Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Σώπα μη μιλάς ... 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ-26η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Απαγγέλει η Μαριέτα Ριάλδη
Στίχοι : Αζίζ Νεσίν
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τρία χρόνια από το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου (Βίντεο)

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκοτώθηκε σε τροχαίο πάνω στα γυρίσματα της ταινίας του «Η ΑΛΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ».
 Εκτός από τις σπουδαίες ταινίες «Αναπαράσταση» και «Μέρες του ’36», ο Θόδωρος Αγγελόπουλος άφησε πίσω του τις δύο κατά τη γνώμη μας καλύτερες ελληνικές ταινίες: Τον «Θίασο» και τους «Κυνηγούς». Παραθέτουμε ένα βίντεο με κάποια πολύ δυνατά αποσπάσματα από τον «Θίασο».
-Πρόκειται για τη σκηνή της Πρωτοχρονιάς του 1946 που με τον συμβολικό του τρόπο ο σκηνοθέτης αποδίδει την ήττα, τον «αφοπλισμό» αλλά και την περηφάνεια και την ηθική υπεροχή της αριστεράς.
-Για την κινηματογραφική παρουσίαση του Δεκέμβρη του ’44.
-Για την κουστωδία τέλος των κανίβαλων που με νταούλια και ζουρνάδες περιφέρουν σαν τρόπαιο τα κομμένα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλλα, πριν καταλήξουν στον φανοστάτη των Τρικάλων...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ιστορικό οδοιπορικό από την "Ελληνοφρένεια" 23/1 (Ηχητικό)

Πραγματικό «διαμάντι» η εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» που ακούστηκε χτες από τον ραδιοσταθμό Realfm.
Οι συντελεστές της εκπομπής μας συνοψίζουν μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα όλη την πρόσφατη ιστορία μας.
Ξεκινούν από την εισβολή των δυνάμεων του άξονα στην χώρα μας, κάνουν αναφορά στην εθνική αντίσταση και συνεχίζουν το ραδιοφωνικό τους οδοιπορικό στις ταραγμένες περιόδους που ακολούθησαν μετά τον εμφύλιο για να κάνουν στάση στα χρόνια της δικτατορίας και να καταλήξουν στις σημερινές βάρβαρα ταξικές – μνημονιακές εποχές. ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Στα άκρα οι παγκόσμιες εισοδηματικές ανισότητες

Στα άκρα οι παγκόσμιες εισοδηματικές ανισότητες
της Ιωάννας Καρδαρά
Δισεκατομμυριούχοι και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν στην Ελβετία για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος την αφρόκρεμα του πλανήτη. Τα βασικά ζητήματα που φαίνεται να προβληματίζουν τους καπιταλιστές είναι η διεθνής τρομοκρατία, οι τιμές του πετρελαίου και η στάση του Πούτιν στην Ουκρανία.
Πρόσφατη έρευνα ωστόσο έδειξε ότι για τις τρέχουσες τάσεις μέχρι και το επόμενο έτος, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατέχει περισσότερο πλούτο από το άλλο 99%. Πριν από την ετήσια συνεδρίαση στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας, η Όξφαμ, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη συγκέντρωση και θα απαιτήσει να υπάρξει επείγουσα δράση ώστε να μειωθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η NSA είχε 12 άτομα να παρακολουθούν το VPN της ελληνικής κυβέρνησης

της Αγγελικής Μπούμπουκα

φωτό: δωμάτιο παρακολουθήσεων της Στάζι – αναπαράσταση στο DDR Museum
φωτό: δωμάτιο παρακολουθήσεων της ΣτάζιΤη μέρα που η ελληνική ειδησεογραφία περιστρέφεται –δικαίως- γύρω από το αποτέλεσμα της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (το οποίο συνεπάγεται άμεσες εκλογές) υπάρχει μια είδηση που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να περάσει ούτε καν στα ψιλά των εγχώριων ΜΜΕ: Σύμφωνα με το νέο πακέτο διαρροών από τη δράση της NSA, που έρχεται σταδιακά στο φως χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ έσπαγε τα συστήματα κρυπτογράφησης των δικτύων VPN (“virtual private networks”, δηλαδή εικονικών ιδιωτικών δικτύων), τα οποία θεωρούνται η ασφαλέστερη οδός επικοινωνίας για οργανισμούς όπως οι κυβερνήσεις κρατών, προκειμένου να τις παρακολουθεί. Η λεπτομέρεια που θα πληροφορηθεί κάπως αργά η απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι ότι μόνο για το VPN που υποτίθεται ότι θα διασφάλιζε τη μυστικότητα των επικοινωνιών μεταξύ των μελών της, η NSA απασχολούσε 12 πράκτορές της. 

για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης | συνέντευξη με την Ρένα Μόλχο

10από την Μαριάννα Ρουμελιώτη και το βυτίο | video: Γιάννης Νικολόπουλος | γράφημα: apophenia_2
Σε μια εποχή που ο ρατσιστικός λόγος, ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία κατέχουν κεντρική θέση στο δημόσιο λόγο, το ζητούμενο δεν είναι απλά να οχυρωθούμε πίσω από μια άνευρη και νομικίστικη υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, ούτε να ξεμπερδέψουμε με μια απλή επίκληση σε ένα δήθεν ευρωπαϊκό ιδεώδες του ανθρωπισμού. Το ζητούμενο ήταν και είναι, να επιχειρήσουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για το παρελθόν και το τώρα. Να παρατηρήσουμε την πολιτική που χαράσσεται απέναντι στους εκάστοτε αδύναμους, στις μειονότητες ή απλά σε ομάδες που δεν εξυπηρετούν τις κάθε φορά επιδιώξεις της κυρίαρχης ιδεολογίας. Να δούμε την ιστορία του τόπου στον οποίο ζούμε, αφήνοντας κατά μέρος εθνικούς μύθους και άβολες πραγματικότητες. 

Ισλαμοφοβία και φανατισμός: Μια εκδήλωση για τις Μουσουλμανικές σπουδές στο ΑΠΘ

της Μαριάννας Ρουμελιώτη
4061159572_3e9405f0a3_zΜε απόφαση της γενικής συνέλευσης (το Μάρτιο του 2014) το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ψήφισε θετικά στην πρόταση ίδρυσης Εισαγωγικής κατεύθυνσης Μουσουλμανικών σπουδών. Αυτή η κατεύθυνση θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξειδικευθούν στην ισλαμική θεολογία, κάτι που έως τώρα δεν ήταν δυνατόν να συμβεί εντός Ελλάδας. Την ψήφιση της κατεύθυνσης των μουσουλμανικών σπουδών ακολουθεί και η ομόφωνη ψήφιση της Συγκλήτου της Φιλοσοφικής Σχολής για τη δημιουργία εβραϊκών σπουδών. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αντιρρήσεις και διαφωνίες, κυρίως προς την κατεύθυνση των μουσουλμανικών σπουδών. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μαζί με διάφορους θεολόγους, υπουργούς, βουλευτές και γνωστούς Θεσσαλονικείς έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» στο ΑΠΘ και τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας Χρυσόστομο Σταμουλή με το πρόσχημα της επικινδυνότητας των καιρών. Υποθέτω ότι μετά τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι, ο Άνθιμος και η παρέα του θα βρουν ακόμη πιο πρόσφορο έδαφος για να απλώσουν τις ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές τους απόψεις.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Επεισόδιο 1ο: Ενώ ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και το ΓΕΣ ουσιαστικά αρνούνται την συμμετοχή στις εκλογές στους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και στους συναδέλφους που κατάγονται από την Κρήτη (δείτε τι έγινε στο ΚΕΕΔ Σπάρτης http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_178.html) στο Πεντάγωνο «γίνεται της κακομοίρας» καθώς οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν τα εκατοντάδες βύσματα τους για να τους αρπάξουν τις ψήφους. Σχετικό δημοσίευμα κατάγγειλε:
Image"Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο τα γραφεία μεταθέσεων κληρωτών και στελεχών δουλεύουν υπερωρίες! Η “μετάθεση-βύσμα” είναι το τελευταίο ,ανέξοδο “κοινωνικό αίτημα” που μπορούν να “πουλήσουν” οι υποψήφιοι βουλευτές. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχε μεγάλη… πέραση. Μόνο χθες μαθαίνουμε, έφθασαν στο ΓΕΣ 500 “αιτήματα” που αφορούσαν και μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμους! Κάθε κυβερνητικός βουλευτής αλλά ακόμη και βουλευτές και πολιτευτές από άλλα κόμματα που έχουν βρει “άκρη” πολιορκούν το ΥΠΕΘΑ ! Το οποίο έχει υπουργό ο οποίος εκτίθεται στην Β΄ Αθηνών και όσο να ΄ναι θα έχει κι αυτός τις δικές του υποχρεώσεις.  Δύσκολο να αντισταθούν οι πολιτευτές και οι βουλευτές στον …πειρασμό της υπόσχεσης για “βυσματική μετάθεση”. Και είναι αδύνατον να μην έχει ο καθένας τους δεκάδες “κοινωνικά αιτήματα”. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ! Ο Μηλιώνης της Hellas Power, τα φέσια και ο Βέρτης!

Προ λίγων εβδομάδων ο Βασίλης Μηλιώνης της περιβόητης πλέον Hellas Power που διάγει ζωή χαρισάμενη μετά την αποφυλάκισή του με εγγύηση για το σκάνδαλο Hellas Power-Energa, συνάντησε τυχαία παλιό φίλο του στην Πεντέλη, με τον οποίο είχαν χαθεί. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων τον ρώτησε πως είναι τόσο άνετος μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί για τον βίο και την πολιτεία του για να εισπράξει την εξής απάντηση: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε και σε κανέναν και θα κάνω ότι θέλω». Λίγα 24ωρα αργότερα έκανε μια από τις συνήθεις πλέον σε γνωστούς και φίλους του εξόδους, επιλέγοντας να διασκεδάσει στον Νίκο Βέρτη, μέχρι τα ξημερώματα. Του Διονύση Θανάσουλα

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ
Τραγική ειρωνεία! Την επομένη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα που θα έχει γκρεμιστεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η γαλλική Bουλή θα κληθεί να εγκρίνει την... πολιτική της: Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στη Γαλλία! Και μάλιστα με νομοσχέδιο του σοσιαλιστή υπουργού Οικονομικών Εμμανουέλ Μακρόν. Σοσιαλιστής κατ' όνομα φυσικά, καθώς ο Μακρόν έχει την ίδια σχέση με το σοσιαλισμό όση και η Θεία Λένα με τη Θεωρία της Σχετικότητας. Πρώην τραπεζίτης και μάλιστα στην τράπεζα Ρότσιλντ με ετήσια έσοδασοσιαλιενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Μακρόν, «ένα φιλελεύθερο τραπεζιτικό κάθαρμα» κατά αυτοσαρκαστική δήλωση του ίδιου και «αριστερός του χαβιαριού» για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, έκλεισε σχεδόν τέσσερεις μήνες στο υπουργείο Οικονομικών. Και τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο κρας τεστ στις 26 Ιανουαρίου με την πλήρη στήριξη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, της καγκελαρίου Άνγκ. Μέρκελ και της ένωσης MEDΕF των γάλλων βιομηχάνων, φυσικά: Την έγκριση του λεγόμενου Νόμου Μακρόν από τη γαλλική εθνοσυνέλευση. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ-Το Ποντίκι Web Επεισόδια στο Σαό Πάολο για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των δημόσιων μεταφορών


Με τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ η αστυνομία του Σάο Πάολο διέλυσε μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στη συγκέντρωση μετείχαν περισσότεροί από 15.000 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία κατέβασε τον αριθμό τους μόλις στους 1.200.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-Το Ποντίκι Web Αποσύρονται 700 γενόσημα φάρμακα - Ινδική εταιρεία παραποιούσε τα δεδομένα


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) ζήτησε το Σάββατο να ανασταλεί η πώληση δεκάδων γενόσημων φαρμάκων στην Ευρώπη, καθώς διαπίστωσε ότι η ινδική εταιρεία που είχε αναλάβει να πιστοποιεί την ποιότητά τους «παραποιούσε» τα δεδομένα.

Η σύσταση βασίζεται στα αποτελέσματα μιας επιθεώρησης που θέτει εν αμφιβόλω τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία GVK Biosciences εκπονούσε τις μελέτες, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να δοθεί η έγκριση για να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα φάρμακα αυτά για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιρειών, εξήγησε ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια των συγκεκριμένων φαρμάκων, υπογραμμίζει ο ΕΜΑ (www.ema.europa.eu/ema).


Η αγιογραφία του τζιχαντιστή Αμπντάλα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεγάλο σαιτ της Αριστεράς.

isis_607_376_577_324Το μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το αναπαράγει αυτούσιο και αριστερή ιστοσελίδα που εκφράζει, μάλιστα, τις επίσημες θέσεις μεγάλου κόμματος της Αριστεράς: ο αποθανών βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, «συμμάχησε με τις χώρες της Δύσης στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών αλλά επικρίθηκε για την πολιτική του στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, στο πρώτο σκέλος, για προσπάθεια συγκάλυψής της, στο δεύτερο. Όπως γράφαμε και χθες, έχοντας αναλάβει την εξουσία ήδη το 1995 ως αντιβασιλιάς και από το 2006 ως βασιλιάς, ο Αμπντάλα κατέστησε τη Σαουδική Αραβία κέντρο εκπαίδευσης των πάσης φύσεως τζιχαντιστών. Όσο κι αν τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ -από τα οποία παίρνει τις πληροφορίες του το απαράδεκτο ΑΠΕ-ΜΠΕ- επιδιώκουν την αγιογραφία αυτού του πιστού συμμάχου της Δύσης, η αλήθεια είναι ότι τόσο η Αλ Κάιντα παλιότερα όσο και το Ισλαμικό Κράτος αργότερα, στη Σαουδική Αραβία εκπαιδεύτηκαν και από αυτήν εξασφάλισαν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών τους πόρων.

ΠΟΣΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ “ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ” ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

Η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία θεωρείται η κρισιμότερη της Μεταπολίτευσης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή, επιφέροντας τεράστιες αλλαγές τόσο στο επίσημο αστικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και σε όλες τις εκφράσεις της ταξικής πάλης. Τα αστικά κόμματα εξουσίας που κυριάρχησαν για 41 χρόνια κατρακυλούν κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση των συνεπειών της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους.  Για να αντικατασταθούν από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που δε μπορεί να πείσει ότι πρεσβεύει κάτι το εντελώς διαφορετικό, από δημιουργήματα των εκδοτών όπως το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ οι ΝΑΖΙ καιροφυλακτούν όπως όλα τα φίδια…
Αξίζει να τονίσουμε ότι ενώ όλα τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία ασχολήθηκαν με τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας, υποσχέθηκαν αποκατάσταση των αποδοχών, θεσμική και υλική ενίσχυση του ρόλου τους ως φρουρών του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Ταυτόχρονα, αδιαφόρησαν συστηματικά για τους Φαντάρους!

Μολότοφ στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού-Τη γελοία προβοκάτσια είναι και αυτή;

ImageΤελικά αυτή η προεκλογική εκστρατεία ήταν τόσο βουτηγμένη στον εκφοβισμό και στην τρομολαγνεία, με "περίεργα επεισόδια¨ τόσο χοντροκομμένα και συνεχή, για να καταλήξουν στην αυτοακύρωση της όλης απόπειρας.
Για να προκαλέσουν το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκαν οι πάντα στα σκοτεινά δρώντες...  
Ένα τελευταίο επεισόδιο αυτής της προκλητικής για τον λαό μας επιχείρησης τρομουσταρίας, επιχειρεί να εμπλέξει και πάλι τον Στρατό σε αυτή τη διαδικασία καθώς αργά το βράδυ έγινες επίθεση με 8 μιλότωφ στην πύλη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, από τέσσερα άτομα!
Οι άγνωστοι ήρθαν από το πεδίο του Άρεως. Η αστυνομία έκανε "μία προσαγωγή, χωρίς όμως να προκύψει κατηγορία και σύλληψη".
Όμως σχετικά πρόσφατα επιχείρησαν και πάλι να εμπλέξουν τον Στρατό στα τρομολάγνα σενάρια τους. Επαναφέρουμε ένα σχετικό απόσπασμα από ανακοίνωση μας:

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

Image
Οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν στο “κόκκινο” τα τελευταία 24ωρα, σ΄ όλα τα υπουργεία. 

ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ....Leonard Cohen - The Partisan


The Partisan. When they poured across the border I was cautioned to surrender, this I could not do; I took my gun and vanished. I have changed my name so oft...
YOUTUBE.COM

Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΛΩΛΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Συγκέντρωση της ΝΔ .
ΦΟΡΤΣΑΚΗ... ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ...

