Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μακρονήσια για μετανάστες και στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες ονειρεύεται η Χρυσή Αυγή

Το 15σέλιδο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής εμπνέεται από τη δικτατορία του '67, προκρίνει "μακρονήσια" και καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες και αυξημένη στρατιωτική θητεία για άνδρες αλλά και γυναίκες
Το "Πολιτικό Πρόγραμμα 2015" της Χρυσής Αυγής με αναφορές σε πρακτικές της επταετίας των Συνταγματαρχών ως πρότυπο ανάπτυξης, αλλά και επιλογές που συστήνουν την αποστολή των μεταναστών σε μακρονήσια όπου θα εκτελούν καταναγκαστικά έργα.

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων όλων των καθεστωτικών δυνάμεων αποκάλυψε την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την ψήφο των ένστολων –στρατιωτικών και αστυνομικών- μέσω της παρουσίας ομογάλακτων ως υποψηφίων στις άμεσες και τόσο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.
Από τη μελέτη αυτών προκύπτει ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μια συμμορία που εξαιτίας της εγκληματικής της δράσης τα προβεβλημένα στελέχη της βρίσκονται στη φυλακή, εμφανίζει τους περισσότερους ένστολους υποψηφίους, αποκαλύπτοντας ότι το κόμμα του «ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ –ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», έχει μια προβληματική σχέση με τον νόμο και έναν ιδιαίτερο εναγκαλισμό με τους εφοπλιστές, τον κόσμο του πλούτου και την κάθε λογής μαφία.
Παράλληλα, άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δια του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και των Επιτελείων επιχείρησε να κρύψει την σημαντική διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ήταν η Χρυσή Αυγή που την αποκάλυψε είτε με την έκθεση των δύο απόστρατων ανώτατων στρατιωτικών Ν.Συναδινού και Επιτήδειου στις Ευρωεκλογές, είτε τώρα με τους 21 υποψήφιους που παρουσιάζει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Σε κώμα Ιταλός αντιφασίστας μετά από επίθεση νεοναζί


Σε κωματώδη κατάσταση, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται ένας 39χρονος αντιφασίστας μετά από οργανωμένη δολοφονική επίθεση από ομάδα 50-60 νεοναζί της Casapound, σε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Dordoni στην Κρεμόνα. Το θύμα της επίθεσης ήταν ιδιαίτερα γνωστό στους κινηματικούς χώρους για την αντιφασιστική του δράση.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής όταν ομάδα περίπου 50-60 νεοναζί της γνωστής συμμορίας Casapound επιτέθηκαν οπλισμένοι με σιδερολοστούς στον κοινωνικό χώρο Dordoni. Τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης, τα οποία διατηρούν δεσμούς με ομάδες χουλιγκανς είχαν μεταβεί μαζικά στην περιοχή για να παρακολουθήσουν αγώνα ανάμεσα στην Κρεμονέζε και την Μάντοβα.

Οι ένστολοι της Χρυσής Αυγής

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς - "Εφημερίδα των Συντακτών"
Είκοσι έναν «ενστόλους» περηφανεύεται ότι έχει στα ψηφοδέλτιά της η Χρυσή Αυγή, επιδιώκοντας να επαναλάβει την επιτυχία της στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, στις οποίες πρόβαλε ως επικεφαλής της λίστας της δυο απόστρατους αξιωματικούς, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν εκδηλώσει τα φιλικά τους αισθήματα για τη ναζιστική οργάνωση.
Μ’ αυτό τον τρόπο η οργάνωση διακωμωδεί, έμμεσα βέβαια, τις ΕΔΕ που είχαν διαταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 για τη διακρίβωση χρυσαυγίτικων θυλάκων στις ένοπλες δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να καταλήξουν σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Τώρα η Χρυσή Αυγή αρχίζει να βγάζει ως τελευταίο της χαρτί αυτές ακριβώς τις διασυνδέσεις της με τον κόσμο των «ενστόλων», αλλά ταυτόχρονα βγάζει τη γλώσσα της στη Δικαιοσύνη, αφού ανάμεσα στους αποκαλυπτόμενους ως μέλη της βρίσκονται και ορισμένοι που μέχρι χθες διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ενώπιον των εισαγγελέων και των ανακριτών ότι υπήρξαν απλώς ψηφοφόροι και περαστικοί από τα γραφεία της.

