Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

Image
Ειδική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών καθορίζει τα σχετικά με την ψηφοφορία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές των εν υπηρεσία στρατιωτικών, όλων των κλάδων, και των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Βάσει της εγκυκλίου, επιπλέον, για την ψηφοφορία των ανδρών της φρουράς των εκλογικών τμημάτων και του λοιπού στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, που διατίθεται για τις ανάγκες των εκλογών ή μετακινείται για άλλους υπηρεσιακούς λόγους, ισχύουν οι αντίστοιχες διατάξεις των άρθρων 54 και 82 παρ.5, 6 και 7 του π.δ. 26/2012. 

Οι εκλογείς αυτοί ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα του δήμου, όπου εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, βάσει ειδικών ονομαστικών καταστάσεων, που συντάσσονται και υπογράφονται από τον διοικητή της μονάδας, στην οποία υπάγονται και εφόσον βέβαια είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας, οι οποίοι έχουν επικυρωθεί από το οικείο πρωτοδικείο. 

Μαρίν Λεπέν: Η αριστερή «συνιστώσα» του Σαμαρά

Ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για πραγματοποίηση βασανιστηρίων στην Αλγερία, η μητέρα της ήταν «λαγουδάκι» στο Playboy και οι επικριτές της (μεταξύ των οποίων και η Μαντόνα) συνηθίζουν να ζωγραφίζουν σβάστικες στις φωτογραφίες της. Ο Σαμαράς προτιμά να προβάλλει τις σχέσεις του με τον Ελύτη και την Πηνελόπη Δέλτα και να παρουσιάζεται σαν τη φωνή της λογικής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Αφρικανός Μουσουλμάνος σώζει εβραίους πελάτες του παντοπωλείου


Άγνωστος στο ευρύ κοινό παρέμεινε μουσουλμάνος- υπάλληλος του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, ο οποίος την Παρασκευή έσωσε ζωές, κρύβοντας στο υπόγειο αρκετούς εβραίους που ψώνιζαν την ώρα της ένοπλης εισβολής στο κατάστημα. Κατόπιν, ο νεαρός άνδρας κατάφερε να διαφύγει, και να ειδοποιήσει τις γαλλικές αρχές για την κατάσταση ομηρίας. 
Πρόκειται για τον Λασάνα Μπαθίλι από το Μάλι, ο οποίος ήταν στο υπόγειο του καταστήματος την ώρα που ο Κουλιμπαλί εισέβαλε σε αυτό. Ο Μπαθίλι ενέργησε γρήγορα, κρύβοντας στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ ορισμένους τρομοκρατημένους πελάτες, πριν διαφύγει από μια έξοδο κινδύνου για να ειδοποιήσει τις αρχές. Αρχικά, οι γάλλοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Μπαθίλι και τού πέρασαν χειροπέδες, αλλά σύντομα συνειδητοποίησαν το λάθος τους. 

Καταγγελίες φαντάρων για τριτοκοσμικές συνθήκες στο 164 ΤΕ Σάμου‏-Τι δεν είδε ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας στην επίσκεψη του!

Σύμφωνα με την αρθρογραφία  «Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια σε Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) της Περιοχή Ευθύνης της 79 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Σάμο και στο Αγαθονήσι. Ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Λαλούση επισκέφθηκε τα στρατιωτικά φυλάκια Ψιλής Άμμου (στη Σάμο)  και Αγαθονησίου, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή τους. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό σχετικά με την αποστολή τους, όπως και με τους έφεδρους οπλίτες που υπηρετούν εκεί, διαπιστώνοντας το υψηλό ηθικό τους και το άρτιο επίπεδο της εκπαιδεύσεώς τους».
Ας αφήσουμε  στην άκρη τις προεκλογικές ανάγκες των δημοσίων σχέσεων του πολιτικού της ΝΔ και ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και ας δούμε το πραγματικά συμβαίνει στην Σάμο, ένα νησί γεμάτο μαύρα στρατόπεδα, όπου συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν.

Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ!

Αναβαθμισμένες πρακτικές...

Δεν εξέπληξε το indexanthi.gr η εισβολή του πρώην προέδρου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Στυλιανού Ιωαννίδη στον προαύλιο χώρο του ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έβγαλε περίστροφο δηλώνοντας «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες». Ξέραμε –και γράφαμε- γι’ αυτόν από τον Ιανουάριο του 2005…Λεπτομέρειες για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε στα δύο σχετικά ρεπορτάζ του alterthess.gr που ανέδειξε το ζήτημα (εδώ και εδώ), μετά και από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων. Αντιγράφουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα:

ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ: UAV και πλοία ανοικτής θαλάσσης παραγγέλνει η Κύπρος για την ΑΟΖ

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Δρομολογεί εξοπλιστικά προγράμματα η  Εθνική Φρουρά Κύπρου με το βλέμμα στην καλύτερη επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Όπως αναφέρει η Κυπριακή εφημερίδα ''Πολίτης'', μέσα στο 2015  αναμένεται να αποκτήσει ένα σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών  (UAV), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέκτασης της αγοράς  πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης με την παραγγελία τριών και όχι δύο σκαφών αυτής της κατηγορίας .
Παράλληλα προχωράει και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου συστήματος επικοινωνιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να υπάρξει απεξάρτηση από τη εταιρία επικοινωνιών CYTA, έχοντας υπόψη και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή η εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί.Όλες οι κινήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015, γράφει η εφημερίδα.

