Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΗΣΥΧΕ-ΤΣΑΚΟ, Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΜΟΥΣ ΓΙΑ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ"; ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΙς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΑΣ ΈΛΕΓΧΟ;

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές η μειονότητα της Θράκης φάνηκε να εμπιστεύεται την Αριστερά, ως μια δύναμη που προβάλλει το κοινωνικό της πρόγραμμα και βρίσκεται σταθερά ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Με 48,45% ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε στη Ροδόπη το μεγαλύτερο ποσοστό του σε όλη την Ελλάδα και κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές, τον μικροβιολόγο Μουσταφά Μουσταφά και τον οδοντίατρο Αϊχάν Καραγιουσούφ.
Όμως η ειδησεογραφία ήρθε να αποδείξει ότι τελικά τίποτε δεν άλλαξε στην ευαίσθητη αυτή περιοχή όπου για το εν ελληνικό κράτος η μειονότητα θεωρείται εσωτερικός εχθρός, για το δε τουρκικό ως πιόνι στην σκακιέρα της εξωτερικής τους πολιτικής.

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2015  "Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ), με το Παράρτημα της στο Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους επτά (7) ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους των Ιερών παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνεχίζουν και το 2015 την έκδοση της συνημμένης αφίσας, με τίτλο: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015». Πρόθεση όλων μας είναι να σας πληροφορήσουμε για τη δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιείται (για 2η χρονιά), στην ακριτική-παραμεθόριο περιοχή μας, στους ιερούς ναούς και τα παρεκκλήσια που υπάρχουν μέσα ή εγγύς στα χωριά που διαβιούνοι συμπατριώτες όλων μας, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, Πομάκοι στο Ν. Ξάνθης. 

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

Guardian: Η ΕΕ θέλει «πλήρεις φακέλους» όσων ταξιδεύουν

Η Κομισιόν πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, να παρουσιάσει πρόταση για ευρεία συλλογή λεπτομερών στοιχείων όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς ως μέρος του αυστηρότερου αντιτρομοκρατικού πλαισίου, στον απόηχο των επιθέσεων στη Γαλλία.
Η πρόταση καλεί μεταξύ άλλων σε συλλογή ουσιαστικά κάθε στοιχείου γύρω από τον κάθε επιβάτη και αποθήκευσή τους για πέντε χρόνια. 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΨΜ ΣΤΗΝ 124ΠΒΕ!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΨΜ ΣΤΗΝ 124ΠΒΕ!
Με τη νέα σειρά κατάταξης «άρχισαν τα όργανα» στην 124ΠΒΕ. 
Πλήθος τηλεφωνημάτων και παραπόνων από συγγενείς-γονείς και φίλους για τα κλειστά ΚΨΜ. 
Μέσα στο σκληρό πρόγραμμα στρατιωτικοποίησης στο «πρότυπο διακλαδικό κέντρο» της Τρίπολης, έρχεται να προστεθεί το θέμα των ΚΨΜ. 
Για τους νεοσύλλεκτους σμηνίτες και φαντάρους είναι μέγιστης σημασίας η λειτουργία του ΚΨΜ όχι για τα περιττά αλλά για τα απολύτως απαραίτητα. 
Σκεφτείτε μια μέρα συνεχούς εκπαίδευσης χωρίς ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό! Κάτι πρόχειρο για φαγητό...
Αλήθεια γιατί αυτές τις μέρες δεν λειτουργούν τα ΚΨΜ; 

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η φωτογραφία αυτη βγήκε το περασμένο καλοκαίρι κατα την επιθεση των Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα. Ο στρατιώτης αυτός πρόσφερε στην ηλικιωμένη Παλαιστίνια γιαγιά νερό. Η γιαγιά ειχε πρόβλημα με την όραση της και δεν μπορουσε να φύγει απο την περιοχή που έπρεπε να εκκενωθεί.