Κομπάνι: Στρατηγικής σημασίας νίκη των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών

Image
Νέα επιτυχία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών σημείωσαν οι Κούρδοι της Συρίας στην περιοχή του Κομπάνι, καθώς ανακατέλαβαν λόφο με σημαντικής τακτικής, αλλά και στρατηγικής σημασίας, από τον οποίο οι τζιχαντιστές ήλεγχαν τις κινήσεις στην πόλη και, μέσω Προκεχωρημένων Παρατηρητών Πυροβολικού , έπλητταν τις κουρδικές θέσεις.  Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Κούρδοι κατέλαβαν τον λόφο Μιστενούρ, νοτιοανατολικά της πόλης. Ο εν λόγω λόφος αποτελούσε το τελευταίο, σημαντικό, σημείο στηρίγματος των τζιχαντιστών, στο ανατολικό τμήμα της πολιορκητικής τους περιμέτρου, γύρω από την πόλη. Ο λόφος κατελήφθη μετά από σκληρή μάχη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος, τουλάχιστον, 11 τζιχαντιστών. 

Η Κίνα έκλεψε τα σχέδια για το F-35!

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις διαρροές Σνόουντεν συνεχίζονται. Αυστραλιανά ΜΜΕ φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οτι κινέζοι χάκερς έχουν κλέψει απόρρητα σχέδια του μαχητικού F-35. 
Όπως αναφέρει η έκθεση απο το Αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων FairFax Media, η Κίνα έκλεψε τα σχέδια για τα F-35. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσε ο Εντουαρντ Σνόουντεν η Κίνα έκλεψε 50 terabytes δεδομένων!

Το Ρωσικό ναυτικό καταρρέει!

Image
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως το 2015 η Ρωσία θα εντείνει τη ναυτική της παρουσία. Ωστόσο ο ρωσικός στόλος δεν είναι σε θέση, αυτή την στιγμή, να αναλάβει μια τέτοια αποστολή, καθώς τα πλοία του είναι γερασμένα. “Η ρωσική ναυτική παρουσία θα ενταθεί κατά 50%, εντός του 2015, σε σχέση με το 2013”, είχε δηλώσει ο Ρώσος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γερασίμοφ. 

Είναι όμως έτσι; Το Ρωσικό ναυτικό διαθέτει σήμερα 270 πολεμικά σκάφη κάθε τύπου. Από αυτά όμως μόνο τα 125, περίπου, είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση, εκ των οποίων μόνο τα 45-50 έχουν την απαραίτητη ακτίνα δράσης για να επιχειρούν στους ωκεανούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ! ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ;

Αρκετή αναστάτωση και κινητικότητα φαίνεται να επικρατεί στη διοίκηση του κέντρου νεοσύλλεκτων στην Αυλώνα μετά τις πρόσφατες καταγγελίες. Είναι γνωστό εξάλλου ότι παρακολουθούν στενά όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν το κέντρο: στρατιώτης έχει διαταχθεί να παρακολουθεί συστηματικά μιλιταριστικές σελίδες, αλλά και τις αναρτήσεις του diktiospartakos.blogspot.com!
Μετά τις καταγγελίες για τα ρατσιστικά σχόλια ο Ταξίαρχος Διοικητής του ΚΕΤΘ πήρε αμέσως τηλέφωνο στο λόχο διοικήσεως ενώ την επόμενη μέρα συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον διοικητή της ύλης. Παράλληλα μετά τις καταγγελίες που αφορούν την 3η Επιλαρχία, οι αξιωματικοί προσπάθησαν να εμφανίσουν ένα πιο διαλλακτικό προφίλ, ενθαρρύνοντας τους φαντάρους να μιλήσουν για τα παράπονά τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ 50 ΠΕΑ/ΑΠ-ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!