"Μαύρα μαντάτα" για Ευρώπη και Ελλάδα το 2015 προβλέπει το Stratfor

Image
Η αλλαγή που βιώνουμε σήμερα ξεκίνησε το 2008. Η οικονομική κρίση που ξέσπασε τότε χτύπησε στη δεδομένη δομική αδυναμία της ευρωπαϊκής και της κινεζικής οικονομίας. Η ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας έδειξε επίσης μέχρι ποιο σημείο είναι αποφασισμένη η Μόσχα να φτάσει για να προστατεύσει τη ζώνη επιρροής της. 

Παράλληλα οι ΗΠΑ, χάρη στο σχιστολιθικό αέριο, είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστούν ακόμα και την Σαουδική Αραβία. Αυτά συνέβησαν την περασμένη χρονιά, συνιστώντας μια μεγάλη στροφή στο διεθνές σύστημα.
Τι επιφυλάσσει όμως το 2015 ; Κατ’ αρχήν το οικονομικό περιβάλλον είναι ζοφερό. Η δομική οικονομική αδυναμία Ευρώπης και Κίνας, αποτελεί τη βασική αιτία της υπερπροσφοράς πετρελαίου και της συνεπαγόμενης πτώσης της τιμής του. Με τις τιμές να έχουν πέσει κατά 50%, ο κόσμος και μόλις αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις.

Υπαινιγμοί Ινδών περί γαλλικής απάτης, διπλάσια τιμή το Rafale…

Είναι πλέον προφανής ο λόγος που έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει η διαπραγμάτευση των Γάλλων στην Ινδία για την κατάρτιση της σύμβασης στο πλαίσιο της επικράτησης του μαχητικού στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε το 2012, όπου το Rafale επικράτησε του άλλου φιναλίστ, του επίσης ευρωπαϊκού EF-2000 Typhoon.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Γάλλοι προσφέρουν την τελευταία έκδοση του μαχητικού τους, Rafale F3R σε τιμή διπλάσια από αυτή που είχαν προτείνει όταν είχαν επιλεγεί από την Ινδία!

Ο τρομοκράτης με την αναμνηστική φωτογραφία του Σαρκοζί

Ο τρομοκράτης με την αναμνηστική φωτογραφία του ΣαρκοζίΉταν μια μέρα τον Ιούλιο του 2009, όταν ο Αμεντί Κουλιμπάλι συνάντησε τον Γάλλο Πρόεδρο. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν τότε ο Νικολά Σαρκοζί. Αυτός δέχτηκε δέκα νεαρούς Γάλλους, με τους οποίους ήθελε να μιλήσει για την πολιτική του στην αγορά εργασίας. Ο Κουλιμπάλι, τότε 27 ετών και εργαζόμενος στην Coca-Cola, ήταν ένας από αυτούς τους νεαρούς. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση. Από την συνάντηση με τον Σαρκοζί ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος, είχε αναφέρει κατά το χρόνο.
Πεντέμισυ χρόνια αργότερα ο Κουλιμπάλι είναι στο επίκεντρο των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που θέλει να δείχνει τον απαγωγέα και δολοφόνο Αμεντί Κουλιμπάλι πριν την τρομοκρατική πράξη στο παριζιανό παντοπωλείο. Σε αυτό το βίντεο αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση - για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους. Προφανώς έχει διαπράξει ένα τουλάχιστον ακόμη έγκλημα.

Ο Ερντογάν "φιμώνει" με πρόστιμα τηλεοπτικά δίκτυα

Image
Την ώρα που όλο ο κόσμος καταδικάζει την άγρια δολοφονική επίθεση στο Παρίσι των τζιχαντιστών με την οποία ήθελαν να χτυπήσουν την ελευθερία έκφρασης δια του τύπου, στην Τουρκία εκδηλώθηκε άλλο ένα κρούσμα φίμωσης του τύπου: Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας (RTUK) επέβαλε χρηματική ποινή στα αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά δίκτυα FoxTv, Samanyolu, STV Haber, Bugun Tv, Benguturk Tv και Halk Tv, επειδή διάβασαν τις ειδήσεις των εφημερίδων, αναφορικά με την Ανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στις εκπομπές τους, παρά το γεγονός ότι υπήρξε προηγούμενη απαγόρευση μετάδοσης. 

Στο Παρίσι Σαμαράς και Νταβρούτογλου je suis charlie ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει πολιτικά και στρατιωτικά τον ISIS;

στην πρώτη σειρά έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν τα καθεστώτα στη Συρία, Λιβυή, Ιράκ και να φέρουν στην εξουσία κάθε ισλαμοφασίστα.
Ο κυραντώνης ακόμα και σήμερα κάνει διαβήματα γιατί βομβαρδίστηκε το πλοίο του λαθρέμπορου Μελισανίδη που είναι επιχειρηματικός συνεργάτης των ισλαμιστών
Ναι για αυτό εμείς είμαστε με τους αντάρτες και τις αντάρτισσές στο Κομπανί και δεν πατάμε στα κοινά τραπέζια προβάτων και λύκων