Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ασημακοπούλου: Ο αστυνομικός να μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο του ακόμα και σε διαδηλώσεις! (vid)

asimakopouloukiritsis2
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κλείνει το ακροδεξιό της μάτι…
Υπέρ της χρήσης όπλων από τις αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και σε διαδηλώσεις τάχθηκε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Προσπαθώντας να κλείσει το μάτι προς το συντηρητικό κομμάτι των ψηφοφόρων, υπερασπίστηκε μια (ακόμα) ακραία θέση κινούμενη μεταξύ αφέλειας, τρομολαγνείας και επικινδυνότητας.

ΞΑΦΝΙΚΑ( ;) ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ»! Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού εναντίον «εσωτερικού εχθρού»!

Το κλίμα ισλαμοφοβίας και τρομοϋστερίας πλέον έχει σκεπάσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και επικίνδυνα χαρακτηριστικά της πολιτικής εκμετάλλευσης των τελευταίων δραματικών γεγονότων  από τις ευρωπαϊκές αστικές κυβερνήσεις είναι η παρουσία χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών στους δρόμους. Με την εμπειρία που έχουν αντλήσει ως Στρατός Κατοχής στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και καθώς αποχωρούν άρον άρον από Ιράκ-Αφγανιστάν αφήνοντας πίσω τους την απόλυτη καταστροφή των κοινωνιών, έρχονται να εξασφαλίσουν «την ασφάλεια μας» στις ίδιες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Και ο Στρατός των χιλιάδων μισθοφόρων ήρθε για να μείνει για αρκετό καιρό… σε όλη την επικράτεια…

Νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων και σωρεία εγκλημάτων του ουκρανικού στρατού. Ο στρατός των Λαϊκών Δημοκρατιών απελευθερώνει το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ (βίντεο και φωτογραφίες)

1078730
Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να κλιμακώνει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς, σπάζοντας την τελευταία εκεχειρία του Δεκέμβρη. Συνοικίες του Ντονιέτσκ και άλλων πόλεων του Ντονμπάς βομβαρδίζονται προκαλώντας νέα αθώα θύματα και καταστροφές (δείτε εδώ πλάνα από βομβαρδισμένο μαγαζί και διαμέρισμα στην πόλη Gorlovka: http://youtu.be/1Q4AjLPnwks .
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του χτυπήματος λεωφορείου με επιβάτες που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντονιέτσκ σε άλλη πόλη του Ντονμπάς που άφησε 12 νεκρούς και 15 τραυματίες. Τα ουκρανικά ΜΜΕ κι η κυβέρνηση προσπάθησαν μανιωδώς να αποδώσουν την τραγωδία στην πλευρά της Νοβοροσίας όμως τα στοιχεία είναι εναντίον τους.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Τρόμος στο Βέλγιο – Στρατιώτες στους δρόμους από το φόβο τζιχαντιστώνΣτρατιώτες άρχισαν από σήμερα να αντικαθιστούν τουςαστυνομικούς στη φύλαξη "ευαίσθητων" σημείων στο Βέλγιο, ιδίως στην Αμβέρσα όπου κατοικεί μια σημαντική εβραϊκήκοινότητα, μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ σημειώνεται ότι οι στρατιώτες αυτοί, περίπου 300 συνολικά, θα αναπτυχθούν σε περιοχές των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, ενδεχομένως όμως και στη Βερβιέ ή σε άλλες πόλεις.
"Οι στρατιώτες που θα κινητοποιηθούν θα είναι ένοπλοι και κύριο αντικείμενό τους θα είναι η παρακολούθηση συγκεκριμένων σημείων. Θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 3 νεκροί στρατιώτες

Πνίγεται ξανά στο αίμα η Ουκρανία – Τουλάχιστον 3 νεκροί στρατιώτεςΜάχες μαίνονται σήμερα στο κύριο αεροδρόμιο της ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ καθώς οι αυτονομιστές επανέλαβαν τις προσπάθειες να πάρουν τον έλεγχο του συγκροτήματος από τις κυβερνητικές δυνάμεις και ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν.
Καθώς οι απόπειρες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι στάσιμες, οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν αυξήσει τους βομβαρδισμούς για να κάμψουν την αντίσταση των κυβερνητικών δυνάμεων που είναι οχυρωμένες στο αεροδρόμιο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Μαντρώστε τους!