Η ακροδεξιά πολιτική στο ΥπΕξ με τον ρωσολάγνο «πατριώτη» Κοτζιά


kotzias2a

Πέθανε η υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρία Πίνιου-Καλλή

168105-mariapinioukalli2Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 72 ετών η γιατρός, Μαρία Πίνιου-Καλλή, η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη θέση της προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, με συμβουλευτικό στάτους στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπώντας 200 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ισραήλ - Χεζμπολάχ: Στα πρόθυρα πολέμου !

Image
Για 15 νεκρούς Ισραηλινούς κάνει λόγο αραβική πηγή, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε όχημα το οποίο επλήγη από αντιαρματικό πύραυλο. Μέχρι στιγμής οι Ισραηλινοί, αν και παραδέχτηκαν την επίθεση, δεν έχουν κάνει, ακριβή, λόγο για τις απώλειες που υπέστησαν. 
Νωρίς το πρωί πυρά όλμων έπληξαν ισραηλινό φυλάκιο στο όρος Ερμών, στο Γκολάν. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με πυρά πυροβολικού, βάλλοντας περίπου 30 οβίδες. Ισραηλινές περίπολοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ένα όχημα μιας από αυτές επλήγη. 
Ισραηλινά μέσα κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και επτά τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες. Νωρίτερα είχε διαρρεύσει μαι πληροφορία, βάσει της οποίας Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν αιχμαλωτισθεί. Ωστόσο το Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Ισπανός στρατιώτης νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού - Κλιμακώνεται η ένταση στη μεθόριο

Image
Ένας Ισπανός στρατιώτης, μέλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) σκοτώθηκε σήμερα στα νότια της χώρας κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ισπανίας στη Βηρυτό."Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Ισπανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο νότιο Λίβανο", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της πρεσβείας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της UNIFIL Αντρέα Τενέντι έκανε λόγο για τον θάνατο ενός στρατιώτη, χωρίς να αναφερθεί στην εθνικότητά του. "Ο διοικητής της UNIFIL στρατηγός Λουτσιάνο Πορτολάνο είναι σε επαφή με όλες τις πλευρές και τις κάλεσε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η κλιμάκωση", σημείωσε.

ΥΠΕΞ: Ν.Κοτζιάς...Ισχύει άραγε το "δείξε μου τους φίλους σου, να σου ποιός είσαι";

http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/FACEBOOK_TWITTER/failos_facebook.jpg
πηγή: onalert

Παραμένει η Total στην κυπριακή ΑΟΖ

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20150128/engine/assets_LARGE_t_942_43961116_type12128.jpgΟ γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total θα παραμείνει τελικώς για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ για έναν ακόμα χρόνο, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Λευκωσία.
Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία παράτασης του συμβολαίου μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και του γαλλικού ομίλου.
Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η πρόθεση της Τotal να εγκαταλείψει τις έρευνες στο «οικόπεδο 11», αφού οι σεισμικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έδωσαν ενδείξεις για την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Τότε ο κ. Λακκοτρύπης είχε δηλώσει ότι θα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο, δεδομένου ότι αν αποχωρούσε θα έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη μη εκτέλεση των ερευνητικών γεωτρήσεων που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Ισραήλ - Συρία: Ένταση στο Γκολάν

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/NewOnAlert/Israel/2015-01-27T162621Z_842399481_GM1EB1S00WJ01_RTRMADP_3_ISRAEL-SYRIA.JPGΗ ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας επιδρομές εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος, έπειτα από μια ημέρα έντασης στα υψίπεδα του Γκολάν.
"Νωρίτερα σήμερα (Τρίτη) ρουκέτες έπεσαν στο Γκολάν. Ως απάντηση, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε πριν από λίγο εναντίον βάσεων πυροβολικού του συριακού στρατού", αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
"Ο στρατός θεωρεί τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις που προέρχονται από την επικράτειά της και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπισθεί τους ισραηλινούς πολίτες", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.
Τουλάχιστον δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το συριακό Γκολάν έπεσαν χθες στην περιοχή των υψωμάτων που κατέχει το Ισραήλ, το οποίο απάντησε αμέσως με το πυροβολικό του.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την ισραηλινή πλευρά. Δεν είναι γνωστό ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες από τη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει χθες πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να απαντήσει "με σφοδρότητα" και πως "αυτοι που παίζουν με τη φωτιά θα κάψουν τα δάχτυλά τους"...πηγή:onalert

