Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αντιπολεμική έκκληση των Συνδικάτων της ΛΔ Λουγκάνσκ προς το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα!

luganskΗ Ομοσπονδία Συνδικάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ απευθύνθηκε στη Διεθνή Συνδικαλιστική Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων και την Πανρωσική Συνδικαλιστική συνομοσπονδία, την Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ζητώντας στήριξη ώστε να βρεθούν αληθινά μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Ντονμπάς. Στην αναφορά λέγεται:

Ο Μεγάλος Δεκέμβρης (1945)

Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας 
του Δημήτρη Δαμασκηνού
Λογοτεχνικό αφιέρωμα 
στον Μενέλαο Λουντέμη
(Μέρος Δεύτερο)
2. Ο Μεγάλος Δεκέμβρης (1945)
Το βρακί του Σκόμπυ (1) 
είναι όλο κόμποι-κόμποι. 
Κι αν λυθούν οι κόμποι 
τι θα γίνει, Σκόμπυ,
με την αγγλική πολιτική;
(Λαϊκό σατιρικό τραγούδι που τραγουδούσε ο ΕΛΑΣ
και ο λαός της Αθήνας στα Δεκεμβριανά  (2))
    Στις 7 Δεκεμβρίου του 1945 κυκλοφορεί το διπλό τεύχος του περιοδικού «Ελεύθερα Γράμματα», αφιερωμένο στην εξέγερση του Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς. Κάτω από τον τίτλο παρελαύνουν ονόματα αξιόλογων λογοτεχνών και πνευματικών ανθρώπων που με τα κείμενά τους αποτίουν φόρο τιμής στους λαϊκούς αγώνες: Ασημάκης Πανσέληνος, Μάρκος Αυγέρης, Μενέλαος Λουντέμης, Λευτέρης Νεγρεπόντης, Μέλπω Αξιώτη, Ρίτα Μπούμη-Παπά και άλλοι ακόμα (3).
Ο Μενέλαος Λουντέμης τιμά με την πένα του τη μάχη του Δεκέμβρη και τον ιστορικό της ρόλο είναι. Δύο εκτενή πεζά του, «Ο Μεγάλος Δεκέμβρης» (4) και η «Δεκεμβριάδα», είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σ’ αυτόν το σκοπό.

Γ. Αυγερόπουλος: Οι ξένοι σοκάρονται όταν βλέπουν τι έγινε στην Ελλάδα

έ______-___Ό__ή_____-602x406
Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλάει για την νέα του παραγωγή. Το AGORA είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση που ξεκινάει από το διάγγελμα στο Καστελόριζο και καλύπτει όλα αυτά τα δραματικά χρόνια.

Το πρόσωπο του στρατιώτη από το 1868 μέχρι το 2008 σε 13 συγκλονιστικά πορτραίτα

soldierΠώς μοιάζει ένας στρατιώτης; Ακόμα και αν καθορίσουμε το φύλο, την εποχή, τη χώρα, τον πόλεμο και την στρατιωτική τάξη στην οποία ανήκει, μπορούμε ακόμη και τότε να φέρουμε στο μυαλό μας μια συγκεκριμένη εικόνα;
Κάθε περίπτωση, όπως είναι φυσικό, διαφέρει. Οι καθημερινές ζωές τους είναι διαφορετικές, οι ψυχολογικές τους εμπειρίες είναι προσωπικές και το πώς τους σκεφτόμαστε και τους θυμόμαστε αλλάζει.
Ωστόσο, ο όρος «στρατιώτης» έχει παγκόσμια σημασία, γεννώντας στα μυαλά όλων εικόνες τιμής και μάχης, ιεραρχίας και χάους, περηφάνιας και μετάνοιας. Οι πολλοί τρόποι μέσα από τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε αυτόν τον όρο συμβάλλει στο πώς κατανοούμε συλλεκτικά τις διαμάχες παγκοσμίως.
Το «American Soldier», μία μελλοντική έκθεση στο Μουσείο Τέχνης Nelson-Atkins στο Κάνσας, εξερευνά αυτό ακριβώς. Μέσα από 50 συγκλονιστικά πορτραίτα Αμερικανών στρατιωτών, ανδρών και γυναικών, που έχουν πολεμήσει στον Εμφύλιο Πόλεμο, στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, και όχι μόνο, η έκθεση παρουσιάζει συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες που περνούν πολλαπλά μηνύματα.