Δολοφονία πρόσφυγα με φόντο την ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Ο θάνατος του Χαλίντ θεωρήθηκε αρχικά πιθανό «ατύχημα» από την αστυνομία

Συντάκτης:  efsyn.gr
Ο 20χρονος Χαλίντ, πρόσφυγας από την Ερυθραία που είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, βρέθηκε νεκρός την Τρίτη στην αυλή του συγκροτήματος των πολυκατοικιών όπου έμενε, σε προάστιο της Δρέσδης, αλλά η αστυνομία χρειάστηκε 30 ώρες για να αποφανθεί ότι ο θάνατος του από πολλαπλές μαχαιριές, ήταν δολοφονία!
Ηταν νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ο Χαλέντ Ιντρίς Μπαχρέι είπε στους επτά συγκατοίκους του ότι πετάγεται να αγοράσει τσιγάρα από το κοντινό σουπερμάρκετ, 100 μέτρα από το σπίτι, στα νότια της Δρέσδης. Αργούσε να επιστρέψει, αλλά οι φίλοι του δεν ανησύχησαν πολύ. «Σκεφτήκαμε», είπαν« ότι θα είχε πάει να μείνει σε φίλους εδώ κοντά».

Κατασκευάζοντας ενόχους Η περίπτωση των Τούρκων πολιτικών προσφύγων

Γράφει: Νατάσα Κεφαλληνού 
Θέλω να σου μιλήσω, να σου πω δυο λόγια για τον Ερκάν, την Χάρικα, την Φαντίκ. Μπορεί τα ονόματά τους να σου φαίνονται «περίεργα», «εξωτικά», οι ζωές τους μακρινές, κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, παλεύουν δίπλα σου. Ξενιτεμένοι και διωκόμενοι από το καθεστώς στην Τουρκία, ζουν κοντά δυο δεκαετίες στην Ελλάδα. Πολιτικοί πρόσφυγες με όλα τα απαραίτητα χαρτιά, τους νόμους και τις βούλες του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν ιδιώτευσαν, δεν φρόντισαν να βρουν τη βολή τους στο νέο τόπο υποδοχής, κυρίως δεν ξέχασαν τους συντρόφους τους που έμειναν πίσω, φυλακισμένοι και βασανιζόμενοι μέσα στα «λευκά κελιά».

«Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση


ΓεννήτριαΣΥΝΟΨΗ
Η «Γεννήτρια» είναι μια ταινία για εναν 55αρη άνδρα με οικογένεια και μαγαζί. Η ιστορία ενος ανθρώπου που υπό την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης ανακαλύπτει την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία και αναζητα μια λύση που δε φαίνεται να υπάρχει. Η ταινία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Μικροφίλμ” της ΕΡΤ Αναλυτές σεναρίου: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Περικλής Χούρσογλου, Δημήτρης Γιατζουτζάκης 

Οι επιλογές σου διευρύνονται. * -by Wonder Jlaw 3

kolok

Μας σκοτώνει σταδιακά το Wi-Fi;

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IRIC) ο οποίος αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (WHO) τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπονται από συσκευές Wi-Fi, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων και κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται ανάμεσα στους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης καρκίνου στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure, έφηβοι και παιδιά είναι περισσότερο εκτεθειμένα στα ηλεκτρομαγνητικά αυτά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF) κυρίως μέσω της χρήσης Wi-Fi συσκευών.

Energa: Φλώρος και Μηλιώνης επιστρέφουν 103 εκατ. ευρώ στο δημόσιο, τα υπόλοιπα θα χάθηκαν στη Μύκονο...

Νέα εξέλιξη για την υπόθεση της Energa - Hellas Power καθώς την πρόθεσή τους να επιστρέψουν ένα ποσό πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και τους δήμους, από αυτά που ήδη έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, δηλώνουν εγγράφως οι κατηγορούμενοι , με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή για τις 5 Φεβρουαρίου η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Ο «Σπάρτακος» για την επιλογή Τόσκα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων | EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Συντάκτης: efsyn.gr