Περιοχή «αυξανόμενης στρατηγικής σημασίας» και συγκρούσεων για το κεφάλαιο, η Αρκτική

http://rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=411139&format=.jpg«Η Αρκτική είναι μια περιοχή με αυξανόμενη στρατηγική σημασία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην υποστήριξη μιας επιτυχημένης συνεργασίας στην Αρκτική και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει».
Ετσι, με λίγα λόγια και απλά, αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (ΕUROPEAN ΕXTERRNAL ΑCTION SERVICE, ΕEAS, το «διπλωματικό σώμα» της ΕΕ) η στόχευση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων να διεισδύσουν στο Βόρειο Πόλο.
Περιοχή όπου ελέω λεγόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη και επακόλουθης τήξης των πάγων, απελευθερώνονται σημαντικοί δίαυλοι συντομεύοντας τα δρομολόγια πλοίων και μειώνοντας το κόστος μεταφοράς προϊόντων, ταυτόχρονα ανοίγονται νέα πεδία για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Δεύτερη η Ρωσία στις εξαγωγές όπλων, μετά τις ΗΠΑ.


http://static5.businessinsider.com/image/53ebc4766da811b23f1a32fb-1200-2167/bi_graphics_usrussiaarmsrace-3.pngΗ Ρωσία πώλησε όπλα αξίας που ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι νέες παραγγελίες που έχει εξασφαλίσει η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία ανέρχονται σε μια αξία άλλων σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ρωσία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές όπλων, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η χώρα του εξήγαγε στρατιωτικό εξοπλισμό σε πάνω από 60 κράτη πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση γνώρισαν την πιο σοβαρή επιδείνωσή τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εξαιτίας της σύρραξης στην Ουκρανία. «Η Ρωσία θα επεκτείνει την παρουσία της σε δυνητικές αγορές, στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», ανέφερε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας στο Κρεμλίνο με θέμα την στρατιωτική συνεργασία. «Οι εξαγωγές τεχνολογικά προηγμένων στρατιωτικών προϊόντων είναι σημαντικές για τη Ρωσία, ειδικά εν μέσω της δυσμενούς γεωπολιτικής κατάστασης. Είναι σημαντικές για την αναβάθμιση της παραγωγής του αμυντικού τομέα... και την επίλυση πολλών κοινωνικών ζητημάτων», συνέχισε ο Πούτιν. Οι κυριότεροι πελάτες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας είναι η Ινδία και η Κίνα. Η Ρωσία είχε προχωρήσει σε εξαγωγές όπλων αξίες $15,2 δισεκ. το 2013, ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που καταγραφόταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Ο Πούτιν επισήμανε ότι η φήμη της Ρωσίας είναι πως αποτελεί «έναν αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο, ο οποίος δεν συνδέει την τήρηση των δεσμεύσεών του με πρόσκαιρες προτιμήσεις ή με την πολιτική συγκυρία».
Η αιχμή αυτή παραπέμπει σαφώς στις επικρίσεις της Μόσχας στη Γαλλία εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ να συνδέσει την παράδοση των δύο ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral που έχει παραγγείλει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό με την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.
Οι κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Ρωσία για τον ρόλο που της προσάπτει στην ουκρανική κρίση αφορούν ιδίως τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ και η ΕΕ απαγορεύει τις εισαγωγές ή τις εξαγωγές όπλων από και προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι ρωσικές αρχές πραγματοποιούν μεγάλες δαπάνες τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της αμυντικής βιομηχανίας, και η βούλησή τους αυτή είναι σαφές ότι ενισχύθηκε λόγω της τρέχουσας κρίσης. Όμως ο συγκεκριμένος τομέας επιβαρύνει όλο και περισσότερο τον ρωσικό κρατικό προϋπολογισμό...πηγή:onalert

Θέλουν φρέσκο γυναικείο και ανδρικό κρέας για τα κανόνια τους! Έφεδροι και Μισθοφόροι αποτελούν διαφορετικές όψεις των σύγχρονων ιμπεριαλιστικών στρατών

Για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα κέρδη ντύνουν υποχρεωτικά την νεολαία στα χακί
Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η προπαγανδιστική επιχείρηση πειθούς της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα υποχρεωτικής στράτευσης και των γυναικών. Από τη μια πλευρά προβάλλονται ζητήματα «ισότητας και ικανότητας» των γυναικών, επιδεικνύοντας τα ΜΜΕ περιπτώσεις εξαιρετικά ακραίων μιλιταριστών γυναικών που υπηρετούν σε θέσεις μόνιμου-μισθοφορικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και φασιστριών που συχνά στρατολογούνται σε διάφορα εφεδρικά σώματα των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα θίγεται το ζήτημα των εθνικών κινδύνων και της λειψής επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου.  

Αλβανοί – Σέρβοι: Αγριεύει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο

Η χθεσινή διαδήλωση στην Πρίστινα, πριν ξεκινήσουν οι βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας, στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν δεκάδες άτομα.Συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, όταν χιλιάδες υποστηρικτών εθνικιστικού κινήματος, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κεντρικό κτίριο της κυβέρνησης, πετώντας βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις και οδομαχίες, στις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 80 άτομα, εκ των οποίων 50 αστυνομικοί και συνελήφθησαν πάρα πολλά.

Πλήρης αποτυχία της CIA με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς

Απόλυτη καταστροφή! Μόνο με τις λέξεις αυτές θα μπορούσε να περιγραφεί η αποτυχία του αμερικανικού σχεδίου εξοπλισμού των μαχητών της «μετριοπαθούς» συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Η CIA, που είχε αναλάβει το έργο του εξοπλισμού των «μετριοπαθών» έχει αποτύχει πλήρως, με τους περισσότερους εκ των «μετριοπαθών», απλώς να πετούν τα όπλα και να εγκαταλείπουν τον αγώνα και αρκετούς άλλους να εντάσσονται, μαζί με τα αμερικανικά όπλα τους, στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ισπανική εκδοχή για το δυστύχημα με το ελληνικό F-16

Λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ισπανική αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete, έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, με δύο ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, οι οποίες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή του πύλη.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 15.16 τοπική ώρα καθώς το ελληνικό διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της 341 Μοίρας απογειωνόταν για συμμετοχή σε εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου FC 2015-1 του νατοϊκού προγράμματος TLP.

Ο ΔΕΞΙΟΣ ΥΕΘΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ: ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

Στο ΥΠΕΘΑ δεν άλλαξε τίποτε. Λες και δεν έλειψε ο Δένδιας και η Γεννηματά ούτε μια μέρα...
Και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως άμισθους δούλους  που τους φορτώνει επιπλέον το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Στα 3500-4000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος της θητείας για τους στρατευμένους που πληρώνουν 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Αντί λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να βάλει προτεραιότητα του την αντιμετώπιση των ακραίων προβλημάτων μας έρχεται να υποσχεθεί νέα κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα και  αυξήσεις στους μισθούς ΜΟΝΟ των στρατιωτικών.
Φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής στο ΝΑΤΟ έστω και αν μετράμε άλλους δύο νεκρούς πιλότους, που εκπαιδεύονταν για νατοϊκές επιθέσεις κατά της Ρωσίας. 

