Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΕΠΕΣΕ F16 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ- ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!
Νέα τραγωδία εξελίσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διθέσιο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, συγκρούστηκε πριν λίγο στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. 
Κατά την διάρκεια της απογείωσης το αεροσκάφος υπέστη απώλεια ισχύος με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στα άλλα μαχητικά, μάλλον F-16. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αναφέρονται 10 τραυματίες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι αγνοούνται οι δύο πιλότοι. Το μαχητικό κατέπεσε από ύψος 40 μέτρων και υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για απώλειες μεταξύ του προσωπικού εδάφους.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΥΡΙΖΑ (και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αν το παραδεχτούν!) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΔΕΞΙΟΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟ-ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΣΚΑΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ....
ImageImage
Οριστική είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Η πληροφορία που αποκάλυψε από το πρωί το Onalert.gr όσο η ώρα περνά επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές . Δίπλα στον Πάνο Καμμένο θα τοποθετηθεί ο υποστράτηγος ε.α και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας. Στην θέση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ θα τοποθετηθεί άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ...

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-Βρετανός Στρατηγός ανακοινώνει οτι ειναι γκέι!

Image
Ένας παντρεμένος στρατηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε οτι σχεδιάζει να ανακοινώσει οτι ειναι ομοφυλόφιλος για να αναδείξει την εκτεταμένη ομοφοβική διάκριση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ο αξιωματικός, ο οποίος ειναι βετεράνος του Ιράκ και του Αφγανιστάν θα ειναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων που θα δηλώσει ανοιχτά οτι ειναι ομοφυλόφιλος. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Mail on Sunday ο εκφοβισμός κατά των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις αλλα και η προκατάληψη βρίσκεται κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

ΑΛΛΑ: Ρητές και Ουσιαστικές Δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Αναβάθμιση και τη Θωράκιση της Ελληνικής Αστυνομίας
Δέσμευση για τα αναδρομικά και ένα ταμείο εύρωστο και δημόσιο

«Μόνιμοι» ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής», εμφανίζονται να είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι ψήφισαν και πάλι το ναζιστικό μόρφωμα και μάλιστα μαζικά – σε ποσοστό 40-50%. 
Παρά τον θόρυβο που υπήρξε στις εκλογές του 2012 για την ψήφιση του ακροδεξιού κόμματος από σχεδόν τους μισούς αστυνομικούς, οι βουλευτικές εκλογές του 2015 δείχνουν ότι – παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την δράση της «Χρυσής Αυγής» – χιλιάδες αστυνομικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν «μυστικά» το εν λόγω κόμμα. 

Από τα 40 πόδια "καρφώθηκε" το F-16! Τρομερό δυστύχημα με άγνωστο αριθμό θυμάτων!

Image
Ασύλληπτη τραγωδία στην Αλμπαθετα της Ισπανίας με διθέσιο ελληνικό F -16 το οποίο έπεσε μέσα στο αεροδόμιο πάνω σε σταθμευμένα μαχητικά. Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγους για δύο νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες ,έξι από τους οποίους είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Η τύχη των δύο πιλότων μας δεν έχει ακόμη επίσημα εξακριβωθεί. Οι πληροφορίες του Onalert.gr λένε ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο πιλότους μας κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα. Δεν γνωρίζουμε αν το κατάφερε και ο δεύτερος. Ακόμη κι έτσι όμως δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρά τραυματισμένοι μπορεί να είναι γιατί το δυστύχημα που έγινε είναι απίστευτο!

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν το Κομπάνι εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές

 Διεθνή Τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης στα σύνορα με την Τουρκία έχουν πλέον οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους να λύσουν την τετράμηνη πολιορκία τους στο Κομπάνι και να τραπούν σε φυγή.
  Από τη Μαρία Λίλα    
«Οι μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) κατέλαβαν την περιοχή Κανί Αραμπάν το πρωί διώχνοντας τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνετρίβη Ελληνικό F16 στην Ισπανία

http://www.enikos.gr/images/resized/590_c5c9abebd6d2f0aba5cc4b9e17a4418d.JPG

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Ουκρανία: Σχεδόν 500 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι σε ορυχείο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Σχεδόν 500 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι σε ορυχείο του Ντονέτσκ Σχεδόν 500 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ένα ορυχείο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
"Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί, δεν απειλούνται οι ζωές τους", διευκρίνισε ο υπουργός Τζούλιαν Μπεντίλο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων των φιλορώσων ανταρτών.
"Περίπου στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ένας βομβαρδισμός προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ορυχείο Ζασιάντκο. Την ώρα της διακοπής 496 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της Γης. Προετοιμάζουμε τον απεγκλωβισμό τους μέσω των ανατολικών φρεατίων", επεσήμανε το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εγκλωβίζονται εργαζόμενοι στο εν λόγω ανθρακωρυχείο, καθώς στις 11 Ιανουαρίου 331 εργαζόμενοι παρέμειναν για πολλές ώρες κάτω από την επιφάνεια της Γης εξαιτίας βομβαρδισμών, προτού οι αρχές καταφέρουν να τους απομακρύνουν...πηγή:avgi

ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

http://left.gr/sites/left.gr/files/kammenos4_11.jpgΟι εκπλήξεις από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον Πρόεδρο του Πάνο Καμμένο είναι συνεχείς. Η ειδησιογραφία τον παρουσιάζει να απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός ο νέος Υπουργός Άμυνας στη διακομματική κυβέρνηση της οποίας τον σχηματισμό διαβουλεύονται.
Το ερώτημα όμως που τίθεται και καθώς ο Πάνος Καμμένος ποτέ δεν υπήρξε Στρατιωτικός ούτε φυσικά αποτελεί τμήμα της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι πότε πρόλαβε να αλλάξει γνώμη για τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Nα Απελευθερωθεί άμεσα ο Μπαρίς Μπαλ – επίδειξη κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού η σύλληψη του επί 22 χρόνια Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στη Ελλάδα

300x300
Ενώ ο Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντιόταν με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσκανάκη και τηλεφωνούσε στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο για να εκφράσει «την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ενώ για μια ακόμη φορά ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε την ταύτιση του κόμματος του με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Το δόγμα της Μηδενικής Ανοχής του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης έδειχνε ξανά τα δόντια του. Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά ήρθε να αποδείξει τι σημαίνουν όλα αυτά. Ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα, Μπαρίς Μπαλ, βρίσκεται υπό κράτηση, αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στη συνέχεια στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ στη Μοναστηρίου, καθώς το τουρκικό κράτος κατάφερε να πετύχει την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψη του από την Ιντερπόλ. 

ΑΝΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ή Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΣΚΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ!!!

Image
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αδιαφόρησαν συστηματικά για τους Φαντάρους!
Από το Πεντάγωνο μέχρι τώρα έχουν περάσει πολλοί: εσώκλειστοι σήμερα στις φυλακές, τσιράκια των Πρωθυπουργών, Αντιπρόεδροι και μεγαλομανείς πολιτικοί, δέλφινοι, τραμπούκοι και βυσματίες, πράκτορες της ΕΥΠ, διαπλεκόμενοι και νενέκοι στις πρεσβείες και στις βιομηχανίες όπλων.
Φαίνεται όμως ότι δεν τα έχουμε δει όλα...
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες μπροστά μας τίθεται το εξής δίλημμα: ή ο επίσης ακραίων αντιλήψεων Πασόκος  Απόστρατος Στρατιωτικός Τόσκας ή ο Πάνος Καμμένος θα είναι ο επόμενος ΥΕΘΑ!
 Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ήταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011 και ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα στις εκλογές του 2009. Εκφράζει και αυτός μια επικίνδυνη εθνικιστική αντίληψη καθώς συχνά τοποθετείται εναντίον του «Εξ Ανατολάς Εχθρού», του «αλβανικού και σκοπιανού αλυτρωτισμού», τονίζοντας την ανάγκη σταθερής συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (βλέπε Ομιλία του Νίκου Τόσκα στην εκδήλωση του Πράττω για την Άμυνα).
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα προτείνει στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβουν οι ΑΝΕΛ ένα υπουργείο της νέας κυβέρνησης, αυτό της Εθνικής Άμυνας. Με υπουργό τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο!

Ποιοι εκλέγονται από τον χώρο της άμυνας στο νέο κοινοβούλιο

Στην μάχη των εκλογών συμμετείχαν υποψήφιοι οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με τον χώρο της άμυνας. Ποιοι καταφέρνουν να εκλεγούν σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση;
Ο Νίκος Τόσκας στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πέμπτη θέση αποδείχτηκε εκλόγιμη με τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Κέρκυρα ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Στέφανος Γκίκας κατάφερε να εκλεγεί με την ΝΔ αφήνοντας πίσω του την Άτζελα Γκερέκου.
Ο κ.Γκίκας υπήρξε και διευθυντής ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΗΡΩΙΔΕΣ-Η γυναίκα σύμβολο του Κομπάνι! "Ζώστηκε" με χειροβομβίδες και επιτέθηκε μόνη της

Image
Κάθε πόλεμος, κάθε μάχη αναδεικνύει τα πρόσωπα σύμβολα που πρωταγωνιστούν. Τους μαχητές που με μια απόφαση, μια πράξη και σχεδόν πάντα με τον θάνατό τους “σφραγίζουν” την ιστορία της κάθε πολεμικής αναμέτρησης.
Στο Κομπάνι το πρόσωπο σύμβολο είναι μια γυναίκα. Λεγόταν Αρίν Μιρκάν. Διοικούσε την μονάδα της όταν οι δολοφόνοι ισλαμιστές εξαπέλυσαν μία από τις πολλές επιθέσεις του στο Κομπάνι. Οι Κούρδοι μαχητές που διοικούσε η Μιρκάν έμειναν χωρίς πυρομαχικά. Κανείς δεν περίμενε αυτό που έκανε η νεαρή γυναίκα. “Ζώστηκε” μ΄ όσες χειροβομβίδες είχαν απομείνει και επιτέθηκε μόνη της κατά μιας ομάδας ισλαμιστών. Η επίθεσή τους ανακόπηκε. Όχι μόνο από την έκρηξη των χειροβομβίδων της Μιρκάν, αλλά περισσότερο από το μήνυμα αποφασιστικότητας και θάρρους που έστειλε η νεαρή γυναίκα με τον θάνατό της. 