«Συμβολική και με πολιτική σημασία» χαρακτηρίζει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον υποστράτηγο ε.α. Νίκου Τόσκα, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση «Σπάρτακος».
Στην ανακοίνωση εξέδωσε το «Δίκτυο Σπάρτακος» σχετικά με την υποψηφιότητα του Νίκου Τόσκα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α.ήταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011 και ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα στις εκλογές του 2009. Η απόφαση επομένως ένταξης του στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντική συμβολική και πολιτική σημασία. Αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει μια εναλλακτική διαχείριση της αστικής πολιτικής στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας υποσχέσεις περί καταπολέμησης της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, παίρνοντας αποστάσεις από τις ακρότητες συγκεκριμένων ακροδεξιών εκφραστών των 'εθνικών δικαίων', στο πλαίσιο όμως μιας Αναδιοργάνωσης του Στρατού με εκδημοκρατισμό και εξορθολογισμό των πολεμικών δαπανών που κινείται με όρους 'Εξ Ανατολάς Εχθρού', αντιμετώπισης του «αλβανικού και σκοπιανού αλυτρωτισμού», σταθερής συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (βλέπε Ομιλία του Νίκου Τόσκα στην εκδήλωση του Πράττω για την Άμυνα)», σημειώνει αρχικά το Δίκτυο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του ΓΕΣ μετά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες γονέων και φαντάρων για τις αδικίες και τις παραβιάσεις των σχετικών διαταγών που αφορούν τις εκλογικές άδειες που δικαιούνται.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όταν οι φαντάροι αντιδρούν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αντεκδίκησης της διοίκησης των μονάδων, αλλά πραγματικά κινητοποιούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να πράξουν ότι προβλέπεται.
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.  
Βέβαια παραμένει το κυρίαρχο ζήτημα της καταβολής του κόστους μετακίνησης από τους φαντάρους που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Αποκάλυψη-βόμβα για την αναδιοργάνωση που "φρενάρησε" επί Αρχηγίας Φράγκου


Ο υποστράτηγος Νίκος Τόσκας και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ,αποκάλυψε κάτι άκρως ενδιαφέρον για το σχέδιο αναδιοργάνωσης που υπήρχε την εποχή υπουργίας του Πάνου Μπεγλίτη.
Ο κ.Τόσκας αναφερόμενος στην προσπάθεια που ποτέ δεν προχώρησε είπε ότι η ηγεσία του στρατού είχε προωθήσει στην πολιτική ηγεσία ότι το κλείσιμο μονάδων θα σήμαινε και μείωση …ρουσφετιών και άρα ψήφων! Ποιος πολιτικός στην Ελλάδα δεν βάζει αυτά τα δύο ψηλότερα από τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ;

Ποιος ήταν Αρχηγός ΓΕΣ εκείνη την περίοδο; Ο Φραγκούλης Φράγκος. Ο κ.Τόσκας δεν κατονόμασε Αρχηγό,μίλησε γενικώς περί ηγεσίας,αλλά δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν εννοούσε και τον τότε Α/ΓΕΣ. Δείτε τι είπε.

Κόντρες για τον Αστραχάν (3)


Η πρεμούρα τού Κόκκαλη να πάρει το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν συνιστούσε παρά μια προσπάθεια του δαιμόνιου επιχειρηματία να βάλει πόδι στην αγορά τού τζόγου, αμφισβητώντας ευθέως την -μέσω ΟΠΑΠ- μονοκρατορία τού Μελισσανίδη και της παρέας του. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους αλλά από την ανάποδη, ο "τίγρης" δεν ήθελε με τίποτε τον Κόκκαλη μέσα στα πόδια του.

Οργιο λογοκρισίας στην Τουρκία


Του Σεϊτ Αλντογκάν
Το σωματείο εργατών του δήμου Αγκυρας κυκλοφόρησαν ένα ημερολόγιο για τον καινούργιο χρόνο που περιλαμβάνει γελοιογραφίες του δημοφιλούς σκιτσογράφου στην Τουρκία Sefer Selvi που εργάζεται στην ημερήσια εφημερίδα Evrensel. Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης που απαγόρευσε την κυκλοφορία του ημερολογίου και διάταξε την κατάσχεση όσων είχαν κυκλοφορήσει.
Με την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογκάν ανακοίνωσε ότι η «έκφρασης της άποψης έχει όριο. Υπάρχουν πολλοί που υπερβαίνουν αυτό το όριο και αυτό δεν είναι επιτρεπτό»
Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά η λογοκρισία στην Τουρκία κάνει την εμφάνισή της στοχεύοντας κύρια δημοσιογράφους και γελοιογράφους  που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς.