Infographic: Το κόστος ζωής σε κάθε σημείο του κόσμου

MAP
Όλο και περισσότερο σκεφτόμαστε το κόστος διαβίωσης, ειδικότερα όταν έχουμε αποφασίσει να μεταναστέυσουμε σε άλλη χώρα. Οι πιο κάτω χάρτες δείχνουν τη διαφορά στο κόστος διαβίωσης σε όλο το κόσμο που υπολογίζεται βάση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Αυτός ο δείκτης λαμβάνει υπόψη το κόστος των ειδών διατροφής (κρέας, ψωμί, ρύζι, αυγά, φρούτα, λαχανικά), μεταφοράς (εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, τιμές πετρελαίου), εστιατορίων και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό, διαδίκτυο κτλ.).

ΨΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ; ΒΕΛΓΙΟ: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Βέλγιο: Καμία σχέση οι προσαγωγές της Αθήνας με τους τζιχαντιστές του Βελγίου Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσαγωγών που έγιναν χθες (17/01) στην Αθήνα με τις έρευνες για τον τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο, δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση. "Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας", είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.

ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ 50 ΠΕΑ/ΑΠ-ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!

Εκλογές 2014: Πού ψηφίζουν οι ένστολοι, οι μόνιμοι και οι φαντάροιΜια μέρα χρειάστηκε για να παραβιαστεί η σχετική διαταγή του ΓΕΕΘΑ που ενημέρωνε όλο το προσωπικό για το τι ακριβώς προβλέπεται ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του προσωπικού στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Επισημαίνεται ότι πλέον της παραπάνω διαταγής έχει εκδοθεί και νεότερη από το ΓΕΕΘΑ προς όλους τους εμπλεκόμενους με την οποία καθορίζεται η πιστή εφαρμογή και υλοποίηση των ως άνω διατασσομένων'.  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Εκδήλωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και της ιστοσελίδας «Το περιοδικό»με αφορμή το CHARLIE HEBDO

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ! ΕΙΠΑΜΕ... ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ...

Στα χακί ο Κωνσταντίνος Αργυρός!

Από την πίστα… στο στρατόπεδο της Λαμίας βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος, κατατάχθηκε στο πεζικό την προηγούμενη Δευτέρα για να υπηρετήσει τη «μαμά πατρίδα»
Ο νεαρός τραγουδιστής ανέβασε μία φωτο στο λογαριασμό του στο Instagram στην οποία δείχνει άλλος άνθρωπος: ποζάρει ντυμένος στα χακί και εντελώς ξυρισμένος.
Μέχρι και το μουστάκι που είχε αφήσει έκανε φτερά!
«Καλησπέρα σας✌️✌️#paidigennaio #stratopedo #malistaaaaaaaaa #lamia #elladara» έγραψε στη λεζάντα! 
ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr/diafora/showbiz/395462.html

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει και αυτή την Εθνική Φρουρά  στο δρόμο με πρόσχημα την τρομοκρατία...

Γιατί το αστικό κατεστημένο φοβάται ¨τρομοκρατικό χτύπημα"...
Γιατί;;;
Αυτό που ξεχνά το δημοσιογραφικό έντυπο που ενίοτε υμνεί τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και επιτίθεται με αισχρό ρατσισμό κατά των μεταναστών είναι ότι η Κύπρος αποτελεί μαζί με την Σούδα την σημαντικότερη βάση εφόρμησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή!   Πήρε μέρος σε όλες τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Και τέλος αποτελεί τον σημαντικότερο σύμμαχο του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ!

ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ!

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στον Έβρο για... τζιχαντιστές

«Δίχτυ» για τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε προσώπου που περνάει νόμιμα ή όχι τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο επιχειρούν να απλώσουν οι διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό τζιχαντιστών που συνδέονται με το ισλαμικό χαλιφάτο.
Τόσο η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι όσο και η χθεσινή δημοσιοποίηση σύλληψης Γάλλου στα βουλγαροτουρκικά σύνορα έχουν θέσει σε συναγερμό την αστυνομία και το στρατό στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΕΕ-ΝΑΤΟ

Έτσι απλά.

ΠΟΤΑΜΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Μίζες 5 εκατομμυρίων ευρώ στα Leopard με Γερμανούς να ζητούν "συμβιβασμό"

Image
Η μίζα δεν έχει τελειωμό. Άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος έχουν προκύψει από τις δικαστικές έρευνες. Αφορούν στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard κι έχουν μοιραστεί από την Atlas/Rheinmental και τον Πάνο Ευσταθίου..

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News και την Άννας Κανδύλη , στο κατηγορητήριο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και των στελεχών της Atlas/Rheinmental για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος Asrad,αναφέρεται πως την περίοδο 2007-2009 η γερμανική εταιρεία “μοίρασε” 18 εκατομμύρια μαύρου χρήματος από τα οποία τα 5 αφορούσαν στα Leopard.
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές είναι πολλά και συγκεκριμένα ,περιλαμβάνουν ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΛΑΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Image
Απαραίτητη προσθήκη μέρες που είναι των ονομάτων υποψηφίων του ΛΑΟΣ που είναι απόστρατοι. Εκτός από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ Αντώνη Μυλωνάκη απόστρατοι υποψήφιοι με το ΛΑΟΣ είναι:

Πετρουλιας Νικητας Επικρατειας
Καραθανασης Πανος Φθιωτιδας
Ηλιοπουλος Θοδωρος Φθιωτιδας
Κρικοπουλος Γιωργος Δραμας
Αβραμιδης Αναστασιος Ξανθη
Γιαννικουλης Χρηστος Φωκιδας

Ταξίαρχος Γαβρίλος Δημητρίου ο πρώτος Κύπριος διοικητής Αεροπορίας της Ε.Φ.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς που αναλαμβάνει Κύπριος ιπτάμενος αξιωματικός καθήκοντα Διοικητή Αεροπορίας. Ο Ταξίαρχος Γαβρίλος Δημητρίου το 1977 ήταν ο 1ος Κύπριος στη Σχολή Ικάρων από την Ε.Φ. και ο οποίος χάρη στις επιδόσεις του διακρίθηκε και αναδείχθηκε Αρχηγός της Σχολής. Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο "Νικόλα Λοΐζου" στη Λακατάμια, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Γεώργιος Μπασιακούλης, που προΐστατο της τελετής, έκανε εκτεταμένη αναφορά στις επείγουσες εξοπλιστικές ανάγκες της Ε.Φ., με γνώμονα την ενίσχυση των ικανοτήτων των εναέριων και ναυτικών μέσων που διαθέτει,χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα απόλυτη προτεραιότητα.

Η πολιορκία του Λένινγκραντ σε 9 προχειρογραμμένες σελίδες ενός κοριτσιού

Image
Η πολιορκία του Λένινγκραντ είναι ταυτισμένη με την λέξη φρίκη. Τα όσα έζησαν όσοι 
πολέμησαν αλλά κυρίως οι άμαχοι περιγράφονται με εξαιρετικό τρόπο σ΄ένα κείμενο του δημοσιογράφου Βενιζέλου Λεβεντογιάννη. Σαν σήμερα το 1943 ο
Κόκκινος Στρατός σπάει για πρώτη φορά τον κλοιό των ναζιστικών δυνάμεων. Με την Επιχείρηση Iskra καταφέρνει να ανοίξει ένα διάδρομο και ξεκινά τον ανεφοδιασμό της πόλης, ανακουφίζοντας μερικώς τους πολιορκημένους κατοίκους, οι οποίοι είχαν υποστεί τα πάνδεινα. Η ιστορία της πολιορκίας μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού,μέσα από τα οποία την είδε ο Βενιζέλος Λεβεντογιάννης:

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- Ο Άκης ήθελε να σκοτώσει τον Σμπώκο; Απίστευτες πληροφορίες και σενάρια

Image
Οι δύο “κολλητοί”, οι δύο “σύντεκνοι” την εποχή της παντοδυναμίας τους στο ΥΠΕΘΑ βρίσκονται τώρα απέναντι και μια άβυσσος τους χωρίζει. ΄Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος σε μετωπική σύγκρουση με τον δεύτερο να καταγγέλει ότι ο πρώτος επεδίωκε ακόμη και την δολοφονία του. 