Εκλογές 2014: Πού ψηφίζουν οι ένστολοι, οι μόνιμοι και οι φαντάροιΜια μέρα χρειάστηκε για να παραβιαστεί η σχετική διαταγή του ΓΕΕΘΑ που ενημέρωνε όλο το προσωπικό για το τι ακριβώς προβλέπεται ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του προσωπικού στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Επισημαίνεται ότι πλέον της παραπάνω διαταγής έχει εκδοθεί και νεότερη από το ΓΕΕΘΑ προς όλους τους εμπλεκόμενους με την οποία καθορίζεται η πιστή εφαρμογή και υλοποίηση των ως άνω διατασσομένων'. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Γκουαντάναμο – και δεν υπάρχει τέλος;


του Norman Paech
Το ημερολόγιο ενός κρατούμενου στο Γκουαντάναμο Μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Γκουαντάναμο είναι το στρατόπεδο συλλογής και φύλαξης των υπόπτων για τρομοκρατία απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν πέσει στα νύχια της CIA. Αυτό το διάστημα υπάρχουν ακόμη 132, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις κρατούνται εκεί σε κλουβιά χωρίς κατηγορίες και δίκες. Συνεργάτες του Ερυθρού Σταυρού ή άλλοι επιλεγμένοι επισκέπτες υποχρεώνονται να σιωπήσουν για αυτά που βλέπουν εκεί. 

Από τον κάτοικο της Βρέμης Murat Kurnaz πληροφορηθήκαμε κάποια πράγματα για τις συνθήκες κράτησης. Η έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια της CIA περιγράφει τώρα λεπτομερώς τις τερατωδίες αυτών των κολαστηρίων. Ο Ομπάμα ανέλαβε τα καθήκοντά του, [για] να θέσει τέλος σ΄ αυτά τα εγκλήματα και κυρίως να κλείσει το Γκουαντάναμο. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ συνεχίζει να βλέπει [το ζήτημα] διαφορετικά. Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους κρατούμενους έχουν απαλλαγεί από την υποψία περί τρομοκρατίας. Κρατούνται ακόμη μόνο επειδή οι ίδιες οι ΗΠΑ δε θέλουν να αποδεχτούν τα θύματά τους και δε βρίσκουν για αυτούς καμιά χώρα υποδοχής.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΟΛΑΝΤ ΠΟΥΛΑ ΟΠΛΑ ΑΞΙΑΣ 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!

ImageΤεράστια αίσθηση προκαλεί διεθνώς η διαρροή ότι Αίγυπτος και Γαλλία βρίσκονται στο κατώφλι μιας κολοσσιαίας εξοπλιστικής συμφωνίας, η οποία θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα προκαλέσει ισχυρούς «πονοκεφάλους» όχι μόνο στην Άγκυρα, αλλά και στο Τελ Αβίβ…
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Αίγυπτος του στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και η Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ, βρίσκονται πολύ κοντά σε εξοπλιστική συμφωνία-μαμούθ που θα ανέλθει σε ύψος 6 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, καλύπτοντας τον ναυτικό και τον αεροπορικό τομέα.

Αζερμπαϊτζάν–ΗΠΑ στα χαρακώματα, τεράστιες συνέπειες

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε μια σημαντική διεθνοπολιτική αλλαγή, καθώς άρχισε να λασκάρει ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια προβολής της αμερικανικής ισχύος στον χώρο της Ευρασίας: το Αζερμπαϊτζάν διαμήνυσε με λόγια και με έργα ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται «δεδομένο» για τη Δύση, όπως τις προηγούμενες δύο δεκαετίες.
Του Κώστα Ράπτη   ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr

Πρόκειται για μιαν απρόβλεπτη παρενέργεια της ουκρανικής κρίσης, καθώς ο αυταρχικός πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev ανησυχεί όλο και περισσότερο για ενδεχόμενη ανατροπή του από μιαν «έγχρωμη επανάσταση».

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ...