ΑΣΓΜΕ: Τιμή μας και καμάρι μας να μας κάνει μύνηση η Χ.Α


Αυτό που γνωρίζαμε για την γυναίκα του φυρερίσκου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήταν ότι δηλώνει εισοδηματίας, ιδιοκτήτρια ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής "Dream" στη Βάθης.
Για το πολιτικό της ποιόν έγραφε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός:
«Το ξέραμε ότι η Ζαρούλια είναι η φράου του Μιχαλολιάκου. Ότι λατρεύει τα SS τόσο πολύ, ώστε να φοράει δαχτυλίδι με τον χαρακτηριστικό σταυρό τους στην ορκωμοσία της ελληνικής Βουλής. Ότι επικαλείται τον Πλάτωνα και τους αρχαίους φιλοσόφους για να στηρίξει τις επιθέσεις σε "τρισάθλιους λαθρομετανάστες". Και ότι μισεί τους κομμουνιστές και τους πάσης φύσεως αριστερούς όσο και ο Γερμανός ιδεολογικός της μπαμπάς με το όνομα Αδόλφος. …. 

Δεκέμβρης 1944: 7.672 Έλληνες όμηροι των Άγγλων στα σύρματα της "Ελ Ντάμπα"


Συντάκτης: Μικέλα Χαρτουλάρη - "Εφημερίδα των Συντακτών" 
Μίμης Φωτόπουλος, Αρης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Χριστοδούλου, Βαγγέλης Γκούφας, Γιώργος Βαλέτας, Κώστας Μαρίνης, Σπύρος Μελετζής, Πάρις Πρέκας, Φώτης Ζαχαρίου, Αλέξης Καρρέρ, Δημήτρης Μπέης (ο κατοπινός δήμαρχος Αθηναίων), Μπάμπης Μπακάλης… 

Με κυπριακά φορτηγάκια στο πεδίο της μάχης οι τζιχαντιστές- ποιος ο ρόλος της Τουρκίας;

Με… κυπριακά φορτηγάκια στο πεδίο της μάχης οι τζιχαντιστέςΣάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι μαχητές του ΙΚ προέρχονται από την Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα διπλοκάμπινα φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκαν από την Κύπρο μέσω κατεχομένων και Τουρκίας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ, ο προϊστάμενος της κυπριακής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), Αντρέας Πενταράς, δηλώνοντας πως όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο στο Διαδίκτυο, το οποίο παρουσίαζε διπλοκάμπινο, με κυπριακές πινακίδες, το οποίο έφερε πολυβόλο. Από έρευνα διαπιστώθηκε ότι σημαντικός αριθμός διπλοκάμπινων, είπε, πέρασαν μέσω κατεχομένων στην Τουρκία και από εκεί στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Ο Πενταράς, αποκάλυψε επίσης ότι ανακρίθηκαν για την υπόθεση συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο δεν στοιχειοθετήθηκε εναντίον τους ποινικό αδίκημα.

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

Τα αδέρφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί και ο φίλος τους Αμεντί Κουλιμπαλί ήταν γνωστοί όχι μόνο στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και στις αμερικανικές και άλλες ευρωπαϊκές. Και οι τρεις είχαν διασυνδέσεις με τζιχαντιστικά δίκτυα στη Γαλλία και αλλού και είχαν απασχολήσει τον νόμο για ανάμειξη σε εξτρεμιστικές ενέργειες.    
Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες _ αν μη τι άλλο, οι 17 νεκροί δείχνουν ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Το BBC όμως θεωρεί ότι η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. 

Η Χάγη ξεκινά έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Γάζα

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν έγιναν εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ στους βομβαρδισμούς στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι, αρχίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προκαλώντας ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από το Ισραήλ.
Η κ. Φατού Μπενσουντά, Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης(ΔΠΔ) που  είναι από την Γκάμπια, αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα πολέμου που τυχόν διαπράχθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη.και υποσχέθηκε η έρευνα θα γίνει σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας και αντικειμενικότητας.Σε περίπτωση που οι εισαγγελείς προχωρήσουν στην απόφαση για  έναρξη  έρευνας μετά από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να παραπεμφθούν σε δίκη στο ΔΠΔ  Ισραηλινοί αξιωματούχοι.Με βάση τα τηλεγραφήματα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε θα ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα.