν σκοτώνοντας. Τρεις σύντομες παρατηρήσεις για το θέμα αυτό:

ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Θεοδωράκης
Είναι γνωστό ότι το Ποτάμι είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα΅δημοσιογράφοι του συστήματος, εργολάβοι, καναλάρχες είναι όλοι εδώ!. Τόσο πολυσυλλεκτικό που κατεβάζει και υποψήφια στη Ρόδο η οποία δεν θα είχε αντίρρηση για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, αρκεί να γινόταν από καλλιεργημένους ανθρώπους. Η ίδια, μάλιστα, πρότεινε τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο!
Το επίμαχο άρθρο της Τζίνας Δαβιλά είχε δημοσιευτεί στο protagon.gr, το οποίο ήταν τότε ιδιοκτησίας Σταύρου Θεοδωράκη. Διαβάστε το άρθρο (έχει κατεβεί από το protagon):

Τρομερά εμπόδια στο να ψηφίσουν οι φαντάροι-Ανοχή στους Ναζί της Χρυσής Αυγής O ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Η Ντόρα εξηγεί γιατί ακούμπησε το χέρι του Παναγιώταρου [εικόνες]Ο πανικός των αστικών κομμάτων εξουσίας είναι τρομερός. Η εκλογική καταστροφή τους πλησιάζει και για αυτό χρησιμοποιούν κάθε μέσω, προχωρώντας με γοργά βήματα στον εκφασισμό της κοινωνίας, με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, που για να επιβιώσει πολιτικά δαιμονοποιεί τους μετανάστες, παίζει το βρώμικο χαρτί της ισλαμοφοβίας, μήπως και τσιμπήσει κανένα ψήφο από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Καταρχήν, αφαίρεσαν το δικαίωμα της ψήφου σε δεκάδες χιλιάδες 18αρηδες ακριβώς γιατί φοβούνται την εκδίκηση της νεολαίας που καταδίκασαν στην ανεργία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση,  σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, να δουλεύει σαν σκλάβος –αν και όποτε περιστασιακά εργαστεί- και να είναι συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, του Μπάτσου, του χρυσαυγίτη φονιά και του δικαστή.

ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Υπάρχει Και Φιλότιμο (1965) - Μούντζες στον Μαυρογιαλούρο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) από τον ίδιο και όλο το χωριό...
“Κόλαση” στον θεσσαλικό κάμπο,μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του απόστρατου Απόστολου Παπαπαρίση με την ΝΔ. Ως επικεφαλής της ΕΑΑΣ Λάρισας ο κ.Παπαπαρίσης υπήρξε ιδιαίτερα δυναμικός και άκρως επικριτικός κατά της πολιτικής του μνημονίου. Επιπλέον ήταν αρνητικός με την εμπλοκη των κομμάτων στο χώρο των στρατιωτικών και λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με την ΝΔ είχε στηρίξει με κείμενό του την Ένωση Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας η οποία τους τελευταίους μήνες ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το αν θα είναι υποψήφιος -με τον ΣΥΡΙΖΑ- ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης.

Fitch: Υποβάθμιση Ρωσίας… απειλές κατά της Ουκρανίας

Fitch: Υποβάθμισε τη ρωσική οικονομία σε «BBB-»*Αρνητικό το  «outlook»Σε σοβαρή προειδοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενο προχώρησε η Μόσχα, λέγοντας ότι η Ουκρανία παραβίασε τους όρους του δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει από τη Ρωσία, κάτι που επιτρέπει στη Μόσχα να αιτηθεί την άμεση επιστροφή του συνόλου του ποσού…
Η παραβίαση, όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, είναι ότι το δημόσιο χρέος της χώρας του Πέτρο Ποροσένκο, ανέρχεται πλέον στο 60% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), όρος που περιεχόταν στη δανειακή σύμβαση και έδινε στη Ρωσία, σε περίπτωση παραβίασης, να ζητήσει την επιστροφή του συνόλου του ποσού.

Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ: Ειδική έμφαση στην Αρκτική από το ρωσικό Ναυτικό με ασκήσεις

altΕιδική εκπαίδευση στην Αρκτική θα υποστούν οι Ρώσοι πεζοναύτες του Βόρειο Στόλου, εντός του 2015, όπως ανακοίνωσε ο Βάντιμ Σέργκα, εκπρόσωπος τύπου των του Ρωσικού Ναυτικού.
Εντός του 2015 η ανεξάρτητη Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Βορείου Στόλου θα επικεντρώσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στην περιοχή της Αρκτικής και συγκεκριμένα στις ακτές του Αρκτικού ωκεανού, αλλά και στις παγωμένες εκτάσεις περί τον Βόρειο Πόλο.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες θα εκτελέσουν άλματα με αλεξίπτωτα και θα εκπαιδευτούν στη χρήση του οπλισμού τους σε ακραίες συνθήκες, σε συνεργασία με τμήματα υποστήριξης πυροβολικού και θωρακισμένων οχημάτων.

Ντοκουμέντο: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά - Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό σε βίντεο που δημιούργησαν μαθητές

Image11 Ιανουαρίου 1944. Αγγλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι και για 3 ώρες. Από το ανηλεές σφυροκόπημα η πόλη θα υποστεί τεράστιες καταστροφές και τα θύματα θα φτάσουν τις 5.500.

τριλογία κατά του φασισμού -2

Η εξέγερση των τυφλών κατά της κρατικής Εκκλησίας & τα ανθρωποφάγα σκυλιά ενός τυραννικού παπά
lask9dec15a
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη μακροχρόνια υπόδικη για σημεία και τέρατα «φιλανθρωπικη» οργάνωση της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη-Αποστολή» των Χριστοδουλου-Ιερώνυμου-Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη-Φουρλεμάδη, που χρωστάει στο Κράτος εκατομμύρια ευρώ και ο κ.Τσίπρας, αντί να ελέγχει, όπως υποχρεούται, το ατελέσφορο της υπόθεσης δηλώνει: «Η Πολιτεία να εμπιστευτεί το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας» (Αυγή-23.12.2014). 

Εδώ Παρίσι: Η ζωή συνεχίζεται κανονικά-Εξαίρεση αποτελούν περιοχές – γκέτο όπως μας πληροφόρησαν οι Παριζιάνοι, στοιχείο που αποδεικνύει την κυβερνητική ανησυχία για τις εκρήξεις των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

DSC_0094
Ανταπόκριση από το Παρίσι: Μάιρα Ζαρέντη, Κώστας Παπαντωνίου

Η εικόνα μιας πόλης φάντασμα, με τους Παριζιάνους κλειδαμπαρωμένους στα σπίτια τους μετά τα δραματικά γεγονότα, δεν επιβεβαιώνεται. Ο κόσμος βγαίνει κανονικά έξω, χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ και η παρουσία της αστυνομίας περιορίζεται σε ομάδες αστυνομικών που βρίσκονται σε σταθμούς-κόμβους. Εξαίρεση αποτελούν περιοχές – γκέτο όπως μας πληροφόρησαν οι Παριζιάνοι, στοιχείο που αποδεικνύει την κυβερνητική ανησυχία για τις εκρήξεις των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

ΚΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

via Antiimperialistische Aktion
Racist attacks in France during the last 3 days....

κυμα ισλαμοφοβιας και ρατσιστικες επιθεσεις εναντιον μουσουλμανων και τεμενων σ'ολη τη Γαλλια τις τελευταιες 3 μερες ...
(εμπρησμοι τεμενων, χειρομβοβιδες, ταγκς στα τζαμια («ICH BIN CHARLIE »),βρισιμο,σχισιμο του Κορανιου σε πλατεια,τραμπουκισμοι κτλ ...)

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟΙΧΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

"Χτίζουμε την ενότητα!"

Ρουσφέτια με χρυσούς μισθούς από Εθνική σε Κουσελά, Κλιμάκη, Καρύδη; Θα πάρουν και την Σπυροπούλου;

kollaz_rousfetia_ethniki
«Δεκεμβριανά» ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (η «Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος» αν έχετε προσέξει, χρόνια τώρα… έχει εσκεμμένα ξεχαστεί) καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής «Πρόταση Προοπτικής». Στην ανακοίνωση τους γίνεται λόγος για προσλήψεις και τοποθετήσεις που «προκαλούν». Και μέσα στα ονόματα αυτών που είχαν την τύχη να τοποθετηθούν σε θέσεις καλές από την ΕΤΕ είναι ο πρώην υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, η πρώην παρουσιάστρια του ΣκάιΣύλβια Κλιμάκη και ο Δημήτρης Καρύδης, πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

klirikoiΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ...
Οι κληρικοί φαίνεται πως ήταν οι "τυχεροί" του 2014, καθώς το κονδύλι μισθοδοσίας τους αυξήθηκε σε σχέση με το 2013.
Από τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το διάστημα Ιανουαρίου Νοεμβρίου 2014 προκύπτει ότι το κονδύλι για τη μισθοδοσία των κληρικών ήταν το μοναδικό που αυξήθηκε για τις ειδικές κατηγορίες. Η μισθοδοσία του προσωπικού νοσοκομείων μειώθηκε στα 2 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ το 2013, του προσωπικού των περιφερειών στα 288 εκατ. ευρώ από 339 εκατ. ευρώ και του προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ στα 535 εκατ. ευρώ από 579 εκατ. ευρώ.
Αντιθέτως, για τους κληρικούς αυξήθηκε στα 177 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ romfea.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΛΙΤΗ: Έτσι είναι το σωστό. Μειωμένη η Παιδεία και η Υγεία αλλά η εκκλησία "βράχος". Και μετά βγαίνουν οι Άνθιμοι και ξιφουλκούν ότι κάποιοι θέλουν να τους τα πάρουν όλα και τί να πάρουν ενώ ήδη η εκκλησία τα έχει δώσει όλα. Τη στιγμή που μόνο αυτά που φοράει στοιχίζουν τα έσοδα μηνών μιας οικογένειας.

Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πια εδώ: Παίκτης φαινόμενο, χαρακτήρας αυτοκαταστροφικός, ριμπάουντερ ανίκητος, σκόρερ ολκής, μπεκρής, ναρκομανής, αδικημένος

Γράφει: Νίκος Κουσούλης 
O Ρόι Τάρπλει «την έκανε» χθές από το μάταιο τούτο κόσμο. Το Περιοδικό αποχαιρετά αναδημοσιεύοντας ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Age Of Basketball για τον καλύτερο Αμερικανό ψηλό που πάτησε ποτε στην Ελλάδα. Έναν τύπο που άφησε το στίγμα του στον πλανήτη του μπάσκετ αλλά προδόθηκε πολλές φορές από το μυαλό του και την ακόρεστη δίψα για το αλκοόλ. Ας είναι Beeroy. Δεν σε ξεχνάμε ποτέ…
Τον θυμάσαι; – Ρόι Τάρπλεϊ
Παίκτης φαινόμενο, χαρακτήρας αυτοκαταστροφικός, ριμπάουντερ ανίκητος, σκόρερ ολκής, μπεκρής, ναρκομανής, αδικημένος, ο Ρόι Τάρπλεϊ (Roy Tarpley, 47, 2.11) άφησε το στίγμα του στον πλανήτη του μπάσκετ. Όποιος είχε την τύχη να τον δει στο πέρασμά του από την Ελλάδα είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον κυρίαρχο παίκτη που δεν νικιόταν από κανέναν εκτός του εαυτού του. Όποιος δεν έτυχε… ας ψάξει τα βιντεάκια. Αξίζει τον κόπο.

Θερίζει θύελλες η Γαλλία

Η τρομοκρατική επίθεση των ακραίων ισλαμιστών στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, η οποία προκάλεσε σοκ στους λαούς, ενέτεινε το κλίμα ισλαμοφοβίας και διώξεων εναντίον των Αράβων που συνειδητά καλλιεργούσαν οι κυβερνήσεις προς διευκόλυνση των επεκτατικών τους σχεδίων στη Μέση Ανατολή.
του Άρη Χατζηστεφάνου
(Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου)
Μια περίοδος φρίκης αλλά και υποκρισίας ξεκινά από αυτή την εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο περιοδικό Σαρλί Εμπντό που οδήγησε στο θάνατο 17 ανθρώπων και των φερόμενων ως δραστών και των συνεργατών τους. Μια παλαιότερη φράση του περιοδικού, που έλεγε «είναι δύσκολο να σε αγαπούν οι μαλάκες», η οποία δικαίως αποδόθηκε από το περιοδικό Εξπρές και στον Αντ. Σαμαρά, συνοψίζει ίσως με τον καλύτερο τρόπο όσα επακολούθησαν. 

Σκιτσογράφος του Charlie Hebdo: «Θα κάνουμε εμετό σε όσους ξαφνικά δηλώνουν φίλοι μας»

Σκιτσογράφος του Charlie Hebdo: «Θα κάνουμε εμετό σε όσους ξαφνικά δηλώνουν φίλοι μας»
«Θα κάνουμε εμετό σε όσους δηλώνουν ξαφνικά φίλοι μας», δηλώνει ο γνωστός σκιτσογράφος του Charlie Hebdo, Βίλεμ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, στον απόηχο της επίθεσης εναντίον των γραφείων του σατιρικού εντύπου.
«Αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους, όπως τον Πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή τον Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ», είπε με ειρωνική διάθεση και τόνισε ότι «η Μαρίν Λεπέν είναι ενθουσιασμένη καθώς οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν λίγο πολύ παντού». Σχετικά με τη υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Γκέρτ Βίλντερς, ο Βίλεμ απάντησε: «θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας».

Έκθετη η γαλλική αστυνομία: Πληροφοριοδότης της ο ένας από τους μακελάρηδες του "Charlie";

ΤζιχαντιστήςΠολλά ερωτηματικά γεννά η πληροφορία πως η γαλλική αστυνομία χρησιμοποιούσε τον μικρότερο από τα δύο αδέλφια Κουασί ως πληροφοριοδότη της! Αυτός θεωρείται κι ένας από τους λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε κι ο υπουργός Εσωτερικών, Καζνέβ, οι αρχές ασφαλείας «έχασαν» τον μικρό και πιο βίαιο από τους δύο αδελφούς που έκαναν την επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo». Όπως γράφει ο Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr, η πληροφορία αυτή λέει ότι ο τελευταίος υπήρξε «πηγή» της γαλλικής αστυνομίας για σχετικά μεγάλο διάστημα «τρέχοντας σε δύο πίστες, τη δική του και εκείνη της αστυνομίας που θεωρούσε ότι τον έλεγχε». Την ώρα λοιπόν που εκείνος έλεγε στην αστυνομία αυτό που αυτή ήθελε να ακούσει, ο μεγάλος του αδελφός, σύμφωνα με αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας, εκπαιδευόταν στην Υεμένη απολαμβάνοντας μια ειδική ασυλία: εκείνη του συγγενή ενός πληροφοριοδότη.