Είμαι ο εγγονός του διοικητή του Άουσβιτς: "Όταν ξεχνάμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται"


#Ο εγγονός του ναζί, διοικητή του Άουσβιτς, Rudolf Höss στέλνει στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους το δικό του μήνυμα:

Αντίδραση της κυβέρνησης Τσίπρα σε δήλωση της ΕΕ για τη Ρωσία

Ο Αλέξης ΤσίπραςΤην αντίδραση της νέας ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη.
Στην επίμαχη κοινή δήλωση, οι ηγέτες της ΕΕ απειλούν τη Μόσχα με νέες κυρώσεις, ως απάντηση για την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία και την επίθεση από αντάρτες με 30 νεκρούς στη Μαριούπολη. Εκφράζεται ακόμη η ανησυχία των ηγετών της ΕΕ για την επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και καταδικάζουν τους φόνους αμάχων κατά τον «τυφλό βομβαρδισμό» της Μαριούπολης.

Range-R Συσκευή που βλέπει μέσα από τοίχους στα χέρια της Αστυνομίας

L-3 Communications Range-R range-rRange-R: Έχουμε όλοι επίγνωση των μαζικών παρακολουθήσεων της NSA. Από τις τηλεφωνικές κλήσεις μας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικότερα οι δραστηριότητες στον παγκόσμιο ιστό, τα πάντα μπορούν να ελέγχονται από τις Αρχές. Όμως όπως φαίνεται έχουν περάσει κάθε όριο, χρησιμοποιώντας ένα νέο τρόπο κατασκοπίας. Μαντέψτε τι;

Japan eyes record defense spending

Self-Defense Forces personnel train for operations around remote islands.
TOKYO -- The latest budget proposal includes the biggest defense outlays ever, reflecting Prime Minister Shinzo Abe's ambitions for expanded military capabilities to fend off an increasingly assertive China.
     Defense spending will rise 2% from the previous fiscal year to 4.98 trillion yen ($42.3 billion), up for the third year in a row. The figure surpasses 5 trillion yen when the roughly 95 billion yen in defense expenditures earmarked in the supplementary budget is included.

Kiev ‘punishes’ civilians in Donetsk with travel permits and drugs blockade Ukrainians in disputed areas suffer as Kiev restricts access to food, electricity and medicines

Patients at a hospital in Donetsk, eastern Ukraine, on Monday.
Patients at a hospital in Donetsk, eastern Ukraine, on Monday. Photograph: Stringer/Reuters
As the conflict in East Ukraine enters another hot phase, residents of the rebel-controlled territories say they are now stranded due to a new travel permit system introduced by Kiev, while aid organisations have warned that a medical crisis could be on the horizon as Ukrainian authorities refuse to let through vital medicines.

Μία ιστορική φωτογραφία που έρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την αλλαγή κυβέρνησης

Ήταν Μάρτιος του 1985. Στην κατάμεστη αίθουσα του Σβώλου της Νομικής λαμβάνει χώρα γενική συνέλευση που αποφασίζει τη διαγραφή "ως φασίστα" του Μάκη Βορίδη, ο οποίος απεικονίζεται παραπάνω κρατώντας μια ντουντούκα. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής και ιδρυτής της ακροδεξιάς φοιτητικής οργάνωσης "Φοιτητική Εναλλακτική". Δίπλα του, είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ηγετικό στέλεχος εκείνες τις μέρες, της Πανσπουδαστικής (φοιτητικός φορέας του ΚΚΕ). Στις 12 Μαΐου 1985, είχε λάβει χώρα η περίφημη "επιχείρηση Αρετή" από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, με πρόσχημα την "εκκαθάριση των Εξαρχείων". 

Μητέρα και 5χρονη κόρη της κηδεύονται στην κωμόπολη Σταχανόφ του Ντονμπάς ενώ οι μάχες μαίνονται

Σφοδρές μάχες μαίνονται σε πολυάριθμα μέτωπα στο Ντονμπάς με τις εθελοντικές πολιτοφυλακές της Νοβοροσίας να δίνουν ηρωικές μάχες, να απωθούν τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού και να τον διώχνουν από κατεχόμενες περιοχές του Ντονμπάς.