Απέκτησαν και οι Τούρκοι νέες αρβύλες για τον στρατό τους

Image
“Ισορροπία δυνάμεων” και στα …άρβυλα! Οι Τούρκοι παρουσίασαν κι αυτοί τα νέα άρβυλα για τον στρατό τους. Δύσκολο να καταλάβει κάποιος την ποιότητά τους από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Αποκλείεται πάντως οι Τούρκοι να έζησαν αυτό που εμείς επί χρόνια ζήσαμε. Και αναφερόμαστε στην υπόθεση της σύγχρονης μηχανής που είχαμε αγοράσει αλλά δεν …χρησιμοποιούσαμε για να παράγουμε δικά μας άρβυλα για το στρατιωτικό προσωπικό. Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς έδωσαν την λύση.
Το πόσο σημαντικό θέμα είναι να έχει ο στρατιώτης,ο υπαξιωματικό και ο αξιωματικός καλές αρβύλες και καλής ποιότητας ρουχισμό ,μπορεί όλοι εμείς οι πολίτες να μην το καταννοούμε. Οι ενδιαφερόμενοι όμως το ζουν κάθε μέρα και γι΄ αυτό η υπόθεση της ενεργοποίησης της μηχανής για τις νέες αρβύλες είχε τεράστια απήχηση
http://www.onalert.gr/

Ισχυρό μήνυμα των Ανωγειανών κατά του Φασισμού: Ούτε μια ψήφο δεν πήρε η Χρυσή Αυγή!!!

Προκλήσεις των φασιστών από το πρωί. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε!Ηχηρότατο μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, την ώρα μάλιστα που τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση, έστειλαν απόψε τ’ Ανώγεια. Ούτε μια ψήφο υπέρ της Χρυσής Αυγής δεν βρέθηκε στα πέντε εκλογικά τμήματα των Ανωγείων.

Για μια ακόμα φορά οι Ανωγειανοί απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας η φασιστική μπότα. Ψήφισαν δυνατά υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά των νοσταλγών των μαύρων ιδεών, κατά των νοσταλγών του Χίτλερ, κατά των νοσταλγών των ES-ES, κατά των νοσταλγών του Γκέμπελς, κι όλων αυτών που αιματοκύλησαν την Ευρώπη.
http://www.anogi.gr

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Situational Report: Fighting has been continued everywhere along the frontal line.

10646888_1489772294607140_1802930194530844223_n
Photo by Graham Phillips
Fighting has been continued everywhere along the frontal line. The situation at the areas of Debaltsevo and Mariupol is especially strained.
LUGANSK area. NAF mopped up Troitskoe and Mius. Army of Novorossiya advanced to the suburbs of Popasnaya and started close fight with UAF. Krasny Yar, Stakhanov andPervomaisk have been under fire by Ukrainian forces.
Heavy fighting has continued near Debaltsevo and Chernukhino, as well as nearLisichansk. Approaching Debaltsevo, NAF have broken through the 2nd defence line (from four).
DONETSK area. Vostochny district of Mariupol was heavily fired with “Grad” MLRS—according to the accounts of locals, fire came from the area near JSC Ilyich Steel Iron Works and Stary Krim. Ten civilians were killed, more than fifty got injured. Later in the evening there was information about twenty people died. Whereas, the liberation of Mariupol has started—Novorossiya forces are advancing. Fighting forKrymskoe, NAF approaching Orekhovo-Donetskoe. The Militia took parts of Krasnogorovka and Mariinka.

Η Τουρκία ζητάει από την Ελλάδα την έκδοση του Μπαρίς Μπαλ…



Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα, Μπαρίς Μπαλ, βρίσκεται υπό κράτηση, αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στη συνέχεια στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ στη Μοναστηρίου, καθώς το τουρκικό κράτος κατάφερε να πετύχει την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψη του από την Ιντερπόλ.
Ο Μπαρίς Μπαλ, που πήρε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα πριν από είκοσι χρόνια σε ηλικία, μόλις, δεκαέξι χρονών, απευθύνθηκε για προσωπική του υπόθεση – έκδοση διαβατηρίου για επαγγελματικό του ταξίδι - στην ΕΛΑΣ πριν από κάποιες μέρες και την Παρασκευή οι αστυνομικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί στο Τμήμα Αλλοδαπών της Θεσσαλονίκης για… άλλη υπόθεση του.