Νεκροί μαχητές της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό χτύπημα στη ΣυρίαΈνας στρατιωτικός διοικητής της λιβανικής Χεζμπολάχ και ο γιος του αποθανόντα στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκνίγια σκοτώθηκαν από πλήγμα ισραηλινού ελικοπτέρου στη Συρία, δήλωσαν πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ, ένα περιστατικό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθέσεις αντιποίνων.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS, το ελικόπτερο έπληξε μία φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε τον Τζιχάντ Μουγκνίγια και άλλα μέλη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου του διοικητή Αμπού Ίσα, στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, δήλωσαν λιβανικές πηγές, σκοτώνοντας συνολικά πέντε μέλη της Χεζμπολάχ.

Ζουν...απέναντί μας! Στην Τουρκία "τίμησαν" τους εκτελεστές του Παρισιού!

Image
Κι όμως συμβαίνουν στην Τουρκία, η οποία μοιάζει σαν να είναι ήδη διχασμένη . Από την μία όσοι δεκαετίες τώρα προσπαθουν να πείσουν την Δύση ότι η Τουρκία είναι -ή μπορεί να γίνει- μέλος της “δυτικής οικογένειας”. Και η άλλη αυτή που βυθίζεται μέρα με την μέρα στα θολά νερά ενός ακραίου ισλαμισμού,τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν με διάφορους τρόπους δειχνει ότι ευνοεί.

Η είδηση απο την Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις πολλές που προβληματίζουν για το που πάει η Τουρκία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα habercedid.com “κηδεία ερήμην έγινε στην Κωνσταντινούπολη για τα αδέρφια Σερίφ και Σαίντ Κουασί που έκαναν την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo και δολοφόνησαν 12 άτομα”!

Αθάνατος, χάρη στα τραγούδια του


Της Αριστούλας Ελληνούδη. Αλλιευμένο από την αριστερή αντεπίθεση
τσιτσάνηςΉταν από εκείνους τους ανθρώπους, που ο φυσικός τους θάνατος δε βάζει τέλος στην ύπαρξή τους. Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από το θάνατό του (18/1/1983). Κι όμως ο Βασίλης Τσιτσάνης «ζει και βασιλεύει» στην καθημερινότητά μας. Τα τραγούδια του είναι και θα είναι στο στόμα ολωνών μας. Είτε στη θλίψη, στον καημό, στον πόνο και στο άχτι μας, είτε στον έρωτα, στο κέφι, στο γλέντι, στη χαρά μας. «Όταν έφτιαχνα ένα τραγούδι, ζούσα δυο ζωές. Μια όταν το έγραφα και μια όταν το έπαιζα στον κόσμο», έλεγε ο Τσιτσάνης. Έτσι και κάθε ρωμιός – σήμερα και για πάντα – όποτε λέει ένα τραγούδι του είναι σαν να «ζει» δυο ζωές. Και τη δική του και του Τσιτσάνη. Το έργο του Τσιτσάνη, κατά την άποψη σημαντικών μουσικολόγων αλλά και συνθετών, χρήζει και αξίζει – ιδιαίτερης, μέσα στο είδος του λαϊκού τραγουδιού – συστηματικής μελέτης.

Μας λέει και φασίστες ο Ρίχτερ που χαρακτήρισε "βρώμικη" την Μάχη της Κρήτης

Image
Έκανε άνω κάτω την Κρήτη , με τις ιστορικές του ανακρίβειες και το βιβλίο του για την μάχην της Κρήτης. Αποκάλεσε τον αγώνα των Κρητικών κατά των συμπατριωτών του ναζί …“βρώμικο” και “κτηνώδη” και μας παρουσίασε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές ως “νέουςγεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ», «ιππότες», που δρούσαν με «ιδεαλισμό»! Και γι΄ αυτό έκαψαν ,σκότωσαν ,εξόντωσαν αμάχους. Τώρα μας αποκαλεί και…φασίστες ο κ. Χ.Ρίχτερ σε συνέντευξή του στην Griechenland Zeitung ,μια εφημερίδα η οποία έχει αναγνώστες τους Γερμανούς που ζουν στην Ελλάδα!