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται σε κύκλωμα εκβιαστών το οποίο χρησιμοποίησε για βομβιστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Σμπώκου, επειδή ο τελευταίος φέρεται να του χρωστούσε τεράστιο χχρηματικό ποσό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

"Όχι" στη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ λένε οι Γάλλοι σε δημοσκόπηση

`Όχι` στη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ λένε οι Γάλλοι σε δημοσκόπησηΣε ποσοστό 42% οι Γάλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ ενώ ένας στους δύο (50%) τάσσονται υπέρ του περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, σε μια ερώτηση που υπενθυμίζει ότι "ορισμένοι μουσουλμάνοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τη δημοσίευση γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ", το 57% απάντησε ότι "δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι αντιδράσεις και να συνεχίσουν να δημοσιεύονται τέτοια σκίτσα" ενώ το 42% θεωρεί ότι "θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι αντιδράσεις και να αποφεύγεται η δημοσίευση". Το 1% δεν εξέφρασε άποψη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ...

East of Gaza City this evening
Ανατολικά από την πόλη της Γάζας απόψε

Η δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ


«Οι μάζες είναι ο αποφασιστικός συντελεστής,
αυτές είναι βράχος που πάνω του θα θεμελιωθεί
της επανάστασης η τελική νίκη. Οι μάζες στάθηκαν
στο ύψος τους, την "ήττα" αυτή την έκαναν πραγματικά
έναν κρίκο στην αλυσίδα των ιστορικών εκείνων ηττών
που είναι η δόξα και η δύναμη του διεθνούς σοσιαλισμού.
Και γι' αυτό μέσ' απ' αυτή την "ήττα" θα βλαστήσει η
μελλοντική νίκη.
"Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο!". Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη"
σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο
"θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς".
Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι»
Ρόζα Λούξεμπουργκ

Διαδήλωση στο Βέλγιο ενάντια στην τρομολαγνία των ελληνικών εκλογών

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται – Βρυξέλλες
βέλγιοΗ Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, μαζί με άλλα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, διαδηλώνουν το ερχόμενο Σάββατο, 17 Γενάρη στους δρόμους των Βρυξελλών, για να διατρανώσουν πως υπάρχουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές λύσεις στη λιτότητα με γνώμονα την αλληλεγγύη.

Κάμπερμπατς εναντίον Χρυσής Αυγής

siga mi fovitho
Με αφορμή την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης που παίζεται ήδη στους κινηματογράφους, ο υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα φαινόμενα ομοφοβίας, αλλά και ανόδου ακροδεξιών ομάδων, με έμφαση στη χώρα μας και την Χρυσή Αυγή. Λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι Cinεπιβάτες θυμούνται τις δηλώσεις του για το θέμα. 

Άγριες οδομαχίες Κούρδων και τζιχαντιστών στην πόλη Σιντζάρ

Άγριες οδομαχίες Κούρδων και τζιχαντιστών στην πόλη Σιντζάρ
Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον των ΚούρδωνΠεσμεργκά στην πόλη των Γιαζίντι, Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με τον Κούρδο διοικητή της πρώτης γραμμής των Πεσμεργκά στη Σιντζάρ, Μπαχράμ Αρίφ Γιασίν (Bahram Arif Yassin), την Παρασκευή το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Πεσμεργκά σε τρεις συνοικίες της πόλης, στις Μπαρμπαρόζ, Χαΐ Αλ Σουχάντα και Χαΐ Λα Νασίρ.
Οι Πεσμεργκά αμύνθηκαν νικηφόρα σε κάθε επίθεση των τζιχαντιστών και τους κατάφεραν βαριές απώλειες. «Αφού τους αποκρούσαμε στη συνέχεια επιτεθήκαμε στις θέσεις τους και σκοτώσαμε πολλούς τζιχαντιστές», δήλωσε ο διοικητής Γιασίν στο BasNews.