"Φυσάει κόντρα και μέσα στο στρατό" (Ηχητικό)-Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» έχει εδώ και χρόνια πολύ καλές συντροφικές σχέσεις με τα παιδιά που συμμετέχουν στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι τακτικές εκπομπές που κάνει αυτή η συλλογικότητα από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό  με τον γενικότερο τίτλο «Φυσάει «Κόντρα και μέσα στο στρατό».
Παραθέτουμε σε ηχητικό την τελευταία εκπομπή που μεταδόθηκε χτες.  Είναι εντελώς επίκαιρη  και εστιάζεται στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και στο αντίκρισμα που έχουν στα στρατευμένα νιάτα της χώρας μας.
Παράλληλα γίνετε αναφορά γιατί η κυβέρνηση στέρησε το δικαίωμα ψήφου στους 18αρηδες καθώς και στις θέσεις των κομμάτων σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις όπως επίσης  και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τι σημαίνει για το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ η πολεμική συμμαχία με την Ελλάδα και τι κυνδύνοι ελλοχεύουν για τους λαούς


Ισραήλ: κατέχουμε τα μυστικά των ιρανικών S-300 λόγω εκπαίδευσης με την Ελληνική πολεμική αεροπορία
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλα τα αστικά κόμματα που είχαν συμμετάσχει στις μνημονιακές κυβερνήσεις και ακριβώς γιατί εκφράζουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, είχαν υπερασπίσει με στόμφο την στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ. Μια συμμαχία που εντάσσει οργανικά όχι μόνο την κοινή στρατιωτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την προετοιμασία του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν. 

Σνόουντεν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται εντατικά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

spy

Με την κυριαρχία στο διαδίκτυο Ο Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κύριος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εδραιωθούν οι ΗΠΑ, παγκόσμιος διευθύνων του Διαδικτύου  και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν ένα σχέδιο, μυστικό πρόγραμμα,  που έχει την ονομασία Politerain.


Αντιρατσιστικό ΒΙΝΤΕΟ που στέλνει πολύτιμα μηνύματα σε όλους μας


"Tzafar", μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία της Ελληνίδας  Νάνσυ Σπετσιώτη, η οποία παρουσιάζει τις καθημερινές πράξεις του ρατσισμού που συμβαίνουν τόσο συχνά και που δυστυχώς θεωρούνται φυσιολογικές. Είναι ένα ισχυρό φιλμ με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.


ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε. Α. ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΑΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ!

Image
Ο απόστρατος Ταξίαρχος Γεώργιος Γαλανόπουλος μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί με την επισήμανση ότι είχε ζητήσει να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ΕΑΑΣ,ως απάντηση στα όσα απαράδεκτα και διχαστικά είχαν ακουστεί σε ομιλίες κατά την διάρκεια εκδηλώσεων στον Γράμμο και στο Βίτσι. 
Δεν δημοσίευσαν το κείμενό του. Το Onalert.gr ευχαρίστως το φιλοξενεί . Οι επισημάνσεις είναι δικές μας.
Προς: Κύριο Πρόεδρο ΕΑΑΣ

Αγαπητέ πρόεδρε


Διαβάζοντας την εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» μηνός Αυγούστου 2014, της οποίας είμαι συνδρομητής, διαπίστωσα με λύπη μου ότι τέσσερις σχεδόν σελίδες είναι αφιερωμένες στην 65η επέτειο των μαχών Βίτσι Γράμμου της περιόδου 46-49.

Το περιεχόμενο των σελίδων πρωτόγνωρο και αναχρονιστικό για την σημερινή εποχή. Βρίθει διχαστικών και ολοκληρωτικών απόψεων και ιδεών, προσπαθώντας να αναβιώσει και να συντηρήσει τα φαντάσματα του μίσους και του διχασμού, του παρελθόντος.

Η τιμή του πετρελαίου σε χαμηλά εξαετίας

Η τιμή του πετρελαίου σε χαμηλά εξαετίας
Η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε σήμερα στο πιο χαμηλό επίπεδο της τελευταίας εξαετίας, εν μέσω της ανόδου της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, η οποία κατέστησε το αργό λιγότερο ελκυστικό, αλλά και των ανησυχιών για την πολιτική μετάβαση στη Σαουδική Αραβία, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του βασιλιά της χώρας αυτής.
Η τιμή του βαρελιού αργού πετρελαίου WTI προς παράδοση τον Μάρτιο μειώθηκε 72 σεντς και έπεσε στα $45,59 στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX), για να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την 11η Μαρτίου 2009, όταν είχε διαμορφωθεί στα $42,33.http://www.newsit.gr/

Κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου 10 πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας και του στρατού στο Ζβόρνικ

Η εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης απήγγειλε εναντίον δέκα αξιωματικών της αστυνομίας και του στρατού της ΣερβικήςΔημοκρατίας κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην περιοχή του Ζβόρνικ.
Κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου 10 πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας και του στρατού στο ΖβόρνικΟι κατηγορούμενοι, ηλικίας 42 έως 69 ετών, είναι υπό κράτηση, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των αστυνομικών και στρατιωτικών δομών σχεδίασαν, καθοδήγησαν και επιτήρησαν επιχειρήσεις και ενέργειες και μαζί με άλλα μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων συμμετείχαν σε μαζικές διώξεις Βόσνιων Μουσουλμάνων στον δήμο Ζβόρνικ και σε γειτονικούς δήμους και εκτόπισαν 120 αμάχους.

Εκπληκτικός Γιάννης Ιωάννου. Λίγο παλιό, αφάνταστα επίκαιρο.

«Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ” όνομα που μας δίναν»

Metanastes1
Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ” όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες».
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,
δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,
λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε
και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε
να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.
Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.
Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα “ναι, μα εξορία.
(Από το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ  Για τον όρο «μετανάστες»)

Είναι ναζιστές – Μαυρίστε τους!


Ό,τι θα ακούσετε παρακάτω, αυτός ο εμετός, είναι από τηλεφωνική συνομιλία του Δεβελέκα,οδηγού/σωματοφύλακα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.
 Σημείωση: Η συνομιλία καταγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία τουΠαύλου Φύσσα και ενώ προηγουμένως η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/politiko-susthma) όπου υποστήριζε ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέσημε τη δολοφονία.   
    Η δολοφονία, έλεγε τότε η Χρυσή Αυγή, οφειλόταν σε «καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα». Ακούστε, τώρα τα πραγματικά κίνητρα των δολοφόνων, διατυπωμένα με το ύφος και το «ήθος» που αρμόζει σταχιτλεροειδή:

Ο ληγμένος και ο εξελιγμένος



Υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως μέσα στις άλλες ευκαιρίες που μας δίνουν οι εκλογές της Κυριακής είναι και η δυνατότητα να μετρήσουμε, επίσημα αυτή τη φορά, τους αντικειμενικά ΗΛΙΘΙΟΥΣ ψηφοφόρους, απλά μετρώντας όσους ψηφίσουν το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη.
Διαφωνώ.
Οι πραγματικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον τόπο ψηφοφόροι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν αυτό το πολιτικό έκτρωμα που λέγεται Ποτάμι. Την στιγμή που ξέρουν ποιών είναι κατασκεύασμα, τι ρόλο έχει αναλάβει και ποιο σκοπό εξυπηρετεί.

Τα πλούτη τους, η φτώχεια μας

Τα πλούτη τους, η φτώχεια μας
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τη συγκέντρωση και την εξάπλωση της φτώχειας. Το 2016 το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατέχει πλούτο πολύ περισσότερο από όσο θα έχει στα χέρια του το υπόλοιπο 99% της Γης, λέει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Όξφαμ.
Κι όμως αυτή η εικόνα δεν είναι εξωτική, δεν αφορά μόνο ή κυρίως τις υπανάπτυκτες χώρες αλλά ακριβώς τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και την Ελλάδα της μνημονιακής καπιταλιστικής κόλασης. Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία της ελβετικής τράπεζας Κρεντί Σουίς το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6% και το 2014 το 56,1%. Σε άλλη έρευνα έχει καταγραφεί πως το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε προ Μνημονίου 5,8 φορές υψηλότερα εισοδήματα από το 20% του φτωχότερου. Το 2013 η διαφορά ήταν 6,6 φορές. Επομένως μέσα στην κρίση διευρύνεται η εισοδηματική διαφορά. Το 2013 505 άτομα δήλωναν στη χώρα μας περιουσία 60 δισ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...Δεν το γέμισες το Τάε Κβον Ντο, Αντωνάκη (βίντεο) Δείτε πλάνα από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.


Άχρωμη, άοσμη, χωρίς παλμό και χωρίς μουσική!
Μετρημένα 3500 άτομα... 10 τμήματα κερκίδας των 200 θέσεων έκαστο και 30x40 καρέκλες στο κέντρο του γηπέδου...